FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 maart 2008

Historisch: AustraliŽ 1995

Twaalfeneenhalf jaar geleden begon het Australische Grand Prixweekend, de afsluiter van het seizoen 1995. Het was tevens de laatste race op het stratencircuit van Adelaide, dat het seizoen erop plaats moest maken voor het gloednieuwe Albert Park in Melbourne.

Het kampioenschap was al beslist in het voordeel van Michael Schumacher en de tweede plaats was zekergesteld door Damon Hill. De teams en coureurs kwamen dus in een ietwat ontspannen stemming naar AustraliŽ, om afscheid te nemen van een van hun favoriete circuits op de kalender. Het was een seizoen geweest waarin de felle strijd tussen Hill en Schumacher, die in 1994 was begonnen, onverminderd was doorgegaan, met als dieptepunt de omstreden crash tussen de twee op Silverstone. Dat was nu allemaal achter de rug en de organisatie verwachtte 210.000 bezoekers voor de race, de grootste opkomst tot dan toe bij een Grand Prix.

De onbezorgde stemming sloeg echter al op vrijdagmiddag om in angst, toen Mika Hškkinen zwaar crashte in Brewery Bend, de flauwe bocht die volgde op het lange rechte stuk. De Fin had een stukje koolstofvezel opgepikt van een andere wagen en op het rechte stuk liep opeens zijn linkerachterband leeg. Bij het insturen van de bocht spinde de McLaren en klapte met meer dan tweehonderd kilometer per uur zijwaarts in de bandenstapels. De wereld keek via de camera op Hškkinen's airbox live toe hoe zijn hoofd wild heen en weer werd geslingerd. De Fin werd bewusteloos uit het wrak gehaald en dokter Sid Watkins moest in allerijl Hškkinen's luchtpijp opensnijden, zodat hij niet zou stikken.

Zaterdagmorgen werd Hškkinen wakker in een ziekenhuis in Adelaide en vroeg zich direct af of het ongeluk zijn schuld was geweest. Twee weken later was hij genoeg opgeknapt om naar Londen te worden vervoerd en slechts drie weken later vloog hij naar Monaco om zich voor te bereiden op het komende raceseizoen. Slechts enkele jaren later zou hij twee jaar op rij het wereldkampioenschap winnen.

Ondertussen had Damon Hill de pole position bemachtigd voor de Australische Grand Prix. Zijn teamgenoot bij Williams, David Coulthard, stond naast hem op de eerste startrij en daarachter stonden Michael Schumacher in de Benetton en Gerhard Berger in de Ferrari. David Coulthard had bij het aanspringen van het groene licht de beste start en nam de leiding in handen. Schumacher zag zijn derde plaats verloren gaan aan zowel Berger en ook de andere Ferrari, met Jean Alesi aan het stuur, gaf de Duitse wereldkampioen het nakijken. Het kostte Schumacher vier ronden om Alesi en Berger in te halen.

Coulthard maakte een enorme blunder toen hij vanuit de leiding de pits binnenreed voor zijn eerste stop. De Schot verremde zich, gleed hulpeloos tegen de pitmuur en kon uitstappen. Ook Roberto Moreno kon zijn Forti Corse niet onder controle houden en raakte op dezelfde plek de muur. Ondertussen streden Schumacher, die een pitstop had gemaakt, en Alesi om de vierde plaats en Alesi liet zijn tanden zien. De twee raakten elkaar en beide coureurs moesten opgeven met defecte wielophangingen.

Berger lag nu tweede, op vijftig seconden van een ontketende Hill, maar de motor van de Ferrari gaf de geest. Dat gaf de tweede plaats aan Heinz-Harald Frentzen in de Sauber, maar ook hij moest opgeven, ditmaal met een kapotte versnellingsbak. Nu lag Johnny Herbert tweede en ondanks dat ook de Brit een angstig moment had bij het inrijden van de pits, wist hij de wagen in de wedstrijd te houden, tot zijn aandrijfas brak. Het kostte hem de derde plaats in het kampioenschap

De voorsprong van Hill op de rest van het veld was al zo groot dat zelfs problemen bij zijn laatste pitstop zijn leiding niet in gevaar brachten. Achter hem stapelden de mechanische problemen zich op. Eddie Irvine moest opgeven met een hydraulisch probleem en Ukyo Katayama blies zijn motor op. Olivier Panis, die nu tweede lag, zag vijf ronden voor de finish een grote blauwe wolk achter zijn Ligier verschijnen, maar wist de race uit te rijden. Ook de Minardi van Pedro Lamy klonk beroerd, maar de dappere Portugees wist toch een punt te scoren met een zesde plaats.

Hill won de race met overtuigende cijfers. Hij had maar liefst twee ronden voorsprong op Panis, een staaltje dat sinds de jaren zestig niet meer was voorgekomen. Gianni Morbidelli verraste vriend en vijand door met zijn Footwork naar de derde plaats te rijden, zijn beste resultaat ooit. Voor Ligier was de tweede plaats van Panis slechts het tweede podium van het seizoen, en deze prestatie zou alleen nog verbeterd worden door diens winst op Monaco in 1996. Dat jaar zou Hill zich wreken op Schumacher's overwinningen door overtuigend wereldkampioen te worden.


Dit is het achtendertigste deel in een serie historische Formule-1-artikelen op FOK!sport. Een compleet overzicht vind je hier.

Mexicaanse politie graaft in tuin 33 lijken op

De Mexicaanse politie heeft in de achtertuin van een huis in de plaats Ciudad Juarez zeker 33 lichamen opgegraven. Het gaat om de stoffelijke resten van mensen die door een misdrijf om het leven zijn gekomen, meldde het kantoor van de procureur-generaal.

De autoriteiten kwamen de lichamen op het spoor na een tip dat er in het pand drugshandelaren actief waren. Het gaat vermoedelijk om slachtoffers van het drugskartel in Ciudad Juarez. De eerste negen lijken kwamen eind februari al uit de grond. Sindsdien hebben onderzoekers nog eens 24 lichamen blootgelegd.

Zakken vol buitenlandse post gevonden in TsjechiŽ

Schreef u tussen 2001 en 2006 uw Tsjechische vrienden een brief en was u verontwaardigd dat deze maar niet werd beantwoord? De vondst die Tsjechische bouwvakkers bij de renovatie van een spoortunnel deden kan wellicht voor opheldering zorgen.

Maar liefst zestig postzakken vol brieven en pakketjes uit het buitenland waren in een in onbruik geraakte spoortunnel gedumpt bij het station van Breclav, in het zuidoosten van Tsjechië. Een woordvoerder van de Tsjechische posterijen sprak vrijdag van een 'schokkende' vondst en zei dat de politie alles op alles zet om de schuldige te achterhalen.

IndonesiŽ maant Wilders

Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, roept Geert Wilders op zijn komende anti-Koranfilm Fitna niet te vertonen. Gevreesd wordt voor reacties van moslims.

"Het is werkelijk ongepast als hij doorgaat met zijn plan wetende dat hij de moslimbevolking beledigt", zei een woordvoerder van het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de zegsman vormt de film een obstakel voor de dialoog tussen religies die essentieel is voor stabiliteit en vrede in de wereld.

Wilders wil in het 15 minuten durende Fitna zijn mening verbeelden dat de Koran, het heilige geschrift voor moslims, een fascistisch boek is dat aanzet tot geweld.

Net als in andere moslimlanden is in Indonesië gedemonstreerd tegen de film.

[A1GP] Uitslag tweede vrije training Mexico

Groot-BrittanniŽ heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de GP van Mexico. Zwitserland en Ierland reden respectievelijk de tweede en derde tijd. Jeroen Bleekemolen reed voor Nederland de vierde tijd. Zuid-Afrika maakt de top vijf compleet.

PosTeamCoureurTijd Verschil
1 Groot-BrittanniŽOliver Jarvis 1:21.431
2 ZwitserlandNeel Jani 1:21.482 0.051
3 IerlandAdam Carroll 1:21.808 0.377
4 NederlandJeroen Bleekemolen 1:21.876 0.445
5 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:21.883 0.452
6 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:21.884 0.453
7 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:21.942 0.511
8 DuitslandMichael AmmermŁller 1:21.974 0.543
9 BraziliŽBruno Junqueira 1:22.126 0.695
10 MaleisiŽAlex Yoong 1:22.127 0.696
11 CanadaRobert Wickens 1:22.227 0.796
12 FrankrijkJonathan Cochet 1:22.343 0.912
13 ChinaCheng Cong Fu 1:22.362 0.931
14 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:22.525 1.094
15 PortugalFilipe Albuquerque 1:22.586 1.155
16 IndiaNarain Karthikeyan 1:22.704 1.273
17 PakistanAdam Khan 1:22.785 1.354
18 LibanonJimmy Auby 1:22.885 1.454
19 MexicoDavid Garza 1:22.935 1.504
20 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:23.241 1.810
21 AustraliŽJohn Martin 1:23.336 1.905
22 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:23.454 2.023

Prima dag voor McLaren in Melbourne

McLaren is het seizoen goed begonnen in Melbourne. Lewis Hamilton reed in de eerste training een tweede tijd, terwijl hij de tweede training als snelste afsloot. Teamgenoot Heikki Kovalainen kwam tot een vierde tijd in beide trainingen.

"Het is een geweldig gevoel dat het seizoen weer is begonnen en het is ook lekker om weer in Melbourne te zijn, waar mijn Formule 1-loopbaan vorig jaar is begonnen", vertelde Hamilton na afloop van de eerste trainingen. "Het is altijd een apart gevoel om de pitbox uit te rijden voor de eerste training voor de eerste race."

"We hebben veel vooruitgang geboekt met de auto en hebben het beste proberen te maken van de steeds veranderende omstandigheden op de baan", vervolgde de vice-wereldkampioen van 2007. "De concurrentie ziet er erg sterk uit, maar het is nog te vroeg om exact te kunnen zeggen hoe de zaken ervoor staan."

Kovalainen:"Het was geweldig om voor de eerste keer de pitbox uit te rijden als McLaren-rijder. Het was een genot om het team aan het werk te zien gedurende de twee trainingen. Het gaat er zeer professioneel aan toe."

"Het was iets warmer dan we hadden verwacht, maar dat is alleen maar een goede voorbereiding op de race in MaleisiŽ, die voor volgende week op het programma staat", vervolgde Kovalainen. "We hadden nog wel last van korrelvorming op de banden, maar dit werd beter naarmate de situatie op de baan ook beter werd. We hebben goede vooruitgang geboekt met de auto."

[A1GP] Uitslag rookie-training Mexico

Team ItaliŽ heeft de snelste tijd neergezet tijdens de rookie-trainingen voor de Grand Prix van Mexico in de A1GP-serie. Ierland reed de tweede tijd, gevolgd door Zuid-Afrika en Frankrijk. Mexico maakt de top vijf compleet. Arie Luyendyk jr. kwam voor Nederland niet verder dan de veertiende tijd.

Uitslag eerste rookie-training:

PosTeamCoureurTijd Verschil
1 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:23.106
2 ItaliŽDavide Rigon 1:23.521 0.415
3 CanadaDaniel Morad 1:23.970 0.864
4 IerlandNiall Quinn 1:24.132 1.026
5 MexicoDavid MartŪnez 1:24.208 1.102
6 Groot-BrittanniŽDuncan Tappy 1:24.253 1.147
7 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:24.329 1.223
8 AustraliŽJohn Martin 1:24.463 1.357
9 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:24.518 1.412
10 FrankrijkNicolas Prost 1:24.638 1.532
11 ZwitserlandRahel Frey 1:24.639 1.533
12 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:25.411 2.305
13 PakistanAdam Khan 1:25.575 2.469
14 BraziliŽFelipe Guimar„es 1:25.654 2.548
15 MaleisiŽAaron Lim 1:25.787 2.681
16 LibanonJimmy Auby 1:26.076 2.970
17 PortugalBruno Serra 1:26.651 3.545
18 IndiaParthiva Sureshwaren 1:26.681 3.575

Uitslag tweede rookie-sessie:

PosTeamCoureurTijd Verschil
1 ItaliŽDavide Rigon 1:22.810
2 IerlandNiall Quinn 1:23.103 0.293
3 FrankrijkNicolas Prost 1:23.168 0.358
4 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:23.418 0.608
5 MexicoDavid MartŪnez 1:23.486 0.676
6 CanadaDaniel Morad 1:23.716 0.906
7 BraziliŽFelipe Guimar„es 1:23.773 0.963
8 PakistanAdam Khan 1:24.004 1.194
9 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:24.061 1.251
10 AustraliŽJohn Martin 1:24.104 1.294
11 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:24.196 1.386
12 ZwitserlandRahel Frey 1:24.200 1.390
13 PortugalBruno Serra 1:24.529 1.719
14 Groot-BrittanniŽDuncan Tappy 1:24.553 1.743
15 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:24.556 1.746
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:25.414 2.604
17 LibanonJimmy Auby 1:25.942 3.132
18 MaleisiŽAaron Lim

Gecombineerde uitslag rookie-trainingen:

PosTeamCoureurTijd
1 ItaliŽDavide Rigon 1:22.810
2 IerlandNiall Quinn 1:23.103
3 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:23.106
4 FrankrijkNicolas Prost 1:23.168
5 MexicoDavid MartŪnez 1:23.486
6 CanadaDaniel Morad 1:23.716
7 BraziliŽFelipe Guimar„es 1:23.773
8 PakistanAdam Khan 1:24.004
9 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:24.061
10 AustraliŽJohn Martin 1:24.104
11 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:24.196
12 ZwitserlandRahel Frey 1:24.200
13 Groot-BrittanniŽDuncan Tappy 1:24.253
14 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:24.329
15 PortugalBruno Serra 1:24.529
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:25.414
17 MaleisiŽAaron Lim 1:25.787
18 LibanonJimmy Auby 1:25.942

Vrijspraak na bekentenis aan katten

Een gepensioneerde Brit man die de moord op zijn partner zou hebben bekend tegenover haar katten, is vrijdag vrijgesproken. De 73-jarige David Fenton werd ervan verdacht in januari 2006 Joyce Sutton te hebben doodgeslagen in haar woning in de buurt van Neath, in het zuiden van Wales.

Fenton werd gearresteerd nadat agenten afluisterapparatuur hadden geplaatst en hem de moord hoorden bekennen tegenover de katten Twinkie en Pudsy. De opname van de 'bekentenis' was echter van zeer slechte kwaliteit en volgens zijn advocaten zei Fenton iets heel anders.

De man zei tijdens het zeven weken durende proces dat de katten weten wie achter de moord op Sutton zit. "Als ze maar konden spreken."

Uitslag FC Groningen - SC Heerenveen

Vanavond werd er in de Eredivisie ťťn wedstrijd gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen - SC Heerenveen 0-1
86’ Sulejmani 0-1 (assist Paulo Henrique)

Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Euroborg Stadion
Gele kaart: Holla (FC Groningen)

Opstellingen

FC Groningen: van Loo, Sankoh, Cahais, Kruiswijk, de Roover (Holla/57), Lovre, Hiariej, Fledderus (Metaj/80), Stenman, Matavz (Kolder/71), Powel

SC Heerenveen: van Dijk, Zuiverloon (Paulo Henrique/73), Jong-a-Pin, Dingsdag, Breuer, Beerens (Poulsen/66), Grindheim, Bradley, Pranjic, Sibon (Svec/87), Sulejmani

'Britney Spears genoot van komedierol'

Britney Spears lijkt haar nieuwe roeping te hebben gevonden. De gewezen popprinses heeft genoten van de opnamen van haar gastrol in de Amerikaanse komedieserie 'How I met your mother'. "Ik vind het heerlijk", jubelde ze in een verklaring die donderdag werd uitgegeven.

