Teleurstellende kwalificatie voor Forca India

Jan Willem (WEST)
Forca India kon geen prachtig vervolg geven aan de posities die ze vrijdag neer gezet hebben. De Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella kwamen niet door de eerste kwalificatie sessie heen, en moesten genoegen nemen met een negentiende positie voor Fisichella en een twintigste plaats voor Sutil.

"Ik had weinig geluk", vertelde Adrian Sutil. "De eerste run was in orde, maar in mijn tweede run had ik wat verkeer. Ik verloor alle downforce en moest mijn ronde afbreken. In mijn laatste run had ik een prima eerste sector, maar kreeg ik een probleem met de remmen. Het is erg teleurstellend, omdat ik had verwacht dat dit een van mijn beste kwalificaties van het jaar zou worden. Hopelijk zit er morgen meer in."

Ook Giancarlo Fisichella had een moeilijke kwalificatie. "Ik had in mijn eerste run niet zoveel grip en last van onderstuur, dus we deden twee snelle ronden achter elkaar, maar dat werkte niet echt. Het is teleurstellend na gisteren. De banden waren moeilijk op temperatuur te krijgen, dus we zien wel wat we in de race kunnen doen."