FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 februari 2008

Arrestaties bij aanvang Heestersconcert

Icoon MuziekDe politie heeft vanavond bij theater De Flint in Amersfoort en omgeving zeven mensen aangehouden. Onder hen zijn zeker drie jongeren die de demonstranten voor het theater met eieren bekogelden. De demonstranten protesteren tegen het optreden van de 104-jarige Johan Heesters in zijn geboortestad, omdat hij carrière maakte in nazi-Duitsland.

Ongeveer vijftig demonstranten, evenzoveel journalisten en fotografen en tientallen agenten hadden zich rondom theater De Flint verzameld. Ze hebben spandoeken en fakkels bij zich. Op een van de spandoeken staat 'Mijn grootvader was ook in Dachau'. Johan Heesters (104) treedt op in zijn geboortestad Amersfoort.

Het concert was overigens een groot succes, Bij het begin van zijn concert kreeg hij een ovationeel applaus. Er klonk gejuich in de zaal. Alle bezoekers zijn uitgebreid gecontroleerd voordat ze theater De Flint binnen mochten. Ze moesten onder meer door detectiepoortjes en moesten zich legitimeren. Ook in de zaal zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. In de foyer was de stemming goed en bij de Heesters-stand werd goed verkocht.

Uitslagen Eredivisie 16/2/2008

Iets later dan normaal maar dan alsnog de uitslagen. Hieronder kun je ze vinden.


Roda JC - FC Twente 3-1
24' Lamah 1-0
31' W. Janssen 2-0
34' N' Kufo 2-1
67' v. Tornhout 3-1

Toeschouwers: 14.300
Scheidsrechter: Wegereef
Gele kaart: Tioté, De Jong (Roda JC) Wilkshire, Wellenberg (FC Twente)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Wau, Saeijs (70/ Kah), De Fauw, De Jong, Tioté, Meeuwis, W. Janssen (79/ Bodor), Hadouir, Yulu Matondo (61/ v. Tornhout), Lamah

FC Twente: Boschker, Wellenberg (75/ Douglas), Wielaert, Braafheid, Heubach, Wilkshire, El Ahmadi, Brama (46/ Hersi), Denneboom (68/ Huysegems), N'Kufo, Elia


Willem II - PSV 0-1
84' Simons 0-1 (strafschop)


Toeschouwers: 14.192
Scheidsrechter: Jol
Gele kaart: Mathijssen, Aerts (Willem II)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Bælum, Hill, Swinkels, Mathijssen (90/ Demouge), Boutahar, v.d. Struijk (87/ Cristiano), Poepon (76/ Douglas, Mourad, Grégoire

PSV: Gomes, Alcides, Marcellis, Salcido, Zonneveld (69/ Rajkovic), Farfán (73/ Koevermans), Simons, Afellay, Bakkal, Dzsudzsák, Lazovic (63/ Méndez)


NEC - Excelsior 0-1
71' Den Ouden 0-1


Toeschouwers: 12.150
Scheidsrechter: Braamhaar
Gele kaart: Sibum (NEC), Luijckx, Steur (Excelsior)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen (72/ Olsson), El-Akchaoui, Sibum, Holman (57/ Davids), Vadócz, Lens, v. Beukering, Bobson (72/ Worm)

Excelsior: Graafland, Bandjar, v. Nieuwstadt, v. Steensel, v. Peppen, Luijckx, Demir, Pardo (81/ Korf), Braber, Den Ouden (73/ Voskamp), Steur



Heracles Almelo - SC Heerenveen 2-2
18' Beerens 0-1
20' Garcia-Gracia 1-1
30' Sulejmani 1-2
80' Schilder 2-2

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: v. Boekel
Gele kaart: Rahim, Everton, Looms (Heracles Almelo) Bradley, Beerens, Dingsdag (SC Heerenveen)
Rode kaart: Rahim (82) (Heracles Almelo)

Opstellingen

Heracles-Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Rahim, Klavan, Looms, Breukersm (73/ Schilder, Garcia-Garcia, Quansah, Everton (85/ Smit), Lakic, Michalke (65/ Cristensen)

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, H. Drost (86/ Paulo Henrique), Dingsdag, Breuer, Beerens (93/ Smárason), Grindheim, Bradley, Pranjic (80/ Prager, Sibon, Sukejmani)

Haase treft Murray in 1e ronde Ahoy'

Robin Haase moet het in de eerste ronde van het ABN-Amro toernooi in Ahoy' opnemen tegen Andy Murray. De Brit is als zesde geplaatst.

Murray is in vorm, hij bereikte vandaag nog de finale van het toernooi in Marseille. Raemon Sluiter, die na het toernooi in Rotterdam zijn carrière beëindigd, neemt het in de eerste ronde op tegen Michael Llodra. Sluiter was tevreden met de loting: "Hij staat niet op mijn lijstje van vijf spelers waar ik liever niet tegen tennis in de eerste ronde." Sluiter zei tevens dat Murray daar wel stond, reagerend op de loting van Haase.

De als eerste geplaatste Rafael Nadal neemt het in de eerste ronde op tegen Dmitri Toersoenov. Nikolaj Davidenko, als tweede geplaatst, treft een qualifier. Een loting waarmee ook toernooidirecteur Richard Krajicek tevreden mee is. "Het is wel oké, vooral Raemon heeft een gunstige loting. Haase krijgt het moeilijk, Murray staat bij mij op mijn lijstje van spelers die ik de halve finale zie halen, misschien wel de finale."

Krajicek had maar één grote wens voor de loting. "Ik wilde per sé niet dat Nadal tegen Sluiter lootte. Ik had Sluiter namelijk al beloofd dat hij dinsdagavond zou spelen, terwijl ik Nadal had beloofd dat hij op woensdagavond mocht starten. Dinsdag speelt namelijk zijn favoriete voetbalclub Real Madrid in de Champions League tegen AS Roma, en dat wil hij graag zien. Als ze tegen elkaar hadden geloot, had ik één van de twee teleur moeten stellen. Die keuze hoef ik nu gelukkig niet te maken."

Scouts vinden dode man

Icoon PolitieLeden van de scoutinggroep in Nistelrode vonden het stoffelijk overschot van een man die sinds dinsdag vermist werd. Het is niet duidelijk waar de man aan is overleden. Het levenloze lichaam werd gevonden bij een visvijver, vlak bij het huis van de man.

De politie heeft sinds dinsdag gezocht naar de man, er werden helikopters ingezet en er is een opsporingsbericht uitgegaan op de landelijke televisie. Een woordvoerder van politie bevestigde dat het inderdaad de vermiste man betreft.

Man valt op straat in slaap na val van fiets

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige zatlap uit Vlissingen is afgelopen nacht in slaap gevallen op straat. Vermoed wordt dat hij tegen een geparkeerde auto is aangefietst en vervolgens van zijn fiets is gevallen. De straatstenen lagen waarschijnlijk stukken beter dan zijn bed dat enkekele kilometers verder stond.

De man werd rond 1.10 uur gevonden door enkele agenten op de Troelstraweg. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap. De Zeeuw liep door zijn val enkele schaafwonden op.