In de tv-serie, die draait om het wel en wee van een stel twintigers in de grote stad, speelt Britney het personage Abbey, een receptioniste in het kantoor van een dermatoloog. "Iedereen is fantastisch: de cast, de opnameploeg en de producenten", stelt de zangeres. "En Abbey is zo'n leuk meisje om te spelen."

Volgens een woordvoerder van de zender CBS, die de sitcom uitzendt, was Britney maandag aanwezig bij een gezamenlijke lezing van het script. Op dinsdag deed ze mee aan repetities en op woensdag woonde ze de opnamen bij. Ook donderdag stond de 26-jarige moeder van twee voor de camera. Hoofdrolspeler Josh Radnor roemde Britney deze week al voor haar uitstekende voorbereiding op haar gastrol.

Op 24 maart moet het resultaat op de Amerikaanse televisie te zien zijn. In Nederland wordt de serie niet uitgezonden.

Het is niet voor het eerst dat Britney in een komedieshow te zien is. Zo speelde ze twee jaar geleden een rolletje in Will and Grace en was ze in 2000 voor één avond de presentator van Saturday Night Live.


Een willekeurige scene uit 'how I met your mother'

Morrisson rijdt WR 1.500 meter

Denny Morrison heeft bij de record-wedstrijden in Calgary het wereldrecord op de 1.500 meter verbeterd. De Canadees kwam tot een tijd van 1.42,01.

Morrison, die vorige week in Nagano nog wereldkampioen werd op de 1.500 meter, verbeterde het oude wereldrecord met 0,31 seconden. Dat stond op naam van Erben Wennemars en Shani Davis.

Morrison is de derde Canadees die het record op de 1.500 meter in handen heeft. Neil Marshall en Kevin Overland gingen hem in 1997 voor.

Economie eurozone nu groter dan die van VS

De Amerikaanse economie is als gevolg van de zwakke dollarkoers niet meer de grootste ter wereld.

Als het gezamenlijk bruto binnenlands product van de vijftien eurolanden wordt omgerekend naar dollars, is de economie van de eurozone bij de huidige koers van de euro boven de 1,56 dollar, groter dan die van de Verenigde Staten.

Economen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hebben dat vrijdag becijferd en bekendgemaakt in een rapport aan hun cliënten. Het bbp van de VS bedroeg in 2007 volgens officiële schattingen van het Amerikaanse ministerie van Handel 13.843 miljard dollar. Dat van de eurozone stond, volgens gegevens van Eurostat, omgerekend op ruim 13.880 miljard dollar.

Formule 3 Masters opnieuw op Zolder

De Zandvoort Masters of Formula 3 zullen ook dit jaar weer verreden worden in het Belgische Zolder.

"Natuurlijk is er nog steeds sprake van een noodoplossing, want zoals de naam al aangeeft horen de Masters gewoon thuis op Zandvoort," aldus Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort. "Op Zandvoort is ooit het idee voor de Masters ontstaan en daar heeft het evenement sinds 1991 een rijke traditie opgebouwd. Vanwege het beperkte aantal geluidsdagen in Zandvoort moeten we echter noodgedwongen uitwijken naar Zolder."

Tijdens het evenement, dat dit jaar plaatsvindt op 10 augustus, komen de beste rijders uit de Formule 3 Euro Series en het Brits F3 kampioenschap tegen elkaar uit. Eerdere winnaars zijn onder andere de huidige Formule 1-rijders David Coulthard en Lewis Hamilton.

Ton van Royen bang voor Henny Huisman-syndroom

Ton van Royen is bang dat hij eindigt als Henny Huisman. "Een trieste man die geheel verongelijkt blijft roepen dat de Soundmixshow beter is dan Idols. Die man moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen", zegt de programmamaker in Nieuwe Revu. "Je moet weten wanneer je tijd gekomen is."

Volgens Van Royen lijden ook Freek de Jonge en Jan Lenferink aan het door hem gevreesde 'syndroom'. "Het zijn verongelijkte mannen geworden met meningen die niemand meer interesseren", vindt de blonde krullenbol, die met vrouw en kinderen in Portugal woont. "Hou gewoon je mond denk ik dan. Je tijd is geweest, je doet er niet meer toe."

De 46-jarige echtgenoot van schrijfster Heleen van Royen heeft er naar eigen zeggen geen problemen mee dat zijn tijd op de televisie voorbij is en dat hij inmiddels als 'gelukkige huisman' door het leven gaat. Hij beëindigde zelf zijn contract met werkgever SBS en vroeg ook geen afkoopsom.

Van Royen, die met zijn gezin in Portugal woont, is mediabedrijf Je Leven in Beeld begonnen. Hij maakt portretten van personen die daarvoor betalen. De hoofdpersoon slaapt een paar dagen in een vakantiehuisje bij het echtpaar Van Royen en kan het verslag daarvan later in zijn dvd-kast zetten. "Villa Felderhof voor iedereen die ervoor wil betalen", omschrijft Ton zijn werk.

De aanvragen zouden binnenstromen. "Eigenlijk alweer veel te veel", vindt hij. "Ik wil maximaal één portret per maand maken, het moet niet te druk worden."

Jeugd blowt voor het eerst met 13 jaar

Bijna de helft van de jongeren blowt voor het eerst op 13-, 14- of 15-jarige leeftijd. Dat meldt EénVandaag vrijdag op basis van onderzoek onder het jongerenpanel van de actualiteitenrubriek. Dat geldt zowel voor jongens als voor meisjes.

Het programma ondervroeg achttienhonderd jongeren van 12 tot 24 jaar. Een kwart van de ondervraagden zegt meer dan honderd jointjes te hebben gerookt. Tegelijkertijd denkt de helft dat de stap van softdrugs naar harddrugs klein is. Volgens de jongeren keurt eenderde van de ouders het blowen goed. De helft van de jongeren geeft aan nooit softdrugs te hebben gebruikt.

Driekwart van de ondervraagden is blij met het Nederlandse softdrugsbeleid. Eenderde vindt dat het drugsbeleid moet worden versoepeld, zij vinden dat ook teelt en handel legaal zou moeten zijn. De helft van het jongerenpanel denkt dat een verbod op softdrugs geen invloed heeft op de omvang van het gebruik.

Verkerk wint ook kwartfinale future Montrťal

Martin Verkerk heeft de halve finales van het future-toernooi van het Canadese Montrťal behaald door te winnen van de thuisspelende Vasek Pospisil, de nummer 32 op de wereldranglijst voor junioren. De voormalig nummer 14 van de wereld en Roland Garros-finalist won in twee sets: 6-1 7-6(4).

In de volgende ronde moet Verkerk, die nog geen set heeft verloren dit toernooi, tegen de winnaar van de partij tussen de Amerikaanse qualifier Ross Wilson en de als achtste geplaatste Rafael Arevalo uit El Salvador. De wedstrijd zal live op internet te volgen zijn, namelijk op TennisCanada.com.

Scholier en docent kunnen blijven chatten

Scholen zijn niet van plan om digitale contacten tussen docenten en leerlingen te verbieden. Dat meldt de organisatie van het christelijk onderwijs De Besturenraad vrijdag. Wel adviseert de raad de communicatie met leerlingen te beperken tot het geven van vakinhoudelijke informatie.

De raad reageert op een bericht van de Algemene Onderwijsbond dat vorig jaar 25 docenten zijn ontslagen omdat zij te ver gingen in het digitale contact met leerlingen.

Een school in Waalwijk volgt het advies reeds op en heeft een regel uitgevaardigd dat docenten alleen digitaal contact met leerlingen hebben over het vak. Met andere scholen heeft de Besturenraad een reglement opgesteld voor het gebruik van mobiele telefoons, internet en e-mail.

Raad van journalistiek geeft Manon Thomas gelijk

Presentatrice Manon Thomas is door de Raad voor de Journalistiek (RvJ) in haar gelijk gesteld. Verschillende websites plaatsten vorig jaar naaktfoto's van de 44-jarige presentatrice die hiermee haar privacy en portretrecht schonden. Dat bevestigde de advocaat van Thomas vrijdag in entertainmentprogramma RTL Boulevard.

De advocaat liet ook weten dat zijn cliënte de zaak nu voor de civiele rechtbank wil laten voorkomen. "We gaan nu verder met procederen. Dit soort plat gedrag moet worden gestraft en we hebben nu veel zin om het civiele recht in te schakelen."

De website van De Telegraaf publiceerde in november naaktfoto's van Thomas. De populaire nieuwswebsite Nu.nl en de website van het AD plaatsten in hun artikelen over de uitgelekte privékiekjes een link naar de weinig meer aan de fantasie overlatende foto's te zien waren.

De RvJ spreekt zich uit over zaken waarin de journalistieke ethiek in het geding is. De instantie heeft niet de bevoegdheid om sancties, zoals een schadevergoeding, op te leggen.

Mannelijk schoon in Fable 2

Na al die vrouwlijke pracht geeft Lionhead ons twee nieuwe stukjes artwork. Speciaal voor de vrouwlijke gamers onder ons. Deze keer kunnen we er niet ťťn maar twee nieuwtjes uit halen.Zoals op de eerste artwork te zien is, kan er in Fable 2 met de 'Groat' betaald worden. Dit is een oude zilveren munt die van de 14de tot de 17de eeuw in Engeland werd gebruikt. Naar huidige maatstaven zou deze munt 4 pence waard zijn. Ten tweede kan gespeculeerd worden of vrouwen in Fable 2 de enigen zijn die bepaalde behoeften kunnen bevredigen. Dit is niet alleen te zien aan bovenstaande artwork, maar ook aan de onderstaande. Oordeel zelf:... voor maar 4 pence

Kremlin bestelt 3200 vrouwtjesmuizen

De veiligheidsdienst van het Kremlin heeft 3200 witte vrouwtjesmuizen besteld van maximaal achttien gram per stuk. Dat meldde de officiële website van het Kremlin vrijdag.

"Iedereen vraagt zich af waar ze voor nodig zijn, maar als ze zijn besteld zijn ze gewoon nodig", 'verduidelijkte' een woordvoerder van de veiligheidsdienst de bijzondere bestelling.

Russische media speculeerden of de muizen een rol spelen in het testen van gif of dat ze de aanwezigheid van gevaarlijke gassen moeten signaleren. Het Kremlin betaalt voor de muizenbestelling 475.776 roebel (12.866 euro).

Friezen zijn grootste stinkerds

Uit onderzoek is gebleken dat van alle Nederlanders de Friezen het het minst vaak onder de douche stappen. De gemiddelde Fries gaat namelijk 0,6 keer per dag onder de douche, hetgeen neerkomt op iets vaker dan eens in de twee dagen. De rest van Nederland staat met 0,8 keer per dag een stuk vaker onder de warme waterstraal, en dat bovendien een minuut langer ook.

De enquête werd uitgevoerd door TNS-NIPO in opdracht van de Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin). De ondervraagden moesten aangeven hoeveel water zij dagelijks gebruiken en op welke manieren. De inwoners van de drie noordelijkste provincies (Drenthe, Groningen en Friesland) blijken met een gemiddeld dagelijks verbruik van 115,1 liter per huishouden een stuk zuiniger dan de gemiddelde Nederlander, die 127,5 liter per dag verbruikt.

Paris Hilton zoekt vriendin via MTV-show

Paris Hilton weet precies wat ze zoekt in haar nieuwe vriendin, die ze via de MTV-realityshow 'Paris Hilton's my new BFF' hoopt te vinden. "Ik zoek iemand die ik vertrouw en die me niet een dolk in de rug steekt, wat vaak gebeurt in Hollywood", vertelt de hotelerfgename aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik zoek iemand met wie ik plezier kan hebben, iemand die mijn zusje zou kunnen zijn."

De zoektocht van de 27-jarige blondine betekent niet dat de vriendschap tussen Paris en hartsvriendin Nicole Richie voorbij is. "Nicole is mijn beste vriendin, dus zij snapt wel wat ik zoek", vertelt Hilton, die eerder samen met Richie te zien was in reallifesoap The Simple Life. "Ze zit nu thuis met haar baby."

Hilton, die momenteel een relatie heeft met Benji Madden, neemt de zoektocht heel serieus. De deelnemers wonen tijdens de opnames van het programma in een huis en ze leert de meiden hoe ze haar beste vriendin kunnen zijn. De deelnemers moeten wedstrijdjes doen in onder meer loyaliteit en uithoudingsvermogen. Iedere week valt een nieuwe beste vriendin af, tot er een overblijft.

De opnamen van 'Paris Hilton's my new BFF' beginnen in mei. Het is nog onduidelijk wanneer de show op de Amerikaanse televisie te zien is en of het ook in Nederland wordt uitgezonden.

Mr. Driller gaat boren op XBLA

Deze lente zal de bekende Bandai Namco gameheld een nieuwe markt aanboren, want dan zal de game Mr. Driller Online op XBLA gaan verschijnen.
De game zal een tag team multiplayer bevatten dus dat word online boren met je vrienden. Verder bevat de game "Standard Driller" waarbij je per 100 meter de aardkorst in boort, alsmede "Quest Driller", waarbij je door verschillende opdrachten heen boort.
Een prijs of releasedatum is nog niet vrij gegeven.

Loting CL mogelijk vooropgezet

Er gaan geruchten dat de loting voor de kwartfinales Champions League, die vandaag werd verricht, niet correct is verlopen. Een gebruiker op het forum van Liverpool wist ruim van te voren welke wedstrijden er uit de kokers zouden komen.

Tijdens deze loting werd bepaald dat Arsenal tegen Liverpool moet aantreden, krijgt AS Roma met Manchester United te maken, speelt Schalke 04 tegen FC Barcelona en kruisen FenerbahÁe en Chelsea de degens. De bewuste post op het forum van Liverpool zorgde er ook voor dat de bookmakers hun kantoren vůůr aanvang van de loting al sloten.

William Gaillard, woordvoerder van de Europese voetbalbond (UEFA), spreekt de beweringen tegen. "No way dat de loting was voorbestemd. Deze loting is gedaan voor de ogen van miljoen kijkers en met vele officials. Ik zou niet weten hoe dit dan mogelijk zou moeten zijn", liet hij weten. "Wij zijn voor 150% eerlijk te werk gegaan."

Discussieer ook mee op het forum

Verbod regeringspartij Turkije dreigt

De strijd om hoofddoekjes in Turkije spitst zich toe. De hoogste Turkse aanklager heeft de hoogste rechtbank van het land gevraagd de regeringspartij AKP te verbieden wegens activiteiten die de scheiding van staat en religie schenden.

Met de stap komt de toch al gespannen verhouding tussen justitie en de islamitische AKP verder onder druk te staan. De voorstanders van een seculiere staat verwijten de regeringspartij te streven naar een geleidelijke islamisering van Turkije. Op voorstel van de AKP stemde het parlement er onlangs mee in hoofddoekjes op universiteiten niet langer te verbieden.

