Manhunt 2 zal eindelijk uit gaan komen in de UK

Na maanden van discussiëren, protesteren en evalueren is het hoge woord er dan toch eindelijk uit, Manhunt 2 mag verschijnen in de UK. De BBFC weigerde tot tweemaal de game een rating te geven, waardoor hij niet in de winkels kon komen te liggen. Dit ondanks het afzwakken van de content door Rockstar. Hierop ging Take Two in hoger beroep bij de VAC, de Video Appeals Committee. Deze deed vandaag uitspraak en oordeelde dat de game een 18+ rating dient te krijgen. Het spande er wel om, van de zeven juryleden waren er slechts vier voor een rating. De BBFC zal hier verder geen beroep meer tegen gaan aantekenen en heeft dan ook de 18+ rating uitgedeeld.

David Cooke, directeur van de BBFC, was niet bepaald tevreden met de uitspraak. Hij vindt dat er te licht wordt omgesprongen met zijn oordeel en hij ziet nog steeds dat de game een gevaar kan zijn.

As I have said previously, we never take rejection decisions lightly, and they always involve a complex balance of considerations. We twice rejected Manhunt 2, and then pursued a judicial review challenge, because we considered, after exceptionally thorough examination, that it posed a real potential harm risk. However, the Video Appeals Committee has again exercised its independent scrutiny. It is now clear, in the light of this decision, and our legal advice, that we have no alternative but to issue an ‘18’ certificate to the game.


VAC: "Geschikt voor volwassenen"