Brabantse jongeren gecontroleerd op alcoholgebruik

Redactie
De politie heeft zaterdag in het uitgaansleven in Zuidoost-Brabant gecontroleerd op alcoholgebruik door jongeren onder de 16. Het was de vierde controle in twee maanden tijd, meldt de politie zondag. Ongeveer twintig procent van de jongeren die zich lieten controleren, had gedronken, waar dat bij de eerdere controles nog zo'n veertig procent was.

In de dorpen Reusel en Bergeijk werden op vrijwillige basis blaastesten afgenomen bij jongeren onder de 16. Van de 112 jongeren die zich lieten controleren, bleken er 23 te hebben gedronken. Een meisje van 15 had het hoogste promillage, 0,85. Zij gaf ook een valse identiteit op en is doorgestuurd naar Bureau Halt. De politie gaat op bezoek bij de ouders van de twaalf kinderen die een promillage van meer dan 0,3 bleken te hebben. Dit is een promille meer dan de limiet die geldt voor beginnend bestuurders om nog te mogen rijden.

De politie waarschuwt het niet langer te accepteren dat jongeren drinken omdat overmatig alcoholgebruik door kinderen ernstige risico's met zich meebrengt.

In cafés in Reusel en Bergeijk werd door de Voedsel- en Warenautoriteit gecontroleerd of daar alcohol werd geschonken aan te jonge bezoekers. Dat bleek bij twee cafés het geval. Zij krijgen een boete.