In de duizend pagina's tellende aanklacht staat ondermeer dat er een verbod wordt geëist op de partij. En dat premier Erdogan vijf jaar lang geen politieke functie mag bekleden. Ook voor Abdullah Gul wordt een verbod op het bekleden van een politieke functie geëist. Als president is hij eigenlijk geen lid van een politieke partij. Maar omdat hij vijf jaar geleden actief was als minister van buitenlandse zaken voor de AKP is de eis gerechtvaardigd. Premier Erdogan en een paar leden van zijn kabinet zijn momenteel bijeen voor een spoedvergadering.

Van Gelder niet naar Olympische Spelen

Yuri van Gelder doet definitief niet mee aan de Olympische Spelen, die komende zomer in Peking worden gehouden. De internationale turnbond (FIG) heeft de enige beschikbare wildcard voor dit mondiale evenement aan Nashwan Al Hazari uit Jemen gegeven.

Van Gelder hield al rekening met het feit dat hij niet op de Spelen in actie zou komen. Toch was de Brabander teleurgesteld toen hij hoorde dat de wildcard niet voor hem was. "Ik baal verschrikkelijk. Het was te verwachten, maar het is gewoon klote."

Tijdens het WK turnen in Stuttgart, dat in september werd gehouden, kon Van Gelder directe kwalificatie voor de Olympische Spelen afdwingen. Dit ging echter mis, omdat hij als tweede op het onderdeel ringen eindigde. De Waalwijker moest, voor deelname in Peking, eerste worden. Het verschil met de winnaar, Yibing Chen uit China, bedroeg uiteindelijk maar 0,075 punten. Kort daarop werd door het Algemeen Dagblad een handtekeningenactie gestart, die uiteindelijk bijna 50.000 handtekeningen opleverde.

In de maanden na de wereldkampioenschappen in de Duitse stad won Van Gelder bijna alles wat er te winnen viel. Anderhalve week geleden greep de 24-jarige turner de zege tijdens de wereldbekerwedstrijden in Doha. "Als je naar mijn prestaties kijkt kon het niet beter. Ik heb alles gedaan wat ik kon", aldus Van Gelder. "Ik heb me bewezen en kan mezelf niets verwijten. Maar het is dan wel klote dat die wildcard naar een gast uit Jemen gaat."

Het is verrassend dat Al Hazari de felbegeerde wildcard in de wacht heeft gesleept. Aljaz Pegan, een rekstokspecialist uit Slovenië, werd als belangrijkste concurrent van Van Gelder gezien. Bij de vrouwen mocht de Vietnamese Thuong Do Thi Ngan de wildcard in ontvangst nemen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

[EK Zwemmen] Goede start zusjes Van der Velden

De Bianca en Sonja van der Velden hebben een goede start mee gemaakt op het EK in Eindhoven. Het synchroonzwemduo wist in de vrije routine 45,450 te scoren. Goed voor een vijfde plaats.

De vijfde plaats is, tot nu toe, het beste resultaat wat de zusjes ooit op een EK hebben gehaald. "We moeten nog twee keer, maar over de uitvoering zijn we heel tevreden. Het ging heel lekker", zei Bianca van der Velden na afloop.

Vanavond volgt nog de technische routine. De beste 12 duo\'s van beide onderdelen gaan naar de Finale. De tweeling heeft al een nominatie voor de Spelen op zak. Volgende maand kunnen de twee zich plaatsen voor Peking in een Kwalificatietoernooi.

Dure verlovingsring vliegt weg

Een 28-jarige Brit wilde zijn vriendin op een ludieke manier ten huwelijk vragen. Hij kocht een verlovingsring ter waarde van 7200 euro en stopte deze in een met helium gevulde ballon. Zijn vriendin moest de ballon kapot prikken op het moment dat hij het aanzoek zou doen. Maar zodra Lefkos Hajji de winkel uitliep rukte een windvlaag de ballon uit zijn hand. De heliumballon vloog met ring en al de lucht in.

De Brit heeft nog twee uur lang de ballon gevolgd met zijn auto, maar zonder resultaat, de ring en ballon waren gevlogen. In plaats van een aanzoek, moest hij zijn vriendin opbiechten dat hij 7200 euro had laten vliegen. Ze is woedend en wil niet meer met hem praten totdat hij een nieuwe ring heeft gekocht.

Van Gelder niet naar Spelen

Yuri van Gelder doet definitief niet mee aan de Olympische Spelen, die komende zomer in Peking worden gehouden. De internationale turnbond (FIG) heeft de enige beschikbare wildcard voor dit mondiale evenement aan Nashwan Al Hazari uit Jemen gegeven.

Van Gelder hield al rekening met het feit dat hij niet op de Spelen in actie zou komen. Toch was de Brabander teleurgesteld toen hij hoorde dat de wildcard niet voor hem was. "Ik baal verschrikkelijk. Het was te verwachten, maar het is gewoon klote."

Tijdens het WK turnen in Stuttgart, dat in september werd gehouden, kon Van Gelder directe kwalificatie voor de Olympische Spelen afdwingen. Dit ging echter mis, omdat hij als tweede op het onderdeel ringen eindigde. De Waalwijker moest, voor deelname in Peking, eerste worden. Het verschil met de winnaar, Yibing Chen uit China, bedroeg uiteindelijk maar 0,075 punten. Kort daarop werd door het Algemeen Dagblad een handtekeningenactie gestart, die uiteindelijk bijna 50.000 handtekeningen opleverde.

In de maanden na de wereldkampioenschappen in de Duitse stad won Van Gelder bijna alles wat er te winnen viel. Anderhalve week geleden greep de 24-jarige turner de zege tijdens de wereldbekerwedstrijden in Doha. "Als je naar mijn prestaties kijkt kon het niet beter. Ik heb alles gedaan wat ik kon", aldus Van Gelder. "Ik heb me bewezen en kan mezelf niets verwijten. Maar het is dan wel klote dat die wildcard naar een gast uit Jemen gaat."

Het is verrassend dat Al Hazari de felbegeerde wildcard in de wacht heeft gesleept. Aljaz Pegan, een rekstokspecialist uit SloveniŽ, werd als belangrijkste concurrent van Van Gelder gezien. Bij de vrouwen mocht de Vietnamese Thuong Do Thi Ngan de wildcard in ontvangst nemen.

Moeilijke dag voor Williams

Het team van Williams heeft geen beste start van het weekend gemaakt. De Britse renstal kon door problemen met de versnellingsbak in de ochtenduren slechts gezamenlijk zes ronden rijden. Ook de middagtraining verliep niet zonder problemen.

"Door de problemen die we hadden hebben we de ochtendtraining in feite moeten laten schieten", vertelde technisch directeur Sam Michael. "We hebben amper gereden en al helemaal geen bruikbare data verzameld. Er was een probleem met het differentieel. Dat kunnen we oplossen en morgen is het in orde. Alleen wilden we niet nog meer trainingstijd verspelen."

Ook Nico Rosberg vindt het geen goede start van het weekend. "Vanmorgen heb ik niet eens een tijd neergezet en 's middags was de auto extreem lastig te controleren. Het was echt moeilijk rijden. Morgen hebben we heel wat in te halen, maar de basis is goed. We kunnen zeker beter."

Mocht het team van Williams morgen weer problemen met de versnellingsbak krijgen, dan loopt het team het risico dat ťťn van de coureurs vijf plaatsen teruggezet wordt op de startopstelling.

Chaos op Utrecht Centraal door storingen

Er is vanmiddag grote chaos ontstaan op Utrecht Centraal. Bij heiwerkzaamheden bij Houten werden kabels van een sein geraakt, waardoor er een seinstoring optrad. Het gevolg was dat er vanuit Utrecht naar het zuiden weinig treinverkeer mogelijk was. Rond 18:00 uur was het sein weer gemaakt.

Tegelijkertijd stond er een kapotte trein bij Gouda op het spoor, waardoor ook het treinverkeer naar Rotterdam en Den Haag ontregeld raakte. Het zorgde er op de drukke vrijdagmiddag voor dat Utrecht Centraal snel volliep met mensen.

De verwarring was compleet toen het grote bord met vertrektijden werd uitgeschakeld. Dat deed beheerder ProRail omdat alles zo snel wijzigde, dat het niet meer bij te houden was voor de reiziger. Soms stonden tijden er een paar seconden, en werd het alweer gewijzigd.

Op dit moment komt alles langzaam weer op gang, aangezien alle storingen verholpen zijn. Het grote bord zal snel weer ingeschakeld worden.

Leerling te luidruchtig wakker gemaakt

De ouders van de 16-jarige Amerikaanse scholier Vinicios Robacher uit Connecticut hebben de school en een docente van hun zoon aangeklaagd omdat hij ernstige gehoorbeschadiging heeft opgelopen. Dat gebeurde†toen hij wakker werd gemaakt nadat hij in de klas in slaap was gevallen. Zijn wiskundelerares sloeg keihard met de vlakke hand op tafel, waarop hij wakker schrok. Maar de klap produceerde zoveel decibels dat het trommelvlies van het oor waarmee hij op tafel lag, is beschadigd.

Vinicios zou in het begin bijna een permanent gehoorverlies hebben gehad. Sindsdien is† het wat verbeterd, maar hij ondergaat nog steeds een uitgebreide medische behandeling van keel- neus- en oorspecialisten om de schade volledig te corrigeren.

De jongen zou inmiddels op school door medestudenten gepest worden naar aanleiding van het voorval.† Zijn ouders overwegen hem daarom naar een privť-school te sturen.

Doe eens gek met Edna & Harvey: The breakout

Dat komische adventure-games echt nog niet dood zijn, bewijzen Sam & Max alweer vele maanden. Binnenkort zullen Edna en Harvey dat ook gaan doen, in mei verschijnt Edna & Harvey: The Breakout. Het verhaal achter de game is dat Edna op een dag wakker wordt in een kussencel van een inrichting. Waarom is haar niet duidelijk, want ze is helemaal niet gek en haar pluchen konijn Harvey is het daar helemaal mee eens. Samen ondernemen ze een ontsnappingspoging, waarbij ze vele krankzinnige figuren tegenkomen. Natuurlijk is niet iedereen blij met deze ontsnapping; de kwade Dr. Marcel zal alles in zijn macht doen om Edna tegen de houden.

In eerste instantie zal de game alleen gelanceerd worden in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, maar andere landen zullen zeker volgen.

Vrouw in cel vier dagen vergeten

De 38-jarige Adriana Torres-Flores heeft vorige week vier dagen opgesloten gezeten in een cel in een Amerikaans gerechtsgebouw in Washington County zonder eten of drinken. Ook was er in de cel geen toilet aanwezig. De gerechtsdienaar die haar had opgesloten, was haar simpelweg vergeten.

Torres-Flores  moest donderdag voor de rechter verschijnen op verdenking van verkoop van gekopieerde cd's. Omdat ze geen verblijfsvergunning heeft, vond de rechter dat ze moest worden vastgehouden. Daarop werd ze in de cel gezet,  een ruimte met slechts twee banken, een metalen tafel en een lamp die niet uit kon. Nadat ze was ingesloten, kwam er niemand meer langs. Ook vrijdag en het gehele weekend niet. Haar geschreeuw werd door niemand opgemerkt, omdat het gerechtsgebouw vrijwel verlaten was.

Pas maandag werd ze door een medewerker aangetroffen. De vrouw vertelde dat ze dacht dat ze zou sterven. Haar behoefte deed ze op de grond en ze probeerde af en toe te slapen met een schoen als hoofdkussen. Ook had ze het erg koud gehad.

De betrokken gerechtsdienaar is voorlopig op non-actief gesteld. Hij zegt zeer aangedaan te zijn door het voorval. Er zijn inmiddels maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Vanaf juni je gewicht in balans in een paar minuten per dag

Mocht je na Wii Fitness in april nog niet helemaal tevreden zijn over je dagelijkse hoeveelheid beweging, dan heeft Ubisoft de oplossing. Vanaf 26 juni brengt de uitgever My Health Coach: Je gewicht in balans uit op de Nintendo DS. Dit "spel" helpt je in zo'n 15 minuten per dag op je ideale gewicht. Je kunt het inpassen in je dagelijkse routine en er zit zelfs een stappenteller bij, zodat je nog beter kan controleren waar je mee bezig bent.

My Health Coach: Je Gewicht in Balans ligt vanaf 26 juni voor €39,99 in de winkels.


Rechter bezoekt clubhuis Hells Angels Amsterdam

De rechter heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan het terrein in Amsterdam-Oost waarop het clubhuis van de Hells Angels staat. De gemeente probeert al sinds 2006 een deel van het terrein terug te krijgen dat de motorclub zich onrechtmatig zou hebben toegeëigend. De Angels werken niet mee en bemiddeling door de rechter is daarom nodig.

De motorclub en de gemeente hebben in 1974 afgesproken dat de Hells Angels een gebied van een kleine zeshonderd vierkante meter mogen gebruiken. Maar in de loop der jaren hebben de Angels ongeveer vijfduizend vierkante meter in gebruik genomen. De gemeente heeft daar nooit eerder tegen opgetreden, maar wil nu woningen bouwen in het gebied aan de Wenckebachweg. De Angels vinden dat het protest van de gemeente te laat komt.

Donderdag zei burgemeester Job Cohen tegen lokale omroep AT5 dat hij niet alleen de gestolen meters, maar het liefst het hele terrein terug wil hebben. "Het gebied ligt nu, anders dan dertig jaar geleden, midden in de stad, en het moet dan ook ontwikkeld worden tot een deel van de stad", zei Cohen over de plannen van wethouder Maarten van Poelgeest voor de ontwikkeling van het gebied.

Vrijdagochtend ontmoetten de gemeente en de Hells Angels elkaar in de zittingzaal in de rechtbank. Inzet van de zogeheten comparitie is om een schikking te bereiken tussen de partijen. De rechter besloot om 14.00 uur een bezoek te brengen aan het terrein tussen het Amstel Station en de Bijlmer Bajes. Daarna keren de partijen naar verwachting weer terug naar de zittingzaal. Als de gemeente en de Angels er niet uit komen, moet de rechter zich mogelijk uitspreken over de kwestie. Wanneer dat gaat gebeuren is onbekend.

Weduwe na 9 jaar vast voor moord echtgenoot

De politie in Costa Rica heeft deze week een Nederlandse opgepakt voor de moord op haar echtgenoot in 1999 in Rotterdam. Zij zou samen met anderen het misdrijf hebben beraamd. Tot nu toe is hiervoor niemand veroordeeld.

Wel legde de rechter bijna een jaar geleden haar 51-jarige ex-vriend een celstraf op van twee jaar voor het profiteren van de erfenis. De twee leefden in Zuid-Amerika royaal van de 4 miljoen euro, die de vermoorde eigenaar van een elektronicazaak naliet. Zij runden samen een hotel.

Tegen de vrouw, de 45-jarige Linda V., liep een rechtshulpverzoek. Het is onbekend of en wanneer ze naar Rotterdam komt, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Costa Rica.

Justitie heropende de zaak in 2006 na een uitzending van Peter R. de Vries en omdat er een aantal nieuwe verklaringen was binnen gekomen. De ex-vriend, Sjaak M., verklaarde in de uitzending van de misdaadverslaggever dat Linda V. het brein is achter het doodschieten van de audiohandelaar aan de Benthuizerstraat.

