Verzekeraar: veel consumenten zijn oververzekerd

Consumenten zijn vaak oververzekerd. Nederlanders hebben gemiddeld tien tot dertien verzekeringspolissen en geven daardoor onnodig veel geld uit, stelt Interpolis in De Telegraaf. De grootste schadeverzekeraar van Nederland gaat klanten in sommige gevallen adviseren geen verzekering af te sluiten en helpt in sommige gevallen zelfs lopende polissen te beëindigen.

Interpolis begint maandag met het doorlichten van alle polissen van consumenten. "Mensen met een spaarpot kunnen soms meer risico nemen en verzekeringen opzeggen", zegt directievoorzitter Joop Kanen in de krant. "Waar er risico's zijn verzekeren we die, maar niet dubbel. Soms zijn mensen fors dubbel verzekerd en zijn polissen echt overbodig. Er zijn mensen die als er een kras op hun auto komt die reparatie best zelf kunnen en willen betalen."

Uit eigen onderzoek van Interpolis zou blijken dat 97 procent van de Nederlanders denkt dat verzekeraars alleen maar proberen zo veel mogelijk polissen te verkopen. Interpolis wil volgens de krant met de nieuwe strategie proberen klanten te winnen in de hevige concurrentiestrijd tussen de verzekeraars.