Voetbal: Feyenoord wint KNVB Beker

Sabine (sbientje)

Feyenoord heeft het seizoen nog enige glans kunnen geven door de KNVB beker te winnen. In de eigen Kuip was de ploeg van trainer Bert van Marwijk met 2-0 te sterk voor Roda JC. Landzaat en de Guzman bepaalden in de eerste helft de eindstand.

Bij Feyenoord startten Roy Makaay en Serginho Greene niet in de basis. Zij werden vervangen door respectievelijk Michael Mols en Theo Lucius. Raymond Atteveld, trainer van Roda JC, koos ervoor om Marcel de Jong op de bank te laten plaatsnemen. De afgelopen weken was deze speler zeker van een basisplaats. Fatih Sonkaya kreeg wel een basisplaats toebedeeld.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Tim de Cler wist de bal vanaf links voor te zetten, waarna het voor Danny Landzaat een koud kunstje was om de bal achter Bram Castro te werken. Aan de andere kant hield André Bahia zijn opponent vast, maar scheidsrechter Van Hulten onthield Roda JC een strafschop. Na bijna twintig minuten ging Landzaat de fout in door Tioté, die vrij baan richting het doel had, vast te houden. Dit leverde de middenvelder een gele kaart op.

Na het doelpunt van Landzaat liet Feyenoord zich steeds verder terugzakken, waardoor Roda JC het spel kon maken. Dit resulteerde in een paar goede kansen voor onder andere Ronald Lamah. Toch kropen de Rotterdammers uiteindelijk weer uit de schulp, zodat de twee ploegen weer in evenwicht kwamen. Tien minuten voor de rust wist de ploeg uit Rotterdam-Zuid het net te vinden. Deze keer wist Jonathan de Guzman, na het uitspelen van een aantal spelers van de Limburgse club, te scoren. In het resterende deel van de eerste helft wisten de ploegen niet veel kansen meer te creëren.

In de eerste tien minuten van de tweede helft waren er maar nauwelijks kansen te bespeuren. Feyenoord leek vrede te hebben met de bereikte stand en Roda JC probeerde het wel, maar kreeg slechts sporadisch wat mogelijkheden. De verzorging van de Rotterdammers moest in het eerste kwartier wel een aantal keer uitrukken. Timmer, Giovanni van Bronckhorst en Bahia leken steeds veel pijn te hebben, maar achteraf bleek dit mee te vallen.

Na 70 minuten voetbal kreeg Roda JC de eerste kans na rust. Marcel Meeuwis probeerde het eens van afstand en zorgde ervoor dat Timmer er de nodige moeite mee had. Niet veel later waagde Landzaat een poging van afstand, maar de bal ging naast. Aan de andere kant deed Andres Oper hetzelfde. De aanvaller schoot de bal echter ver naast. In de slotfase wisten de twee ploegen nauwelijks nog wat te bewerkstelligen. Verder dan een aantal kansjes kwamen de Limburgers en de Rotterdammers niet.


Vreugde bij de spelers van Feyenoord



Karakteristieken

Feyenoord - Roda JC 2-0
8’ Landzaat 1-0
36’ de Guzman 2-0

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius, Landzaat (Feyenoord), Tioté, Janssen, Meeuwis (Roda JC)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland (Greene/46), de Cler, Landzaat, van Bronckhorst, de Guzman, Sahin (Fer/72), Bruins, Mols (Makaay/67)

Roda JC: Castro, Sonkaya (van Kouwen/46), de Fauw, Saeijs, Bödor, Tioté (van Tornhout/83), Meeuwis, Janssen, Hadouir (Cissé/46), Lamah, Oper


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager!