Farfán wil Nederlands paspoort

Jefferson Farfán wordt mogelijk Nederlander. Hij zou worden gestimuleerd om een Nederlands paspoort aan te vragen en dat heeft zo zijn voordelen.

Als Farfán een Nederlands paspoort zou krijgen, maakt dat de stap kleiner om naar een Europese (top)club te verkassen. Een eis voor een tweede paspoort is wel, dat een speler van buiten de EU minimaal vijf jaar in Nederland voetbalt. Dit zou betekenen dat Farfán nog minimaal een half jaar bij PSV moet blijven om voor dat paspoort in aanmerking te komen. Zelf stemt hij daarmee in.

De Peruaanse krant El Bocón meldt al wel dat de spits in gesprek is met Fiorentina en Olympique Lyon. Beide clubs hebben de eis dat Farfán een dubbel paspoort moet hebben. Vandaar ook dat half jaar dat Farfán nog minimaal bij PSV moet blijven, om de vijf jaar te bereiken dat hij voor PSV speelt.

Huub Stevens, PSV-trainer voor volgend seizoen, wil Farfán erg graag in Eindhoven houden. Rond 2009 zou de aanvaller van PSV het dubbele paspoort kunnen hebben. Farfán heeft nog een contract tot 2010 bij de club uit Eindhoven.

Jefferson Farfán speelt sinds het seizoen 2004/2005 bij PSV Eindhoven. Zijn productie is zeker niet onaangenaam te noemen. In de 118 wedstrijden die hij tot nu toe voor PSV heeft gespeeld scoorde hij 75 keer. Farfán won in vier jaar tijd elk seizoen de landstitel. In de seizoenen 05/06 en 06/07 had de 23-jarige spits van PSV vooral een groot aandeel in de landstitels. Beide seizoenen kwam Farfán 21 keer tot scoren.