Jongetjes vechten bij rechter om shirt Beckham

In Amerika vechten twee jongetjes (9 en 10 jaar oud) voor de rechter uit wie het shirt van David Beckham heeft gekregen. De twee (voormalige) vrienden waren samen aanwezig bij de wedstrijd LA Galaxy in het Aloha-stadion toen de voetballer zijn shirt uit deed en in het publiek gooide.

De 9-jarige Wilfred ving het shirt als eerste op, en zijn 10-jarige vriendje stortte zich meteen op hem. Ook de ouders mengden zich in de strijd om het shirt. Omdat de ouders en de jongens er zelf niet uit kwamen wie recht heeft op het shirt vechten ze de kwestie nu, naar goed Amerikaans gebruik, voor de rechter uit.

“Mijn zoon kreeg het shirt direct van meneer Beckham”, aldus de vader van de 9-jarige Wilfred. De moeder de oudste knaap stelt echter dat Beckham het shirt aan haar zoontje beloofd had. Een eerder voorgestelde regeling om het shirt iedere week van 'eigenaar' te laten wisselen is door de ouders afgewezen. Daarnaast zijn ze bang dat één van de twee jongens genoegen zou moeten nemen met een replica.

De baas van LA Galaxy noemt het een belachelijke ruzie. “Mijn voorstel is dat de rechter met een schaar het shirt door midden knipt”.

Een foto van het moment waarop de ruzie ontstond is te vinden op de website van The Sun.