Politiebonden staken acties

Er komen geen nieuwe acties meer van de politie. De politiebonden gaan eerst met hun kaderleden overleggen over het laatste CAO-voorstel van minister Ter Horst. Volgens de bonden is er geen onderhandelingsruimte meer en is het maximale eruit gehaald. "Er is gewoon geen geld meer, dat heeft de regering de afgelopen dagen heel duidelijk gemaakt", zegt Hans van Duijn van de Nederlandse Politiebond (NPB).

De NPB legt het voorstel met een negatief advies aan de kaderleden voor, twee bonden zijn neutraal en de kleinste bond is positief. Afgelopen nacht liepen besprekingen nog stuk.

Minister Guusje Ter Horst liet vanmiddag in een brief weten dat een hoger voorstel economisch niet verantwoord is. In de haar voorstellen worden de salarissen per 1 februari verhoogd met 3,5 procent per 1 januari. Volgend jaar gaat het loon dan nog eens met 3,3 procent en per 1 januari 2010 met 3,25 procent omhoog. Verder krijgen politiemensen tot en met een bepaalde schaal twee keer een eenmalige uitkering en zijn er ook tijdelijke toelagen voor iedereen.