Madonna maakt documentaire

Icoon ShowbizzMadonna hoopt volgend jaar tijdens het Filmfestival in Cannes, haar eigen documentaire, I am because we are, te presenteren. Bij het Berlijns filmfestival waar ze was, vertelde ze de aanwezige pers dat zij zojuist de documentaire heeft afgerond. Zij nam de productie en het regisseerwerk voor haar rekening. De film gaat over de moeilijkheden van arme kinderen in Malawi, waar Madonna vanaf 2006 humanitaire projecten leidt. Samen met Guy Richie, haar man, adopteerde zij een jongetje uit Malawi.

De film die dit weekend première in Duitsland draaide, Filth and wisdom, vertelt het verhaal over het chaotische leven van beginnende artiesten in Londen. Madonna zei geinspireerd te zijn geweest door haar eigen ervaringen. Dertig jaar geleden werkte ze als danseres en probeerde in New York door te breken.

Ferrari in Frankrijk van de weg geplukt

Icoon BuitenlandsEen Italiaans stel is in Frankrijk op de snelweg aangehouden omdat zij veel te hard reden. De Franse politie moest hen een tijdje achtervolgen omdat ze te hard reden en het gevaarlijk was om ze tot stoppen te brengen.

Na ruim dertig kilometer konden zij echter aangehouden worden. Hun gemiddelde snelheid lag op 198 kilometer per uur. Daarbij werd in de auto 3 gram cocaïne gevonden. De auto van de Italianen, een Ferrari, is in beslag genomen. Zelf zijn ze inmiddels weer op vrije voeten. Het stel moet in mei of juni zich voor de rechter in Frankrijk verantwoorden.

Stroetinga wint scratch bij WB

Bij wereldbeker wedstrijden baanwielrennen in Kopenhagen heeft Wim Stroetinga de winst gegrepen bij de scratch.

De winst was echter net niet genoeg voor de eindzege in de wereldbeker. Daarin bleef Duitser Roger Kluge Stroetinga vier punten voor.

Op de teamsprint bij de dames eindigden Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis in Kopenhagen als tweede, wat genoeg was voor de eindzege in de wereldbeker. Ze bleven daarin het Franse team tien punten voor.

Man masturbeert in politieauto

Icoon ShockingDe Zweedse politie kreeg onlangs een telefoontje van een vrouw die een masturberende man had aangetroffen in een trappenhal.

Enkele agenten kwamen een kijkje nemen en troffen man aan, die bezig was met zijn handwerk. De agenten arresteerden de man en stopten hem in de politiewagen. De man kon geen genoeg krijgen van het spelen met zijn pielemans, en bleef gedurende de veertig minuten durende rit naar het politiebureau doorgaan met masturberen.

De man bleek niet voor het eerst opgepakt te zijn door de politie. Hij is ook al een keer betrapt op masturberen in kerken en openbare plaatsen.

Doe mee en word FOK!Idol

Icoon SitenewsFOK!kers opgelet: ben je er van overtuigd dat je een gouden stem hebt, maar durf je eigenlijk niet mee te doen met Idols? Dan is dit je kans, want FOK! organiseert een eigen talentenjacht. Het doel van deze talentenjacht is om te zien of er op FOK! nog onontdekte idolen rondlopen. Je kunt in het daarvoor bestemde topic aangeven of je hier wel of juist helemaal niets voor voelt.

Als je beschikt over een microfoon en opnameapparatuur is dat al voldoende. Stuur je opgenomen video in (bijvoorbeeld te uploaden bij YouTube) en je dingt mee naar de titel FOK!Idol.

Je kunt je video insturen tot en met 28 februari, waarna de userstemronde zal beginnen. Mocht hier een gelijke stand uit voortkomen, kan het zijn dat je een nieuwe video moet insturen (misschien thema-afhankelijk).

Voor meer informatie over de FOK!talentenjacht kun je terecht op het forum! We wensen alle deelnemers veel succes bij hun poging om onsterfelijk beroemd te worden.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de zeventiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Noordwijk 1-0
Excelsior Maassluis - SHO 3-1
FC Lisse - DOTO 1-0
Quick Boys - Katwijk 1-0
Rijnsburgse Boys - Capelle 5-1
TOGR - ASWH 2-3
Zwaluwen '30 / Henver - Ter Leede 1-0

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Hoek 2-3
Bennekom - IJsselmeervogels 2-2
GVVV - LRC Leerdam 3-0
Kloetinge - Kozakken Boys 0-1
Nivo Sparta - Geinoord 1-2
Spakenburg - DOVO 1-1
Sparta Nijkerk - Nunspeet 1-0

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - DOS Kampen 2-0
Excelsior '31 - ONS Sneek 0-0
Flevo Boys - Staphorst 0-0
Go Ahead Kampen - HHC Hardenberg 1-1
PKC '83 - ACV 3-3
VVOG - SC Genemuiden 0-5
WHC - Oranje Nassau 3-0

FOK!Blog Babe Battle #48

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Anastasia en in de rechterhoek Kira! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

 vs

De grenzen van de onafhankelijke filmkunst

cultheld stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Hij inspireerde postuum Steve Buscemi, werd regisseur zonder ooit een filmacademie te hebben bezocht en veroorzaakte wereldwijd met de korte film Submission meer commotie dan oude meesters als Pasolini en Visconti ooit gedaan hebben: Theo van Gogh mag met recht een markante kunstenaar worden genoemd. Dat het maken van kunst hem uiteindelijk zijn leven zou kosten, had bijna niemand in Nederland kunnen voorzien... of toch wel?

Maldini speelt mogelijk 1000e duel

Paolo Maldini kan zaterdagavond, tijdens het treffen tegen Parma, zijn 1000e officiële wedstrijd voor AC Milan spelen. Het clubicoon van de laatstgenoemde club debuteerde op 23 januari 1985 bij zijn huidige werkgever en is zijn eerste liefde altijd trouw gebleven.

Maldini maakte eerder dit seizoen al bekend dat hij zijn schoenen na deze voetbaljaargang aan de wilgen hangt. De Italiaan heeft overigens de meeste interlands voor zijn land achter zijn naam staan, namelijk 126.

Eind december liet AC Milan weten dat ze vanaf volgend seizoen niet meer met het rugnummer drie zullen spelen. Deze zal pas gebruikt worden als de zoon van deze voetballer in de selectie van de Rossoneri terecht komt.


Paolo Maldini; het clubicoon van AC Milan

Liuzzi: "Geen problemen met Berger"

Afgelopen week zou Vitantonio Liuzzi tijdens een interview met het blad Autosprint hebben uitgehaald naar Scuderia Toro Rosso-teambaas Gerhard Berger, aangezien hij komend seizoen geen racestoeltje heeft. De Italiaan heeft gezegd dat het betreffende verhaal door de media uit zijn verband is gerukt.

"De relatie was aan het eind van het jaar eigenlijk best goed. Aan het begin was er wel wat spanning, maar daarna hebben we een goede relatie opgebouwd," liet Liuzzi in een reactie weten. "Gerhard wist de hele tijd al dat hij Sebastien Bourdais wilde hebben. De komst van Sebastian Vettel maakte het wat lastiger en Berger vond het een betere beslissing om hem te behouden. Ik heb hier echter geen slecht gevoel over. Er is geen conflict. Dit hoort nou eenmaal bij de Formule 1."

