FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 april 2008

Uitslagen Spanje speelronde 34

Door een geweldig doelpunt van Marcos Senna is Real Madrid vandaag nog geen kampioen van Spanje geworden. FC Barcelona verloor wederom, en is nu ook theoretisch kansloos voor de titel.

Barcelona trad zaterdagavond aan in El Riazor, het stadion van Deportivo de La Coruña. Depor, dat uitstekend terug is gekomen van een beroerde seizoensstart, maakte het de mannen van Frank Rijkaard bijzonder moeilijk. In de eerste helft konden de bezoekers nog enigszins het spel maken, maar gescoord werd er niet. Na rust zorgde de thuisclub voor een ommekeer. Allereerst maakte Juan Rodríguez de openingstreffer, en een klein kwartier voor tijd kon Pablo Amo het duel zelfs beslissen in Depors voordeel. Barça is nu kansloos voor de titel en staat vier punten achter op nummer twee Villarreal.

Villarreal kon Real Madrid van de titel houden als het wist te winnen van Real Betis in Sevilla. Betis begon het meest aanvallend, maar desondanks waren het de bezoekers die al vroeg mochten juichen. Een prachtknal vanuit de middencirkel werd door Marcos Senna zo de kruising van Casto's doel in gestuurd. Ondanks dat het meeste balbezit voor Los Verdiblancos was kwam Villarreal eigenlijk nooit echt in de problemen. Het bleef echter spannend tot het eind, omdat de beslisser ook niet viel. Door de overwinning verstevigt Villarreal de tweede positie en houdt het theoretisch nog een kans op de titel.

Die titel kon Real Madrid vanavond winnen, maar dan had Villarreal punten moeten verspelen. Bovendien hadden de Madrilenen zelf nog de drie punten moeten pakken tegen Athletic Club de Bilbao, dat op bezoek kwam in Santiago Bernabéu. De 1-0 liet niet erg lang op zich wachten. Raúls inzet stuitte nog op Armando, maar nadat Robinho's rebound bij Javier Saviola belandde ging de bal er toch in. Los Rojiblancos kregen vervolgens een goedkope strafschop, die door doelman Iker Casillas over het doel werd gewerkt. Na rust beslisten de invallers het duel in Madrileens voordeel. Gonzalo Higuaín bediende Arjen Robben voor de 2-0, om twee minuten later zelf voor de derde goal te tekenen. Mocht De Koninklijke volgende week zegevieren bij Osasuna dan prolongeert het de titel.

Verder in de Primera División moet Levante na twee seizoenen afscheid nemen nadat het verloor bij concurrent Recreativo. Ersen Martin en Camuñas tekenden voor de treffers. Valencia liet onder leiding van de nieuwe trainer Voro weer zien wat winnen is. De opvolger van Ronald Koeman leidde zijn ploeg naar een 3-0 zege tegen Osasuna. De derby tussen Getafe en Club Atlético de Madrid kende geen winnaar. Juan Albín opende al vroeg, maar Kun Agüero maakte voor rust gelijk. De ploeg van Michael Laudrup kreeg nog een uitgelezen kans op de drie punten, maar Rubén de la Red miste vlak voor tijd een strafschop.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
26/4Deportivo de La CoruñaFC Barcelona2-0
26/4Real Murcia CFSevilla FC0-0
27/4RCD EspanyolReal Zaragoza1-1
27/4Getafe CFClub Atlético de Madrid1-1
27/4RCD MallorcaReal Racing Club3-1
27/4RC Recreativo de HuelvaLevante UD2-0
27/4Valencia CFCA Osasuna3-0
27/4Real Valladolid CFUD Almería1-0
27/4Real Betis BalompiéVillarrel CF0-1
27/4Real Madrid CFAthletic Club de Bilbao3-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF3475+41
2Villarreal CF3465+15
3FC Barcelona3461+29
4Club Atlético de Madrid3455+15
5Real Racing Club de Santander3453+2
6Sevilla FC3452+16
7Deportivo de La Coruña3449+2
8UD Almería348-1
9RCD Espanyol3447-4
10RCD Mallorca3447+11
11Athletic Club de Bilbao34460
12Real Betis Balompié3444-4
13Getafe CF3442-4
14Real Valladolid CF3442-13
15Valencia CF*3442-15
16RC Recreativo de Huelva3440-17
17CA Osasuna3440-4
18Real Zaragoza3438-10
19Real Murcia CF3430-24
20Levante UD**3425-34

* UEFA Cup 2008/2009
** Segunda División 2008/2009

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC23
2Daniel GüizaRCD Mallorca22
3Raúl GonzálezReal Madrid CF17
4Diego MilitoReal Zaragoza15
=Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madrid15
=Nihat KahveciVillarreal CF15
7Diego ForlánClub Atlético de Madrid14
=Frédéric KanoutéSevilla FC14
=Joseba LlorenteReal Valladolid CF14
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza14
=Samuel Eto'oFC Barcelona14

Programma:

DatumThuisUit
4/5Athletic Club de BilbaoRCD Mallorca
4/5Club Atlético de MadridRC Recreativo de Huelva
4/5FC BarcelonaValencia CF
4/5Real Racing ClubReal Murcia CF
4/5Sevilla FCReal Valladolid CF
4/5Real ZaragozaDeportivo de La Coruña
4/5UD AlmeríaReal Betis Balompié
4/5Levante UDRCD Espanyol
4/5CA OsasunaReal Madrid CF
4/5Villarreal CFGetafe CF

Dronken man sloopt motorclubhuis met grijper

In Rhenen heeft een man vanavond rond zeven uur met een grijper een clubhuis van een motorclub volledig verwoest. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De man verkeerde onder invloed van alcohol en beukte met de machine op de gevel. Daarbij raakten ook gasleidingen en elektrische bedrading beschadigd. Er was niemand in het pand.

De gewaarschuwde politie kon de man pas anderhalf uur later aanhouden. Bij aankomst van de politie zwaaide de man achter de knuppel eerst vervaarlijk met de grijper heen en weer. Later verdween hij in zijn vlakbij gelegen bedrijfspand, waar honden de politie tegenhielden. Met politiehonden werden de honden afgeschermd, zodat de politie de man kon aanhouden. Waarom hij het clubhuis vernielde is niet bekend.

De brandweer inventariseert het instortingsgevaar van het pand op bedrijventerrein Remmerden. Wat de schade aan de motoren is, is nog onbekend. Ongeveer tien tot vijftien motorclubleden hebben het tafereel gadegeslagen. Daarbij deden zich geen ongeregeldheden voor.

Politie opent kelder waar man dochter misbruikte

Oostenrijkse politieagenten hebben vanavond de kelder geopend waarin een 73-jarige man vermoedelijk zijn dochter 24 jaar gevangenhield en misbruikte. Een politiewoordvoerder zei dat de deur naar de kelder alleen met een elektronisch mechanisme kon worden geopend.

Daarvoor was een code nodig die alleen de 73-jarige Josef F. wist. De politiewoordvoerder zei dat de 1,70 meter hoge kelder meerdere ruimtes heeft: een kamer om te slapen, een ruimte om te koken en een gedeelte met sanitaire faciliteiten.

Josef F. heeft bij zijn 42-jarige dochter vermoedelijk zeven kinderen verwekt. Een kind is volgens de politie overleden. De andere kinderen zijn tussen de vijf en twintig jaar oud. Het gaat om drie jongens en drie meisjes.

Sirenes gaan af in Roermond wegens grote brand

Vlak voor negen uur zondagavond gingen in de Roermondse binnenstad de sirenes. Die waarschuwen mensen om ramen en deuren dicht te doen en niet op straat te verkeren in verband met een grote brand aan de Prins Bernhardstraat, liet de brandweer weten.

De regionale omroep L1 is tot rampenzender uitgeroepen. Via teletekstpagina 112 van L1 houdt de brandweer de burgers op de hoogte.

De brand breidde zich zondagavond uit en veroorzaakte een zwarte rook, die over de binnenstad trekt. De brandweer weet nog niet precies hoe gevaarlijk deze rook is. Wel zijn enkele brandweerlieden ontsmet omdat ze met asbestdeeltjes in aanraking zijn gekomen.

Sfeer Rotterdam niet louter feestelijk

De aanhang van Feyenoord viert zondagavond feest rond de Hofpleinvijver. Nadat de Rotterdamse ploeg in de eigen Kuip de KNVB-beker had veroverd door een zege op Roda JC, trokken de fans massaal naar het centrum van de stad.

Niet overal bleef het even feestelijk. Op het Stadhuisplein moest de ME een charge uitvoeren en brak een rel uit tussen twee groepen. De winkelstraten zijn afgezet met hekken en plastic nadat de politie die had 'schoongeveegd'.

Traditiegetrouw vieren tal van Feyenoord-fans het behalen van de beker door te water te gaan in de vijver op het Hofplein.

Rond 22.00 uur had de politie op diverse plaatsen in de stad in totaal elf mensen aangehouden. Omdat de politie opnamen met camera's heeft gemaakt, onder meer vanuit een helikopter, verwacht zij nog meer arrestaties te verrichten.

Spanning stijgt in Turkse competitie

Galatasaray heeft uitstekende zaken gedaan door Fenerbahce in het eigen Ali Sami Yen stadion met 1-0 te verslaan. Met nog twee rondes te gaan neemt Galatasaray de koppositie in. Op drie punten volgen Fenerbahce en Sivasspor.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 37e minuut gemaakt door Shabani Nonda. Daarvoor was wel een blunder nodig van doelman Volkan Demirel. De keeper van Fenerbahce liet een voorzet uit zijn handen glippen, waardoor het voor Nonda een koud kunstje was om de bal in het doel te werken.

Door deze winstpartij neemt Galatasaray drie punten afstand van Fenerbahce, die nu de tweede plek innemen. Met even zoveel punten staat Sivasspor derde. Theoretisch kan Besiktas ook nog kampioen worden. Zij hebben met nog twee duels te gaan zes punten achterstand op Galatasaray.

Iraaks museum krijgt gestolen stukken terug

Het Iraakse Nationaal Museum heeft zondag 701 kunstvoorwerpen teruggekregen die tijdens de plunderingen na de val van Saddam Hussein werden gestolen. De stukken, van gouden kettingen tot aardewerken potten, werden overgedragen door het buurland Syrië, dat ze heeft afgepakt van handelaren daar. De voorwerpen werden zondag in het museum tentoongesteld.

Syrië is het eerste land dat gestolen Iraakse kunst teruggeeft, maar zal hopelijk niet het laatste zijn, zeiden Iraakse functionarissen. Waarnemend staatssecretaris van toerisme en archeologie, Abbas al-Oreibi, zei van plan te zijn naar Jordanië te gaan om over teruggave van kunstvoorwerpen te praten.

Tiener beschoten tijdens nachtelijk potje voetbal

Een 18-jarige man uit het Gelderse Hedel is zaterdagnacht beschoten tijdens een potje voetballen in Breda. Hij was rond 01.30 uur met vijf anderen aan het voetballen op een plein aan de Lage Kant toen hij een hevige pijn in zijn nek voelde en op de grond viel.

In het ziekenhuis bleek de man een kogel in zijn nek te hebben, meldt de Brabantse politie zondag. Wie de tiener heeft beschoten en waarmee dat gebeurde, is nog onduidelijk. De kogel werd in het ziekenhuis verwijderd en de man hield geen blijvend letsel over. De politie onderzoek het incident.

[upd]Persmuseum blundert met krant

Medewerkers van een kringloopwinkel in Uithuizen waren dolblij toen zij een krant vonden van 10 mei 1940, de dag dat Nederland in oorlog raakte met Duitsland. Het Persmuseum verklaarde dolblij de krant graag op te willen nemen in de collectie, aldus RTV Noord. Een oplettende FOK!ker las het nieuwsbericht, en bleek de krant ook in huis te hebben, tweemaal zelfs.

De krant bleek namelijk helemaal niet zo speciaal te zijn als werd verondersteld. FOK!ker TARAraboemdijee kwam er achter dat het ging om een herdruk van de krant, afkomstig uit "Documentaire Nederland in de Tweede Wereldoorlog" van uitgeverij Waanders. Van zowel de kringloopwinkel als het Persmuseum, is nog geen reactie vernomen.

