'Britney Spears genoot van komedierol'

Britney Spears lijkt haar nieuwe roeping te hebben gevonden. De gewezen popprinses heeft genoten van de opnamen van haar gastrol in de Amerikaanse komedieserie 'How I met your mother'. "Ik vind het heerlijk", jubelde ze in een verklaring die donderdag werd uitgegeven.

In de tv-serie, die draait om het wel en wee van een stel twintigers in de grote stad, speelt Britney het personage Abbey, een receptioniste in het kantoor van een dermatoloog. "Iedereen is fantastisch: de cast, de opnameploeg en de producenten", stelt de zangeres. "En Abbey is zo'n leuk meisje om te spelen."

Volgens een woordvoerder van de zender CBS, die de sitcom uitzendt, was Britney maandag aanwezig bij een gezamenlijke lezing van het script. Op dinsdag deed ze mee aan repetities en op woensdag woonde ze de opnamen bij. Ook donderdag stond de 26-jarige moeder van twee voor de camera. Hoofdrolspeler Josh Radnor roemde Britney deze week al voor haar uitstekende voorbereiding op haar gastrol.

Op 24 maart moet het resultaat op de Amerikaanse televisie te zien zijn. In Nederland wordt de serie niet uitgezonden.

Het is niet voor het eerst dat Britney in een komedieshow te zien is. Zo speelde ze twee jaar geleden een rolletje in Will and Grace en was ze in 2000 voor één avond de presentator van Saturday Night Live.


Een willekeurige scene uit 'how I met your mother'