Ook zou Liuzzi hebben gezegd dat een eventuele overgang naar Red Bull tegen werd gehouden door Adrian Newey, technisch directeur van Scuderia Toro Rosso. Deze uitspraken zijn inmiddels ook naar het land der fabelen verwezen. "Er was wel het plan om me naar Red Bull te halen, maar ik heb niet iedereen in het team overtuigd. Ik denk dat Adrian een van die mensen was. Het is alleen niet zo dat hij mijn komst daadwerkelijk tegen heeft gehouden. Ik ben er verder niet boos over."

Verder is de nieuwbakken testrijder van Force India duidelijk over zijn toekomst. "Mijn doel is natuurlijk om in 2009 weer te racen in de Formule 1. Ik doe daar veel moeite voor en ik voel dat mijn rol bij Force India positief is. Ze geven me veel kansen en ik kan veel kilometers maken. Ik zal dit jaar mijn best doen om de auto te beter te maken, want ik denk dat het team in 2009 een flinke stap vooruit kan maken."

TBS geëist tegen beruchte kinderverkachter

Icoon JustitieTegen de beruchte kinderverkrachter de 'steentjesgooier' is gisteren voor de rechtbank in Breda 10 jaar cel én tbs geëist. Volgens Justitie heeft de 55-jarige Geoffrey Jacobs op 10 september 2006 een 9-jarig Bredaas meisje in haar eigen slaapkamer verkracht. De verdachte, die eerder een onderzoek naar zijn psyche weigerde, ontkent in alle toonaarden.

Jacobs kan echter geen verklaring geven voor het feit dat op de vloerbedekking van de slaapkamer van het meisje sperma is aangetroffen dat zijn DNA bevat. Bovendien beschikt Justitie over een uitgebreide en gedetailleerde verklaring van het slachtoffer die regelrecht naar de verdachte wijst.

De 55-jarige Brabander is al diverse keren veroordeeld voor zedendelicten. Hij kon op 6 oktober 2006 in Roosendaal worden aangehouden nadat, bij hoge uitzondering, in een opsporingsbericht op televisie zijn foto was getoond.

Jacobs hield eind jaren negentig huis in de Eindhovense wijk Woensel. Daar gooide hij steentjes tegen slaapkamerramen van kleine meisjes, wat hem de naam de 'Woenselse steentjesgooier' opleverde. Als de meisjes niet op zijn avances in zouden gaan, dreigde hij hun ouders te vermoorden. Zo wist hij meerdere malen kinderen in hun slaapkamertje te misbruiken. Een kind zelfs terwijl haar ouders in de kamer ernaast lagen te slapen.

Booy: "Wedstrijd in korte tijd beslist"

Foeke Booy wist gisteravond, na afloop van het verloren duel tegen Ajax (6-2), geen glimlach te produceren. De oefenmeester zag namelijk dat zijn ploeg helemaal niets tegen het spel van de Amsterdammers in te brengen had. In de eerste helft kreeg de club al vijf doelpunten tegen.

"De wedstrijd werd in korte tijd volledig beslist," concludeerde Booy. "Binnen enkele minuten ging de stand van 1-0 naar 5-1. Dan kun je het vergeten. We zijn dan toch niet meedogenloos en weerbaar genoeg."

WB Inzell: Davis wint 1000 meter, Bos derde

Shani Davis is er in geslaagd om voor de derde keer een wereldbekerwedstrijd op de 1000 meter te winnen. De Amerikaan werkte de kilometer in het Duitse Inzell in een tijd van 1:10,58 af. Denny Morrison (1:11,03) en Jan Bos (1:11,26) moesten zich tevreden stellen met de tweede en derde plaats.

Davis moest het in zijn race opnemen tegen Bos. Na 200 meter leek het er al op dat de schaatser een fantastische tijd neer zou zetten. De Nederlander liet zich echter niet kennen, reed zijn eigen race en was in de slotronde zelfs 0,30 seconden sneller dan zijn opponent.

Simon Kuipers reed tegen Mika Poutala en wist de Fin uiteindelijk te verslaan. Toch eindigde de Nederlandse schaatser, vanwege een moeizame wissel, op de achtste plaats.


Uitslag eerste 1000 meter, mannen:

#NaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1:10,58
2Denny MorrisonCanada1:11,03
3Jan BosNederland1:11,26
4Remco Olde HeuvelNederland1:11,42
5Lars ElgersmaNederland1:11,55
6Mark TuitersNederland1:11,85
7Jeremy WotherspoonCanada1:12,01
8Simon KuipersNederland1:12,11
9Dmitry LobkovRusland1:12,17
10Mika PoutalaFinland1:12,37

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Shani Davis590
2Denny Morrison536
3Jan Bos435
4Simon Kuipers366
5Jeremy Wotherspoon360
6Lee Kyou-Hyuk358

Badmintonsters naar EK-finale

De Nederlandse badmintonsters hebben de finale van het EK voor landenteams bereikt. De vrouwen kenden in de halve finales nauwelijks problemen met Schotland en wonnen uiteindelijk met 3-0. In de finale kruist het team de degens met Duitsland of Denemarken.

De overwinning op de Schotten had Nederland voornamelijk te danken aan de drie enkelspeelsters. Zij zorgden namelijk voor de 3-0-voorsprong, waarna het dubbelspel een formaliteit was. Judith Meulendijks begon de dag tegen Susan Hughes, die ook wel als eeuwig talent wordt aangemerkt. De Nederlandse verloor de eerste game, maar zette in de daaropvolgende twee games orde op zaken. De standen waren uiteindelijk 18-21, 21-7 en 21-16.

Daarna was het de beurt aan Rachel van Cutsen. Zij won met groot gemat van de zwakspelende Linda Sloan (21-6 en 21-14). Karina de Wit zorgde er uiteindelijk voor dat Nederland zich voor de eindstrijd plaatste. Zij won met 21-18 en 21-13 van Rita Yuan Gao, een van oorsprong Chinese badmintonster.

Maaskant: "KNVB maakt MVV monddood"

Robert Maaskant is ontevreden over de scheidsrechters in de Jupiler League. De trainer van MVV is boos op de KNVB, vanwege de behandeling die zijn ploeg tijdens het duel tegen RKC Waalwijk heeft gekregen. De oefenmeester is van mening dat de arbiters tegen de Limburgse club fluiten.

Na afloop van de wedstrijd tussen MVV en RBC Roosendaal uitte Maaskant forse kritiek op de KNVB. De oefenmeester reageerde namelijk op de straf die de Maastrichtenaren mogelijk zullen krijgen. De aanleiding hiervoor zijn de spreekkoren tijdens het duel tegen RKC Waalwijk. "MVV wordt door de KNVB monddood gemaakt," was de duidelijke taal van de trainer. "De emotie op de tribunes is juist de kracht van deze club."

Arbiter Dick van Egmond mocht, nadat het duel tegen RKC Waalwijk was voltooid, niet in de bestuurskamer komen. De verwachting is dat MVV ook hiervoor een sanctie zal krijgen. Maaskant: "Wat er gebeurd is, zal Van Egmond wel gekrenkt hebben. Na dit akkefietje zijn de arbiters blijkbaar geïnstrueerd om tegen MVV te gaan fluiten, ons bewust te zoeken. Zo’n incident mag natuurlijk nooit invloed hebben op het gedrag van andere scheidsrechters. Maar toch lijken we nu de dupe te worden van een gekrenkte Van Egmond."