Update 20.42 uur
Na een e-mail van onze FOK!ker, waarin hij stelt dat er zelfs 3 van deze kranten op Marktplaats te vinden zijn, verklaart een woordvoerder van RTV Noord: "Het Persmuseum omschrijft de krant als 'misschien niet de meest unieke vondst in de historie, maar wel zeer bruikbaar voor het museum'."

TARAraboemdijee met de krant

 

Voetbal: Feyenoord wint KNVB Beker

Feyenoord heeft het seizoen nog enige glans kunnen geven door de KNVB beker te winnen. In de eigen Kuip was de ploeg van trainer Bert van Marwijk met 2-0 te sterk voor Roda JC. Landzaat en de Guzman bepaalden in de eerste helft de eindstand.

Bij Feyenoord startten Roy Makaay en Serginho Greene niet in de basis. Zij werden vervangen door respectievelijk Michael Mols en Theo Lucius. Raymond Atteveld, trainer van Roda JC, koos ervoor om Marcel de Jong op de bank te laten plaatsnemen. De afgelopen weken was deze speler zeker van een basisplaats. Fatih Sonkaya kreeg wel een basisplaats toebedeeld.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Tim de Cler wist de bal vanaf links voor te zetten, waarna het voor Danny Landzaat een koud kunstje was om de bal achter Bram Castro te werken. Aan de andere kant hield André Bahia zijn opponent vast, maar scheidsrechter Van Hulten onthield Roda JC een strafschop. Na bijna twintig minuten ging Landzaat de fout in door Tioté, die vrij baan richting het doel had, vast te houden. Dit leverde de middenvelder een gele kaart op.

Na het doelpunt van Landzaat liet Feyenoord zich steeds verder terugzakken, waardoor Roda JC het spel kon maken. Dit resulteerde in een paar goede kansen voor onder andere Ronald Lamah. Toch kropen de Rotterdammers uiteindelijk weer uit de schulp, zodat de twee ploegen weer in evenwicht kwamen. Tien minuten voor de rust wist de ploeg uit Rotterdam-Zuid het net te vinden. Deze keer wist Jonathan de Guzman, na het uitspelen van een aantal spelers van de Limburgse club, te scoren. In het resterende deel van de eerste helft wisten de ploegen niet veel kansen meer te creëren.

In de eerste tien minuten van de tweede helft waren er maar nauwelijks kansen te bespeuren. Feyenoord leek vrede te hebben met de bereikte stand en Roda JC probeerde het wel, maar kreeg slechts sporadisch wat mogelijkheden. De verzorging van de Rotterdammers moest in het eerste kwartier wel een aantal keer uitrukken. Timmer, Giovanni van Bronckhorst en Bahia leken steeds veel pijn te hebben, maar achteraf bleek dit mee te vallen.

Na 70 minuten voetbal kreeg Roda JC de eerste kans na rust. Marcel Meeuwis probeerde het eens van afstand en zorgde ervoor dat Timmer er de nodige moeite mee had. Niet veel later waagde Landzaat een poging van afstand, maar de bal ging naast. Aan de andere kant deed Andres Oper hetzelfde. De aanvaller schoot de bal echter ver naast. In de slotfase wisten de twee ploegen nauwelijks nog wat te bewerkstelligen. Verder dan een aantal kansjes kwamen de Limburgers en de Rotterdammers niet.


Vreugde bij de spelers van Feyenoord



Karakteristieken

Feyenoord - Roda JC 2-0
8’ Landzaat 1-0
36’ de Guzman 2-0

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius, Landzaat (Feyenoord), Tioté, Janssen, Meeuwis (Roda JC)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland (Greene/46), de Cler, Landzaat, van Bronckhorst, de Guzman, Sahin (Fer/72), Bruins, Mols (Makaay/67)

Roda JC: Castro, Sonkaya (van Kouwen/46), de Fauw, Saeijs, Bödor, Tioté (van Tornhout/83), Meeuwis, Janssen, Hadouir (Cissé/46), Lamah, Oper


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslag finale KNVB beker

Feyenoord heeft het seizoen nog enige glans kunnen geven door de KNVB beker te winnen. In de eigen Kuip was de ploeg van trainer Bert van Marwijk met 2-0 te sterk voor Roda JC. Landzaat en de Guzman bepaalden in de eerste helft de eindstand.

Bij Feyenoord startten Roy Makaay en Serginho Greene niet in de basis. Zij werden vervangen door respectievelijk Michael Mols en Theo Lucius. Raymond Atteveld, trainer van Roda JC, koos ervoor om Marcel de Jong op de bank te laten plaatsnemen. De afgelopen weken was deze speler zeker van een basisplaats. Fatih Sonkaya kreeg wel een basisplaats toebedeeld.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Tim de Cler wist de bal vanaf links voor te zetten, waarna het voor Danny Landzaat een koud kunstje was om de bal achter Bram Castro te werken. Aan de andere kant hield André Bahia zijn opponent vast, maar scheidsrechter Van Hulten onthield Roda JC een strafschop. Na bijna twintig minuten ging Landzaat de fout in door Tioté, die vrij baan richting het doel had, vast te houden. Dit leverde de middenvelder een gele kaart op.

Na het doelpunt van Landzaat liet Feyenoord zich steeds verder terugzakken, waardoor Roda JC het spel kon maken. Dit resulteerde in een paar goede kansen voor onder andere Ronald Lamah. Toch kropen de Rotterdammers uiteindelijk weer uit de schulp, zodat de twee ploegen weer in evenwicht kwamen. Tien minuten voor de rust wist de ploeg uit Rotterdam-Zuid het net te vinden. Deze keer wist Jonathan de Guzman, na het uitspelen van een aantal spelers van de Limburgse club, te scoren. In het resterende deel van de eerste helft wisten de ploegen niet veel kansen meer te creëren.

In de eerste tien minuten van de tweede helft waren er maar nauwelijks kansen te bespeuren. Feyenoord leek vrede te hebben met de bereikte stand en Roda JC probeerde het wel, maar kreeg slechts sporadisch wat mogelijkheden. De verzorging van de Rotterdammers moest in het eerste kwartier wel een aantal keer uitrukken. Timmer, Giovanni van Bronckhorst en Bahia leken steeds veel pijn te hebben, maar achteraf bleek dit mee te vallen.

Na 70 minuten voetbal kreeg Roda JC de eerste kans na rust. Marcel Meeuwis probeerde het eens van afstand en zorgde ervoor dat Timmer er de nodige moeite mee had. Niet veel later waagde Landzaat een poging van afstand, maar de bal ging naast. Aan de andere kant deed Andres Oper hetzelfde. De aanvaller schoot de bal echter ver naast. In de slotfase wisten de twee ploegen nauwelijks nog wat te bewerkstelligen. Verder dan een aantal kansjes kwamen de Limburgers en de Rotterdammers niet.


Karakteristieken

Feyenoord - Roda JC 2-0
8’ Landzaat 1-0
36’ de Guzman 2-0

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius, Landzaat (Feyenoord), Tioté, Janssen, Meeuwis (Roda JC)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland (Greene/46), de Cler, Landzaat, van Bronckhorst, de Guzman, Sahin (Fer/72), Bruins, Mols (Makaay/67)

Roda JC: Castro, Sonkaya (van Kouwen/46), de Fauw, Saeijs, Bödor, Tioté (van Tornhout/83), Meeuwis, Janssen, Hadouir (Cissé/46), Lamah, Oper

Man krijgt koevoet in rug bij vechtpartij

In Tiel is zondag aan het begin van de avond een man met een koevoet in zijn rug gestoken. Hij is zwaargewond met een ambulance naar het Rivierenlandziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

De politie heeft na verklaringen van getuigen twee mannen gearresteerd, meldde zij zondagavond. Volgens de politie was het treffen in het centrum van Tiel een vervolg op uitgaansgeweld in die plaats in de nacht van zaterdag op zondag.

Hamilton blij met podiumfinish

Lewis Hamilton is opgelucht over zijn podiumplaats tijdens de Grand Prix van Spanje. De 23-jarige Brit eindigde op de derde positie achter de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Felipe Massa. Hamilton staat nu tweede in kampioenschap op negen punten achter Kimi Räikkönen.

"Het is goed om weer om op het podium te staan. Nadat ik me als vijfde had gekwalificeerd, wist ik dat het zeer moeilijk zou worden om de Ferrari's te verslaan. Ik had een goede start en een vlekkeloze wedstrijd nodig om op het podium te komen, en die heb ik ook gehad."

Hamilton vervolgde "Aan het einde van de race kon ik Felipe Massa goed bijhouden, maar hij leek het iets beter te doen op zijn laatste setje banden. Er is dus nog ruimte voor verbetering, hoewel het verschil niet zo heel groot was," aldus Lewis Hamilton

Over de crash die Heikki Kovalainen had in Spanje moest Lewis Hamilton terugdenken aan een soort gelijke crash die hij vorig jaar had op de Nürburgring: "Ik ben blij dat Heikki in orde is. Ik heb beelden van zijn crash gezien en het leek erg op de crash die ik vorig jaar had op de Nürburgring. Het leek een behoorlijk zware impact."

Dynamo pakt landstitel volleybal

Dynamo heeft zijn landstitel volleybal geprolongeerd. Het klopte in het beslissende play-off duel Nesselande met.

Het beslissende duel om de landstitel was zeer spannend, pas in de vijfde set werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Dynamo, dat de wedstrijd daardoor met 3-2 (23-25, 25-20, 22-25, 25-21, 15-13) won. Dynamo speler Sander Olsthoorn sloot daardoor zijn loopbaan af met de dubbel, eerder dit seizoen won Dynamo namelijk ook al de nationale beker.

'Man verwekte 7 kinderen bij dochter'

De 73-jarige Oostenrijker die zijn 42-jarige dochter meer dan twintig jaar in een kelder gevangenhield, heeft vermoedelijk zeven kinderen bij haar verwekt. De Oostenrijkse politie liet vandaag weten dat het die verdenking tegen de man koestert, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.

Een kind is volgens de politie overleden. De andere kinderen zijn tussen de vijf en twintig jaar oud. Het gaat om drie jongens en drie meisjes.

Kinderen China dood door virus

Een uitbraak van een virus in de Oost-Chinese stad Fuyang heeft aan negentien kinderen het leven gekost. Bijna achthonderd kinderen zijn besmet, aldus de Chinese staatsmedia vandaag, twee maanden na het begin van de uitbraak.

Het zogenoemde enterovirus 71 (EV71) werd begin maart voor het eerst geconstateerd. Het is niet bekend waarom de uitbraak nu pas bekend werd gemaakt. De slachtoffers, in de leeftijd van twee tot zes jaar, hebben koorts, zweren in de mond en huiduitslag.

Wende Snijders wint Annie M.G. Schmidtprijs

Wende Snijders heeft de Annie M.G. Schmidtprijs 2007 gewonnen met het nummer 'De wereld beweegt'. Dat is zondag bekendgemaakt in theater Bellevue in Amsterdam. De uitreiking werd gepresenteerd door Hans van Willigenburg. Carolien Gehrels, de Amsterdamse wethouder voor Cultuur, reikte de prijs uit aan de zangeres.

De prijs, die bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en 3500 euro, wordt toegekend voor het beste theaterlied van het jaar. "Haar lied heeft een kop en een staart, een goede opbouw en het geeft haar volop de gelegenheid om uit te pakken", schrijft de jury, die bestaat uit onder anderen Martine Bijl, Marnix Kappers en Nico Knapper, in haar rapport.

Vorig jaar won Daniël Lohues met het nummer 'Annelie' de prijs, die een initiatief is van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Pool valt in slaap op kruispunt

Een 38-jarige Poolse automobilist is zaterdagnacht in slaap gevallen op een kruispunt in Gorinchem. De man had volgens de politie te veel gedronken.

De Pool werd rond middernacht gevonden door voorbijgangers op de hoek van de Vest en de Componistenstraat. Pogingen hem wakker te maken lukten niet, waarna de politie werd gewaarschuwd.

Agenten kregen de man na vele pogingen wakker. De man rook volgens de politie 'dusdanig naar alcohol dat een blaastest werd afgenomen'. Deze wees op een overmatige alcoholconsumptie. Op het bureau weigerde hij alle medewerking. De politie heeft hem daarop vastgezet en wacht tot hij weer nuchter is.

