ADO kan blijven hopen op promotie

ErikHK
Nadat ADO afgelopen dinsdag gelijk had gespeeld (1-1) in Deventer tegen Go Ahead Eagles, maakten de Hagenaren het af in eigen huis. Go Ahead werd met 3-0 verslagen. Daarmee zijn ze weer wat dichterbij gekomen voor de overstap naar de Eredivisie.

ADO was vanaf het begin al duidelijk de betere ploeg, maar Go Ahead kreeg toch de betere kansen. Smeekes en Schoenmakers schoten alleen te gehaast waardoor de doelpunten nog uit bleven. In het laatste gedeelte van de eerste helft was het wel raak. Waar Go Ahead de kansen dus verprutste, was het bij ADO wel raak. Voormalig FC Groningen-speler Yuri Cornelisse kwam met een op maat genomen voorzet, die bij de eerste paal goed werd afgerond door Hans van de Haar.

Een kwartier voor tijd kon ook het tweede doelpunt voor ADO worden bijgeschreven. Wesley Verhoek had een goede steekpass in de benen, waarmee hij Cornelisse wegstuurde. De speler ronde het doelpunt beheerst af.

Nadat Go Ahead met tien man verder moest na een rode kaart van Maruanaya, kon ADO ruimer spelen, wat leidde tot een derde doelpunt. Na weer een assist van Verhoek rondde Richard Knopper het karwei af waardoor de eindstand op 3-0 kwam.

ADO moet het in de tweede ronde opnemen tegen het VVV van trainer André Wetzel. De eerste wedstrijd vindt plaats in Den Haag.
Een ander play-off duel tussen Helmond Sport en TOP Oss eindige in een 3-0 overwinning voor Helmond Sport. De eerste wedstrijd in Oss eindigde in een gelijkspel (2-2).