Zesde losse 'mensenvoet' Canada blijkt nep

De zesde aangespoelde 'menselijke' voet die woensdag aan de kust van Canada is gevonden, blijkt nep. Uit DNA-tests blijkt dat het gaat om een poot van een dier die in een menselijke schoen is gestoken.

Dit heeft nieuwszender CNN donderdag gemeld. De afgelopen elf maanden waren eerder vijf losse menselijke voeten gevonden. De politie tast nog in het duister over de herkomst van die gruwelijke vondsten.

De Canadese autoriteiten kunnen de humor van de compleet met sok in een mensenschoen gestoken poot van een beest niet inzien. "Dit soort grappen is laakbaar en zeer respectloos jegens families van vermiste personen", aldus de Canadese justitie. "Het wakkert ongepaste speculatie aan en zorgt voor onnodige angstgevoelens in families en gemeenschappen, terwijl kostbare menskracht en tijd worden verspild die zouden kunnen worden besteed aan het eigenlijke onderzoek."

De dierpoot had een zwarte sportschoen van het merk Adidas aan. Er staken enkele centimeters bot van het been uit de schoen. Bij de eerdere 'echte' gevallen is de politie er niet in geslaagd de herkomst van de losse menselijke voeten op te helderen. Bij DNA-tests konden geen verbanden worden gelegd met als vermist gemelde personen.