Arbeiders Marokkaanse fabriek konden niet vluchten

Redactie
Veel arbeiders, vooral vrouwen, die werkzaam waren in de matrassenfabriek in de Marokkaanse stad Casablanca konden niet vluchten toen daar gisteren brand uitbrak. Door de brand kwamen zeker 55 mensen om. Dat hebben de lokale media bericht.

De brandweer beklaagde zich over de slechte veiligheidssituatie in de fabriek. Volgens een lokale radiozender kon de brandweer de deuren niet openen, doordat die mogelijk op slot zaten. Een veiligheidsfunctionaris zei dat de arbeiders niet konden vluchten door de ramen, omdat die waren voorzien van ijzeren tralies.

Omstanders probeerden een gat in de muur te maken om naar binnen te gaan om mensen te redden. Deze redders werden door anderen tegengehouden, omdat ze voor plunderaars werden aangezien. Veel arbeidsters zaten vast op de bovenste etages.

Koning Mohammed VI heeft een onderzoek gelast naar de oorzaak en naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de ramp. Een terreuraanslag wordt uitgesloten geacht.

Toen de brand uitbrak, waren er honderd mensen aanwezig. Gisteravond stonden buiten de fabriek nog tientallen familieleden te wachten op nieuws. Reddinsgwerkers zoeken tussen de smeulende resten nog steeds naar slachtoffers.
Brandweermannen proberen de brand onder controle te krijgen