Helft bevolking is trots op Nederland

Ruim de helft van de Nederlanders is trots op Nederland. Een op de drie inwoners is neutraal en twaalf procent is niet trots. Dat meldt EénVandaag zondag op basis van het jaarlijkse Koninginnedagonderzoek van het actualiteitenprogramma. Eveneens de helft van de 24 duizend respondenten vindt dat 'we best wat trotser mogen zijn' op Nederland.

Bijna een op de drie deelnemers voelt zich meer inwoner van zijn of haar woonplaats dan Nederlander, Europeaan of wereldburger. Ongeveer 67 procent van de ondervraagden wil in Nederland blijven wonen. Een kwart emigreert liever. De favoriete bestemmingen zijn dan Spanje en Duitsland.

Een op de twee respondenten is trots op Koningin Beatrix. Ze vertegenwoordigt volgens de respondenten ook het best het 'Nederland-gevoel', gevolgd door Prins Willem-Alexander en Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF. Prinses Máxima is met 27 procent van de stemmen het populairste lid van het koninklijk huis.

Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek ziet in moslims een gevaar voor de Nederlandse normen, waarden en tradities. De helft van de ondervraagden bezit een Nederlandse vlag, twee derde gaat die ook uithangen op Koninginnedag.

Bejaarde in scootmobiel komt om na ongeluk

Een 80-jarige bestuurder van een scootmobiel is zaterdag om het leven gekomen na een aanrijding met een personenauto in Beverwijk. Dat laat de politie zondag weten.

De aanrijding op de Bullerlaan vond rond 15.00 uur plaats. Het slachtoffer uit Beverwijk werd gewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij 's avonds overleed. De 50-jarige automobiliste, eveneens uit Beverwijk, is gehoord over het ongeluk maar niet aangehouden. De toedracht is nog onduidelijk.

Valverde wint Luik-Bastenaken-Luik

Alejandro Valverde is de winnaar geworden van Luik-Bastenaken-Luik. De Spanjaard klopte in de eindsprint Davide Rebellin en Frank Schleck.

De finale van de wedstrijd begon bij de beklimming van de Redoute, waar Andy Schleck en Stefan Schumacher wegreden. Bij de voorlaatste beklimming van de dag, de Roche-aux-Faucons, had het duo twintig seconden voorsprong op de groep met favorieten. Tijdens de beklimming moest Schumacher lossen en werd Schleck bijgehaald door Joaquim Rodríguez, Davide Rebellin en Frank Schleck.

Nog tijdens de beklimming moest Rodriquez de rest laten gaan en was het duidelijk dat de vier vooraan gingen uitmaken wie er zou gaan winnen. Andy Schleck probeerde het met een serieuze ontsnapping, kreeg een gat van tien seconden, maar werd toch weer bijgehaald. Hierna probeerde zijn broer en ploeggenoot Frank Schleck het tot twee keer toe, maar hij kwam niet weg. Met zijn drieen reden ze naar de finish, waar Valverde de sterkste sprinter bleek. Op de vijfde plek was Thomas Dekker de beste Nederlander.

Ritueel baby's smijten in India

In India blijkt een groepje religieuze fanaten er een schokkend ritueel op na te houden. In de stad Sholapur gooit men pasgeboren baby's vanaf een gebouw van vijftien meter naar beneden.

Beneden op straat probeert men het geworpen kindje weer op te vangen met een laken. In Sholapur kijkt men niet op of om van dit vreemde spektakel.

Integendeel, de inwoners van de stad dichten het babywerpen veel goeds toe. Zo zou het gooien van de pasgeborenen een positieve invloed op de gezondheid van de kleine.

 


Babywerpen, iets voor de volgende Olympische Spelen?

Uitslag Celtic - Rangers

Wat in Engeland het geval is, gebeurt nu ook in Schotland. De titelstrijd ligt weer open. Celtic was te sterk voor concurrent Glasgow Rangers. Op Celtic Park werd het 3-2.

De laatste wedstrijd tussen deze twee rivalen was een genot voor het publiek.
Na nog geen vijf minuten spelen kwam Celtic al op voorsprong. Door een assist van Vennegoor of Hesselink kwam McDonald in buitenspelpositie te staan. Er werd echter niet afgefloten waardoor de 1-0 kon worden genoteerd.

Rangers kwam vervolgens sterk terug. Na twee scherp genomen hoekschoppen van Davis kopte Weir de gelijkmaker binnen, waarna Cousin er zelfs 1-2 van maakte. Nog voor het eind van de eerste helft zorgde McDonald met een van richting veranderd schot voor de 2-2 ruststand.

De spanning in de tweede helft was minstens zo groot als voor rust. Beide ploegen kregen een hoop kansen, maar doelpunten bleven uit. Doordat Celtic steeds meer druk zette richting het doel van de Rangers waren The Light Blues genoodzaakt steeds verder terug te zakken.
Celtic werd naarmate de tweede helft vorderde de betere ploeg en maakte dan ook de winnende treffer.
De hoofdrol was weer weggelegd voor McDonald. Nadat de 24-jarige Australiër onderuit werd gelopen door Broadboot kreeg Celtic een strafschop. Robson zorgde daarmee voor de 3-2.

Celtic staat met 80 punten bovenaan in de stand. Rangers staat tweede met 75 punten, maar moet nog drie wedstrijden inhalen. Er is dus nog van alles mogelijk in de Schotse competitie.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vierentwintigste speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoofdklasse A

Hollandia - Haaglandia / Sir Winston 2-2
VUC - DWV 1-0
Elinkwijk - DCV 4-0
Westlandia - AFC 1-2
VVSB - FC Omniworld 1-4
ADO '20 - Argon 1-3
FC Türkiyemspor - DWS 2-0

Hoofdklasse B

Geldrop / AEK - sv Deurne 1-2
Baronie - JVC Cuijk 2-1
Papendrecht - EVV 1-2
sv Meerssen - OJC Rosmalen 0-0
UNA - UDI '19 / Beter Bed 3-3
Dijkse Boys - DESK 2-1
Gemert - Schijndel / Bol Accountants 2-0

Hoofdklasse C

SVBO - De Treffers / Kegro 0-2
sv Babberich - SC Enschede 1-2
WKE - HSC '21 / Brein 3-1
WSV - FC Lienden 1-1
Achilles '29 - Sneek 6-0
De Bataven - Quick '20 1-2
Rheden - Be Quick 1887 1-1

Nadal pakt toernooiwinst in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft voor de vierde keer op rij het Masters-Series Toernooi van Monte Carlo op zijn naam geschreven. Net als de voorgaande drie edities, moest ook dit jaar Roger Federer de meerdere erkennen tegen de Spanjaard, 7-5 7-5.

De eerste set ging tot 5-5 gelijk op. In de elfde game wist Nadal zijn opponent te breaken en serveerde vervolgens zelf de set uit. In het begin van de tweede set pakte Federer snel een break. Lang kon de Zwitser er niet van genieten, want Nadal kon snel terugbreaken. Op een 6-5 voorsprong wist Nadal op de service van Federer de partij te beslissen. De Spanjaard had één matchpoint nodig om de vierde titel binnen te slepen.

Heftige aktie in 50 Cent: Blood on the Sand trailer

Het vervolg op 50 Cent: Bulletproof is gedateerd voor dit eindejaar. Daarom is het nu hoog tijd voor de eerste trailer van dit meesterwerkje in wording. In deze trailer zien we hoe 50 cent tegelijkertijd een helikopter bestuurt en met een mitrailleur vijanden doorzeeft. Daarnaast wordt er wat hand-to-hand combat en een mooi staaltje rijkunst getoond. Bekijk de gehele trailer hieronder.


In dit vervolg op 50 Cent: Bulletproof zul je als 50 Cent weer een hoop munitie doneren aan mensen die jou niet zo aardig vinden. Tony Yayo, Lloyd Banks en Whoo Kid zullen je helpen om je pipa's leeg te knallen.

Politie Thailand vindt vervalste paspoorten

De politie in Thailand heeft in een huis in Bangkok meer dan duizend vervalste paspoorten gevonden. Een 56-jarige man uit Bangladesh is gearresteerd, aldus de politie.

Het gaat om de grootste vervalsingszaak in Thailand sinds jaren. Bij huiszoeking vond de politie apparatuur en duizend namaakpaspoorten van verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan, Frankrijk, Maleisië, Singapore, Nieuw Zeeland en Malta.

Volgens de politie zijn de paspoorten zeer vakkundig gemaakt. De documenten werden verkocht aan bendes en terroristen.

Claims en de voorwaarden van FOK!

Het was me het weekje wel.  Eerst kwamen een paar user erachter dat wat in de policy staat ook daadwerkelijk kan worden uitgevoerd en PM's dus bij vermoeden van misbruik gelezen kunnen en zullen worden, vervolgens beginnen de fotografen die op FOK! hun werk bekendheid geven en hier modellen regelen en gratis reclame maken te zeuren over de nieuwe Algemene Voorwaarden die, behalve het officiëlere taalgebruik, exact hetzelfde zijn als de voorwaarden in de oude Policy.  Ze willen voor elke keer dat de foto gequote wordt een naamsvermelding.  Sommigen bereiden al fakturen voor of verwijzen naar de voorwaarden op een site die ik nooit bezocht heb of zal bezoeken en die ik dus onmogelijk gelezen kan hebben, want commerciëel gebruik van hun werk (er staan op elke pagina tenslotte banners) willen ze niet zonder meer.

Zware crash voor Kovalainen

Heikki Kovalainen is tijdens de Grand Prix van Spanje zwaar gecrasht. Bij de McLaren van de Fin explodeerde de linker voorvelg in bocht 9, waarbij de McLaren bijna frontaal de banden stapels in reed. Nadat de Fin uit de wagen gehaald en hij zijn duim omhoog stak, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij de crash boorde de McLaren van Kovalainen zich diep in de bandenstapel zoals dat op Spa-Francorchamps gebeurde in 2001 met Lucino Burti. Even werd er gevreesd voor zware verwondingen van de Fin, maar achteraf bleek alles mee te vallen. Kovalainen is uit voorzorg per helikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Barcelona.

"Er zijn geen zichtbare verwondingen, maar hij heeft natuurlijk wel een flinke klap op zijn hoofd gehad. Hij is nu naar het ziekenhuis om te onderzoeken of hij wellicht een hersenschudding heeft, maar het lijkt er niet op dat hij serieuze verwondingen heeft. Dus hopelijk zien we hem gauw weer gezond terug," vertelde McLaren-directeur Martin Whitmarsh aan ITV.

Over de oorzaak van de crash zei Whitmarsh: "Er was een plotselinge daling van de bandendruk. We denken dat het te maken had met een probleem aan de velg en niet met de band zelf. Maar voorlopig lijkt het erop dat hij er in Turkije weer bij is."

F1: Räikkönen wint GP Spanje

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. Op het Circuit de Catalunya, vlakbij Barcelona, bleef de Fin zijn teamgenoot Felipe Massa voor. Lewis Hamilton finishte als derde, gevolgd door Robert Kubica. Alonso viel uit en liet daardoor opnieuw punten liggen. Räikkönen liep uit in de strijd om het wereldkampioenschap. Ferrari nam tevens de koppositie over in het contructeurskampioenschap van BMW.

De Ferrari's, die in Spanje voor het eerst gebruik maakten van een 'gat' in de neus van de bolides, pakten na de eerste bocht meteen de leiding. Kimi Räikkönen vertrok van pole-position en hield de koppositie de eerste ronde vast, gevolgd door Felipe Massa. De Braziliaan blokkeerde slim de weg van Fernando Alonso, die tussen de Ferrari's in als tweede van de start vertrok, en pakte daardoor de tweede plek af van de Spanjaard. Voor Adrian Sutil en Sebastian Vettel was de race na de eerste ronde al voorbij. Sutil raakte in een spin en Vettel kon de bolide van Sutil niet meer ontwijken. De safety car mocht gelijk opdraven, omdat de auto van Sutil redelijk wat puinhoop achterliet.

Nadat de safety car het circuit verliet, was het de beurt aan Alonso om de jacht te openen op de twee Ferrari's. Nick Heidfeld pakte in de eerste ronde twee plekken terug en kwam daardoor terecht op plaats zeven. Tijdens de derde ronde kwam Nelson Piquet in de grindbak terecht en viel terug naar plek achttien. Na zes rondes gingen de Ferrari's nog altijd aan de leiding, gevolgd door Alonso en Lewis Hamilton, die de vierde plek overnam van Robert Kubica. In ronde zeven kwam er alsnog een einde aan de race van Piquet, nadat hij in aanraking kwam met de bolide van Bourdais. De Fransman dook meteen de pitstraat in, maar door problemen aan het linkervoorwiel kon ook hij afscheid nemen van de race. Ook Anthony Davidson moest snel de pitstraat in en zou hier ook niet meer uitkomen. De coureur van het geplaagde Super Aguri ging te hard over de kerbstones en reed daardoor zijn bodemplaat de vernieling in.

