Alonso: "Uiteraard andere strategie"

Fernando Alonso wist in Barcelona te stunten met zijn tweede startplaats, maar kon na afloop van de kwalificatie niet ontkennen dat hij waarschijnlijk minder benzine aan boord heeft dan de rest van het veld.

"We hebben waarschijnlijk minder benzine aan boord dan de andere coureurs. We zijn echt niet plotseling zo goed dat we tussen twee Ferrari's in weten te komen," aldus Alonso. "In Q3 wordt er gewoon erg veel bepaald door de benzinehoeveelheid. In de sessies daarvoor, waarin iedereen onder gelijke omstandigheden rijdt, waren we vierde. Dat is sowieso een verbetering ten opzichte van de vorige races, waar we negende of tiende waren."

Renault-engineer Pat Symonds gaf direct na de race toe dat Alonso op een agressieve strategie is weggestuurd. "Ik denk niet dat het een geheim is dat Alonso op een andere strategie dan Nelson Piquet stond. Nelson heeft nog veel te leren en het zou niet zo'n goed idee zijn om hem op een agressieve strategie weg te sturen, terwijl dat met Fernando wel kan."

Het Spaanse publiek hoopt in Barcelona natuurlijk op een stunt, maar daar wil Alonso niet aan. "We moeten natuurlijk afwachten. Ik zou zeggen dat ik als zesde of zevende ga eindigen. In Q2 was ik vierde, maar ik had toen ook twee bandensetjes over. Met één bandenset zou ik rond de achtste plaats zijn geëindigd, dus een zesde plek in de race zou een droom zijn."