Pieters rekent op transfer naar PSV

Erik Pieters (FC Utrecht) gaat er vanuit dat hij komend seizoen het shirt van PSV zal dragen. Zelfs als de ruildeal met Ismaïl Aissati zou afketsen, verwacht de 19-jarige Pieters dat hij de komende voetbaljaargang voor de regerend landskampioen zal uitkomen.

"Formeel is er nog geen akkoord tussen beide clubs, maar alle signalen wijzen er op dat het nog slechts een kwestie van tijd is," zei Pieters dinsdag op het KNVB Sportcentrum in Zeist tegenover het AD. De linksback was daar om de loting voor het bekertoernooi te verrichtten.

"Zelfs als het uiteindelijk niet tot een ruil met Aissati komt, reken ik er op dat ik straks bij PSV voetbal. Ook als die overeenkomst met gesloten beurzen niet doorgaat, wil PSV me hebben. Ik heb zelfweliswaar nog geen gesprek in Eindhoven gehad, maar volgens mijn zaakwaarnemer komen we er wel uit."

FC Utrecht is ondertussen al druk op zoek naar een vervanger voor Pieters en houdt dus rekening met een spoedig vertrek van de jongeling.

Chef-scout Edwin de Kruyff verblijft momenteel in Scandinavië, waar hij een linksback heeft bekeken. Als zijn bevindingen positief zijn, zal ook technisch directeur Piet Buter de betreffende speler eind deze week nog een keer bekijken.

"Als club anticiperen we op het komende vertrek van Pieters," aldus Buter. "Wél met de kanttekening dat we er met PSV nog niet uit zijn."