Hij vertelde dat zij bang was geweest de erfenis mis te lopen. M. was destijds zo openhartig omdat hij zei schoon schip te willen maken.

Het is niet de eerste keer dat justitie de vrouw verdenkt van het medeplegen van de moord. Het OM vervolgde de vrouw in 1999, maar de rechter-commissaris liet haar vrij omdat er niet genoeg bewijs was. De man van wie het OM vermoedt dat hij de schutter was, is inmiddels overleden.

Britse vetzak in zijn graf gehesen

Een hijskraan heeft een overleden Brit van 330 kilo vandaag in zijn laatste rustplaats gehesen. De machine had meer dan vier uur nodig om de overbelaste kist te laten zakken in het graf op een begraafplaats in Zuidwest-Engeland.

Zes medewerkers van het kerkhof zijn vijf dagen bezig geweest om het graf van ruim 1,4 bij 2,35 meter te graven. De man werd niet gecremeerd omdat zijn lichaam daar te breed voor was.

De 29-jarige Jeffrey werd dood aangetroffen in zijn kamer in een tehuis voor mensen met drugs-, drank- en psychische problemen. Voor zover bekend had hij geen familie of vrienden. Slechts een persoon woonde zijn begrafenis bij en werd daarvoor betaald door de overheid. Jeffrey stierf een natuurlijke dood.

Met dank aan Lunaflame voor de submit.

Ter Horst eist meer allochtonen in politietop

In de top van de politie moeten meer allochtonen en vrouwen komen. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft daarover afspraken gemaakt met de korpsbeheerders.

Zo moet de komende drie jaar de helft van de vacatures voor topfuncties worden vervuld door vrouwen en allochtonen. Dat zijn er naar verwachting tien. Nog eens 30 procent van de vacatures voor andere hoge functies buiten de korpsleiding moet naar een vrouw of allochtoon gaan.

Dat komt neer op ongeveer tien van de 35 verwachte vacatures. Ter Horst kondigde een en ander vanmiddag aan na afloop van de ministerraad.

UFO brengt vernietiging in Worms: A Space Oddity-trailer

Langzaamaan brengt THQ steeds meer filmpjes uit waarin de wapens van Worms: A Space Oddity getoond worden. Vandaag zien we de clusterbom, de teleporter en de UFO.

Met A Space Oddity gaan de makers terug naar de roots van de serie. Dus 2D omgevingen in de stijl van Worms Armageddon. Veel klassieke speelmodes en een paar unieke nieuwe zullen speelbaar zijn. Tevens zal de game in multiplayer een hoop schiet plezier gaan beleven met wapens als de sheep launcher en bananabomb.

Huis Bridget Maasland te koop

Het huis van Bridget Maasland en haar vriend Pepijn staat te koop. De dubbele bovenwoning met dakterras in de Amsterdamse Rivierenbuurt moet 635 duizend euro opleveren. Bridget en Pepijn hebben al een nieuw pand in Amsterdam Oud-Zuid gekocht en op 1 april zullen ze de officiële eigenaar worden.

De nieuwe woning heeft acht kamers dus er is genoeg ruimte voor de baby die op komst is. De nieuwe overburen zijn niemand minder dan aanstaande ouders Winston Gerschtanowitz en Renate Verbaan.

Foto's van de woning zijn hier te bekijken.

Update: Toch geen Condemned 2 demo op Xbox Live

Update:
Het persbericht van SEGA is offline gehaald, blijkbaar moeten we toch nog even wachten op de demo.

Originele bericht:

In een persbericht van SEGA valt te lezen dat vandaag de demo van Condemned 2 op Xbox Live zou moeten verschijnen, maar onderzoek wijst uit dat deze nog nergens te vinden is.

De demo zou ons in ieder geval midden in het eerste level van de game moeten droppen waarbij we wederom de gedaante van Ethan Thomas aan kunnen nemen in onze strijd tegen het onbekende.

Lees meer over de game in onze preview, of wacht anders op de demo die later vandaag dus online zou moeten staan.

Stop de Bond

Op het moment is het beter om te zeggen dat je een Gestapolid was van oud Nazi-Duitsland, dan dat je uit Nederland komt. Gelovigen schreeuwen steeds meer moord en brand om de beledigingen van de ‘ongelovige’ medemens aan de kaak te stellen en te veroordelen. Andrť Rouvoet tegen Deep Throat, de op onze treinstations altijd aanwezige bond tegen het vloeken en natuurlijk de woeste moslims.

Danny Guijt naar Cambuur

SC Cambuur-Leeuwarden heeft zich opnieuw versterkt voor volgend seizoen. Na de komst van spits Ruud ter Heide van AGOVV Apeldoorn bereikte de Friese club ook overeenstemming met middenvelder Danny Guijt van RBC Roosendaal.

De 27-jarige Guijt is komende zomer transfervrij en kost Cambuur dus niets. Naar verluidt zaten er ook clubs uit de eredivisie achter de middenvelder aan, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij RBC. Guijt tekende in Leeuwarden voor drie jaar.

Haarlem breekt mogelijk met zevental

Haarlem heeft zeven spelers laten weten dat hun contract is opgezegd.

Tristan Buchinhoren, Rodney Cairo, Jesper GrÝnborg, Kasper De Fries-Johansen, Iwan Axwijk, Ryan Holman en Giorgio Berkleef zijn dus vrij om een andere club te zoeken. Het is echter ook mogelijk dat Haarlem enkele spelers uit dit rijtje alsnog een nieuwe verbintenis gaat aanbieden. Aanvaller Buchinhoren heeft inmiddels overschrijving aangevraagd naar zondaghoofdklasser AFC.

Bos verwacht akkoord politie-cao

Vice-premier Wouter Bos verwacht een akkoord over een nieuwe cao voor de politie. Hij is "buitengewoon blij dat het erop lijkt dat het goede bod" van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) "nu waarschijnlijk op enigerlei wijze tot een cao zal leiden".

De minister van Financiën zei dat vandaag na afloop van de ministerraad, die hij voorzat omdat premier Jan Peter Balkenende in het buitenland verblijft. De politievakbonden liggen al sinds december met Ter Horst in de clinch over een nieuwe cao. Deze week mislukte het overleg opnieuw.

De vakbonden bliezen hun aangekondigde acties echter af, omdat die volgens hen geen zin meer hebben nu Ter Horst het maximaal haalbare heeft geboden. De NPB en de ACP leggen haar voorstel daarom voor aan hun leden. De NPB adviseert de achterban het voorstel niet te accepteren, de ACP geeft geen advies mee.

FC Utrecht gaat door met George en Van Loen


Leroy George en John van Loen blijven langer bij FC Utrecht. De club heeft de contracten van de twee verlengd.

Vleugelspits George tekende bij tot medio 2011, terwijl assistent-trainer Van Loen een contractverlenging van ťťn seizoen met een optie op nog twee extra jaren ondertekende. FC Utrecht ziet in Van Loen op termijn een mogelijke opvolger voor de huidige hoofdtrainer Willem van Hanegem.

Doden en veel gewonden bij protesten in Tibet

Bij de protesten in Tibet is vandaag een nog onbekend aantal doden gevallen. Een officiële bron in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa had het over meerdere doden.

"Wij zijn nu erg bezig met de gewonde mensen - er zijn hier veel gewonde mensen. Sommige mensen zijn zeker overleden, maar ik weet niet hoeveel", aldus een medewerkster van de meldkamer van de politie.

Radio Free Asia heeft op gezag van ooggetuigen gemeld dat bij de protesten in Lhasa zeker twee doden zijn gevallen.

Feyenoord kampt met veel blessures

Het lijkt erop dat Nuri Sahin morgenavond gewoon in actie kan komen voor Feyenoord. De middenvelder raakte woensdag geblesseerd aan zijn enkel in het uitduel tegen AZ maar trainde vandaag voluit mee.

Voor Nick Hofs komt de wedstrijd tegen VVV-Venlo naar alle waarschijnlijkheid te vroeg. De middenvelder lijkt over een week klaar te zijn voor een rentree. Roy Makaay zal in elk geval nog even in de lappenmand moeten zitten. Das Phantom scheurde zijn enkelband en zal naar verwachting zes weken uit de roulatie zijn. Tim de Cler zit zaterdag een schorsing uit.

Trainer Bert van Marwijk heeft Luis Pedro (17) en Hanne Hagary (19) opgenomen in de wedstrijdselectie omdat de Rotterdammers een probleem hebben in aanvallend opzicht. Chun-Soo Lee, Andwťlť Slory en Tim Vincken zullen niet op het veld verschijnen i.v.m. blessures. De spitspositie zal waarschijnlijk ingevuld worden door de 37-jarige Michael Mols.

Seizoen Van der Wiel definitief voorbij

Gregory van der Wiel, de talentvolle verdediger van Ajax, zal dit seizoen niet meer in actie komen. Van der Wiel staat sinds half november aan de kant met een knieblessure.

Ajax-trainer Adrie Koster rekent dit seizoen niet meer op de verdediger. "Van der Wiel heeft nu al een paar keer een terugslag gehad De blessure geneest langzamer dan verwacht. Hij moet nu gewoon goed revalideren. Dat heeft tijd nodig. Ik verwacht hem dit seizoen niet meer terug", aldus Koster.

Poulsen ontbreekt weer bij AZ

AZ-trainer Louis van Gaal kan dit weekend geen beroep doen op Simon Poulsen. De middenvelder had deze week last van griep en is niet wedstrijdfit.

Niet alleen Poulsen ontbreekt bij de Alkmaarders. Ook de langdurig geblesseerden Maarten Martens, Stijn Schaars, Joey Didulica en Gijs Luirink zullen niet in actie komen. Verdediger Kew Jaliens ontbreekt wegens een schorsing.

Ondanks dat de rode streep steeds dichterbij komt maakt Van Gaal zich geen zorgen. "Dat we niet winnen komt niet zozeer door de wijze waarop we voetballen. Dat hebben we ook tegen Feyenoord weer gezien. Het is een structureel probleem dat we de bal er moeilijk inschoppen. Of ik me zorgen maak? Dat doe ik pas als ik merk dat de wisselwerking met mijn spelers niet meer goed is", aldus Van Gaal.

SuŠrez in de basis, Lindgren ontbreekt

Luis SuŠrez zal dit weekend weer in de Ajax-basis staan. De Amsterdammers spelen zondag tegen Willem II.

In de afgelopen weken zat SuŠrez regelmatig op de bank. Zijn plaats werd op een andere manier ingevuld door Urby Emanuelson. Dit weekend krijgt SuŠrez de voorkeur boven Dennis Rommedahl en Kennedy BakircioglŁ op de rechterflank.

Voor Rasmus Lindgren, die kampt met een hamstringblessure, komt de wedstrijd te vroeg. Jeugdkeeper Marco van Duin zal mogelijk als tweede keeper op de bank zitten in verband met blessures van Dennis Gentenaar en Erik Heijblok.

Volgens trainer Adrie Koster is de wedstrijd tegen Willem II belangrijk. "Iedereen heeft het al over de wedstrijd van woensdag tegen PSV. Maar Willem II kan erg goed verdedigen. Die ploeg heeft minder tegendoelpunten dan Ajax. Dat zegt voldoende", aldus Koster.

Haase wint in Indian Wells

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde tijdens het Master-Serie toernooi in Indian Wells. In de eerste ronde versloeg hij de ServiŽr Dusan Vemic in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-2.

Vemic, die zich net als Haase moest kwalificeren voor dit toernooi, was sterk in de eerste set en won die dan ook terecht. Haase kwam echter sterk terug in de tweede set, die hij won. In de derde set was het verzet van Vemic snel gebroken en kon Haase de partij naar zich toe trekken. De volgende tegenstander van de 20-jarige is de Argentijn Juan Monaco.

Ouderwets griezelig knallen in Project Origin media

Project Origin, de 'ware' opvolger van F.E.A.R. maar wegens copyrightproblemen niet met dezelfde naam, heeft eindelijk weer eens wat van zich laten zien.

Uit de screenshots blijkt wel dat dezelfde sfeer als in F.E.A.R. nagestreefd wordt, met veel rondvliegende rotzooi, gekloonde tegenstanders en brute actie.

Ook is er een nieuwe trailer vrijgegeven, voor meer beeldmateriaal valt hier de eerste 18 minuten van een previewversie van het spel te zien.

Project Origin wordt verwacht op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC, wanneer is voorlopig nog een raadsel.

Voetbal: PSV treft Fiorentina in UEFA Cup

Vanmiddag werd er geloot voor de kwartfinales van de UEFA Cup. Tijdens de loting werd PSV gekoppeld aan Fiorentina. De heenwedstrijden zullen op 3 april gespeeld worden. De returns staan op 10 april op het programma. Hieronder een overzicht van de loting.

De uitslag van de loting
A: Bayer Leverkusen - Zenit St Petersburg
B: Glasgow Rangers - Sporting Lissabon
C: Bayern München - Getafe
D: Fiorentina - PSV

Met deze loting is ook automatisch het verdere verloop van de UEFA Cup bepaald. Hieronder een overzicht van de halve finales en de finale.

Halve finales
E: Winnaar van C - Winnaar van A
F: Winnaar van B - Winnaar van D

Finale
Thuis: Winnaar van F - Uit: Winnaar van E

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Bijbel in 438 talen beschikbaar

De 10.000 Australiërs die het Kriol spreken, hebben vorig jaar de beschikking gekregen over de Bijbel in hun eigen taal. Het heilige boek van de christenen is zelfs het eerste boek dat in het Kriol is verschenen.

Dat blijkt uit gegevens over het Bijbelvertaalwerk, die de internationale vereniging van Bijbelgenootschappen vrijdag heeft verspreid. In 2007 is de vertaling van de gehele Bijbel in negen nieuwe talen afgerond, waardoor het totaal aantal talen waarin zowel het Oude als het Nieuwe Testament beschikbaar is, op 438 is gekomen. Delen van de Bijbel zijn in 2454 talen beschikbaar.

Voetbal: Uitslag loting Champions League

Vanmiddag is de loting voor de kwartfinales van de Champions League verricht. Er zijn geen Nederlandse clubs meer actief in het meest prestigieuze toernooi voor clubteams. De heenwedstrijden van de kwartfinales worden gespeeld op 1 en 2 april. De returns worden op 8 en 9 april afgewerkt.

De uitslag van de loting
A: Arsenal - Liverpool FC
B: AS Roma - Manchester United
C: Schalke'04 - FC Barcelona
D: Fenerbahçe - Chelsea

Met deze loting is ook automatisch het verdere verloop van de Champions League bepaald. Hieronder een overzicht van de halve finales en de finale.

Halve finales
E: Winnaar van A - Winnaar van D
F: Winnaar van C - Winnaar van B

Finale
Thuis: Winnaar van F - Uit: Winnaar van E

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Politie houdt 'terrorist' aan in Breda

De Nationale Recherche heeft vannacht in Breda een 26-jarige Pakistaan aangehouden, die ervan wordt verdacht dat hij een aanslag in West-Europa voorbereidde.

Hij zou behoren tot een internationaal terroristisch netwerk, liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten. Volgens justitie zijn er geen aanwijzingen dat de man betrokken was bij de voorbereiding van aanslagen in Nederland.

