Moeilijke dag voor Williams

Jan Willem (WEST)
Het team van Williams heeft geen beste start van het weekend gemaakt. De Britse renstal kon door problemen met de versnellingsbak in de ochtenduren slechts gezamenlijk zes ronden rijden. Ook de middagtraining verliep niet zonder problemen.

"Door de problemen die we hadden hebben we de ochtendtraining in feite moeten laten schieten", vertelde technisch directeur Sam Michael. "We hebben amper gereden en al helemaal geen bruikbare data verzameld. Er was een probleem met het differentieel. Dat kunnen we oplossen en morgen is het in orde. Alleen wilden we niet nog meer trainingstijd verspelen."

Ook Nico Rosberg vindt het geen goede start van het weekend. "Vanmorgen heb ik niet eens een tijd neergezet en 's middags was de auto extreem lastig te controleren. Het was echt moeilijk rijden. Morgen hebben we heel wat in te halen, maar de basis is goed. We kunnen zeker beter."

Mocht het team van Williams morgen weer problemen met de versnellingsbak krijgen, dan loopt het team het risico dat één van de coureurs vijf plaatsen teruggezet wordt op de startopstelling.