Voorin het veld was het nog altijd Räikkönen die de leiding had. Doordat de Fin lichter van start ging, liep hij in het begin van de race langzaam uit op de rest van het veld. Na tien rondes had Räikkönen een voorsprong van meer dan drie seconden op Massa, die ook langzaam maar zeker wegreed van Alonso. Renault nam vervolgens een risico om de Spanjaard in ronde zestien voor het eerst de pits in te sturen. Lewis Hamilton schoof daardoor naar plek drie. Alonso kwam na zijn pitstop achter Rubens Barrichello terecht op plaats elf. Twee rondes later was het de beurt aan Massa om de pitstraat op te zoeken. Een snelle stop zorgde ervoor dat Massa terechtkwam op plaats acht. Volgens de strategie van Ferrari zou Räikkönen een ronde later de pitstraat binnengaan en dit gebeurde ook. Ook de stop van Räikkönen leverde geen problemen op en de Fin vervolgde de race vanaf plek zeven.

In ronde 20 was het de beurt aan Hamilton om naar binnen te komen, gevolgd door Kubica. De twee coureurs verlieten gezamenlijk de pitstraat en kwamen terecht op plaats zes en zeven, twee plaatsen voor Alonso. Daardoor leek het of de gewijzigde strategie, die Renault vooraf aangekondigd had, niet geheel het gewenste resultaat zal geven. Heifeld voerde op dat moment het veld aan, gevolgd door Räikkönen en Massa, maar de Duitser had de pitstop nog niet bezocht. Voor Heikki Kovalainen zat de race er na 21 rondes op. Een velg van de Fin brak bij het insturen van de bocht plots doormidden en daardoor reed hij keihard de grindbak in en raakte hard de banden. Doordat Kovalainen vast kwam te zitten in zijn bolide, duurde het even voor de race weer werd hervat. Kovalainen verliet vervolgens per brancard, maar met opgeheven duim het circuit. Ondertussen dook Heidfeld de pitstraat in, omdat hij zonder benzine kwam te zitten. Aangezien er geen pitstraat betreden mag worden, terwijl de safety-car op het circuit rijdt, kreeg de Duitser een stop-and-go penalty.

Door het incident van Kovalainen lag heel het veld na 28 rondes weer bij elkaar, aangevoerd door Räikkönen. Massa reed tweede, gevolgd door Hamilton en Kubica. Alonso nam de vijfde plek in beslag, net achter Heidfeld, die een sterke race reed. De Duitser moest vervolgens de pitstraat bezoeken om zijn stop-and-go penalty van tien seconden uit te voeren. Daardoor viel hij terug naar plek zestien. Achterin het veld was het Sato van Forca India die van zich liet spreken. Hij schoof op naar plek tien en liet zo coureurs als Button, Fisichella en Coulthard achter zich. In ronde 34 kon het Spaanse publiek afscheid nemen van hun publiekslieveling. Alonso blies zijn motor op en moest zijn Renault aan de kant zetten. Rubens Barrichello dook in dezelfde ronde opnieuw de pitstraat in en kwam ook deze niet meer uit. De Braziliaan was alweer de zevende uitvaller van de wedstrijd.

Met nog dertig rondes te gaan, lijken de Ferrari's op weg te gaan naar de dubbel. Räikkönen reed nog altijd aan de leiding. Op een kleine drie seconden reed Massa, gevolgd door Hamilton. Kubica reed met zijn BMW kort achter de McLaren op een vierde plek, met daarachter Mark Webber. Tijdens ronde 41 was het de beurt aan Nico Rosberg om het strijdveld te verlaten. Rosberg, die op een knappe zevende plek reed, blies zijn motor op toen hij het rechte stuk opreed en kon zijn Toyota ook aan de kant zetten. In het vervolg van de wedstrijd liep Räikkönen meer en meer uit op zijn naaste concurrenten. Met nog twintig rondes voor de boeg was het de beurt aan Massa om als eerste de pitstraat op te zoeken. De Braziliaan viel terug naar plek vier. Een ronde later dook de complete top-drie de pitstraat in. Räikkönen kwam als eerst weer de pitstraat uit en behield de koppositie. Hamilton en Kubica kwamen terecht achter de Ferrari van Massa en namen met nog negentien rondes te gaan de derde en vierde plek in. Ondertussen werd Kovalainen per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn status is stabiel, maar hij werd uit voorzorg toch naar het ziekenhuis gevlogen.

Achterin het veld barstten de gevechten los om de WK-punten. Nadat alle coureurs hun tweede stop hadden gemaakt, was het Webber die plek vijf in beslag had genomen. Button volgde op plek zes met daarachter Nakajima en Trulli. Heidfeld knokte zich sterk terug en nam tien rondes voor het eind plek negen over van Fisichella. Achter deze twee coureurs kwam Coulthard in aanraking met de voorvleugel van Glock. De Duitser mocht de pitstraat opzoeken om een nieuwe neus te laten zetten. Ook Coulthard mocht naar binnen en daardoor schoof Sato op naar plek twaalf. Drie rondes later had Coulthard de twaalfde plek alweer overgenomen van Sato. Tien rondes voor het eind was er voorin het veld nog geen wijziging van positie. Räikkönen had nog steeds de leiding, drie secondes voor zijn teamgenoot Massa. Hamilton volgde op plek drie, gevolgd door de BMW van Kubica.

 

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:38:19.051 
2 Felipe MassaScuderia Ferrari + 3.228 
3 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 4.187 
4 Robert KubicaBMW F1 + 5.694 
5 Mark WebberRed Bull Racing + 35.938 
6 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 53.010 
7 Kazuki NakajimaWilliams + 58.244 
8 Jarno TrulliToyota Racing + 59.435 
9 Nick HeidfeldBMW F1 + 1:03.073 
10 Giancarlo FisichellaForce India + 1 ronde 
11 Timo GlockToyota Racing + 1 ronde 
12 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde 
13 Takuma SatoSuper Aguri F1 + 1 ronde 
- Nico RosbergWilliams  Motor
- Fernando AlonsoRenault F1  Motor
- Rubens BarrichelloHonda Racing F1  Uitval
- Heikki KovalainenMcLaren Mercedes  Crash
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1  Uitval
- Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso  Crash
- Nelson Piquet Jr.Renault F1  Crash
- Adrian SutilForce India  Crash
- Sebastian VettelScuderia Toro Rosso  Crash

 

Voor meer Formule 1-nieuws kijk je op de FOK!F1-manager!

Uitslag Grand Prix van Spanje

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. Op het Circuit de Catalunya, vlakbij Barcelona, bleef de Fin zijn teamgenoot Felipe Massa voor. Alonso viel uit en liet daardoor opnieuw punten liggen. Ferrari nam tevens de koppositie over in het constructeurskampioenschap.

De Ferrari's, die in Spanje voor het eerst gebruik maakten van het 'gat' in de neus van de bolides, pakten na de eerste bocht meteen de leiding. Kimi Räikkönen vertrok van poleposition en hield de koppositie de eerste ronde vast, gevolgd door Felipe Massa. De Braziliaan blokkeerde slim de weg van Fernando Alonso, die tussen de Ferrari's in als tweede van start vertrok, en pakte daardoor de tweede plek af van de Spanjaard. Voor Adrian Sutil en Sebastian Vettel was de race na de eerste ronde al voorbij. Sutil raakte in de spin en Vettel kon de bolide van Sutil niet meer ontwijken. De safety car mocht gelijk opdraven, omdat de auto van Sutil een redelijke puinhoop achterliet.

Nadat de safety car het circuit verliet, was het de beurt aan Alonso om de jacht te openen op de twee Ferrari's. Nick Heidfeld pakte in de eerste ronde twee plekken terug en kwam daardoor terecht op plaats zeven. Tijdens de derde ronde kwam Nelson Piquet jr. in de grindbak terecht en viel terug naar plek achttien. Na zes rondes gingen de Ferrari's nog altijd aan de leiding, gevolgd door Alonso en Lewis Hamilton, die de vierde plek overnam van Robert Kubica.

In ronde zeven kwam er alsnog een einde aan de race van Piquet, nadat hij in aanraking kwam met de bolide van Bourdais. De Fransman dook meteen de pitstraat in, maar door problemen aan het linkervoorwiel kon ook hij afscheid nemen van de race. Ook Anthony Davidson moest snel de pitstraat in en zou hier ook niet meer uitkomen. De coureur van het geplaagde Super Aguri ging te hard over de kerbstones en reed daardoor zijn bodemplaat de vernieling in.

Voorin het veld was het nog altijd Räikkönen die de leiding had. Doordat de Fin lichter van start ging, liep hij in het begin van de race langzaam uit op de rest van het veld. Na tien rondes had Räikkönen een voorsprong van meer dan drie secondes op Massa, die ook langzaam maar zeker wegreed van Alonso.
Renault nam vervolgens een risico om de Spanjaard in ronde zestien voor het eerst de pitstraat in te sturen. Lewis Hamilton schoof daardoor naar plek drie. Alonso kwam na zijn pitstop achter Rubens Barrichello terecht op plaats elf.

Twee rondes later was het de beurt aan Massa om de pitstraat op te zoeken. Een snelle stop zorgde ervoor dat Massa terechtkwam op plaats acht. Volgens de strategie van Ferrari zou Räikkönen een ronde later de pitstraat binnengaan en dit gebeurde ook. Ook de stop van Räikkönen leverde geen problemen op en de Fin vervolgde de race vanaf plek zeven.

In ronde 20 was het de beurt aan Hamilton om naar binnen te komen, gevolgd door Kubica. De twee coureurs verlieten gezamenlijk de pitstraat en kwamen terecht op plaats zes en zeven, twee plaatsen voor Alonso. Daardoor leek het of de gewijzigde strategie ,die Renault vooraf aangekondigd had, niet geheel het gewenste resultaat zal geven. Heidfeld voerde op dat moment het veld aan, gevolgd door Räikkönen en Massa, maar de Duitser had de pitstop nog niet bezocht.

Voor Heiki Kovalainen zat de race er na 21 rondes op. Een velg van de Fin brak bij het insturen van de bocht plots doormidden en daardoor reed hij keihard de grindbak in en raakte volop de banden. Doordat Kovalainen vast kwam te zitten in zijn bolide, duurde het even voordat de race weer werd hervat. Kovalainen verliet vervolgens per brancard maar met opgeheven duim het circuit. Ondertussen dook Heidfeld de pitstraat in, omdat hij zonder benzine kwam te zitten. Aangezien er geen pitstraat betreden mag worden terwijl de safety car op het circuit rijdt, kreeg de Duitser een stop-and-go penalty.

Door het incident van Kovalainen lag heel het veld na 28 rondes weer bij elkaar, aangevoerd door Räikkönen. Massa reed tweede, gevolgd door Hamilton en Kubica. Alonso nam de vijfde plek in beslag, net achter Heidfeld, die een sterke race reed. De Duitser moest vervolgens de pitstraat bezoeken om zijn stop-and-go penalty van tien seconden uit te voeren. Daardoor viel hij terug naar plek zestien. Achterin het veld was het Takuma Sato van Super Aguri die van zich liet spreken. Hij schoof op naar plek tien en liet zo coureurs als Button, Fisichella en Coulthard achter zich. In ronde 34 kon het Spaanse publiek afscheid nemen van hun publiekslieveling. Alonso blies zijn motor op en moest zijn Renault aan de kant zetten. Rubens Barichello dook in dezelfde ronde opnieuw de pitstraat in en kwam ook deze niet meer uit. De Braziliaan was alweer de zevende uitvaller van de wedstrijd.

Met nog dertig rondes te gaan, leken de Ferrari's op weg te gaan naar de dubbel. Räikkönen reed nog altijd aan de leiding. Op een kleine drie secondes reed Massa, gevolgd door Hamilton. Kubica reed met zijn BMW kort achter de McLaren op een vierde plek, met daarachter Mark Webber. Tijdens ronde 41 was het de beurt aan Nico Rosberg om het strijdveld te verlaten. Rosberg, die op een knappe zevende plek reed, kreeg pech toen hij het rechte stuk opreed en kon zijn Williams ook aan de kant zetten.