Het netwerk waar de vermeende terrorist deel van uit zou maken, heeft eerder wel voorbereidingen getroffen voor een zelfmoordaanslag in Barcelona. Die aanslag zou zijn gericht op aanhangers van de vermoorde Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto. De verdachten komen uit de kringen van de moordenaars van Bhutto, meldden Spaanse media in januari op basis van politiebronnen.

De Spaanse autoriteiten lieten eerder weten dat de voorbereidingen hiervoor na een aantal aanhoudingen in januari zijn verstoord. De Spanjaarden vermoeden dat de terroristische organisatie ook aanslagen heeft willen plegen in Frankrijk, Portugal, Duitsland en Groot-Brittannië.

De Nationale Recherche is het onderzoek naar de Pakistaan eind januari begonnen. Dat gebeurde op basis van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De verdachte verblijft sinds september 2007 in Nederland en staat ingeschreven voor een vierjarige hbo-opleiding, aldus het OM. "Voor de studie waarvoor hij zich heeft laten inschrijven volgde hij echter weinig lessen. Hij werkte vooral als huisschilder."

De politie heeft de man sinds het begin van het onderzoek vrijwel voortdurend geobserveerd. Om terroristische activiteiten te voorkomen heeft het OM besloten hem te laten aanhouden. De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft de arrestatie uitgevoerd. De Pakistaan wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Betalen bij ontstoken piercing

De Duitse Bondsdag heeft vandaag een omstreden hervorming van het ziektekostenstelsel aangenomen. Die voorziet onder meer in een eigen bijdrage van patiënten bij vermijdbare of onnodige behandelingen, zoals bij ontstoken piercings.

Ook kosten voor de nasleep van onnodige schoonheidsoperaties en tatoeages komen voortaan gedeeltelijk voor rekening van de patiënt. Artsen en ziekenhuizen krijgen een meldplicht.

De oppositie is gekant tegen dit ,,verklikkerwetsartikel'' en de aantasting van de medische zwijgplicht.

Loting UEFA Cup

Vanmiddag is de loting voor de kwartfinales van de UEFA Cup verricht. PSV treft het Italiaanse Fiorentina. Hieronder vind je de rest van de paringen, alsmede de speeldata.

Kwartfinales (3 en 10 april):

1. Bayer 04 Leverkusen (GER) - FC Zenit St. Petersburg (RUS)

2. Rangers FC (SCO) - Sporting Clube de Portugal (POR)

3. FC Bayern MŁnchen (GER) - Getafe CF (ESP)

4. ACF Fiorentina (ITA) - PSV Eindhoven (NED)


Halve finales (24 april en 1 mei):

1. Winnaar kwartfinale 3 - Winnaar kwartfinale 1

2. Winnaar kwartfinale 2 - Winnaar kwartfinale 4


Finale (14 mei, Manchester):

Winnaar halve finale 1 - Winnaar halve finale 2

Loting Champions League

Vanmiddag is de loting voor de kwartfinales van de Champions League verricht. Hieronder vind je de uitslag van die loting, alsmede de speeldata.

Kwartfinales (1/2 en 8/9 aril):

1. Arsenal FC (ENG) - Liverpool FC (ENG)

2. AS Roma (ITA) - Manchester United FC (ENG)

3. FC Schalke 04 (GER) - FC Barcelona (ESP)

4. FenerbahÁe SK (TUR) - Chelsea FC (ENG)


Halve finales (22/23 en 29/30 april):

1. Winnaar kwartfinale 1 - Winnaar kwartfinale 4

2. Winnaar kwartfinale 3 - Winnaar kwartfinale 2


Finale (21 mei, Moskou):

Winnaar halve finale 2 - Winnaar halve finale 1

Nieuwe eilanden Burnout Paradise zijn gratis

Criterion heeft mooie plannen voor Burnout Paradise, het erg goed ontvangen nieuwste deel in de populaire crash-n-race serie. Ze zijn van plan om veel downloadable content uit te brengen, maar niet aan alles zal een prijskaartje zitten.

Op de fora van Criterion heeft Alex Ward, hoge pief bij Criterion, gepost dat eilanden gratis zullen zijn. Dit betekent dus dat de game-wereld voor nop groter gemaakt wordt. Ook aan andere DLC wordt gewerkt, zoals nieuwe auto's en nieuwe paintjobs, maar hiervan is nog onduidelijk of deze gratis worden of niet. Duidelijk is wel dat Criterion grootste plannen heeft.

What’s important to know is that we see DLC in a totally different way. So far, with many games, DLC has been secondary ‘extras’ type stuff, a different costume in an RPG, a different car in a racing game, and so on. We see DLC as significant additional content which expands the game experience. We see it as continuing to develop the game which we worked on. Taking it further almost to the point of making a new game.

Wanneer we meer informatie mogen verwachten is nog onduidelijk, maar duidelijk is wel dat er grote veranderingen op komst zijn.

Salaris Zimbabwaanse leraren 754 procent omhoog

Leraren in Zimbabwe krijgen een salarisverhoging van maar liefst 754 procent. Na drie weken te hebben gestaakt, krijgen zij een hoger maandsalaris. Of de leerkrachten er iets mee opschieten, valt te betwijfelen.

Het salaris stijgt van 369 miljoen Zimbabwaanse dollar naar het astronomische bedrag van 3,4 miljard dollar per maand. Volgens de officiŽle wisselkoers komt dit neer op 73.000 euro. Wanneer er rekening wordt gehouden met de immens hoge inflatie van meer dan 100.000 procent, blijkt het salaris nog maar 73 euro te bedragen.

Onlangs kende president Robert Mugabe aan de politie- en veiligheidsdiensten al een hoger salaris toe. Een en ander gebeurt met de aanstaande verkiezingen in het vooruitzicht. Zimbabwe staat al tijden aan een economische afgrond. De werkeloosheid bedraagt tachtig procent, er zijn voedseltekorten en het geld verliest elke dag meer aan waarde.

Super Mario Corset, Princess Peach nergens te bekennen

Net als Tomb Raider laat ook Mario zich zien in vele gedaanten, maar een corset is toch wel het nieuwe hoogtepunt.

Een heel verhaal over vorige hoogtepunten in de marketing-carriŤre van Mario zou hier op zijn plaats zijn, maar in gevallen als dit zeggen plaatjes zoveel meer dan mislukte pogingen om grappig over te komen. Dus gun jezelf en/of je vriendin een plezier, en wacht tot dit corset weer bestelbaar is! Want in tegenstelling tot veel andere leuke merchandise is dit corset wel te verschepen naar Europa.Tomb Raider nu ook als virtuele eenarmige bandiet

Tomb Raider is een erg succesvolle franchise voor Eidos, niet alleen zijn er de games maar natuurlijk ook de films, de action-figures, flipperkasten, lunchtrommels, barbiepoppen en nu ook virtuele gokkasten.

Geproduceerd door Belle Rock Entertainment belooft Tomb Raider- The Secret Of The Sword een van de meest ambitieuze virtuele gokkasten ooit te worden. Het is namelijk een glossy 5 reel 30 pay-line multi-faceted package which faithfully captures the gripping excitement and suspense of the original movie and has a wagering range of 0.01 to 60.00 credits.

Met fotorealistische graphics, overweldigende geluidseffecten en dynamische actie ga je als speler op zoek naar een onbetaalbaar zwaard in vijf verschillende exotische locaties, waarbij er natuurlijk de voor de Tomb Raider-fans zeer bekende levensgevaarlijke vallen te vinden zijn. Het is ook mogelijk om sleutels te vinden, vind er hier genoeg van en de mogelijkheden voor multipliers tot 450x openen zich!

Kijk dus snel bij een virtueel casino bij jou in de buurt voor deze gokkast vol spanning en sensatie met een lach en een traan!Column: Een kop met schaamhaar

Ik las van de week dat de permanent terug aan het komen is. Dat wordt weer lachen op het werk met dames die hun haar volledig de vernieling in hebben geholpen met een doe-het-zelf permanentje. Tenminste dat dacht ik halverwege het artikel. Het verontrustende kwam aan het einde, waar bleek dat ook mannen steeds meer te porren zijn voor een permanent.

Pardon? Daar gaan we weer! Zelfbruinende gezichtscrème, haarverf, herenstrings, gesprekken in de kroeg over welk scheermes het lekkerst over je zak glijdt: “Ja, nee, de Gillette Fusion was wel goed en dan vooral die vibrerende.” Met dank aan Beckham voor het inzetten van de trend.

Cyberathlete Professional League houdt ermee op

De Cyberathlete Professional League, een van de bekendste organisatoren van professionele game wedstrijden, houdt er per direct mee op.

Opgericht in 1997 met als doel het promoten van gaming als professionele sport is de CPL in elf jaar uitgegroeid van de organisator van kleine LANs naar een organisator van wereldwijde competities in meerdere disciplines. Begin 2006 had de organisatie al meer dan $ 3.000.000 in prijzengeld uitgegeven, en heeft vele gamende legendes groot gemaakt.

De CPL heeft helaas de virtuele handdoek in de virtuele ring gegooid wegens de fragmentatie van de sport, de stevige competitie in de professionele kringen als ook het huidige economische klimaat. Alle door de CPL georganiseerde toernooien zijn dan ook afgelast nu, en de pionier op het gebied van e-sports is uitgespeeld.Manhunt 2 zal eindelijk uit gaan komen in de UK

Na maanden van discussiŽren, protesteren en evalueren is het hoge woord er dan toch eindelijk uit, Manhunt 2 mag verschijnen in de UK. De BBFC weigerde tot tweemaal de game een rating te geven, waardoor hij niet in de winkels kon komen te liggen. Dit ondanks het afzwakken van de content door Rockstar. Hierop ging Take Two in hoger beroep bij de VAC, de Video Appeals Committee. Deze deed vandaag uitspraak en oordeelde dat de game een 18+ rating dient te krijgen. Het spande er wel om, van de zeven juryleden waren er slechts vier voor een rating. De BBFC zal hier verder geen beroep meer tegen gaan aantekenen en heeft dan ook de 18+ rating uitgedeeld.

David Cooke, directeur van de BBFC, was niet bepaald tevreden met de uitspraak. Hij vindt dat er te licht wordt omgesprongen met zijn oordeel en hij ziet nog steeds dat de game een gevaar kan zijn.

As I have said previously, we never take rejection decisions lightly, and they always involve a complex balance of considerations. We twice rejected Manhunt 2, and then pursued a judicial review challenge, because we considered, after exceptionally thorough examination, that it posed a real potential harm risk. However, the Video Appeals Committee has again exercised its independent scrutiny. It is now clear, in the light of this decision, and our legal advice, that we have no alternative but to issue an ‘18’ certificate to the game.


VAC: "Geschikt voor volwassenen"

Mass Effect 2 bevestigd voor de PC

In mei komt na een half jaartje wachten Mass Effect ook eindelijk naar de PC. Omdat dat toch wel erg lang wachten is, vroegen onze collega's van Videogamer zich af hoe dat zou gaan met het vervolg. Matt Atwood reageerde met de mededeling dat de PC-versie zo snel mogelijk zal komen, daarmee implicerend dat hij wederom niet tegelijk met de 360-versie zal verschijnen.

We haven't announced plans for timing on Mass Effect 2, period, so at this point we're not really ready to talk about it, but because we've got a really great PC fan base we think it's really important to deliver the PC experience as quickly as possible. Look for more news on that soon


Mass Effect voor PC

Maduro: "Ajax verwachtte te veel"

Hedwiges Maduro was vooral bankzitter bij Ajax in de eerste helft van het seizoen. De middenvelder die aan het begin van 2008 naar Valencia vertrok, is nu vaste waarde bij Los Ches.

Maduro gaf aan dat de Amsterdammers te veel van hem verwachtten. "Ik werd bij Ajax al neergezet als de nieuwe Frank Rijkaard. Men verwachtte veel te veel van mij en dat is niet eerlijk", aldus de 23-jarige middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad.

"Ik ben voor mijn gevoel in Spanje opnieuw begonnen, heb een frisse start gemaakt", voegt voegde Maduro nog toe. "Ik speel alles en kan me optrekken aan de Spaanse internationals om me heen."

Launchtrailer Condemned 2 toont brute actie

4 april is het dan eindelijk zo ver. Zeg dan maar dag tegen je goede nachtrust en wordt welkom geheten in de wereld van de nachtmerrie. Condemned 2 ligt dan namelijk in de winkels. Je kruipt weer in de rol van Ethan Thomas en je zal het mysterie van het eerste deel verder ontrafelen als je ex-partner verdwijnt. Dit uiteraard in de meest donkere en ongure plekken. Zorg dus maar vast voor genoeg schoon ondergoed.

Stagiair tipte bankrovers

Een stagiair van een bank in Alblasserdam is dinsdagmiddag gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een beroving. De 21-jarige man zou maandag twee mannen uit Dordrecht hebben geholpen om een handtas met daarin achtduizend euro te stelen. Ook deze twee verdachten van 18 en 20 jaar zijn aangehouden en zitten vast.

Een 66-jarige vrouw kwam een fiks geldbedrag opnemen bij de bank. De stagiair uit Dordrecht tipte het tweetal hierover. De vrouw stapte na het opnemen van het geld bij haar 69-jarige echtgenoot in de auto. Plots werd het portier opengetrokken en griste een man de handtas met de achtduizend euro uit de auto.

De echtgenoot rende achter de man aan, maar verloor hem al snel uit het oog. De verdachte had ervoor gezorgd dat een handlanger in een vluchtauto op hem zat te wachten. Het duo wist te ontkomen, maar werd later in Kinderdijk klemgereden door de politie. De tas met het geld is teruggevonden, de 20-jarige verdachte heeft de diefstal bekend.

Met dank aan Re_plaY voor de submit.

Take Two adviseert aandeelhouders niet te verkopen

Na het vijandige bod van Electronic Arts op de aandelen van Take Two, heeft de uitgever er bij haar aandeelhouders op aangedrongen om voorlopig vol te houden. Het bestuur wil zelf eerst het bod gaan evalueren en zal op basis daarvan binnen 10 dagen verslag uitbrengen aan de aandeelhouders. Hierin zal ook een advies zitten en de redenen achter dit advies.

Het bod van EA loopt af op 11 april, maar analisten verwachten dat veel aandeelhouders voor die tijd toch gewoon akkoord gaan met het bod. Al verwachten ze daarbij wel dat het bod wellicht opgehoogd zal worden met $1 of $2 per aandeel.

Capcom komt met 6D piraten-strategiespel Plunder

Capcom heeft aangekondigd dat dochterstudio Certain Affinity bezig is met de ontwikkeling van de game Plunder. Dit zal een strategiespel worden met piraten in de hoofdrol. In Plunder neem je de controle over een piratenschip. Je gaat vechten met vijanden, dorpen plunderen, steden veroveren en handelschepen doen zinken. De game zal 25 scenario's kennen en 7 allianties waar je mee moet werken. Ook online zal er genoeg te doen zijn met zo'n 25 multiplayer maps.
Naast deze leuke features zal de game ook 6D zijn. Max Hoberman, de grote baas bij Affinity, legt uit:

Plunder goes beyond the next-generation, from 3D to 6D. Cutting-edge hex-based environments make traditional games weak. If you only get to try one downloadable pirate action RTS this summer, check out Plunder.

De game zal deze zomer in de "winkel" liggen voor de PlayStation 3, Xbox Live Arcade en PC. Een prijs ligt nog niet vast, maar het zal minder zijn dan de gemiddelde maandelijkse kosten voor een MMORPG.

Steeds meer scholen willen seksuele voorlichting

Steeds meer confessionele basisscholen beseffen hoe belangrijk het is aandacht te schenken aan relaties en seksualiteit. Dat blijkt uit de deelname aan de Week van de Lentekriebels, stelde de Rutgers Nisso Groep vrijdag.

Aan de week, van 17 tot en met 21 maart, doen dit jaar tien keer zoveel scholen mee als bij de start van de projectweek in 2006. Een week lang geven ruim 250 scholen elke dag en in elke groep les over relaties en seksualteit. De Rutgers Nisso Groep noemt het opvallend dat er dit jaar ook veel protestants-christelijke en katholieke scholen aan de week deelnemen. Ook doen twee islamitische scholen en een hindoestaanse school mee.

Met deze jaarlijkse nationale projectweek stimuleren de Rutgers Nisso Groep en GGD'en basisscholen structureel in groep een tot met acht lessen te geven over relaties en seksualiteit.

Viking: Battle for Asgard-trailer brengt de glorie van oorlog

Nog een paar weken wachten en dan kun je in het mythologische Noorwegen een oorlog beginnen tegen de legioenen van Hel. Zoals in onderstaande trailer te zien is, zal dit alles gepaard gaan met een hoop rondvliegende ledematen en flinke hoeveelheden bloed.

Het spel is gebaseerd op de Noorse mythologie, waarin Asgard wordt aangevallen door de legers van Hel, een godin die nogal pissig is omdat ze door oppergod Odin is verbannen uit deze goddelijke stad. Hel wil namelijk haar broer, de wolf Fenrir, vrijlaten, welke Odin zal doden en het begin van Ragnarok zal inluiden.
De speler kruipt in de huid van Skarin, een stevige knaap met grote zwaarden en veel littekens die dit allemaal moet tegenhouden.

Eerste F1-training voor Bourdais

Sťbastien Bourdais heeft de eerste vrije trainingen op het circuit in Melbourne als vijftiende en twintigste afgesloten. De Franse Champ Car-kampioen maakt dit weekend zijn Formule 1-debuut.

"Mijn eerste sessie verliep zonder problemen, zodat ik al mijn tijd kon steken in het leren kennen van het circuit", vertelde Bourdais. "Het plan voor de tweede training was om lange runs te maken, om de banden met elkaar te kunnen vergelijken, maar helaas moest ik een groot deel van de sessie in de pitbox doorbrengen door een probleem met de auto. Dat hoort ook bij de F1. Hopelijk heb ik morgen geen problemen."

[NBA] Jarige Butler bezorgt Wizards overwinning

Caron Butler miste zestien wedstrijden door een heupblessure, maar gisteravond was de ster van de Washington Wizards terug. De jarige job gaf een mooi cadeau aan zijn team. Hij bezorgde de Wizards een overwinning van 101-99 tegen de Cleveland Cavaliers.

Butler liet aan de fans van de Wizards zien dat hij niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld klasse heeft. Hij kwam aan in een prachtig nieuw pak met paars witte stropdas en bijpassende zakdoek. David Stern, de commissaris van de NBA, heeft sinds vorig jaar een regel opgesteld die spelers verbiedt om in een 'gewoon' shirt aan te komen voor de wedstrijd. De speler vertegenwoordigt het imago van de NBA, daarom moet er chique gekleed worden.

Butler, die aan alle eisen van de commissaris voldeed, speelde een topwedstrijd. Hij scoorde negentien punten en pakte zes rebounds. Als je de statistieken bekijkt, zou je zeggen dat LeBron James van de Cavs een goede wedstrijd speelde met 25 punten, zeven rebounds en zeven assists. Degenen die de wedstrijd zagen, zullen iets anders vertellen. The Chosen One, zoals James zich noemt, gaf de bal zeven keer weg en miste het belangrijke schot aan het einde van de wedstrijd om verlenging af te dwingen. "Ik miste een aantal ballen. Ik ben ook maar een mens, die missen ook wel eens." zei James na afloop. Hij hoopte dat zijn nieuwe teamgenoten hem defensief en offensief zouden helpen, maar voorlopig zagen we weinig van Ben Wallace en Wally Szczerbiak.

Wallace, die van de Chicago Bulls overkwam, werd in het verleden geprezen voor zijn defensieve spel. In deze wedstrijd kwam hij maar tot acht rebounds en drie geblokte schoten. Szczerbiak, die zijn draai bij de Cavs nog niet heeft gevonden, bleef steken op zes punten en maar ťťn assist.

Uitslagen in de NBA:

ThuisUitUitslag
Washington WizardsCleveland Cavaliers101-99
Sacramento KingsPortland Trailblazers96-85
Phoenix SunsGolden State Warriors123-115

Kamerleden grossieren in onbetaalde klussen

Verreweg de meeste klussen die Tweede Kamerleden naast hun werk doen, zijn onbetaald. Vooral volksvertegenwoordigers van het CDA en de VVD hebben nevenfuncties. De leden van de PvdA, de SP en vooral GroenLinks doen dat veel minder.

Dat is op te maken uit het jaarlijkse overzicht van nevenfuncties van de Tweede Kamer, dat deze week is vrijgegeven. Op de lijst staan de meest uiteenlopende klussen, zoals songwriter bij Buma/Stemra (Marjo van Dijken, PvdA). Sommigen houden hun eigen beroep gedeeltelijk aan, zoals Henk Jan Ormel (CDA) die nog waarnemend dierenarts is. Maar veelal gaat het om lidmaatschappen van raden van toezicht of aanbeveling van organisaties en wordt er niets tot weinig mee verdiend of worden de onkosten vergoed.

Topscorer is Barry Madlener van de PVV, die als gemeenteraadslid van Rotterdam 30.000 bruto opstrijkt. Tweede met bijna 24.000 euro bruto is CDA-Kamerlid Wim van de Camp, die onder meer lid van de raad van advies is van Mercuri Urval Nederland. VVD'er Johan Remkes volgt met 21.000 euro bruto, onder meer als voorzitter van de raad van commissarissen van de Acantus Groep in Veendam.

Opvallend is verder dat een flink aantal Kamerleden geen enkele nevenfunctie heeft of juist veel. Uitspringers zijn de CDA-Kamerleden Joop Atsma met zeventien onbetaalde klussen, Ger Koopmans heeft vijftien onbetaalde functies, Jos Hessels elf en Karien van Gennip tien. Bij de VVD springt Laetitia Griffith eruit met twaalf onbezoldigde bijbanen. Bij de SP zijn ze niet zo happig op bijbanen, maar partijleider Jan Marijnissen heeft dan weer elf onbetaalde klussen.

Deen met 254 over de Afsluitdijk

Een 31-jarige man uit Denemarken is van de Afsluitdijk afgehaald omdat hij een gemiddelde snelheid van 254 kilometer per uur had. Een videosurveillancewagen van de politie zag het allemaal gebeuren, dus met een beetje geluk is het gebeuren binnenkort bij Blik op de Weg te zien. Waarschijnlijk heeft de automobilist pieksnelheden van 270 kilometer per uur gehaald op de Afsluitdijk.

Het rijbewijs en de Volkswagen Passat van de man kon niet in beslag worden genomen, omdat het om een buitenlander ging. Wel moest de Deen even 1500 euro aftikken voordat hij verder mocht.

De politie in Friesland kan zich niet herinneren de afgelopen jaren iemand die zo hard reed, van de weg te hebben gehaald. De Deen verklaarde dat hij de nieuwe auto van zijn vriend even wilde uitproberen.

Overigens staat het snelheidsrecord op de Afsluitdijk op 326 kilometer per uur. Die snelheid werd onlangs gehaald door Robert Doornbos in een Formule 1 wagen.

De beelden van de achtervolging zijn vrijgegeven door Omroep Friesland.

Vijfduizend ongelukken tijdens tuinieren

Tuinieren kan een gevaarlijke hobby zijn. Maar liefst 5.000 mensen zijn het afgelopen jaar in het ziekenhuis behandeld na een ongeval in de tuin. Vooral mannen zijn brokkenpiloten en dan in het bijzonder mannen die tussen 55 en 75 jaar oud zijn.

Dertig procent van de gewonden hield een open wond over aan het ongelukje. Een kwart van de slachtoffers meldde zich met een verwonding aan de benen en acht procent werd direct in het ziekenhuis opgenomen, vanwege de ernst van de verwondingen. In veruit de meeste gevallen was de oorzaak van de verwonding een val uit een boom of van een ladder.

De meeste ongelukken gebeuren terwijl men bezig is met een snoeischaar (490 keer), een grasmaaier (340 keer) of een elektrische heggenschaar (260 keer). Vooral het slordig en onoordeelkundig gebruik leidt tot ongevallen volgens de Stichting Consument en Veiligheid. De apparaten zelf vertonen nauwelijks mankementen. Uit een onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit naar de verhuur van elektrische apparaten, blijkt ruim 94 procent aan de veiligheidseisen voldoet. Bij de overige apparaten ging het in de meeste gevallen ook niet om een technisch mankement, maar wel bijvoorbeeld om het ontbreken van handleidingen.

Dordtenaar steelt 26 luchtverfrissers

Je kunt waarschijnlijk veel waardevolle dingen verzinnen die je uit een winkel zou meenemen als je een dief was. Maar een 32-jarige man uit Dordrecht koos nou niet echt waardevolle dingen. Hij nam 26 luchtverfrissers mee. Zonder te betalen jatte hij ze mee uit een bak.

De eigenaar van de winkel aan de Voorstraat in Dordrecht kon de man op heterdaadbetrappen toen hij de luchtverfrissers in zijn tas deed. Op het moment dat de winkeleigenaar de dief aansprak, zette hij het op een rennen.

Heel ver kwam hij alleen niet. Hij werd gepakt en aan de politie overgedragen. Waarom de man zonodig luchtverfrissers moest jatten, is onbekend.

Vandenbussche eerste doelman af

Brian Vandenbussche, de doelman van SC Heerenveen, heeft aan trainer Gertjan Verbeek gevraagd of hij tweede doelman mag zijn de rest van het seizoen. Hierdoor zal Rob van Dijk de rest van het seizoen afmaken als eerste doelman.

Reden voor dit besluit van Vandenbussche is dat hij vindt dat hij al het hele seizoen niet lekker in zijn vel zit. Ik haal mijn oude niveau niet. Dit is het beste voor mij en voor het team," zegt Vandenbussche.

PLD: Van Barneveld wint overtuigend

Raymond van Barneveld heeft tijdens de Premier League Darts, de competitie van de PDC, overtuigend gewonnen van Adrian Lewis. Ook Phil Taylor speelde een goede partij en versloeg John Part betrekkelijk eenvoudig.

Door de overwinning blijft Raymond van Barneveld op de eerste plaats. Hij moet die plaats echter wel delen met James Wade. Phil Taylor stijgt door zijn overwinning naar de derde plaats.

Uitslagen speelronde 7
Wayne MardleTerry Jenkins8 – 5
James WadePeter Manley8 – 5
Raymond van BarneveldAdrian Lewis8 – 2
Phil TaylorJohn Part8 – 3

Stand

PlaatsSpelerGespeeldPuntenSaldo
1.Raymond van Barneveld71048 - 36
2.James Wade71052 - 43
3.Phil Taylor7846 - 34
4.Terry Jenkins7747 - 43
5.Peter Manley7645 - 47
6.Adrian Lewis7642 - 49
7.John Part7536 - 51
8.Wayne Mardle7438 - 51

'Zenit in gevaar door racistische supporters'

Zenit Sint-Petersburg moet zich bij de UEFA verantwoorden voor het gedrag van een groep supporters. Deze supporters maakten racistische opmerkingen naar spelers van Olympique Marseille tijdens het UEFA Cup-duel.

De zaak wordt op 20 maart behandeld door de tuchtcommissie. Mocht die commissie tot de conclusie komen dat er supporters inderdaad racistisch zijn geweest tijdens het duel, dan kan uitsluiting het gevolg zijn voor Zenit Sint-Petersburg, de ploeg van Dick Advocaat.

'Feyenoord op zoek naar spits'

Na de blessure van Roy Makaay is Feyenoord met spoed op zoek naar een nieuwe spits. De kans dat Feyenoord een nieuwe spits vindt lijkt zeer klein.

Feyenoord moet op zoek naar een werkloze spits. Volgens de KNVB-reglementen heeft Feyenoord de tijd tot de tweede vrijdag van maart. Dat wil zeggen dat Feyenoord nog geen hele dag meer heeft om te zoeken naar een nieuwe spits. Feyenoord houdt er echter rekening mee dat ze geen spits vinden. Daarom trainen Hanne Hagary (19) en Luis Pedro (17), beide A-junioren, mee met de ploeg van Van Marwijk.

Froukje de Both blijft bij Radio 538

Froukje de Both blijft nog even te horen op Radio 538. Ze werkt er al sinds 2002 en maakt op vrijdagavond 'Niels & Froukje' samen met Niels Hoogland. Ze heeft haar contract bij de hitzender verlengd met drie jaar.

"Ik presenteer al zes jaar met erg veel plezier het programma 'Niels en Froukje'. De duo-presentatie met Niels Hoogland is erg gezellig en ontspannen en vind het geweldig er nog drie jaar aan vast te kunnen plakken", aldus Froukje de Both.

In maart 2005 werd haar contract ook al verlengd. Dat was toen de eerste keer dat een vrouwelijke dj een langdurig contract bij een commerciële radiozender kreeg. "Het betaalt goed en het is weer voor drie jaar, dus ik kan even vooruit", aldus Froukje.

Koevermans haalt uit naar Van Gaal

PSV-spits Danny Koevermans heeft hard uitgehaald naar Louis van Gaal na diens uitlatingen over Koevermans. Volgens de oefenmeester van AZ hoefde de spits helemaal niet weg en had hij alles gespeeld als hij was gebleven bij AZ.

In het voetbalblad ELF zegt Koevermans: “Van Gaal moet eens ophouden met zichzelf goed te praten. Als de twee nieuwe spitsen van AZ wel naar behoren zouden functioneren of minder geblesseerd zouden zijn geweest, had hij gezegd: zie je wel, ik heb er goed aan gedaan door hen de voorkeur te geven. Zo is het altijd wat. Van Gaal heeft het gewoon verkeerd gezien in mijn geval, maar zal dat niet toegeven.”

“Hij vertelde me, dat hij naar een bepaald niveau toe wilde en dat ik daar onder zit. Daar moest ik het mee doen," zegt Koevermans over het feit dat Van Gaal zei dat hij niet weg hoefde. "Jan Vennegoor of Hesselink zou een markt voor me geopend hebben. Oftewel: ik moest maar naar Engeland of Schotland gaan. Toen was ik er klaar mee. De huidige positie van AZ op de ranglijst toont aan, dat hij het misschien niet helemaal goed gezien heeft.”

Wilders grote afwezige bij debat godslastering

PVV-leider Geert Wilders schitterde gisteren door afwezigheid tijdens het debat in de Tweede Kamer over het schrappen van artikel 147 uit het wetboek van Strafrecht over smalende godslastering.  CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma noemt Wilders daarom een ‘’laf’’ persoon.