Hiermee refereerde de trainer van MVV aan het fluitgedrag van Roelof Luinge tijdens het treffen met RBC Roosendaal. Maaskant is van mening dat de scheidsrechter de hele wedstrijd tegen zijn ploeg floot. "Na afloop van de wedstrijd kreeg onze verdediger Sjoerd Winkens zelfs een gele kaart, omdat hij tegen de grensrechter had gezegd dat hij goed had gevlagd. Misschien met een ietwat cynische ondertoon, maar daar moet je als scheidsrechter tegen kunnen. Dit was gewoon ons zoeken", besloot de trainer van de Limburgers.

Luinge reageerde op deze uitspraak met de volgende woorden: "Onzin, wij zoeken MVV helemaal niet op."

[Upd] 'Fontein stapt op bij Ajax'

Maarten Fontein stapt per direct op bij Ajax. Volgens Voetbal International is het vertrek van de algemeen directeur het directe gevolg van het rapport van de Commissie Coronel. In het rapport heeft de commissie harde kritiek geleverd op het technische beleid van de Amsterdammers.

Voorlopig zullen de taken van Fontein overgenomen worden door financieel directeur Jeroen Slop. De clubleiding zal het plotselinge vertrek morgen op een persconferentie toelichten.

Update 15.54 uur
Fontein is nog niet uit eigen beweging weggegaan bij Ajax. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft hem verzocht om per direct op te stappen maar de algemeen directeur heeft hier nog geen gehoor aan gegeven. Dit meldt De Telegraaf.

Prince wil miljoenen van torrentsite Pirate Bay

Icoon PiracyDe mensen achter de Zweedse website The Pirate Bay kunnen hun borst nat maken. Onder meer Prince en The Village People zijn van plan via de rechter miljoenen euro's te eisen van de muzieksite. Via de website kun je handig naar torrents zoeken, waarmee je allerhande leuke dingen (als films, muziek en games) kunt binnenhalen op je pc. Op veel van die zaken rust uiteraard copyright.

The Pirate Bay is met tien tot vijftien miljoen gebruikers de populairste website om naar dit soort bestanden te zoeken. De makers van de site zijn vorige maand aangeklaagd voor het helpen van mensen bij het schenden van copyright-bepalingen.

Niet alleen Prince en The Village People maar ook de artiesten Van Morrison en Chet Baker (waarschijnlijk diens nabestaanden) zijn van plan om een klacht in te dienen.

Games toegevoegd aan Virtual Console

Het was gisteren weer vrijdag en dus werden er weer een aantal nieuwe games aan de Virtual Console voor de Nintendo Wii toegevoegd! Deze week vinden we twee gouwe ouwe in de New-sectie:

Phantasy Star II (SEGA MegaDrive) (800 punten)
Deze bekende RPG serie vond zijn eerste deel op de SEGA MegaDrive met Phantasy Star II en is een episch verhaal dat plaatsvindt in een futuristische wereld.

Eternal Champions (SEGA MegaDrive) (800 punten)
In deze fighter moeten negen helden die te vroeg gestorven zijn het tegen elkaar opnemen om Eternal Champion te worden. Wie wint mag terug naar Aarde en zijn of haar dood wreken. Deze fighter bevat tal van features die hun tijd vooruit waren, en is zeker de moeite waard voor fans!

Kaartverkoop Singapore een enorme chaos

Voor de mensen die kaartjes wilden bemachtigen voor de eerste Grand Prix van Singapore was het vrijdag wederom een dag vol frustratie.

Donderdag gingen er 70.000 kaartjes in de verkoop, maar volgens de plaatselijke krant The Straits Times is de kaartverkoop een complete chaos. Fervente kopers probeerden urenlang een stoeltje te bemachtigen via de telefoon, internet en aan de balie voor ze het na uren gefrustreerd opgaven. De organisator van de Grand Prix heeft vrijdag een spoedbijeenkomst gehouden om de problemen te bespreken.

De eerste Grand Prix van Singapore zal op 28 september plaatsvinden. De race wordt de eerste in de Formule 1 die bij nacht wordt verreden.

WB Inzell: Friesinger zegeviert op 1000 meter

Anni Friesinger is er in geslaagd om de eerste 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Inzell te winnen. Het was de zevende achtereenvolgende keer dat de Duitse schaatsster op deze afstand de winst greep. Alleen de wedstrijden in Salt Lake City wist ze niet te winnen.

Met een tijd van 1:17,81 bleef Friesinger ruim boven het baanrecord, dat op 1:16,10 staat. Toch was de Duitse vele malen sneller dan de nummer twee, Ireen Wüst. De Brabantse klokte namelijk een tijd van 1:18,79. Paulien van Deutekom had een kans om de bronzen plak te pakken, maar Shannon Rempel zorgde er eigenhandig voor dat dit niet gebeurde.

Chiara Simionato (tweede in de WB-stand), Christine Nesbitt (derde) en Cindy Klassen (vijfde) waren niet aanwezig in de Duitse stad, dus kwamen niet in actie.


Uitslag eerste 1000 meter, dames:

#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1:17,81
2Ireen WüstNederland1:18,79
3Shannon RempelCanada1:19,24
4Paulien van DeutekomNederland1:19,59
5Brittany SchusslerCanada1:19,93
6Annette GerritsenNederland1:20,59
7Sayuri YoshiiJapan1:20,60
8Marianne TimmerNederland1:21,14
9Heike HartmannDuitsland1:21,34
10Jorien VoorhuisNederland1:21,37

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Anni FriesingerDuitsland760
2Chiara SimionatoItalië440
3Ireen WüstNederland432
4Chrinstine NesbittCanada370
5Shannon RempelCanada341
6Cindy KlassenCanada334

PSV drogeerde Ronaldo wel/niet

De medische staf van PSV heeft Ronaldo in 1994 anabole steroïden toegediend om de beenspieren van de toen piepjonge en fragiele Braziliaanse spits sterker te maken.  Dat beweert althans Bernardino Santi in de Braziliaanse krant Folha. Santi is de coördinator van de antidopingcommissie van de Braziliaanse voetbalbond. Hij baseert zich op informatie van collega's uit Holland.

Ronaldo's kniebanden en -pezen hebben in zijn verdere voetballoopbaan door de doping van PSV  zwaar te lijden gehad. De nieuwe zware knieblessure van de 31-jarige speler van AC Milan is daarvan het bewijs. Volgens Santi was het destijds de bedoeling bij de 18-jarige Ronaldo sterkere beenspieren te kweken zodat hij beter bestand zou zijn tegen het fysieke spel in de Europese competitie.

Zijn pezen en banden waren nog niet voldoende ontwikkeld om die toegenomen spierkracht goed op te vangen. ''In eerste instantie levert het kracht en kwaliteit op, maar op de lange termijn heeft het schadelijke effecten. De rekening die je betaalt voor het gebruik van anabole steroïden kan tien tot twintig jaar later komen'', aldus Santi.