In het vervolg van de wedstrijd liep Räikkönen meer en meer uit op zijn naaste concurrenten. Met nog twintig rondes voor de boeg was het de beurt aan Massa om als eerst de pitstraat op te zoeken. De Braziliaan viel terug naar plek vier. Een ronde later dook de complete top-drie de pitstraat in. Räikkönen kwam als eerst weer de pitstraat uit en behield de koppositie. Hamilton en Kubica kwamen terecht achter de Ferrari van Massa en namen met nog negentien rondes te gaan de derde en vierde plek in. Ondertussen werd Kovalainen per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn status was stabiel, maar werd uit voorzorg toch naar het ziekenhuis gevlogen.

Achterin het veld barstten de gevechten los om de WK-punten. Nadat alle coureurs hun tweede stop hadden gemaakt, was het Webber die plek vijf in beslag had genomen. Button volgde op plek zes met daarachter Nakajima en Trulli. Heidfeld knokte zich sterk terug en nam tien rondes voor het einde plek negen over van Fisichella. Achter deze twee coureurs kwam Coulthard in aanraking met de voorvleugel van Glock. De Duitser mocht de pitstraat opzoeken om een nieuwe neus te laten zetten. Ook Coulthard moest naar binnen en daardoor schoof Sato op naar plek twaalf. Drie rondes later had Coulthard de twaalfde plek alweer overgenomen van Sato.

Tien rondes voor het eind was er voorin het veld nog geen wijziging van positie. Räikkönen had nog steeds de leiding, drie seconden voor zijn teamgenoot Massa. Hamilton volgde op plek drie, gevolgd door de BMW van Kubica. Webber pakte punten voor zijn ploeg door als vijfde binnen te komen. Achter Webber verdeelden Button en Nakajima de overige WK-punten door als zesde en zevende te eindigen. Het laatste punt werd gepakt door Jarno Trulli die als achtste over de streep kwam.


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:38:19.051
2 Felipe MassaScuderia Ferrari + 3.228
3 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 4.187
4 Robert KubicaBMW F1 + 5.694
5 Mark WebberRed Bull Racing + 35.938
6 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 53.010
7 Kazuki NakajimaWilliams + 58.244
8 Jarno TrulliToyota Racing + 59.435
9 Nick HeidfeldBMW F1 + 1:03.073
10 Giancarlo FisichellaForce India + 1 ronde
11 Timo GlockToyota Racing + 1 ronde
12 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
13 Takuma SatoSuper Aguri F1 + 1 ronde
- Nico RosbergWilliams Mechanica
- Fernando AlonsoRenault F1 Motor
- Rubens BarrichelloHonda Racing F1 Uitval
- Heikki KovalainenMcLaren Mercedes Crash
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1 Uitval
- Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso Crash
- Nelson Piquet Jr.Renault F1 Crash
- Adrian SutilForce India Crash
- Sebastian VettelScuderia Toro Rosso Crash

Farfán wil Nederlands paspoort

Jefferson Farfán wordt mogelijk Nederlander. Hij zou worden gestimuleerd om een Nederlands paspoort aan te vragen en dat heeft zo zijn voordelen.

Als Farfán een Nederlands paspoort zou krijgen, maakt dat de stap kleiner om naar een Europese (top)club te verkassen. Een eis voor een tweede paspoort is wel, dat een speler van buiten de EU minimaal vijf jaar in Nederland voetbalt. Dit zou betekenen dat Farfán nog minimaal een half jaar bij PSV moet blijven om voor dat paspoort in aanmerking te komen. Zelf stemt hij daarmee in.

De Peruaanse krant El Bocón meldt al wel dat de spits in gesprek is met Fiorentina en Olympique Lyon. Beide clubs hebben de eis dat Farfán een dubbel paspoort moet hebben. Vandaar ook dat half jaar dat Farfán nog minimaal bij PSV moet blijven, om de vijf jaar te bereiken dat hij voor PSV speelt.

Huub Stevens, PSV-trainer voor volgend seizoen, wil Farfán erg graag in Eindhoven houden. Rond 2009 zou de aanvaller van PSV het dubbele paspoort kunnen hebben. Farfán heeft nog een contract tot 2010 bij de club uit Eindhoven.

Jefferson Farfán speelt sinds het seizoen 2004/2005 bij PSV Eindhoven. Zijn productie is zeker niet onaangenaam te noemen. In de 118 wedstrijden die hij tot nu toe voor PSV heeft gespeeld scoorde hij 75 keer. Farfán won in vier jaar tijd elk seizoen de landstitel. In de seizoenen 05/06 en 06/07 had de 23-jarige spits van PSV vooral een groot aandeel in de landstitels. Beide seizoenen kwam Farfán 21 keer tot scoren.

Rijontzegging voor doodrijden kind

Een man van 78 jaar oud is door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een jaar rijontzegging en duizend euro boete voor het doodrijden van een zevenjarig meisje. De geldstraf valt dubbel zo hoog uit als Justitie tegen de bejaarde man had geëist.

Het ongeval gebeurde in november 2007 op een verhoogd liggend zebrapad aan de Noordendijk in Dordrecht. De man reed met 35 kilometer per uur over de zebra. Hij dacht dat de moeder van het kind niet van plan was om over te steken en reed toen haar zevenjarige dochter aan. De rechtbank vindt dat de man zich had moeten realiseren dat er naast de moeder ook nog anderen konden zijn.

 

 

Boze buurman dreigt met bijl

Een boze Brabander heeft gisteren zijn 36-jarige buurman bedreigd met een bijl aan de Prinses Margrietlaan in Bergen op Zoom. Dat gebeurde na een ruzie over geluidsoverlast.

De 62-jarige buurman is door de politie aangehouden als verdachte. Zijn bijl is in beslag genomen en zal waarschijnlijk worden vernietigd. De verdachte gaf toe zijn buurman te hebben bedreigd en bekende dat hij al langere tijd een conflict met hem heeft vanwege geluidsoverlast. De bijlbedreiger is inmiddels op vrije voeten gesteld met een dagvaarding.

Speelgoedautootje oorzaak ongeluk

In het Brabantse Oss is gisteravond een 49-jarige inwoonster van die plaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. Nu komt dat zelfs in Oss wel eens voor, maar dit ongeluk werd veroorzaakt door een speelgoedautootje.

De vrouw reed namelijk op haar fiets, toen plotseling een radiografisch bestuurbaar autootje de weg opschoot. De 33-jarige bestuurder van het ding was de controle over het speelgoedje kwijtgeraakt, zo meldde de politie.

Het autootje kwam terecht onder de fiets van de vrouw, waarop de onfortuinlijke fietster onderuit ging. Ze moest zich in het ziekenhuis aan enkele lichte verwondingen laten helpen.

Spectral Force 3 wil ons compleet uitroeien

Spectral Force 3 is een strategische RPG in een land waar tien koninkrijken vechten om de heerschappij over het continent. Er zijn nu zes screenshots verschenen van de game waaruit redelijk duidelijk wordt hoe de gameplay werkt. Alhoewel de game al lange tijd uit is in Japan, komt de game pas in juni de Amerikaanse huiskamers binnen rollen. Het is niet bekend wanneer we een versie in de EU kunnen verwachten.





Oostenrijkse 24 jaar in kelder vastgehouden

Een Oostenrijkse vrouw heeft waarschijnlijk 24 jaar opgesloten gezeten in een kelder. Dat meldt televisiezender ORF. Ze werd naar alle waarschijnlijkheid vastgehouden door haar vader die ook nog wordt beschuldigd van incest. Hij heeft bij zijn dochter vier kinderen verwekt.

De zaak kwam aan het rollen toen het oudste kind van de vier, een dochter van negentien jaar oud, doodziek naar het ziekenhuis moest. Haar moeder is inmiddels 42 jaar en zou dus vanaf haar achttiende jaar in de kelder hebben geleefd. De 19-jarige ligt nu in kritieke toestand op de intensive care.

De andere drie kinderen zijn door hulpverleners opgevangen. De moeder krijgt psychische bijstand. Het horrorverhaal doet denken aan dat van Natascha Kampusch, een meisje dat op 10-jarige leeftijd in 1998 werd ontvoerd en pas in 2006 van haar kidnapper wist te vluchten. Haar ontvoerder pleegde vervolgens zelfmoord. Kampusch bleek jarenlang vast te hebben gezeten in een onderaards kamertje.

'Mooie lente voor Nederlandse moslims'

Voormalig CDA-premier Ruud Lubbers, van 1982 tot 1994 leidde hij de 'BV Nederland', vindt dat  het voorjaar van 2008 ''goed voor de Nederlandse moslims'' was. Dat zegt Lubbers dit weekend in een interview met het Nederlands Dagblad. ''De gematigde en volwassen reacties van Nederlandse moslims op de film Fitna van PVV-leider Geert Wilders, heeft bijgedragen aan een betere omgang tussen verschillende bevolkingsgroepen'',  aldus de voormalig Hoge Commissaris van de Vluchtelingen.

Hij noemt het ''heel bijzonder'' dat Nederlandse moslimgemeenschappen ons land  in het buitenland verdedigden, door zich uit te spreken tegen economische boycots of geweld. Ook de regering krijgt alle lof toegezwaaid door de ex-minister-president: ''De grote ophef vooraf was nodig om onrust te voorkomen. De regering heeft met moslims in Nederland uitgebreid gepraat en tegelijkertijd in het buitenland duidelijk gemaakt dat zij niet achter de film staat.''

Vorig jaar uitte Lubbers nog kritiek op huidig premier en partijgenoot Jan Peter Balkenende. Lubbers vond dat die zich duidelijker moest uitspreken over migranten - ''Hij zou moeten zeggen: Moslims zijn de moeite waard'' - een ruimhartiger vluchtelingenbeleid én openzetting van de grenzen voor kennismigranten moest bepleiten.

Lubbers stelt nu vast dat het asielbeleid is verbeterd, maar hij maakt zich wel zorgen over de groeiende aanhang van de PVV van Geert Wilders en Trots op Nederland (TON) van Rita Verdonk.

Vorig jaar al zei hij dat Nederland moest 'onverdonken'.

Fans Roda JC bidden voor overwinning

Terwijl de supporters van Feyenoord smachten naar een overwinning vanavond in de finale van de KNVB-beker, schakelt de aanhang van tegenstander Roda JC een Hogere Macht in. Enkele honderden supporters hebben gisteravond in Kerkrade de speciale Heilige Roda-Mis bijgewoond. Tijdens de viering werden Roda JC-liederen gezongen en werd gebeden dat Roda de bekerfinale wint.

Roda-directeur Huub Narinx stak een kaars op in de geel-zwarte kleuren van de Limburgse club. De hele kerk in de wijk Chevremont was versierd. De mis was een initiatief van de supporters, die de kerk voor één keer in het geel-zwart kleurden.

Roda JC speelt voor de zesde keer een bekerfinale. De club erloor de eerste drie edities, maar versloeg in 1997 Heerenveen: 4-2. Roda JC bleef drie jaar later ook NEC in de eindstrijd de baas: 2-0.

Zonnebril verraadt dronken bestuurder

Een Utrechtse automobilst is gisterochtend rond 03:30 uur aangehouden omdat hij een zonnebril op had. Agenten zagen de 40-jarige man rijden over de Balijelaan. Ze spraken Utrechter aan. Maar toen bleek pas dat de man echt iets had gedaan dat niet mag.

De man rook naar alcohol en moest dus blazen. Hij bleek bijna drie keer te veel te hebben gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon gelijk z'n rijbewijs inleveren.

Uwe Boll daagt Michael Bay uit voor bokswedstrijd

Uwe Boll heeft gereageerd op wat Michael Bay over Uwe zei. Michael Bay zei dat hij Uwe een triest persoon vond. Dat laat Uwe natuurlijk niet op zich zitten. Hij daagt daarom in onderstaand filmpje Micheal Bay uit voor een bokswedstrijd.

De wedstrijd is niet alleen tussen Bay en Boll; maar staat ook voor het gevecht tussen studio's en onafhankelijke filmmakers. De wedstrijd zou ergens in september of oktober plaats moeten vinden, zodat Bay nog tijd heeft om te trainen. Overigens heeft Boll al eerder in de ring gestaan tegen een paar bloggers die kritiek op hem hadden. Deze won Boll met gemak.