‘’Hier wordt bepaald hoe ver je mag gaan bij het kwetsen. Als je daar buiten de Kamer voortdurend een opvatting over hebt, moet je die ook in de Kamer durven verdedigen. Ik vind het echt laf dat hij nu wegloopt voor het debat hierover’’, aldus Buma vandaag in het AD.

Niet alleen het CDA vond het hoogst opmerkelijk dat Wilders’ PVV niet vertegenwoordigd was bij het debat, ook PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie vonden dat.  ‘’We nemen hier nu besluiten over de vrijheid van meningsuiting. Daar heeft de PVV buiten dit huis veel over te zeggen. Dan moet je er hier binnen ook over willen praten’’, zo zei PvdA’er Ton Heerts.

Buma tenslotte besluit zijn kritiek met: ‘’Als Wilders het allemaal niet interessant vindt en alleen maar buiten de Kamer commentaar wil geven, had hij commentator of filmmaker moeten worden. Hij wordt betaald om Kamerlid te zijn, dus hij moet hier gewoon zijn.”  Wilders zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Verruiming godslastering
Het godslasteringartikel zal overigens voorlopig niet uit het Wetboek van Strafrecht verdwijnen. De PvdA wil er wel van af, maar wil coalitiepartners CDA en ChristenUnie dat nu niet aandoen. Een motie van de SP haalde het dan ook niet.

Er zal nu zelfs worden onderzocht of het verbod uitgebreid kan worden, naar andere levensbeschouwingen dan de christelijke, inclusief niet-gelovigen. Met deze ‘move’ wil CDA-minister van Justitie Hirsch Ballin voorkomen dat het artikel geschrapt wordt.  Zo zou dan ook het beledigen van de overtuiging van een humanist, atheïst, Jaïnist (enzovoorts) er onder gaan vallen. In april komt hij met een verslag hierover en debatteert de Kamer verder.

SP-Kamerlid Jan de Wit sprak er schande van: ‘’Wat begon als een poging om het verbod te schrappen, dreigt uit te monden in een uitbreiding. Volslagen belachelijk. De coalitie probeert het probleem te verwateren zodat niemand meer weet waarover het gaat.’’

In de Kamer bestaan een ruime meerderheid om het verbod uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen. Alleen hangt alles af van de PvdA. Tijdens het overleg vielen SP, VVD, GroenLinks en D66 de PvdA hard aan op het feit dat de sociaal-democraten het nu weer niet meteen willen afschaffen. Eerder vond de partij het moment net na de moord op Theo van Gogh niet kies.  D66 sprak van ‘’een zoethoudertje voor de vrijzinnige vleugel van de PvdA.’’

De Kamerfracties van CDA, ChristenUnie en SGP waren zoals verwacht fel tegen het schrappen van het artikel, dat overigens al 40 jaar niet meer is ingezet bij een rechtszaak. ‘’Daarmee geef je het verkeerde signaal af, namelijk dat het beledigen van gelovigen mag’’, aldus het CDA.

Joop Braakhekke irriteert Goldie Hawn

Joop Braakhekke heeft zich de woede op de hals gehaald van Goldie Hawn, die deze week in Nederland was voor de Rembrandt Awards. De Amerikaanse actrice werd in Amsterdam na een toiletbezoek in restaurant Le Garage besprongen door de kookgek, die een foto van haar maakte, meldt De Telegraaf vrijdag.

"Het 'even lachen in de camera' veroorzaakte nogal een schok bij de actrice, die hoopte even rustig te kunnen eten", vertelt een tafelgenoot van de 62-jarige blondine. Toen de rekening kwam, vond de aangebrande Goldie dat eigenaar Joop haar het etentje maar moest aanbieden. Braakhekke was onvermurwbaar, maar liet naderhand honderdvijftig euro bezorgen in het hotel van de Hollywoodster.

Hawn was maandagavond in Amsterdam aanwezig bij de Rembrandt Awards. Ze nam bij de uitreiking van de enige Nederlandse publieksprijzen voor film een Ere Rembrandt in ontvangst.

Echtpaar gewond na woningbrand Zoetermeer

Een bejaard echtpaar is vanochtend gewond geraakt bij een woningbrand in Zoetermeer. Het tweetal moest met een hoogwerker uit hun huis gehaald worden en vervolgens werden ze overgebracht naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er ook elf andere woningen werden ontruimd. De schade wordt geschat op 50 duizend euro.

De brand op de tweede verdieping van het appartementencomplex in de Londenstraat werd rond 3.30 uur opgemerkt door de buren. De brand is ontstaan in de keuken en waarschijnlijk in de buurt van het gasfornuis. Er ontstond veel rook en het echtpaar heeft de rook ingeademd. Inmiddels zijn de geëvacueerde bewoners weer terug in hun huis.

De brandweer had het druk vanochtend want rond 6.30 uur moest er ook een brand geblust worden bij een kas aan de Groeneweg in 's Gravenzande. Er ontstond een brand met een oppervlakte van duizend tot tweeduizend meter nadat plastic folie vlam vatte langs de gevel. De oorzaak van de brand, waarbij geen gewonden vielen, is nog niet bekend.

Uitslag 2e vrije training GP AustraliŽ

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van AustraliŽ. De Brit was bijna een seconde sneller dan Mark Webber. Felipe Massa reed de derde tijd, gevolgd door Heikki Kovalainen en David Coulthard.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:26.55933
2 M. Webber Red Bull 1:27.47327
3 F. Massa Ferrari 1:27.64029
4 H. Kovalainen McLaren 1:27.68329
5 D. Coulthard Red Bull 1:28.03726
6 K. RšikkŲnen Ferrari 1:28.20828
7 J. Trulli Toyota 1:28.29222
8 N. Rosberg Williams 1:28.35231
9 G. Fisichella Force India F1 1:28.46932
10 T. Glock Toyota 1:28.58228
11 J. Button Honda 1:28.63230
12 N. Heidfeld BMW 1:28.73133
13 F. Alonso Renault 1:28.77937
14 R. Barrichello Honda 1:28.84928
15 R. Kubica BMW 1:28.86035
16 K. Nakajima Williams 1:29.07733
17 A. Sutil Force India F1 1:29.16132
18 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:29.19340
19 N. Piquet jr. Renault 1:29.51814
20 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:29.60511
21 T. Sato Super Aguri 1:30.66316
22 A. Davidson Super Aguri 1:31.5278

Boek: A. Carranza en E. Martin - De Gaudi sleutel

SubheaderEen jongetje, Juan Givell, komt op tienjarige leeftijd in de leer bij Gaudi, maar korte tijd daarna wordt Gaudi vermoord. Juan draagt vanaf dat moment een geheim met zich mee. Vele jaren later, behoorlijk dement, geeft hij op een helder moment belangrijke informatie door aan zijn kleindochter. Doordat hij haar altijd raadseltjes en puzzels heeft gegeven weet hij dat zij de code kan breken. Die jonge vrouw is Maria, samen met haar vriend MichaŽl voelt ze zich al snel bedreigd door een geheimzinnige orde, de Fundamentele Garde. Nog voordat Maria meer informatie kan vragen aan haar grootvader wordt hij vermoord door deze orde. Een andere, nog geheimzinnigere, orde, de Ridders van Moria, helpt hun juist. Al snel komen ze erachter dat de grootvader van Maria zelf de leider van deze ridders is geweest en dat Gaudi zijn voorganger was. De gebouwen, ontworpen door Gaudi, blijken dan alle ontworpen te zijn met een groot doel voor ogen. Welk geheim is er verborgen en zal het Maria en MichaŽl lukken om dit raadsel op tijd op te lossen. Achter hen vallen al snel de nodige slachtoffers, allen slachtoffers van de Fundamentele Garde, geleid door de duistere Asmodeus en zijn rechterhand Bitru.

Cabaretiers gaan De Oranjerie boycotten

In verband met het feit dat cabaretier Micha Wertheim persona non-grata is verklaard door theater De Oranjerie in Roermond, zullen de cabaretiers Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Najib Amhali, Eric van Sauers, Ronald Goedemondt en Wim Helsen daar ook niet meer komen optreden. Op deze wijze tonen zij zich solidair met Wertheim.

Bij een optreden van Wertheim afgelopen dinsdagavond verliet het publiek boos de zaal na grappen over gehandicapten. Volgens het publiek richtte Wertheim zich op een bezoeker die in een rolstoel, die huilend de zaal verliet, maar de cabaretier zelf spreekt va een jammerlijk samenloop van omstandigheden. Programmeur Dorien Pollaert van De Oranjerie stelde echter dat cabaret best scherp en hard mag zijn ''maar moet het wel binnen de fatsoensnormen blijven''. En die werden volgens haar in dit geval ruimschoots overschreden.

Wertheim zegt op zijn website niets te begrijpen van het commentaar van de programmeur. ''De programmeur die niet eens in de zaal zat verklaart tegen de pers dat ik nooit meer naar Roermond hoef te komen. Ze had mij ook op kunnen bellen om te vragen wat er gebeurde. We hadden het er over kunnen hebben dat je soms een risico neemt in het theater. Een risico bestaat alleen als het ook mis kan gaan. Nou dat is een keertje gebeurd.''

Niet op tv
Wertheim weigert ook om in tv-programma's te verschijnen naar aanleiding van het incident. ''Inmiddels heeft ieder TV programma mij gebeld of ik bij ze te gast wil zijn. Ik heb hier voor bedankt omdat ik geloof dat men in Nederland veel te veel van rel tot rel gaat en ik daar niet aan mee wens te doen. Ik heb het honderd keer met positieve reacties gespeeld. Daar haal je natuurlijk het nieuws niet mee, dat snap ik. Maar één avond waarop een aantal mensen een grap niet snappen en boos weglopen is voor mij niet genoeg om het journaal of de kranten te halen.'' Volgens hem is het feit dat de verontwaardiging van honderd mensen de landelijke pers haalt, het zoveelste bewijs ''dat Nederland volledig op drift is geraakt''.

Ook Theo Maasen bestempelt het Wertheim-incident als een akkefietje. ''Een goede cabaretier zoekt de grens tussen het betamelijke en onbetamelijke. Die grens: dat is de essentie van humor. Een op de honderd shows gaat het een keertje fout, dat geldt voor iedere cabaretier. Voor die gehandicapte man is het natuurlijk zielig. Die stond ineens in het centrum van een rel terwijl hij dat niet wilde. Dat de vrouw die daar programmeert, zegt dat Micha er nooit meer in komt, vind ik niet kunnen. Zij was er niet eens bij! Ze wil alleen maar goede sier maken. Nou, ik ga daar nooit meer spelen hoor. En ik ga alle cabaretiers die ik ken, dat zijn ze dus allemaal, proberen te mobiliseren hetzelfde te doen.''

Zie hier Wertheim in actie

Bloedbad in Mexico: 6 doden

In de Mexicaanse stad Guadelajara zijn gisteren zes mensen vermoord. Vier mannen en twee vrouwen werden in een advocatenkantoor doodgeschoten. Twee andere vrouwen raakten zwaargewond.

 

Sommige slachtoffers waren eerst vastgebonden voordat ze werden vermoord. Al een aantal jaar is er in Mexico veel geweld dat samenhangt met drugssmokkel en georganiseerde misdaad. De daders van het bloedbad zijn nog voortvluchtig; van hen ontbreekt elk spoor.

Feitenboek over NL-moslims naar OIC

De top van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) in Senegal, dat zich onder meer buigt over groeiende islamofobie in het Westen, heeft per spoedzending een zogenoemd Factbook met feiten over de situatie van moslims in Nederland ontvangen. Dat is verstuurd door het Nederlandse multiculturele instituut Forum.  Aan secretaris-generaal Ihsanoglu van de OIC is verzocht het feitenboek te verspreiden onder de deelnemers aan de conferentie.

Volgens Forum-directeur  Sadik Harchaoui is het Factbook bedoeld om tegenwicht te bieden aan de scheve beeldvorming die nu heerst in de islamitische wereld over Nederland.  ''De verspreiding van actuele objectieve cijfers is broodnodig. Ook om tegenwicht te bieden aan de islamofobie-monitor van de OIC, waarin Nederland veel negatieve aandacht krijgt'', aldus Harchaoui. Hij zegt dat ook de anti-Koranfilm van Geert Wilders tot heftige debatten leidt in het Midden-Oosten, ''die niet gebaseerd zijn op feiten''.

Forum wil met het Factbook een zo groot mogelijk islamitisch publiek bereiken. Daarom zullen ook Engelse en Arabische versies van het feitenboek worden verspreid onder Arabische ambassades in Nederland en belangrijke kranten en televisiestations in Europa en het Midden-Oosten.

In het feitenboek staat dat moslims in Nederland vrijelijk hun geloof kunnen belijden en niet zitten te wachten op buitenlandse bemoeienis. ''In 2003 zijn in Nederland 453 moskeeën geregistreerd en  Nederland telt veertig islamitische basisscholen en twee middelbare scholen'', valt te lezen.

Ook wijst het Factbook op artikel 6 van de Nederlandse grondwet dat alle Nederlandse burgers het recht geeft hun geloof te praktiseren. ''Moslims hebben datzelfde recht.'' Positieve statistieken zijn er over de groei van het etnisch ondernemerschap. Over het geluksgevoel bij jongeren (71 procent van de jonge Marokkanen en 67 procent van de Turken is gelukkig). En over politieke participatie van allochtenen. Overigens ontbreken ook negatieve cijfers niet  over allochtonen in de criminaliteit en de autochtone perceptie van moslims.

Harchaoui zegt dat Forum vooral de laatste maanden wordt bestookt met vragen van Arabische journalisten. Dan wil een ploeg van Al-Jazeera komen filmen in de achterstandwijk Slotervaart en vraagt zich daar afgekomen af waar in hemelsnaam die achterstandswijk toch is.

Microsoft: Wij hebben de beste games

In een interview met Gameindustry.biz weet het opperhoofd van Microsoft Europe, Chris Lewis, te melden dat hij niet zou willen ruilen met de andere platforms. Naar zijn bescheiden mening heeft Microsoft niet alleen de beste games, maar ook de meeste. De verwachting is dat deze zomer de duizendste game voor de Xbox360 zal gaan verschijnen. Ook is hij bijzonder trots op het reeds verkochte aantal van 17.7 miljoen en het feit dat bij elke console gemiddeld 7 games worden verkocht.
Volgens Chris Lewis zorgen bovenstaande feiten ervoor dat Microsoft dusdanig sterk staat, om de console oorlog in ieder geval in Europa te winnen.

DVD: King of California

Begin zeventiende eeuw was het zuidelijke deel van de huidige Verenigde Staten nog een wild gebied. De oorspronkelijke bewoners en de nieuwe Spaanse 'ontdekkers' kwamen geregeld met elkaar in aanvaring. Dat gebeurde ook met de Spaanse Juan Torres. Hij vervoerde een flinke hoeveelheid goud, maar moest op een gegeven moment zijn goud dumpen om leven uit het gebied te komen. Torres omschreef de lokatie van het goud, maar niemand kon de schat ooit vinden. In de film King of California denkt een inwoner van een psychiatrische kliniek uit te hebben gevogeld waar de schat zich moet bevinden. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.


