SEGA line-up 2008, Antwerpen

Roy
Vorige week, 5 februari, hield SEGA een persevenement in Antwerpen, België. Tijdens dit evenement kregen we een aantal games te zien die de komende periode uit gaan komen. De locatie van het evenement was een Cinedream thuisbioscoop winkel waar je bijvoorbeeld een hoop Onkyo en Marantz systemen stonden om jezelf aan te vergapen. Natuurlijk kwamen we daar niet voor, maar er zijn wel een aantal catalogi mee naar huis gegaan. De reis naar Cinedream was trouwens niet de meest ideale, op Den Haag Holland Spoor bleek de geplande trein een Thalys te zijn en daar hadden we geen kaartje voor... Even wachten dus.


De hal van Cinedream, links een aantal dure geluidssystemen, rechts de verschillende kleine bioscoopzalen waarin de games getoond werden

Eenmaal op Antwerpen Centraal aangekomen was het zoeken naar de bus die vertrok van platform 10. Bij de hoofdingang zagen we al snel de platformen 1 t/m 7, maar de rest was in geen velden of wegen te bekennen. Na een kwartier heen en weer lopen zagen we dat er aan de zijkant ook busperrons waren en toen hoefden we nog enkel van de uitstaphalte naar Cinedream te lopen. Je raadt het waarschijnlijk al, dat was ook geen gemakkelijke klus. Cinedream is namelijk een winkel die volledig geïntegreerd is met de straat waarin hij zit, zonder flitsende uithangborden.

Nadat we uiteindelijk gearriveerd waren (een uur te laat dus ongeveer) werden we meteen een kleine bioscoopzaal ingegooid waar we een presentatie te zien kregen van Condemned 2. In een donkere zaal stond Frank Rooke van MONOLITH Condemned 2 te spelen waarbij hij tevens uitleg gaf over wat er gebeurde en wat de mogelijkheden waren.
Na afloop van de presentatie konden we nog vragen stellen, maar die hebben we bewaard voor het interview dat we met de goede man later op de dag gepland hadden staan. Daarover lees je binnenkort meer op FOK!games.


Het frietkot alwaar we konden smullen van enkele Vlaamse verwennerijen

Toen de presentatie van Condemned 2 afgelopen was, was het tijd voor het hoogtepunt van de dag, de lunch! In plaats van de standaard broodjes ham en kaas had SEGA een authentiek Belgische frietkot gehuurd die buiten voor de deur frieten stond te bakken. Iedereen greep snel een SEGA keycord, zodat de frietenbakkers wisten dat we van SEGA kwamen, en ging in de rij staan. Amai, wat was dat lekker! In de tussentijd werd er ook nog een The Club wedstrijd gehouden. We hebben hier niet aan mee gedaan omdat we te laat doorhadden dat je ook daadwerkelijk prijzen kon winnen.