Deze hele situatie begon met de petitie die tegen Boll is gestart. Als deze een miljoen bereikt zal Boll naar eigen zeggen stoppen met het maken van films, de teller staat op het moment van schrijven op 226.461, al bijna op een kwart.

Homo's zetten Janet Jackson in het zonnetje

Janet Jackson heeft zaterdag een prijs ontvangen voor haar inzet voor de acceptatie van homo's, lesbiennes en transseksuelen. Ook actrice Kathy Griffin en zanger Rufus Wainwright werden in het zonnetje gezet tijdens de negentiende editie van de GLAAD Media Awards.

De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) reikt jaarlijks prijzen uit aan personen, films en televisieprogramma's die homo- en transseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar maken. De 41-jarige Jackson zet zich al jaren in voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes. Eerder werden sterren als Jennifer Aniston, Charlize Theron, Liza Minnelli en Antonio Banderas geëerd om hun inzet voor de acceptatie van homoseksualiteit.

Andere onderscheidingen gingen naar televisieseries Brothers & Sisters en Ugly Betty. In beide shows komen homoseksuele personages voor. Zo speelt Matthew Rhys een homoseksuele advocaat in Brothers & Sisters en is Michael Urie in Ugly Betty te zien als een flamboyante homoseksuele assistent. Daarnaast speelt Rebecca Romijn een transseksuele redacteur bij een modeblad.

Brabantse jongeren gecontroleerd op alcoholgebruik

De politie heeft zaterdag in het uitgaansleven in Zuidoost-Brabant gecontroleerd op alcoholgebruik door jongeren onder de 16. Het was de vierde controle in twee maanden tijd, meldt de politie zondag. Ongeveer twintig procent van de jongeren die zich lieten controleren, had gedronken, waar dat bij de eerdere controles nog zo'n veertig procent was.

In de dorpen Reusel en Bergeijk werden op vrijwillige basis blaastesten afgenomen bij jongeren onder de 16. Van de 112 jongeren die zich lieten controleren, bleken er 23 te hebben gedronken. Een meisje van 15 had het hoogste promillage, 0,85. Zij gaf ook een valse identiteit op en is doorgestuurd naar Bureau Halt. De politie gaat op bezoek bij de ouders van de twaalf kinderen die een promillage van meer dan 0,3 bleken te hebben. Dit is een promille meer dan de limiet die geldt voor beginnend bestuurders om nog te mogen rijden.

De politie waarschuwt het niet langer te accepteren dat jongeren drinken omdat overmatig alcoholgebruik door kinderen ernstige risico's met zich meebrengt.

In cafés in Reusel en Bergeijk werd door de Voedsel- en Warenautoriteit gecontroleerd of daar alcohol werd geschonken aan te jonge bezoekers. Dat bleek bij twee cafés het geval. Zij krijgen een boete.

TON tweede partij in peiling De Hond

Trots op Nederland is deze week in de peiling van Maurice de Hond van 21 zetels gestegen naar 23 zetels. Daarmee is de partij van Rita Verdonk de tweede partij qua grootte.

D66 blijft het goed doen en is na Trots op Nederland de partij met de grootste winst. Dat blijkt vandaag uit de wekelijkse peiling van De Hond.

D66 steeg deze week van elf naar twaalf zetels. In acht jaar tijd heeft deze partij niet meer op dit niveau gestaan, stelt De Hond. ''De instroom van kiezers komt zowel van de linkerkant als de rechterkant van het politieke spectrum''.

De PvdA zakte naar twintig zetels, vorige week waren dat er nog 22. Volgens De Hond is de daling van de PvdA vast te stellen sinds dinsdag, het moment waarop Mariëtte Hamer werd gekozen als fractievoorzitter.

Het CDA steeg twee zetels (van 31 naar 33), terwijl de PVV van veertien naar twaalf zetels zakte. De partij had deze score voor het laatst in december, aldus De Hond. De VVD leverde een zetel in en komt uit op dertien zetels. GroenLinks en de ChristenUnie bleven stabiel. Beide partijen hebben, net als vorige week, respectievelijk tien en zes zetels.

De partijen CDA, PvdA en VVD staan nu op 68 zetels. In vergelijking met de verkiezingen van 2006 is dat een daling van 28 zetels. Van deze zetels zijn er 21 terechtgekomen bij Trots op Nederland. De Hond spreekt over een ongekend hoog aandeel kiezers die in anderhalf jaar tijd van partij is veranderd.

ADO kan blijven hopen op promotie

Nadat ADO afgelopen dinsdag gelijk had gespeeld (1-1) in Deventer tegen Go Ahead Eagles, maakten de Hagenaren het af in eigen huis. Go Ahead werd met 3-0 verslagen. Daarmee zijn ze weer wat dichterbij gekomen voor de overstap naar de Eredivisie.

ADO was vanaf het begin al duidelijk de betere ploeg, maar Go Ahead kreeg toch de betere kansen. Smeekes en Schoenmakers schoten alleen te gehaast waardoor de doelpunten nog uit bleven. In het laatste gedeelte van de eerste helft was het wel raak. Waar Go Ahead de kansen dus verprutste, was het bij ADO wel raak. Voormalig FC Groningen-speler Yuri Cornelisse kwam met een op maat genomen voorzet, die bij de eerste paal goed werd afgerond door Hans van de Haar.

Een kwartier voor tijd kon ook het tweede doelpunt voor ADO worden bijgeschreven. Wesley Verhoek had een goede steekpass in de benen, waarmee hij Cornelisse wegstuurde. De speler ronde het doelpunt beheerst af.

Nadat Go Ahead met tien man verder moest na een rode kaart van Maruanaya, kon ADO ruimer spelen, wat leidde tot een derde doelpunt. Na weer een assist van Verhoek rondde Richard Knopper het karwei af waardoor de eindstand op 3-0 kwam.

ADO moet het in de tweede ronde opnemen tegen het VVV van trainer André Wetzel. De eerste wedstrijd vindt plaats in Den Haag.
Een ander play-off duel tussen Helmond Sport en TOP Oss eindige in een 3-0 overwinning voor Helmond Sport. De eerste wedstrijd in Oss eindigde in een gelijkspel (2-2).

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 24

Wekelijks zal FOK!sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vierentwintigste speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A ging koploper FC Lisse op bezoek bij de nummer twee, Quick Boys. Een zege van Lisse had de ploeg het kampioenschap opgeleverd, maar de Katwijkers wensten niet mee te werken. Mede door twee goals van Chima Onyeike werd het 3-0 voor Quick Boys, dat hierdoor de kloof weer verkleinde tot twee punten. Met nog twee duels te gaan is er dus nog volop spanning bovenin. Het is eveneens spannend in de strijd om plaats twaalf, die veroordeelt tot een promotie / degradatie-wedstrijd. Daarin deden DOTO (0-1 bij ASWH) en Barendrecht (0-3 bij het reeds gedegradeerde TOGR) goede zaken. Daardoor lijkt de strijd nu te gaan tussen Excelsior Maassluis en Ter Leede. Maassluis speelde met 0-0 gelijk bij Rijnsburgse Boys en nam daardoor één punt afstand van Ter Leede, dat met 0-2 van Katwijk verloor. Zwaluwen '30 / Henver verzuimde zich veilig te spelen tegen het al gedegradeerde SHO. Het werd 1-3 voor de Oud-Beijerlanders. Capelle lijkt na een 1-0 overwinning tegen Noordwijk vrijwel verzekerd van de vierde plaats en daarmee plaatsing voor de KNVB-beker voor volgend seizoen.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 15
4. Henk Roeland (Capelle) 14
5. Glynor Plet (FC Lisse) 12

In de hoofdklasse B stonden twee krakers op het programma. Gedeeld koploper Spakenburg speelde de dorpsderby met regerend zaterdagkampioen IJsselmeervogels. De Blauwen wonnen eerder dit seizoen al met 1-5 bij de Rooien en vernederden hun rivalen opnieuw. Het werd liefst 7-1 voor Spakenburg. 8000 toeschouwers zagen Ruben Wilson drie keer scoren voor de thuisploeg, waardoor de spits nu topscorer van de complete zaterdaghoofdklasse is. De andere koploper, Sparta Nijkerk, ontving GVVV. Die ploeg was door een goede periode tot op twee punten genaderd, maar werd door Sparta Nijkerk weer terug op aarde gezet. Het werd 3-0 voor de thuisploeg, die alle goals maakte toen het nog maar met tien man speelde. Spakenburg en Sparta Nijkerk blijven gedeeld koploper, met nog twee duels te gaan. Bij een gelijke stand volgt een beslissingsduel. GVVV volgt nu op vijf punten, net als Kozakken Boys. De Werkendammers wonnen met 5-2 van Hoek, een concurrent in de strijd om een KNVB-beker ticket. Nivo Sparta en Kloetinge zijn sinds gisteren geen hoofdklasser meer. Kloetinge speelde nog wel gelijk tegen Bennekom, terwijl Nivo Sparta van AFC Ajax verloor. Omdat concurrent Nunspeet met 1-4 van het feestvierende DOVO won, is de achterstand van Nivo en Kloetinge te groot geworden. Nunspeet staat samen met LRC Leerdam op plaats elf. Beide teams hebben 22 punten en gaan de komende twee weken bepalen wie een extra wedstrijd om handhaving moet spelen.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 21
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 11
Sergio Cameron (AFC Ajax) 11
Thijs Houwing (Spakenburg) 11
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 11
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 11
Sam Ysebaert (Hoek) 11

Dan de hoofdklasse C, waarin Be Quick '28 de laatste weken koploper HHC Hardenberg had achterhaald. Gisteren bewezen de Zwollenaren zichzelf echter een slechte dienst. Bij PKC '83 ging Be Quick '28 met 3-1 onderuit, waardoor titelverdediger HHC Hardenberg weer kon uitlopen. Door een 1-0 overwinning op ONS Sneek, dankzij een benutte strafschop door Michel Steggink, staat men weer drie punten voor. De derby van Kampen tussen Go Ahead en DOS eindigde voor 2500 toeschouwers in 0-0. DOS Kampen is nu weer gedeeld hekkensluiter, omdat ACV met 2-0 won van Oranje Nassau. Beide ploegen hebben 22 punten. Oranje Nassau, op plaats twaalf, staat vijf punten los en die kloof lijkt te groot voor DOS Kampen en ACV. Er zijn immers nog maar twee wedstrijden te spelen. In de strijd om plaats twaalf te vermijden deed PKC '83 dus goede zaken, net als Staphorst (1-0 winst tegen SC Genemuiden) en WHC (0-1 bij Flevo Boys). VVOG schoot met de 1-1 bij Excelsior '31 niet al teveel op. Flevo Boys (30 punten), Go Ahead Kampen (29), PKC '83 en VVOG (28) en Oranje Nassau (27) zullen de komende weken uitmaken wie nog een extra duel moet gaan spelen.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 16
3. Cuneyt Karakaya (PKC '83) 13
4. Tony Alberda (ONS Sneek) 11
Yves Heskamp (Be Quick '28) 11
Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 11
Paul Smid (Staphorst) 11

Vanuit de eerste klasse promoveerden Heerjansdam en SDC Putten op de slotdag. Heerjansdam greep door een overwinning bij Achilles Veen de titel in 1C en is na één seizoen afwezigheid dus weer terug op het hoogste niveau. SDC Putten mocht na een 3-0 zege op Veensche Boys juichen in 1D en keert na twee jaar eerste klasse weer terug.

DVD: DJ Krush - Ko No Michi

DJ Krush (echte naam: Hideaki Ishi) is geboren in 1962 en heeft voor een hiphop-DJ een respectabele leeftijd. Het verhaal gaat dat Hideaki zich heeft laten inspireren door de film 'Wild Style', vroeg in de jaren tachtig. Na het zien van de film kocht hij een setje draaitafels, waarna hij zich op het turntablism stortte. In 1987 vormde hij samen met een aantal andere DJ's de Krush Posse. Nu, meer dan 20 jaar later, breng hij een dvd uit. In de documentaire wordt hij vanaf 1995 gevolgd. Ko No Michi bevat, onder meer, unieke opnamen van zijn DJ-set op een dak in Shinjuku, Japan.

