[NBA] Jarige Butler bezorgt Wizards overwinning

Caron Butler miste zestien wedstrijden door een heupblessure, maar gisteravond was de ster van de Washington Wizards terug. De jarige job gaf een mooi cadeau aan zijn team. Hij bezorgde de Wizards een overwinning van 101-99 tegen de Cleveland Cavaliers.

Butler liet aan de fans van de Wizards zien dat hij niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld klasse heeft. Hij kwam aan in een prachtig nieuw pak met paars witte stropdas en bijpassende zakdoek. David Stern, de commissaris van de NBA, heeft sinds vorig jaar een regel opgesteld die spelers verbiedt om in een 'gewoon' shirt aan te komen voor de wedstrijd. De speler vertegenwoordigt het imago van de NBA, daarom moet er chique gekleed worden.

Butler, die aan alle eisen van de commissaris voldeed, speelde een topwedstrijd. Hij scoorde negentien punten en pakte zes rebounds. Als je de statistieken bekijkt, zou je zeggen dat LeBron James van de Cavs een goede wedstrijd speelde met 25 punten, zeven rebounds en zeven assists. Degenen die de wedstrijd zagen, zullen iets anders vertellen. The Chosen One, zoals James zich noemt, gaf de bal zeven keer weg en miste het belangrijke schot aan het einde van de wedstrijd om verlenging af te dwingen. "Ik miste een aantal ballen. Ik ben ook maar een mens, die missen ook wel eens." zei James na afloop. Hij hoopte dat zijn nieuwe teamgenoten hem defensief en offensief zouden helpen, maar voorlopig zagen we weinig van Ben Wallace en Wally Szczerbiak.

Wallace, die van de Chicago Bulls overkwam, werd in het verleden geprezen voor zijn defensieve spel. In deze wedstrijd kwam hij maar tot acht rebounds en drie geblokte schoten. Szczerbiak, die zijn draai bij de Cavs nog niet heeft gevonden, bleef steken op zes punten en maar één assist.

Uitslagen in de NBA:

ThuisUitUitslag
Washington WizardsCleveland Cavaliers101-99
Sacramento KingsPortland Trailblazers96-85
Phoenix SunsGolden State Warriors123-115