Badmintonsters naar halve finale EK

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse badmintonvrouwen zijn er in geslaagd om de halve finales van het EK voor landenteams te bereiken. Het team kwam vrijdag, tijdens het duel tegen Engeland, op een 3-1-voorsprong en was niet meer te achterhalen.

De Nederlandse ploeg, die dit toernooi als titelverdediger begon, wist de enkelspelen vrij eenvoudig in winst om te zetten. Het dubbelspel werd verloren, maar dit was pas de eerste keer tijdens dit evenement. Judith Meulendijks en Yao Jie waren niet opgewassen tegen dubbelspecialisten Gail Emms en Jenny Wallwork (19-21 en 17-21).

Jie heeft al een aantal weken last van kraakbeenslijtage in haar knie. Het was voor de badmintonster de eerste keer dit toernooi dat ze in actie kwam. Dat was dus niet in het enkelspel, maar in het dubbelspel. Martijn van Dooremaalen, bondscoach van de Nederlandse dames, lichtte dit toe. "Het was een gok en als je naar het resultaat van die partij kijkt, niet een geslaagd. Maar ik ben zeer tevreden over hoe Jie zich op de baan bewoog."

Jie was minder tevreden over haar optreden. De speelster had, na drie weken afwezigheid, moeite om het tempo van de partij bij te houden. "De pijn in mijn knie is niet meer of minder geworden, maar het zit voornamelijk in mijn hoofd. Ik ben bang dat er iets gebeurd."