'Aperte nonsens'
Directeur Jan Reker van PSV reageerde vandaag kort maar krachtig op de aantijgingen van de Braziliaanse arts. ''Ik durf het nog niet eens te vragen aan onze clubarts Cees Rein van den Hoogenband, zo'n onzin is het. Ik heb begrepen dat deze arts meteen ontslagen is na zijn uitspraken'', aldus Reker.

Woordvoerder Pedro Salazar van PSV zei in een reactie dat ''bij PSV nooit anabole steroïden zijn gebruikt en dat dat ook nooit zal gebeuren''.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Oude auto's en busjes in A'dam niet welkom

Icoon FileDe Amsterdamse PvdA-wethouder van Verkeer Tjeerd Herrema wil oude voertuigen uit de binnenstad gaan weren. Eerder deze maand werd al bekend dat hij alle auto's die vóór 1992 zijn gebouwd de toegang tot het centrum wil ontzeggen. Maar nu blijkt dat hij ook alle bestelbusjes die de lucht meer vervuilen dan is toegestaan volgens de Europese normen uit 1999, wil weren.

Dat betekent dat deze busjes, van 8 jaar en ouder, niet meer binnen de ring A10 mogen komen. De bestelbusjes zullen onder de 'milieuzone' gaan vallen die al vanaf oktober dit jaar voor vrachtwagens van kracht wordt en waarover afspraken zijn gemaakt met het bedrijfsleven.

Een woordvoerder van de auto-importeurs en -fabrikanten spreekt van een 'vergaande maatregel'. ''''Alleen hele nieuwe bestelbusjes en vrachtwagens kunnen straks Amsterdam in.'' Het voornemen om ook dieselauto's zonder roetfilter de toegang te ontzeggen, zou zelfs gloednieuwe voertuigen kunnen treffen.

In een conceptplan van de wethouder staat te lezen dat hij beducht is voor verzet vanuit de bevolking. ''Bij gebrekkige communicatie kunnen de maatregelen worden gezien als autootje pesten'', waarschuwt de hoofdstedelijke PvdA-bewindsman.

WB Inzell: Kato verrast op 500 meter

Joji Kato is er in geslaagd om tijdens de eerste 500 meter bij de mannen, die in tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Inzell werd verreden, van Jeremy Wotherspoon te winnen. Hierdoor moet de Canadees nog even wachten op zijn zevende seizoenszege.

Kato werd dit seizoen slechts eenmaal tweede. Dat was tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Alle andere keren bleef de Japanner ver van het podium verwijderd. In de Duitse stad zette de schaatser uiteindelijk een tijd van 35,48 seconden op de klokken. Dit was een fractie sneller dan de tijd van Wotherspoon, die 0,13 seconden langer nodig had.

De Nederlandse inbreng was wat mager, aangezien zij de top tien niet wisten te behalen. Jacques de Koning mocht zich de beste Nederlander noemen met een tijd van 36,18 seconden.


Uitslag eerste 500 meter, heren:

#NaamLandTijd
1Joji KatoJapan35,48
2Jeremy WotherspoonCanada35,61
3Keichiro NagashimaJapan35,82
4Dmitry LobkovRusland35,84
5Mika PoutalaFinland35,88
6Mike IrelandCanada35,91
7Tuchker FredricksVerenigde Staten36,02
8Vincent LabrieCanada36,06
11Jacques de KoningNederland36,18
12Lars ElgersmaNederland36,20

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Lee Kang-SeokZuid-Korea715
2Jeremy WotherspoonCanada680
3Dmitry LobkovRusland560
4Mun JoonZuid-Korea540
5Lee Kyou-HyukZuid-Korea534
6Mika PoutalaFinland509

Kaartverkoop Pinkpop loopt hard

Icoon MuziekAls je nog kaarten wil voor Pinkpop moet je opschieten. Het loopt namelijk storm in de voorverkoop van het festival. Dat zegt Pinkpop-directeur Jan Smeets. Volgens hem worden alle records verbroken.

De voorverkoop begon vanochtend op 10.00 uur. Binnen een kwartier waren er al 10.000 kaarten verkocht. Er is alleen een probleem nu met de verkoop via internet. "De server ligt eruit om via internet te bestellen", zegt Jan Smeets. Volgens hem is het verstandiger om het zondag nog eens te proberen.

Afgelopen week werd de line-up van Pinkpop bekend. Onder andere Metallica, Foo Fighters, Counting Crows, Editors en Alter Bridge treden op.

Huntelaar pleit voor kunstgras in de ArenA

Klaas Jan Huntelaar en John Heitinga zijn niet te spreken over de slechte staat van het veld in de Amsterdam ArenA. Gisteren tijdens de wedstrijd Ajax-Sparta waren er opnieuw diverse slechte plekken, terwijl het veld nog geen twee maanden ligt.

"We hebben in de rust gevraagd of er gesproeid kon worden. Dat was helaas niet mogelijk. Ik vind het heel vervelend om zoiets te vragen, want je weet dat de mensen hier heel erg hun best doen", aldus Heitinga tegen De Telegraaf.

Klaas Jan Huntelaar, de topscorer van de Amsterdammers, was minder voorzichtig in zijn antwoord. "Het zal nooit wat worden hier in de ArenA. Ik voetbal liever op echt gras, maar misschien is kunstgras voor de ArenA een betere optie."

Reker: 'Dopingverhaal Ronaldo onzin'

Jan Reker heeft namens PSV gereageerd op de beschuldigingen van een Braziliaanse arts. Volgens de arts zou de medische staf van PSV in 1994 anabole steroïden toegediend hebben aan Ronaldo om zijn beenspieren sterker te maken. Reker doet het verhaal af als onzin.

"Ik durf het nog niet eens te vragen aan onze clubarts Cees Rein van den Hoogenband, zo'n onzin is het. Ik heb begrepen dat deze arts meteen ontslagen is na zijn uitspraken", aldus Reker.

De verhalen zijn in de wereld gekomen door Bernardino Santi, coördinator van de antidopingcommissie van de Braziliaanse voetbalbond. Volgens hem zou het toedienen van anabole steroïden ervoor hebben gezorgd dat de kniebanden en -pezen van Ronaldo zwaar te lijden hebben gehad in zijn verdere voetballoopbaan. Volgens Santi is de nieuwe zware knieblessure het bewijs.

WB Inzell: Gerritsen tweede op 500 meter

Annette Gerritsen is zaterdag, tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Inzell, als tweede op de eerste 500 meter geëindigd. De winst ging naar de Duitse Jenny Wolf. De derde stek werd gedeeld door Sayuri Yoshii en Svetlana Kaykan.

Wolf legde de kortste afstand af in een tijd van 38,66 seconden. Dit was slechts 0,41 seconden boven haar eigen baanrecord en 0,88 seconden sneller dan Gerritsen. Marianne Timmer legde beslag op de zevende plaats. De Sappermeerse werd in het algemeen klassement van deze wereldbekerafstand door Yoshii voorbij gestreefd. Wang Beixing en Lee Sang-Hwa kwamen in Inzell niet in actie.