DJ Krush – Ko No Michi

[Special] De beerput die PSV heet

Wie had verwacht dat er zo'n grote beerput zou worden opengetrokken na het spraakmakende interview met Heurelho Gomes in Voetbal International? Een interne machtstrijd blijkt nu al al enige tijd aan de gang te zijn in het normaal gesproken rustige Eindhoven. Het laatste slachtoffer in deze zaak is Stan Valckx, die zich achter de mening van Gomes schaart.

Het interview met Gomes werd door velen van te voren afgedaan als een poging om weg te komen bij PSV. Interim-trainer Sef Vergoossen, die inmiddels bekend staat als 'campingvriend' van directeur Jan Reker, deed het interview zelfs af als de 'lach-of- ik-schiet-show'. Achteraf blijkt dat Gomes duidelijk doorhad dat er onder De Herdgang een bom lag te wachten op zijn aanstaande explosie.

Alles lijkt te draaien om Vlado Lemic, contactpersoon voor een aantal PSV-spelers en iemand met een zeer goed en wijdvertakt netwerk. Lemic kwam bij PSV binnen na zijn hulp bij de transfer van Mateja Ke¸man en bleef daarna hangen in Eindhoven. Oud-PSV-trainer Guus Hiddink kon het altijd prima vinden met Lemic, maar sinds het vertrek van de oud-bondscoach zijn de meningen over Lemic verdeeld.

De Serviër is volgens de FIFA officieel geen zaakwaarnemer. Wel heeft Lemic een adviserende rol, hij wordt door een aantal PSV'ers genoemd als een internationaal strateeg, iemand die partijen bij elkaar kan brengen. Mede door Lemic zijn inbreng bij Chelsea kon PSV verdediger Alex een aantal jaren in Eindhoven houden.

Een ander deel van PSV beticht Lemic van maffiapraktijken. Lemic zou zich altijd naar buiten uitgeven als spelersmakelaar voor PSV en was op die manier van de partij bij een groot aantal transfers. Ook ergeren een aantal PSV'ers zich aan het feit dat Lemic als enige buitenstaander toegang heeft tot het spelershome.

Lemic is inmiddels de toegang tot Eindhoven ontzegd, tot ontevredenheid van oud-voorzitter Harry van Raaij. "Ik heb nooit veel contact gehad met Lemic. Dat liep via Guus Hiddink en Frank Arnesen, naar alle tevredenheid. Je moet zulke mensen natuurlijk niet te veel invloed op je beleid laten hebben. Als veel belangrijke spelers aan één man zijn verbonden, moet je daarmee zorgvuldig omgaan. Aan de andere kant heb je mannen als Lemic nodig. Ze hebben een belangrijk netwerk. Je moet ermee leren leven."

Ondertussen heeft technisch manager Stan Valckx het vertrouwen opgezegd in algemeen directeur Jan Reker. Valckx verklaart het eens te zijn met de mening die Gomes ventileerde in Voetbal International. Volgens Valckx begeeft Reker zich te vaak op zijn terrein en handelt daarnaast veel te solistisch. Jan Reker verwijt op zijn beurt Valckx dat hij te nauwe banden onderhoudt met Lemic. Stan Valckx heeft nog een contract tot 2010, maar verwacht wordt dat Valckx Eindhoven zal gaan verlaten.

De positie van Jan Reker lijkt tenslotte ook ter discussie te staan. Tijdens zijn eerste seizoen bij PSV maakte de Eindhovenaar er een waar foutenfestival van. Zijn grootste fout maakte hij omtrent de vervanging van Ronald Koeman. Reker dacht dat hij Martin Jol al in de zak en deed het voorkomen in de media dat PSV op korte termijn een nieuwe trainer zou hebben. Niets was minder waar. Jol wilde uiteindelijk niet en de tweede keus Fred Rutten had geen zin. Uiteindelijk toverde Reker de constructie Wouters-Vergoossen-Stevens uit de hoge hoed, tot ontvredenheid van een aantal PSV-spelers.

De enige reden waarom Reker nog op zijn plek zit, is de onvoorwaardelijke steun van de raad van commissarissen. Een aantal PSV'ers ziet echter liever Reker vertrekken dan Stan Valckx of publiekslieveling Gomes.

Alonso: "Uiteraard andere strategie"

Fernando Alonso wist in Barcelona te stunten met zijn tweede startplaats, maar kon na afloop van de kwalificatie niet ontkennen dat hij waarschijnlijk minder benzine aan boord heeft dan de rest van het veld.

"We hebben waarschijnlijk minder benzine aan boord dan de andere coureurs. We zijn echt niet plotseling zo goed dat we tussen twee Ferrari's in weten te komen," aldus Alonso. "In Q3 wordt er gewoon erg veel bepaald door de benzinehoeveelheid. In de sessies daarvoor, waarin iedereen onder gelijke omstandigheden rijdt, waren we vierde. Dat is sowieso een verbetering ten opzichte van de vorige races, waar we negende of tiende waren."

Renault-engineer Pat Symonds gaf direct na de race toe dat Alonso op een agressieve strategie is weggestuurd. "Ik denk niet dat het een geheim is dat Alonso op een andere strategie dan Nelson Piquet stond. Nelson heeft nog veel te leren en het zou niet zo'n goed idee zijn om hem op een agressieve strategie weg te sturen, terwijl dat met Fernando wel kan."

Het Spaanse publiek hoopt in Barcelona natuurlijk op een stunt, maar daar wil Alonso niet aan. "We moeten natuurlijk afwachten. Ik zou zeggen dat ik als zesde of zevende ga eindigen. In Q2 was ik vierde, maar ik had toen ook twee bandensetjes over. Met één bandenset zou ik rond de achtste plaats zijn geëindigd, dus een zesde plek in de race zou een droom zijn."

Feyenoordaanhang smacht naar beker

Veel Feyenoordsupporters leven er al weken naartoe. Om 18.00 uur begint vandaag de bekerfinale tegen Roda JC. De kaarten voor de wedstrijd waren in een mum van tijd uitverkocht.

Rond half vier begint een tocht van supporters van de Coolsingel naar De Kuip. De politie begeleidt de stoet. In de stad en bij het stadion zijn zondag veel agenten op de been om de situatie in de gaten te houden.

Na de wedstrijd wordt de winnende ploeg gehuldigd in De Kuip. Mocht Feyenoord winnen, dan volgt morgenmiddag een eerbetoon op de Coolsingel.

Een aantal fans van de harde kern maakt de wedstrijd niet mee. Zij werden eerder deze week aangehouden voor een massale vechtpartij in Arnhem. Daar gingen zij met aanhangers van Vitesse op de vuist. Een man raakte daarbij zwaar gewond.

Het honderdjarige Feyenoord won de beker al tien keer. De laatste zege dateert al weer van 1995 toen Volendam in de eindstrijd werd verslagen (2-1). Feyenoord verloor de bekerfinale in 2003 van FC Utrecht (1-4). Bert van Marwijk was toen ook trainer van de Rotterdamse club.

Roda JC speelt voor de zesde keer een bekerfinale. De club uit Kerkrade verloor de eerste drie edities, maar versloeg in 1997 Heerenveen: 4-2. Roda JC bleef drie jaar later ook NEC in de eindstrijd de baas: 2-0.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

Hollands Next Top Model-kandidate Patricia ziek

Patricia van der Vliet, deelneemster aan Hollands Next Top Model, is geveld door de chronische ziekte van Crohn. De 18-jarige blondine lag de afgelopen weken in het ziekenhuis met een darmperforatie en herstelt nu thuis, zo meldt De Telegraaf zondag.

Wat de ziekte van Patricia voor gevolgen heeft voor de opnamen van de serie is onduidelijk. "We hoopten dat we de ziekte van Patricia onder de pet konden houden, zodat ze in alle rust kon herstellen", zegt een woordvoerder van producent Endemol. "Ze was er goed beroerd aan toe. We zijn ons kapot geschrokken."

De betrokkenen bij het programma ontkennen in de krant dat de ziekte is opgespeeld doordat de Zaanse schone te weinig gegeten heeft om te kunnen voldoen aan de strenge eisen die aan een topmodel worden gesteld.

Hollands Next Top Model, dat wordt gepresenteerd door Daphne Deckers, is bezig aan het vierde seizoen. De zoektocht naar het nieuwe topmodel is iedere maandag te zien op RTL 5.

Williams zwak in kwalificatie

Het Williams team is niet tevreden over de kwalificatie. Kazuki Nakajima reed zich naar een twaalfde positie. Weliswaar is dat zijn beste kwalificatie van dit seizoen, maar niet waar het team wil staan. Nico Rosberg kwam niet verder dan een teleurstellende vijftiende positie.

Rosberg: "Dit was geen goede dag. Ik heb al het hele weekend geen goede balans in de auto en we konden alleen de voorvleugel en de bandendruk veranderen en dat was niet genoeg. Het zal moeilijk worden vanaf de vijftiende plaats, maar we kunnen wel spelen met de hoeveelheid brandstof die we meenemen."

"Het was niet eenvoudig, vandaag", zei Nakajima. "Mijn resultaat is echter mijn beste van het jaar, dus daar ben ik wel tevreden mee. Ik miste de top-tien maar net en dat was jammer. Maar goed, morgen is er de race en je weet maar nooit."

J. Buijs verkast naar De Graafschap

De Graafschap heeft Jordy Buijs definitief overgenomen van Feyenoord. De verdediger tekende een contract voor drie jaar. Hij speelde al op huurbasis voor de Superboeren, maar de club uit Doetinchem heeft de optie op koop benut.

Buijs speelde afgelopen jaar zijn eerste seizoen in het profvoetbal. Het negentienjarige talent kwam zeven maal uit voor De Graafschap en kwam niet tot scoren. Voor Feyenoord kwam hij niet binnen de lijnen.

Teleurstellende kwalificatie voor Forca India

Forca India kon geen prachtig vervolg geven aan de posities die ze vrijdag neer gezet hebben. De Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella kwamen niet door de eerste kwalificatie sessie heen, en moesten genoegen nemen met een negentiende positie voor Fisichella en een twintigste plaats voor Sutil.

"Ik had weinig geluk", vertelde Adrian Sutil. "De eerste run was in orde, maar in mijn tweede run had ik wat verkeer. Ik verloor alle downforce en moest mijn ronde afbreken. In mijn laatste run had ik een prima eerste sector, maar kreeg ik een probleem met de remmen. Het is erg teleurstellend, omdat ik had verwacht dat dit een van mijn beste kwalificaties van het jaar zou worden. Hopelijk zit er morgen meer in."

Ook Giancarlo Fisichella had een moeilijke kwalificatie. "Ik had in mijn eerste run niet zoveel grip en last van onderstuur, dus we deden twee snelle ronden achter elkaar, maar dat werkte niet echt. Het is teleurstellend na gisteren. De banden waren moeilijk op temperatuur te krijgen, dus we zien wel wat we in de race kunnen doen."

Meer beelden Metal Gear Online Beta

De Metal Gear Online Beta is afgelopen vrijdag van start gegaan, en honderdduizenden mensen zijn het spel aan het spelen. Er zijn nu weer een aantal video's verschenen waarin we de gameplay van het spel kunnen zien. Heb je de Beta nog niet gedownload, dan moet je snel zijn, want hij loopt to 6 mei.

Metal Gear Online is een multiplayer spel dat zich afspeelt in de wereld van Metal Gear Solid. Het volledige spel zal dit jaar te koop zijn, en een starters pack zal gratis bij Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zitten.

SP in actie tegen kilometerheffing

De SP mobiliseert via de website geenfilebelasting.nl het publiek tegen de plannen van minister Camiel Eurlings (Verkeer) voor een kilometerheffing. Dat maakte de partij vandaag bekend.

De SP wil net als het kabinet dat de kosten van de auto worden verschoven van bezit naar gebruik, maar wijst de plannen toch af omdat er nog geen alternatieven zijn in de vorm van beter openbaar vervoer, gespreide werktijden en verplaatsing van werk in plaats van verplaatsing van mensen. Zoals de plannen nu zijn, wordt de kilometerheffing volgens de SP een belasting om in de file te staan.

