Gené onder indruk nieuwe A1GP-bolide

Ferrari-testrijder Marc Gené is onder de indruk van de nieuwe A1GP bolide. De Spanjaard testte vorige week in Spanje de auto die gebaseerd is op de Ferrari F1-auto uit 2004 en voorzien is van een V8 krachtbron die 600pk levert.

Gené: "Het is een interessante auto. Het was erg leuk om ermee te kunnen rijden. Het is zeker geen Formule 1-wagen, maar dat was ook niet de bedoeling. Ik denk dat deze wagen wel voor het nodige racespektakel zal zorgen."

Eerder werd de auto al getest door vaste testrijder Andrea Bertolini en Patrick Friesacher. De auto is een stuk sneller dan de huidige Lolo-Zytek en heeft tijdens de tests volgens algemeen directeur van de A1GP John Wickham al een halve seizoensafstand afgelegd.

"De auto heeft 3500 testkilometers gemaakt en lijkt betrouwbaar,” aldus een tevreden Wickham. We hebben de meeste tijd besteed aan de motor en de controlesystemen, maar er is ook gewerkt aan het chassis en de banden. Er hebben zich een aantal kleine problemen geopenbaard, maar dat is normaal. Het is niets wat we niet op kunnen lossen en we zijn tevreden hoe alles verloopt."

De auto zat verder worden getest op Jerez om daarna de testserie later deze maand in Frankrijk te vervolgen. De teams krijgen tijdens een test in augustus in Silverstone voor het eerst de beschikking over de nieuwe bolide. De eerste race van het nieuwe seizoen staat op 21 september op het programma en wordt verreden in Mugello.