[Gerucht] Home beta over 5 dagen?

Home, een soort Second Life voor de PS3, is nu ruim een jaar geleden aangekondigd. Om precies te zijn op 7 maart 2007. Maar, duidelijkheid over wanneer het gratis spel uitkomt is er al een hele tijd niet. Nu is er op het internet een timer opgedoken.

Na een grondige analyse van deze timer kan ik concluderen dat volgens de timer de Home beta over precies 5 dagen en 16 uur uit zal komen. Dat betekent dat in de nacht van 19 op 20 maart, om middernacht de Home beta zal verschijnen.

Dit is een opmerkelijke tijd aangezien de Playstation Store (waar hij waarschijnlijk te downloaden zal zijn) normaal gesproken een dag later pas update. Een whois zoekopdracht op het domein colorize.net levert op dat de website uit Zweden komt en afkomstig is van de "Colorize design group sweden". Erg betrouwbaar lijkt het dus niet te zijn, maar wie weet.Komen we bijna thuis?


School mag musical 'Hairspray' niet uitvoeren

Honderd leerlingen van het christelijke Farelcollege in Ridderkerk hebben voor Jan met de korte achternaam maandenlang gerepeteerd voor de beroemde musical 'Hairspray'. Deze week zouden ze de voorstelling opvoeren, maar de auteurs van de musical hebben daar een stokje voor gestoken.  

De school bleek geen toestemming te hebben gevraagd om de  musical op te voeren. Een aantal weken geleden kreeg het Belgisch auteursbureau Almo, dat de rechten voor Nederland onder zijn hoede heeft, door dat het Farelcollege de musical wilde opvoeren. ''We hebben ons best gedaan voor de school, maar de auteurs zijn onverbiddelijk. De school had vooraf toestemming moeten vragen", aldus Almo-eigenaar Paul Larivière.

Rector Dirk Wakker van het college spreekt van een heel ''trieste kwestie". Hij zegt dat de school dacht alles goed geregeld te hebben, ''maar blijkbaar was dat niet het geval''.

Coalitie VS doodt 4 Pakistaanse burgers

Troepen onder Amerikaans gezag in Afghanistan hebben vier burgers gedood. De troepen dachten over de grens met Pakistan op Taliban te vuren, maar doodden twee vrouwen en twee kinderen, zei het Pakistaanse leger donderdag.

De nog te vormen regering van Pakistan zou door de burgerdoden kunnen afstappen van het door de VS gesteunde beleid om opstandelingen met geweld te bestrijden. Maar de aanval illustreert ook de bezorgdheid van Washington dat al-Qaidastrijders en Taliban zich in toenemende mate in het wetteloze grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan ophouden om aanvallen op Afghanistan uit te voeren.

De troepen beschoten een kampement, 1,5 kilometer over de Pakistaanse grens, zei een woordvoerder. "We hadden betrouwbare informatie ontvangen dat zich daar belangrijke leden van het netwerk rond Haqqani ophielden op het moment van de aanval", zei majoor Chris Belcher donderdag.

Siraj Haqqani is een Afghaanse strijder die door de Amerikaanse coalitie wordt beschuldigd van het beramen van de zelfmoordaanslag op een Afghaans regeringsgebouw op 3 maart. Twee Navo-soldaten kwamen daarbij om.

Hollywoodsterren in de bres voor Darfur

Hollywoodsterren zijn in de bres gesprongen voor hulpvluchten van het Wereldvoedselprogramma in de Sudanese regio Darfur. Ze gaven gehoor aan waarschuwingen dat het geld op raakt voor het uitvoeren van hulpvluchten in het door oorlog verscheurde gebied.

De sterren disten een half miljoen dollar op uit eigen zak om de VN-organisatie te helpen. ''Vliegtuigen en helikopters van het Wereldvoedselprogramma leveren hulpverleners en voorraden waar dringend behoefte aan is af bij zo ongeveer elke hulpinstantie in Darfur'', stelde acteur George Clooney van het initiatief Not On Our Watch.

''Zonder onmiddellijke extra fondsen zou humanitaire hulp aan de regio ernstig bemoeilijkt worden. We zijn er trots op dat we kunnen helpen dit levensreddende programma in leven te houden en moedigen anderen ten zeerste aan hetzelfde te doen'', ging Clooney verder.

Het WFP kampt met geldnood en kan niet veel langer de transporten nog verzorgen. Zonder nieuw geld moeten de vluchten eind maart gestaakt worden.

Balkenende voelt solidariteit bij EU

Premier Jan Peter Balkenende heeft bij zijn collega regeringsleiders in de Europese Unie solidariteit met Nederland gevoeld voor het geval de film van Geert Wilders in islamitische landen tot geweld tegen Nederlanders leidt.

Balkenende gaf gisteravond tijdens het diner op de EU-top een toelichting op ontwikkelingen in Nederland rond de film van Wilders en de zorgwekkende signalen die het kabinet uit het buitenland krijgt. Balkenende zag tijdens zijn verhaal veel ''begrijpende blikken'' en ''instemmende reacties''. Geen van de andere EU-leiders voerde overigens het woord. Sommigen spraken wel na afloop zijn steun uit, aldus Balkenende.

''Ik heb gezegd dat het van belang is dat we kunnen rekenen op steun en solidariteit en daar heeft niemand zich tegen verzet'', zei Balkenende. Volgens hem was een ieder in de zaal doordrongen van de mogelijke internationale gevolgen van de film en wordt de bezorgdheid daarover door iedereen gedeeld.

Michael Jackson behoudt landgoed

Popster Michael Jackson hoeft zijn landgoed Neverland voorlopig niet van de hand te doen. De King of Pop heeft zijn landgoed tijdig weten te herfinancieren, zodat het niet onder de hamer komt. Dat melden Amerikaanse media.

De ster zit momenteel diep in de schulden. Om Neverland te kunnen behouden moest hij een schuld van ongeveer 25 miljoen dollar (16 miljoen euro) aflossen aan een investeringsmaatschappij. Neverland is symbolisch voor de spilzucht van de excentrieke King of Pop. Op het 1100 hectare grote landgoed bevindt zich onder meer een dierentuin en een pretpark.

Met dank aan Lunaflame voor de submit.

Hardwareverkopen Japan, Nintendo neemt zijn positie terug

Vorige week moest Nintendo in zowel de software en hardware verkopen hun nummer ťťn positie afstaan aan Sony. Gister bleef die tussenstand van zaken in de software verkopen van Japan onveranderd. Dit geldt alleen niet voor de hardware verkopen van deze week. Hier heeft Nintendo's Wii namelijk weer de nummer ťťn positie terug genomen.
Zal Nintendo op top blijven of zal Sony die weer terug nemen?

Excuses, dat dit niet in een mooi FOK! tabelletje is gedaan. Onze tabelgenerator is nog steeds offline.

Hardware - This Week | Last Week | YTD | LTD
1. WII - 57,068 | 64,535 | 888,409 | 5,504,569
2. PSP - 53,924 | 73,706 | 861,346 | 8,462,940
3. NDS - 48,658 | 51,922 | 872,911 | 22,045,962
4. PS3 - 21,008 | 13,520 | 307,576 | 1,949,252
5. PS2 - 10,429 | 10,986 | 136,880 | 21,063,917
6. 360 - 2,891 | 2,282 | 42,348 | 549,689

PC softwareverkopen USA, februari was goed

De verkoopcijfers van PC software in de USA over heel februari zijn bekend, en er staan zowaar ware games op nummer een en twee! Call of Duty 4 en Sins of a Solar Empire, beide dijken van games op hun eigen manier, claimen beiden hun eigen plek in de geschiedenis, waarbij gezegd moet worden dat een vertegenwoordiger van Stardock (uitgever van Sins) heeft aangegeven dat de online verkopen van de game gelijk lopen met de retail-verkopen. Waarschijnlijk was het dus de best verkopende game van februari, maar online verkopen worden niet meegenomen in deze cijfers van het NPD.

Opvallend zijn ook de tiende plek voor Crysis, de veertiende voor The Witcher, de achttiende voor Hellgate: London en de twintigste plek voor Unreal Tournament 3.

1) Call Of Duty 4: Modern Warfare - Activision
2) Sins Of A Solar Empire - Stardock
3) World Of Warcraft: Battle Chest - Vivendi
4) The Sims 2 FreeTime Expansion Pack - Electronic Arts
5) World Of Warcraft: Burning Crusade Expansion Pack - Vivendi
6) World Of Warcraft - Vivendi
7) The Orange Box - Electronic Arts
8) The Sims 2 Deluxe - Electronic Arts
9) The Sims: Castaway Stories - Electronic Arts
10) Crysis - Electronic Arts
11) Warcraft III Battle Chest - Vivendi
12) Microsoft Flight Simulator X Deluxe - Microsoft
13) Sim City: Societies - Electronic Arts
14) The Witcher - Atari
15) Sim City 4 Deluxe - Electronic Arts
16) The Sims 2 Bon Voyage Expansion Pack - Electronic Arts
17) World In Conflict - Vivendi
18) Hellgate: London - Electronic Arts
19) The Sims Complete Collection - Electronic Arts
20) Unreal Tournament 3 - Midway

Uitslag 1e vrije training GP AustraliŽ

In Melbourne is om precies 10 uur lokale tijd het licht op groen gezet voor de eerste vrije training voor de Grand Prix van AustraliŽ. Wereldkampioen Kimi RšikkŲnen heeft de snelste tijd neergezet voor Lewis Hamilton en Felipe Massa.

Uitslag eerste vrije training

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Kimi RšikkŲnenFerrari1:26.46125
2Lewis HamiltonMcLaren1:26.94821
3Felipe MassaFerrari1:26.95825
4Heikki KovalainenMcLaren1:27.11419
5Mark WebberRed Bull1:28.26318
6Fernando AlonsoRenault1:28.36022
7Robert KubicaBMW1:28.57912
8Timo GlockToyota1:28.91316
9Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:28.95722
10Jarno TrulliToyota1:29.01423
11Jenson ButtonHonda1:29.12425
12Giancarlo FisichellaForce India F11:29.23024
13David CoulthardRed Bull1:29.3015
14Sebastian BourdaisScuderia Toro Rosso1:29.36332
15Rubens BarrichelloHonda1:29.53317
16Nick HeidfeldBMW1:29.5617
17Adrian SutilForce India F11:30.15513
18Nelshino Piquet jr.Renault1:30.35721
19Takuma SatoSuper Aguri1:31.0487
20Antony DavidsonSuper Aguri1:31.7717
21Kazuki NakajimaWilliams1:35.0533
22Nico RosbergWilliamsgeen tijd3

Verkoopcijfers Amerika februari

De maandelijkse verkoopcijfers voor Amerika zijn weer bekend gemaakt door de NPD. De getallen tussen de haakjes zijn de cijfers van vorige maand, gevolgd door de totalen).

Hardware:
Nintendo DS 588K (251K, 18.4M)
Wii 432K (274K, 8M)
PlayStation 2 352K (264K, 41.8M)
PlayStation 3 281K (269K, 3.8M)
Xbox 360 255K (230K, 9.6M)
PlayStation Portable 243K (230K, 11M)

Software:
360 CALL OF DUTY 4 296K
360 DEVIL MAY CRY 4 295K
WII PLAY W/ REMOTE 290K
PS3 DEVIL MAY CRY 4 234K
WII GUITAR HERO III 223K
NDS MARIO AND SONIC 206K
360 LOST ODYSSEY 204K
360 TUROK 198K
PS2 GUITAR HERO III 184K
360 ROCK BAND 162K

Zoals je ziet gaat Nintendo op het gebied van hardware nog steeds ongelofelijk goed. Het is bijna onwerkelijk hoeveel units Nintendo verkoopt. Op softwaregebied is het juist weer de 360 die blijft verbazen.

Stakers dreigen zoutzuur in Maas te lozen

Stakende werknemers van een Frans bedrijf dreigen 30.000 liter zoutzuur te lozen in de Maas.

Ze eisen dat de Franse regering voor vrijdag een bemiddelaar aanstelt in hun arbeidsconflict, meldt de Waalse tv-zender RTBF. De 110 ontslagen werknemers voeren al vijf weken actie voor een vergoeding, nadat hun boutenfabriek failliet is gegaan.

Voor de vier fabrieken van de onderneming, Lenoir et Mernier in Bogny sur Meuse, heeft zich geen overnemer aangediend.

Boek: Barbara Garlaschelli - Zussen

Soms heb je boeken die maar meteen met de deur in huis vallen. Zussen van de Italiaanse Barbara Garlaschelli is zo'n boek. Het eerste hoofdstuk schetst een beeld van een man die vastgebonden, gedrogeerd en volledig machteloos in een kamer ligt. Het is een opmerkelijke manier om je lezers meteen mee te slepen in het verhaal. Het werkt niet altijd, want die eerste zinnen roepen al meteen zoveel vragen op dat je behoorlijk afgeleid wordt door al die open gegevens. Hier zul je even doorheen moeten, om je dan pas aan het verhaal over te kunnen geven. Het kan anderzijds ook de nieuwsgierigheid zo prikkelen dat je wel verder moet lezen. Welke van de twee het is, vind je alleen uit door het boek te lezen.

Wekelijkse update PlayStation Store

Voor iedere PlayStation 3 bezitter is het elke week weer afwachten wat Sony ons brengt met de wekelijkse PlayStation Store update. Natuurlijk is ook deze week de Store weer aangevuld met nieuwe content. Voor de mensen met enkel een Europees account valt er niet veel nieuws te downloaden, zij moeten het doen met een extra liedjes pack voor Guitar Hero III en een trailertje. Maak je ook gebruik van een Amerikaans account dan heb je wat meer keuze, zoals de demo van Major League Baseball 2K8 en een aantal trailers en theme's. De complete lijst van de Europse en Amerikaanse update is zoals altijd hier onder te vinden:

Europese Store

* Guitar Hero III Modern Metal track pack (€5,99)
- "Avenged Sevenfold - Almost Easy"
- "Thrice - The Arsonist"
- "Deftones - Hole in the earth"

* Elefunk trailer

* PixelJunk Monsters thema

Amerikaanse Store

* Toy Home Expansion Pack ($6.99)

* PAIN Character: Nurse, Ginger ($0.99)

* PAIN Character: Cheerleader, Muffy ($0.99)

* GUITAR HERO III: Dropkick Murphy’s Track Pack (gratis)
- “Famous for Nothing”
- “Flannigans Ball”
- “Johnny”
- “I Hardly Knew Ya”

* Rock Band add-on
- “Shockwave” - Black Tide ($0.99)
- “Beethoven’s C***” - Serj Tankian ($0.99)
- “CrushCrushCrush” - Paramore ($0.99)

* Major League Baseball 2K8 Demo (952 MB)

* Hot Shots Golf: Out of Bounds - Characters & Courses trailer

* Hot Shots Golf: Out of Bounds - New Shot System trailer

* Viking: Battle for Asgard Teaser Trailer

* Viking Episode 1 - Skarin’s Calling Trailer

* Viking Episode 2 - Siege of Caldburg Trailer

* God of War: Chains of Olympus Theme

* PAIN: Ginger Theme

* PAIN: Muffy Theme

* Condemned 2: Bloodshot Theme 1

* Condemned 2: Bloodshot Theme 2

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.