Kapitein van Exodus overleden

Jossi Harel, de kapitein van het legendarische vluchtelingenschip Exodus dat een jaar voor de oprichting van de staat Israël in 1948 4500 overlevenden van de Holocaust naar het toenmalige Palestina bracht, is op 90-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft de familie van Jossi Harel gisteren in Tel Aviv bekendgemaakt, aldus de Israëlische internetsite Ynet. Het schip de Exodus dat illegaal joodse vluchtelingen vervoerde naar Palestina, destijds een Brits mandaatgebied, speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van de staat Israël in 1948.

Oliepijplijn Noordzee dicht door staking

De belangrijke Forties-oliepijpleiding in de Noordzee is vanmorgen afgesloten als gevolg van een staking in een raffinaderij in Schotland. Dat meldde oliemaatschappij BP.

Het Grangemouth-raffinagecomplex raffineert per dag honderdduizenden vaten welke afkomstig zijn van het grote Forties-veld. De staking van de werknemers is vanwege een conflict over pensioenen. Vooralsnog zou het gaan om een staking van twee dagen.

Expats geloven in het koningshuis

Driekwart van de Nederlanders die in het buitenland woont, de expats, vindt dat het koningshuis niet moet worden afgeschaft. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van de Wereldomroep onder meer dan duizend Nederlandse expats en migranten.

De expats zijn van mening dat het koningshuis "goed is voor de eensgezindheid van het Nederlandse volk". Ook heeft het imago van de Oranjes volgens 72 procent een positieve invloed op het zakendoen in het buitenland.

Van de Oranjes wijst 18 procent van de expats en emigranten koningin Beatrix als favoriet aan. Ze wordt op de voet gevolgd door prinses Máxima, die door 17 procent als favoriet wordt benoemd. Met 8 procent van de stemmen komt prins Willem-Alexander op de derde plaats. Bijna de helft heeft geen favoriet koningshuislid.

Kaping Spaanse vissersboot voorbij

De 26 bemanningsleden van een Spaanse vissersboot die een week lang gegijzeld werden door Somalische piraten, zijn gisteren vrijgelaten. Ze verkeren in "uitstekende gezondheid". Dat heeft de Spaanse vicepremier María Teresa Fernández de la Vega laten weten.

De piraten enterden vorige week het schip, de Playa de Bakio, ongeveer 400 kilometer uit de kust van Somalië. Aan boord zaten dertien Spanjaarden en dertien mensen met een andere nationaliteit. De opvarenden kwamen vrij na onderhandelingen, zei de minister tijdens een persconferentie.

Volgens een Somalische regeringsfunctionaris in Mogadishu lieten de piraten de boot gaan, nadat ze 1,2 miljoen dollar losgeld hadden ontvangen. Het is niet duidelijk van wie het geld afkomstig is. De kapers zijn vervolgens aan land gegaan bij het dorp El-Hud, waar ze auto's huurden en wegreden, aldus de zegsman.

Spanje neemt maatregelen om kapingen voor de Somalische kust te voorkomen. Mogelijk gaat de marine in het gebied patrouilleren.

Verzekeraar: veel consumenten zijn oververzekerd

Consumenten zijn vaak oververzekerd. Nederlanders hebben gemiddeld tien tot dertien verzekeringspolissen en geven daardoor onnodig veel geld uit, stelt Interpolis in De Telegraaf. De grootste schadeverzekeraar van Nederland gaat klanten in sommige gevallen adviseren geen verzekering af te sluiten en helpt in sommige gevallen zelfs lopende polissen te beëindigen.

Interpolis begint maandag met het doorlichten van alle polissen van consumenten. "Mensen met een spaarpot kunnen soms meer risico nemen en verzekeringen opzeggen", zegt directievoorzitter Joop Kanen in de krant. "Waar er risico's zijn verzekeren we die, maar niet dubbel. Soms zijn mensen fors dubbel verzekerd en zijn polissen echt overbodig. Er zijn mensen die als er een kras op hun auto komt die reparatie best zelf kunnen en willen betalen."

Uit eigen onderzoek van Interpolis zou blijken dat 97 procent van de Nederlanders denkt dat verzekeraars alleen maar proberen zo veel mogelijk polissen te verkopen. Interpolis wil volgens de krant met de nieuwe strategie proberen klanten te winnen in de hevige concurrentiestrijd tussen de verzekeraars.

Jongetjes vechten bij rechter om shirt Beckham

In Amerika vechten twee jongetjes (9 en 10 jaar oud) voor de rechter uit wie het shirt van David Beckham heeft gekregen. De twee (voormalige) vrienden waren samen aanwezig bij de wedstrijd LA Galaxy in het Aloha-stadion toen de voetballer zijn shirt uit deed en in het publiek gooide.

De 9-jarige Wilfred ving het shirt als eerste op, en zijn 10-jarige vriendje stortte zich meteen op hem. Ook de ouders mengden zich in de strijd om het shirt. Omdat de ouders en de jongens er zelf niet uit kwamen wie recht heeft op het shirt vechten ze de kwestie nu, naar goed Amerikaans gebruik, voor de rechter uit.

“Mijn zoon kreeg het shirt direct van meneer Beckham”, aldus de vader van de 9-jarige Wilfred. De moeder de oudste knaap stelt echter dat Beckham het shirt aan haar zoontje beloofd had. Een eerder voorgestelde regeling om het shirt iedere week van 'eigenaar' te laten wisselen is door de ouders afgewezen. Daarnaast zijn ze bang dat één van de twee jongens genoegen zou moeten nemen met een replica.

De baas van LA Galaxy noemt het een belachelijke ruzie. “Mijn voorstel is dat de rechter met een schaar het shirt door midden knipt”.

Een foto van het moment waarop de ruzie ontstond is te vinden op de website van The Sun.

Anouk en Alain Clark winnaars 3FM Awards

Anouk en Alain Clark zijn de grote winnaars van de 3FM Awards. Beide artiesten gingen zaterdagavond met drie prijzen naar huis. De prijzen voor Nederlandse artiesten, gekozen door de luisteraars van de radiozender, werden zaterdagavond in Amsterdam uitgereikt.

Anouk won de awards in de categorie beste zangeres, beste album en beste rockartiest. ''Ik was liever beste live act geworden, maar je kan niet alles hebben hè'', zei ze lachend. Die prijs ging naar VanVelzen.

Alain Clark won de award voor beste zanger, beste nieuwkomer en beste single (Father and Friend, een duet met zijn vader). ''Ik was vijf keer genomineerd, echt geweldig dat ik met zo veel prijzen naar huis ga'', aldus de zanger. De award voor beste single is hem het meest dierbaar. ''Deze is voor jou pa'', zei hij toen hij de prijs kreeg.

Ook Krezip ging met handenvol prijzen naar huis. De band uit Tilburg won beste artiest pop en beste band. Ook is hun nummer 'I Would Stay' door de luisteraars van 3FM verkozen tot beste Nederlandse nummer ooit. ''Dit had ik echt nooit verwacht'', zei een verbaasde Jacqueline Govaert na afloop. ''Er zijn zoveel Nederlandse klassiekers en dat de luisteraars die van ons het beste vinden. Eigenlijk is het belachelijk, maar wel te gek.''

Moke won in de categorie alternative. Ze versloegen onder meer Voicst en Silkstone. ''Ik had 't wel verwacht'', zei zanger Felix Maginn na afloop met een knipoog. ''Ik mag het natuurlijk niet toegeven, maar ik gun het ze wel'', zei sportieve verliezer Tjeerd Bomhof van Voicst.

Tijdens de show waren er optredens van onder anderen Kane, Anouk, Racoon, Moke en Voicst. In totaal is er door de 3FM-luisteraars zo'n 300.000 keer gestemd.

DVD: Hairspray

Hairspray is een mierzoete musical met zuurstokkleurtjes, prachtige outfits, nog mooiere kapsels en John Travolta in een jurk, een soepjurk nog wel. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige Broadwaymusical en niet op de musical uit 1988 die ook deze naam draagt. In die laatstgenoemde versie werd de rol van Edna Turnblad (nu Travolta) gespeeld door de travestiet Divine, die maar amper de verschijning van de film mocht meemaken. Korte tijd later overleed hij.

Afghaanse president ongedeerd na aanslag

Tijdens een militaire parade in de Afghaanse hoofdstad Kabul is vandaag een aanslag gepleegd op de president van dat land. De Afghaanse president Hamid Karzai is ongedeerd gebleven, zo meldde een functionaris van het presidentieel paleis.

De Taliban heeft de aanslag op de president en andere hoogwaardigheidsbekleders inmiddels opgeëist. Drie van hun schutters zijn omgekomen bij de aanslag. “We hebben de aanslag uitgevoerd. We vuurden raketten af op de plek van het feest”, aldus woordvoerder Zabihullah Mujahid. “We hadden zes mensen in het gebied. Drie van onze mannen zijn omgekomen.”

Tijdens de parade vonden zeker twee explosies plaats en werden schoten gelost uit machinegeweren. Volgens ooggetuigen werd de president direct weggevoerd door veiligheidsmensen

De Afghaanse president Hamid Karzai

Evacuatie wegens branden Canarische Eilanden

De autoriteiten van de Canarische Eilanden hebben gisteren honderden mensen geëvacueerd uit het toeristenoord La Gomera wegens branden. Dat hebben de Spaanse autoriteiten gezegd.

De betrokkenen werden uit hun woningen gehaald en naar het strand gebracht. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. Het vuur bedreigt onder meer het nationaal park Garajonay.

Volgens de autoriteiten woeden er vijf branden op het bergachtige en bosrijke eiland La Gomera. De oorzaak van de branden is niet bekend. Volgens de autoriteiten heerst er droogte door hoge temperaturen en wordt het vuur aangewakkerd door de harde wind.
Branden op de Canarische Eilanden bedreigen dorpen

Arbeiders Marokkaanse fabriek konden niet vluchten

Veel arbeiders, vooral vrouwen, die werkzaam waren in de matrassenfabriek in de Marokkaanse stad Casablanca konden niet vluchten toen daar gisteren brand uitbrak. Door de brand kwamen zeker 55 mensen om. Dat hebben de lokale media bericht.

De brandweer beklaagde zich over de slechte veiligheidssituatie in de fabriek. Volgens een lokale radiozender kon de brandweer de deuren niet openen, doordat die mogelijk op slot zaten. Een veiligheidsfunctionaris zei dat de arbeiders niet konden vluchten door de ramen, omdat die waren voorzien van ijzeren tralies.

Omstanders probeerden een gat in de muur te maken om naar binnen te gaan om mensen te redden. Deze redders werden door anderen tegengehouden, omdat ze voor plunderaars werden aangezien. Veel arbeidsters zaten vast op de bovenste etages.

Koning Mohammed VI heeft een onderzoek gelast naar de oorzaak en naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de ramp. Een terreuraanslag wordt uitgesloten geacht.

Toen de brand uitbrak, waren er honderd mensen aanwezig. Gisteravond stonden buiten de fabriek nog tientallen familieleden te wachten op nieuws. Reddinsgwerkers zoeken tussen de smeulende resten nog steeds naar slachtoffers.
Brandweermannen proberen de brand onder controle te krijgen

Schilder Enrico Donati (99) overleden

De Italiaans-Amerikaanse schilder Enrico Donati is op 99-jarige leeftijd overleden. Dat zei een woordvoerder van de familie Donati gisteren in de Amerikaanse krant New York Times. Donati gold als een van de belangrijkste surrealisten.

Donati werd op 19 februari 1909 geboren in Italië. Hij studeerde sociologie in Pavia, maar vertrok naar Parijs om daar als componist te werken. Hij bekwaamde zich echter in de schilderkunst. Later verhuisde Donati naar New York, waar hij in aanraking kwam met surrealistische grootheden als André Breton en Marcel Duchamp. Met Duchamp organiseerde hij een grote surrealistische tentoonstelling in Parijs in 1947.

Kroonprins Willem-Alexander wordt 41

Misschien is hij er iets te oud voor, maar kroonprins Willem-Alexander mag vandaag 41 kaarsjes uitblazen. Hij viert zijn verjaardag in huiselijke kring.

Veel tijd om na te genieten heeft de kroonprins niet. Dinsdag is hij aanwezig bij de opening van een tentoonstelling in het park van Paleis Soestdijk, het huis van wijlen zijn grootouders. De dag erop viert hij Koninginnedag in Makkum en Franeker.

Prins Constantijn zal niet de hele avond bij het feest van zijn broer kunnen blijven. Hij reikt in Amsterdam de World Press Photo-prijzen uit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.