Uitslag Celtic - Rangers

Wat in Engeland het geval is, gebeurt nu ook in Schotland. De titelstrijd ligt weer open. Celtic was te sterk voor concurrent Glasgow Rangers. Op Celtic Park werd het 3-2.

De laatste wedstrijd tussen deze twee rivalen was een genot voor het publiek.
Na nog geen vijf minuten spelen kwam Celtic al op voorsprong. Door een assist van Vennegoor of Hesselink kwam McDonald in buitenspelpositie te staan. Er werd echter niet afgefloten waardoor de 1-0 kon worden genoteerd.

Rangers kwam vervolgens sterk terug. Na twee scherp genomen hoekschoppen van Davis kopte Weir de gelijkmaker binnen, waarna Cousin er zelfs 1-2 van maakte. Nog voor het eind van de eerste helft zorgde McDonald met een van richting veranderd schot voor de 2-2 ruststand.

De spanning in de tweede helft was minstens zo groot als voor rust. Beide ploegen kregen een hoop kansen, maar doelpunten bleven uit. Doordat Celtic steeds meer druk zette richting het doel van de Rangers waren The Light Blues genoodzaakt steeds verder terug te zakken.
Celtic werd naarmate de tweede helft vorderde de betere ploeg en maakte dan ook de winnende treffer.
De hoofdrol was weer weggelegd voor McDonald. Nadat de 24-jarige Australiër onderuit werd gelopen door Broadboot kreeg Celtic een strafschop. Robson zorgde daarmee voor de 3-2.

Celtic staat met 80 punten bovenaan in de stand. Rangers staat tweede met 75 punten, maar moet nog drie wedstrijden inhalen. Er is dus nog van alles mogelijk in de Schotse competitie.