Haase uitgeschakeld op Siemens Open

De als eerste geplaatste Robin Haase is uitgeschakeld in de eerste ronde van de challenger van Scheveningen. De nummer 62 van de wereld verloor in drie sets van landgenoot Matwé Middelkoop: 6-4 3-6 6-3.

Gisteren werd de partij afgebroken op een 6-3 3-6 4-1 stand in het voordeel van de nummer 210 van de wereld wegens hevige regenval. Haase liet zich gisteren ook nog behandelen wegens knieklachten.

Middelkoop is de tweede Nederlander die doorgaat in heren enkelspel. Eerder won Jesse Huta Galung al van de Mexicaanse qualifier Bruno Rodriguez met 6-2 3-6 6-4. Melle van Gemerden en Peter Wessels kregen dat niet voor elkaar. Waar Van Gemerden nog wel een set uit het vuur kon slepen tegen Miguel Lopez Jaen (4-6 7-6(5) 3-6), had Wessels geen kans tegen de als vierde geplaatste Thierry Ascione: 5-7 3-6.

Vandaag komen nog Martin Verkerk en Thiemo de Bakker uit in het enkelspel. Verkerk moet het tegen de als derde geplaatste Christophe Rochus opnemen en De Bakker zal tegen de qualifier Javier Genaro-Martinez spelen.

Submitter:  Bron: FOK!