Hamilton blij met podiumfinish

Jan Willem (WEST)
Lewis Hamilton is opgelucht over zijn podiumplaats tijdens de Grand Prix van Spanje. De 23-jarige Brit eindigde op de derde positie achter de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Felipe Massa. Hamilton staat nu tweede in kampioenschap op negen punten achter Kimi Räikkönen.

"Het is goed om weer om op het podium te staan. Nadat ik me als vijfde had gekwalificeerd, wist ik dat het zeer moeilijk zou worden om de Ferrari's te verslaan. Ik had een goede start en een vlekkeloze wedstrijd nodig om op het podium te komen, en die heb ik ook gehad."

Hamilton vervolgde "Aan het einde van de race kon ik Felipe Massa goed bijhouden, maar hij leek het iets beter te doen op zijn laatste setje banden. Er is dus nog ruimte voor verbetering, hoewel het verschil niet zo heel groot was," aldus Lewis Hamilton

Over de crash die Heikki Kovalainen had in Spanje moest Lewis Hamilton terugdenken aan een soort gelijke crash die hij vorig jaar had op de Nürburgring: "Ik ben blij dat Heikki in orde is. Ik heb beelden van zijn crash gezien en het leek erg op de crash die ik vorig jaar had op de Nürburgring. Het leek een behoorlijk zware impact."