Pranjic en Bradley azen op transfer

SC Heerenveen dreigt na Miralem Sulejmani en Gianni Zuiverloon nog eens twee belangrijke spelers kwijt te raken. Middenvelder Michael Bradley heeft al langere tijd zijn zinnen gezet op een transfer, maar nu wil ook de Kroatische linkspoot Danijel Pranjic hogerop.

Pranjic was op het EK basisspeler bij Kroatië, dat tot de kwartfinale reikte. Het Italiaanse Juventus zou geïnteresseerd zijn in de linkermiddenvelder.

"Ik ben klaar voor een volgende stap," zegt Pranjic tegenover het AD. "Vorig jaar heb ik mijn verbintenis verlengd tot de zomer van 2012, maar ik wil hogerop. Als de club mij verkoopt, hoef ik geen aandeel van de afkoopsom te hebben, dat heb ik zo laten vastleggen."

Dat Bradley vertrekt uit Friesland, mag geen verrassing meer worden genoemd."Ik wil naar een grote competitie, omdat ik voel dat ik er klaar voor ben. Bovendien loopt volgend jaar mijn contract af, dan vangt de club niets voor me," aldus de Amerikaan.

De transfermiljoenen lijken dus binnen te gaan stromen in Friesland, maar volgens directeur Yme Kuiper is het vertrek van beide middenvelders helemaal nog niet zeker.

"Concreet is er nog niets," reageert Kuiper in het AD. "Er wordt zo links en rechts naar onze spelers geïnformeerd, maar ik acht de kans aanwezig dat Bradley en ook Pranjic gewoon bij ons blijven."

"Financieel gezien zou het slim zijn om vooral Bradley te verkopen, maar we moeten bij Heerenveen ook zeker de sportieve balans bewaken."