Uitslag eerste 500 meter, dames:

#NaamLandTijd
1Jenny WolfDuitsland38,66
2Annette GerritsenNederland39,54
3Svetlana KaykanRusland39,61
=Sayuri YoshiiJapan39,61
5Nao KodairaJapan39,82
6Judith HesseDuitsland39,91
7Marianne TimmerNederland39,93
8Pamela ZöllnerDuitsland40,00
9Shihomi ShinyaJapan40,01
10Natasja BruintjesNederland40,06

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Jenny WolfDuitsland1060
2Annette GerritsenNederland668
3Wang BeixingChina520
4Lee Sang-HwaZuid-Korea474
5Sayuri YoshiiJapan468
6Marianne TimmerNederland445

Politieagente beroofd in politiepost

Onze zuiderburen worden steeds brutaler. Zo hebben ze een agente van de Brusselse spoorwegpolitie vrijdagnacht overvallen, nota bene terwijl ze zich veilig achtte in de politiepost. De poort van het gebouw kon echter niet volledig worden afgesloten, waarop twee overvallers de garage van het gebouwtje wisten binnen te dringen.

Eenmaal binnen, zetten ze de agente een mes op haar keel, opdat haar niets restte dan haar handtas af te geven. Deze was met tweeduizend euro goed gevuld, omdat ze gisterochtend haar huur wilde betalen. De vrouw is met de schrik vrijgekomen.

Haar collega's zijn gisteren in staking gegaan, om zo de slechte staat van de politiegebouwtjes aan de kaak te stellen. "Wij hebben vandaag gestaakt om onze steun te betuigen aan onze collega", verklaart Steven Meert van de Belgische vakbond ACV. "Maar we willen ook de onveilige situatie aankaarten. Al in mei vorig jaar hebben we de overheid gewezen op de slechte staat van de poort, maar we hebben nog geen reactie gekregen. Anderhalve maand geleden konden vandalen binnendringen in de verkeerspost van Oudergem. Daar beschadigden ze alle dienstvoertuigen. De poort is nog altijd niet hersteld. Die onveilige situatie kan toch niet blijven duren?"

PSV wil Koster als assistent

In de zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer is PSV uitgekomen bij Adrie Koster. De interim-trainer van Ajax heeft inmiddels toestemming gevraagd om gesprekken te voeren met de Eindhovenaren.

Koster zou in Eindhoven de veldtrainingen moeten gaan verzorgen. Kees Ploegsma, de zaakwaarnemer van Koster, heeft de interesse van PSV bevestigd. "Ik kan niet ontkennen dat Koster op een lijstje staat. Maar hij is niet de enige kandidaat", aldus Ploegsma.

Koster speelde in het verleden veertig wedstrijden voor PSV. Hij moest zijn loopbaan vroeg beëindigen door een zware blessure.

Van Middelkoop: fouten bij inval Irak

Icoon Oorlog Het is evident dat er fouten zijn gemaakt bij het besluit om in 2003 Irak in te vallen. Dat hebben de Britten en Amerikanen achteraf zelf ook toegegeven. ''Maar ik heb nooit getwijfeld aan de legitimiteit van het interveniëren met de kennis van toen.''

Dat zei minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vanochtend in het radioprogramma Tros Kamerbreed. De bewindsman van de ChristenUnie voegde daar aan toe dat de juridische legitimatie van de inval in Irak niet de belangrijkste vraag is. Dat is volgens hem de vraag: ''Hoe zorg je er voor dat je er op een fatsoenlijke manier uitkomt en het land achterlaat op een betere manier dan je het aantrof?''

Van Middelkoop hekelde de voormalige bewindslieden die volgens het televisieprogramma NOVA deze week anoniem kritiek hadden op het besluit van het kabinet waar zij zelf in zaten om de interventie in Irak politiek te steunen.  ''Ik weet niet wat hen heeft bezield, om daar anoniem over te spreken.''

Donderdag totale maansverduistering

In de nacht van 20 op 21 februari is een totale maansverduistering zichtbaar in Nederland. De verduistering vindt midden in de nacht plaats, waardoor het noodzakelijk is om lang op te blijven of midden in de nacht wakker te worden. Tijdens het maximum van de maansverduistering zal de maan zich hoog aan de hemel bevinden.

Hoe laat begint het?
De verduistering begint om 02.43 uur aan de linkerkant van de maan en is volledig om 04.26 uur. Om 06.09 uur komt de maan uit de kernschaduw en is alles weer voorbij. De maansverduistering is te zien in Europa en Zuid-Amerika, maar het is nog afwachten of de weersomstandigheden gunstig zijn. Volgens de verwachtingen van dit moment wordt het weer vanaf dinsdag of woensdag wisselvalliger.

Hoe werkt een verduistering?
Een maansverduistering treedt op wanneer de maan door de schaduw van de aarde trekt. Er kan gedurende enkele uren geen rechtstreeks zonlicht op de volle maan vallen. Toch blijft de maan zichtbaar omdat de atmosfeer rond de aarde nog rode zonnestralen richting de maan afbuigt.

Deze maansverduistering zal op de site van AstroVersum via diverse livebeelden te volgen zijn.

Met dank aan AstroNova voor het herschrijven en de submit.

Serviërs Kosovo zien EU-missie als bezetting

Icoon BuitenlandsDe Serviërs in Kosovo zijn fel gekant tegen het besluit van de Europese Unie tussen de 1800 en 2200 politieagenten, marechaussees, rechters en officieren van justitie naar het gebied te sturen. De Servisch-Kosovaarse leider Milan Ivanovic rept van een bezetting van Kosovo.

De Europese Unie gaf zaterdag het startschot voor de justitiemissie EULEX. Die moet de politie, justitie en douane van Kosovo gaan ondersteunen. De NAVO-troepenmacht KFOR blijft in het gebied voor de veiligheid. Kosovo is nu nog onderdeel van Servië, maar zal naar verwachting zondagmiddag de onafhankelijkheid uitroepen.

CD: Voicst - A Tale Of Two Devils

Een koddig overzicht van metrolijntjes begeleidt het album van Voicst, A Tale Of Two Devils. Elke lijn neemt je mee op reis door een track, met korte opmerkingen of songtekstfragmenten en de tijd waarop ze in het nummer te horen zijn. De kruisingen van de lijnen komen op twee 'hubs' tezamen, "Love Sucks" en "Cause and Effect". Liefde en donkere thematiek komen dan ook meerdere malen terug op deze plaat.

Meisje ontsnapt na jaren aan cafébaas

Icoon Shocking In de Braziliaanse stad Luziania is een 19-jarig meisje ontsnapt aan haar ontvoerder. De uitbater van een café heeft haar jarenlang gevangen gehouden en misbruikt. Media in het Zuid-Amerikaanse land melden dit op gezag van de politie.

Het drama begon tien jaar geleden toen het meisje de man om een aalmoes vroeg. Het slachtoffer heeft niet tien jaar aaneengesloten vastgezeten. In totaal, verdeeld over verschillende periodes, heeft de man haar vijf tot zes jaar opgesloten. Tijdens de vrijheidsberovingen heeft hij haar misbruikt, waardoor de jonge Braziliaanse twee kinderen heeft gekregen.

Het meisje kon ontsnappen, toen de kroegeigenaar na een gevecht lichamelijk in puin lag. Het inmiddels 5-jarige dochtertje heeft zij meegenomen. Het andere kind zou door haar ontvoerder zijn verdronken.

Dit verhaal doet sterk denken aan Natascha Kampusch. Zij wist in augustus 2006, na acht jaar gevangenschap aan haar ontvoerder Wolfgang Priklopil te ontsnappen.

