Dronken man sloopt motorclubhuis met grijper

In Rhenen heeft een man vanavond rond zeven uur met een grijper een clubhuis van een motorclub volledig verwoest. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De man verkeerde onder invloed van alcohol en beukte met de machine op de gevel. Daarbij raakten ook gasleidingen en elektrische bedrading beschadigd. Er was niemand in het pand.

De gewaarschuwde politie kon de man pas anderhalf uur later aanhouden. Bij aankomst van de politie zwaaide de man achter de knuppel eerst vervaarlijk met de grijper heen en weer. Later verdween hij in zijn vlakbij gelegen bedrijfspand, waar honden de politie tegenhielden. Met politiehonden werden de honden afgeschermd, zodat de politie de man kon aanhouden. Waarom hij het clubhuis vernielde is niet bekend.

De brandweer inventariseert het instortingsgevaar van het pand op bedrijventerrein Remmerden. Wat de schade aan de motoren is, is nog onbekend. Ongeveer tien tot vijftien motorclubleden hebben het tafereel gadegeslagen. Daarbij deden zich geen ongeregeldheden voor.