Zware crash voor Kovalainen

Heikki Kovalainen is tijdens de Grand Prix van Spanje zwaar gecrasht. Bij de McLaren van de Fin explodeerde de linker voorvelg in bocht 9, waarbij de McLaren bijna frontaal de banden stapels in reed. Nadat de Fin uit de wagen gehaald en hij zijn duim omhoog stak, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij de crash boorde de McLaren van Kovalainen zich diep in de bandenstapel zoals dat op Spa-Francorchamps gebeurde in 2001 met Lucino Burti. Even werd er gevreesd voor zware verwondingen van de Fin, maar achteraf bleek alles mee te vallen. Kovalainen is uit voorzorg per helikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Barcelona.

"Er zijn geen zichtbare verwondingen, maar hij heeft natuurlijk wel een flinke klap op zijn hoofd gehad. Hij is nu naar het ziekenhuis om te onderzoeken of hij wellicht een hersenschudding heeft, maar het lijkt er niet op dat hij serieuze verwondingen heeft. Dus hopelijk zien we hem gauw weer gezond terug," vertelde McLaren-directeur Martin Whitmarsh aan ITV.

Over de oorzaak van de crash zei Whitmarsh: "Er was een plotselinge daling van de bandendruk. We denken dat het te maken had met een probleem aan de velg en niet met de band zelf. Maar voorlopig lijkt het erop dat hij er in Turkije weer bij is."