Softwareverkopen Nederland, Mario & Sonic winnen

De wekelijkse verkoopcijfers van Nederland zijn er weer. Nintendo gaat lekker met Mario en Sonic bij de olympische spelen en Brain Training doet het ook nog goed. Capcom heeft zoals verwacht een succesje met Devil May Cry 4.

PositieVorige weekWekenGameUitgever
1-1Mario & Sonic at the olympic games (Ds)Nintendo
2210Mario & Sonic at the olympic games (Wii)Nintendo
3-1Devil May Cry (PS3)Capcom
4-1Devil May Cry (360)Capcom
512Brain Training (DS)Nintendo
632More Brain Training (DS)Nintendo
7712Super mario galaxy (Wii)Nintendo
843Burnout Paradise (PS3)Electronic Arts
9-1Maths training (DS)Nintendo
10-1Mario Party (DS)Nintendo

School shooting: Jack Thompson to the rescue!

Zoals velen van jullie al zullen weten, was er deze week een schietpartij op een Amerikaanse Universiteit. Een 27 jarige oud student van de Universiteit drong de school binnen en begon te schieten, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. Tenminste 6 mensen zijn dood, en tientallen gewond.

Dit is natuurlijk een verschrikkelijke gebeurtenis en iedereen is opzoek naar een verklaring. Eerste in de rij met een verklaring is natuurlijk Jack Thompson. Hij zegt dat, ondanks de oudere leeftijd van de jongen, het toch de schuld is van gewelddadige video games.

Zie onderstaand interview met Jack waarin hij zijn kruistocht tegen games weer voortzet.

Wat Jack vergeet te zeggen is dat deze jongen een goeie student was. Hij was altijd beleefd, zat bij de schaakclub, en zijn toekomst zag er goed uit. Twee weken voor de schietpartij is hij gestopt met het nemen van zijn medicijnen, en is doorgedraaid.

Cocu in staf Nederlands elftal

Volgens De Telegraaf wordt Phillip Cocu een onderdeel van de nieuwe staf van het Nederlands Elftal. De middenvelder stopt na dit seizoen met voetballen en gaat de cursus Coach Betaald Voetbal volgen. Bert van Marwijk wordt vrijwel zeker de hoofdtrainer van Oranje.

Eerder deden Ronald Koeman, Frank Rijkaard en Johan Neeskens praktijkervaring op bij het Nederlands Elftal. Het drietal deed samen met Ruud Gullit een stoomcursus Coach Betaald Voetbal vanwege hun prestaties als speler. Later deden Marco van Basten, Aron Winter en Frank de Boer hetzelfde.

Nederlandse spelers komen in aanmerking voor een versnelde cursus als zij aan minimaal vijf Europese finales en/of eindrondes hebben meegedaan. Naast Phillip Cocu komen ook Michael Reiziger, Patrick Kluivert, Edwin van der Sar en Clarence Seedorf op dit moment in aanmerking voor zo'n cursus. Reiziger staat open voor een cursus terwijl Kluivert en Ronald de Boer nog twijfelen.

De kans bestaat dat Frank de Boer ook een rol gaat spelen bij Oranje. Partijen kijken op dit moment of De Boer zijn verplichtingen bij de A1 van Ajax kan combineren met het Nederlands elftal.

Van Basten stap dichter bij Ajax

Het begint er steeds meer op te lijken dat Marco van Basten de nieuwe trainer van Ajax wordt. Deze week zijn er weer gesprekken gevoerd en er is op veel punten overeenstemming bereikt. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In de komende week hopen beide partijen een akkoord te bereiken. Er is afgesproken dat er aan het einde van de week in elk geval duidelijkheid moet zijn.

Voor hoeveel jaar Van Basten gaat tekenen in Amsterdam is nog niet duidelijk. Ajax zou het liefst continuïteit zien maar of het om een periode van twee jaar of langer gaat is niet bekend. Van Basten weet inmiddels wel dat er voldoende perspectief is voor zijn wensen en visie op een aantal punten.

Van Basten heeft met het bestuur van Ajax gesproken over de samenstelling van de selectie en over mogelijke versterkingen. De voormalig topspits krijgt in elk geval alle vrijheid om zijn staf samen te stellen. Zo is het bijna zeker dat John van 't Schip en Rob Witschge ook bij de Amsterdammers aan de slag zullen gaan. Dat Ajax bezwaren heeft tegen Rob Witschge is volgens Perry Overeem, de zaakwaarnemer van Van Basten, onjuist.

Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk, de huidige assistent-trainers bij Ajax, zijn waarschijnlijk aan hun laatste seizoen in de hoofdstad bezig. Ze hebben allebei een aflopend contract.

Zoemapparaat tegen hangjongeren succes

De Mosquito, een apparaat dat hangjongeren verjaagt met een irritant zoemgeluid, slaat aan. In Nederland hangen ongeveer 300 Mosquito's in 60 gemeenten. Dat meldde de fabrikant van het apparaat op zijn website.

De Mosquito produceert een zoemgeluid dat door de hoge ultrasone frequentie alleen hoorbaar is voor mensen onder de 25 jaar. Het irritante geluid zorgt ervoor dat jongeren wegblijven van hangplekken. Mosquito's zijn onder meer te vinden in Zwolle, Almere, Nijmegen, Capelle aan de IJssel, Almelo en Utrecht.

Onderzoek door de politie in de regio Rotterdam Rijnmond wees in 2006 al uit dat Mosquito een effectief middel is tegen hangjongeren. Ook de gemeente Nijmegen zegt dat het ding lijkt te werken. Volgens de fabrikant hebben jongeren na het aanzetten van het apparaat al na 6 minuten genoeg van het geluid en verspreiden ze zich.

In het Verenigd Koninkrijk is de Mosquito eveneens succesvol. Daar hangen er al 3000.

Toch weer rellen in Denemarken

Icoon BuitenlandsOndanks de aanwezigheid van extra politie hebben groepen jongeren afgelopen nacht in de Deense hoofdstad Kopenhagen en enkele andere Deense steden auto's en afvalcontainers in brand gestoken. De politie heeft vijf personen gearresteerd.

Ook in de vijf voorgaande nachten was het in enkele Deense steden onrustig. De meeste relschoppers komen volgens de politie uit wijken met veel migranten. De Deense minister van Justitie Lene Espersen heeft gezegd dat de overheid hard tegen de jongeren zal optreden.

Gisteren besloot een rechter tot twee weken preventieve hechtenis voor een 15-jarige jongen. Die had zich op de televisie uitgesproken voor het voortzetten van de rellen.

In Kopenhagen was gisteren een betoging tegen racisme en discriminatie. Rasmus Lingnau Amossen, een van de organisatoren van de demonstratie, zei dat veel jonge migranten de politie racisme verwijten. Nieuwe regels maken het de Deense politie mogelijk mensen willekeurig te fouilleren op wapens, ook als die personen nergens van worden verdacht. De politie zou vooral jonge immigranten op wapens controleren.

'Coño' Joran vreest voor zijn leven

Icoon HollowayJoran van der Sloot vreest dat als hij de straat opgaat hij wel eens vermoord kan worden. Dat stelt zijn Eindhovense advocaat mr. B. de Rooij. De naar eigen zeggen aan wiet verslaafde fantast houdt zich dan ook schuil.

De Rooij: " Hij houdt zich niet schuil voor de politie, maar voor het volksgericht. Hij heeft ernstige redenen om aan te nemen dat hij de overkant van de straat niet haalt als we hem laten gaan." Volgens de strafpleiter weet heel Nederland inmiddels wel zijn mobiele nummer: "Joran van der Sloots mobiele telefoon bezweek gisteren nagenoeg onder de vele boodschappen. Hij is telefonisch en via internet ernstig bedreigd." Volgens bekenden van Van der Sloot zou hij zijn ondergedoken in een Duits vakantiepark.

Dat Joran niet voor de derde keer gearresteerd wordt neemt niet weg dat er onderzoek wordt gepleegd. Het heropende onderzoek tegen Van der Sloot is ondanks het arrestatieverbod in volle gang, aldus het OM op Aruba. Een team van 25 rechercheurs trekken de onthullingen van de 'coño' momenteel na, zowel in Nederland als op Aruba.

Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.

Willem-Alexander boekt leuk winstje

Icoon KoningshuisOnze kroonprins heeft een flinke slag geslagen met de verkoop van zijn voormalige woonhuis aan het Noordeinde in de Hofstad. In 1993 nam Willem Alexander het pand over van prinses Juliana voor een vriendelijk prijsje: 750.000 gulden (340.335 euro). Wim-Lex ving er nu tien keer zoveel voor: 3.250.000 euro, een winst van bijna 3 miljoen euro.

Als lid van de koninklijke familie is de kroonprins vrijgesteld van nogal wat belastingen. Hij betaalt geen belasting over zijn inkomen, maar wel over zijn vermogen. Er gaat dus nog wel iets af van die 3,2 miljoen.

Overigens hoeft Wim-Lex zich sowieso weinig zorgen te maken over zijn bankrekening. Jaarlijks ontvangt hij één miljoen euro van de staat. Zijn vrouw prinses Máxima krijgt negen ton. Als Willem-Alexander koning wordt, stijgen zijn inkomsten nog meer, want koningin Beatrix krijgt jaarlijks 4,2 miljoen euro's op haar rekening gestort.

Fopspeen op langere termijn schadelijk

Icoon MedischTandartsen en logopedisten waarschuwen ouders voor het te lang laten gebruiken van de fopspeen. Hierdoor kunnen kinderen volgens hen scheve tanden én spraakproblemen krijgen.

Marije Greven van de beroepsvereniging van logopedisten stelt dat het afleren al na negen maanden kan beginnen als de drinkbeker wordt gebruikt. Dan neemt de zuigbehoefte af. "Als een kind behoefte houdt aan een fopspeen, adviseren wij matig gebruik, bijvoorbeeld tijdens het slapen."

Volgens Martine van Gemert (Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde) moeten kinderen eigenlijk vanaf hun tweede jaar stoppen met de fopspeen: "Wanneer het gebruik van de fopspeen voor het tweede levensjaar wordt afgeleerd, herstellen problemen als scheeftand en een afwijkende groei van de tandbogen en het gehemelte zich vaak binnen zes maanden. De meeste kinderen stoppen vanzelf tussen hun tweede een vierde jaar. Als dat niet gebeurt, moeten ouders ingrijpen. Streven moet zijn om het fopspeengebruik voor het vierde en zeker voor het zesde jaar te hebben afgeleerd."

Om zuigbehoeftige kinderen stapsgewijs hun gewoonte te laten afleren is er een boek ontwikkeld met de naam 'Stoppen met Foppen.'


Unieke beelden van Oppergoeroe Danny mét fopspeen.

Yolanthe moet voor de rechter verschijnen

Icoon ShowbizzYolanthe Cabau van Kasbergen zal niet met plezier terugdenken aan de aanrijding die ze had met een flitspaal. De 22-jarige presentatrice mocht na een verhoor weer vertrekken maar het verhaal krijgt nog een staartje. In mei zal Yolanthe voor de rechter moeten verschijnen om een toelichting te geven. Dit meldt Shownieuws.

De aanrijding met een flitspaal was geen ongeluk. Yolanthe bestuurde een busje voor Crazy 88, een nieuw programma van BNN. In dit programma moeten twee teams opdrachten uitvoeren tijdens een zogeheten road rally. Het vrouwenteam wordt compleet gemaakt door Hanna Verboom, Nicolette Kluijver en Jennifer Hofman.

Bush begint reis door Afrika in Benin

Icoon AmerikaDe Amerikaanse president George W. Bush is vandaag in Benin aangekomen. Benin is de eerste halte tijdens zijn zesdaagse reis door Afrika.

In de komende dagen willen de Amerikaanse president en zijn vrouw Laura ook Tanzania, Rwanda, Ghana en Liberia bezoeken. De reis is onder meer bedoeld om de aandacht te vestigen op de Amerikaanse steun aan onder meer onderwijsprojecten en de bestrijding van aids in Afrika.

Steve Fossett dood verklaard

Icoon BuitenlandsSteve Fosset is door een rechter in Chicago officieel dood verklaard. De multi-miljonair en avonturier verdween op 3 september tijdens een vlucht boven de woestijn van Nevada. Een wekenlange zoektocht met behulp van vliegtuigen en satellietfoto's leverde niets op.

Zijn familie had de rechter om een officiële doodverklaring gevraagd, zodat de erfenis kan worden geregeld. Fossett werd schatrijk met beleggingen en gebruikte dat geld voor spraakmakende recordpogingen.

Verschillende keren ontsnapte hij aan de dood, maar vaak was hij ook succesvol. Zo vloog hij rond de wereld in een klein vliegtuigje en met een luchtballon. Hij verzamelde in totaal 93 vliegrecords en 23 zeilrecords. Steve Fossett werd 63 jaar.


Steve Fosset

Welke console is ideaal voor jou?

Heb je al een console en twijfel je of je de juiste hebt gekozen? Heb je nog niks en twijfel je om een console te halen of een iets duurdere PC? Of wil je per se een nieuwe console aanschaffen maar heb je geen idee welke? Bekijk dan even onderstaand schema, binnen 30 seconden weet jij welke console je vandaag nog aan moet schaffen!



Oh boy, dit zal wel weer tot heftige discussies leiden...

Omstreden Johan Heesters treedt op

Icoon MuziekVoor zanger/acteur Johan Heesters (104) is het grote moment vandaag aangebroken. Na jaren te zijn geboycot door zijn vaderland, zal hij optreden in zijn geboortestad Amersfoort, waar hij woensdag al arriveerde.

Het was een grote wens van de in Duitsland geliefde ster. Theater De Flint nodigde de man uit die door sommige Nederlanders niet gepruimd wordt omdat hij carrière maakte in nazi-Duitsland. De boosheid laaide overigens pas op in de jaren zestig. Hoewel de tegenstanders van het concert geen meerderheid vormen, laten ze het er niet bij zitten. In Amersfoort is een tegenconcert van muziek van vervolgde componisten en houden politie en theater rekening met demonstraties buiten en binnen de flink beveiligde De Flint. Het publiek moet zich legitimeren en wordt gecontroleerd op dubieuze artikelen.

Heesters debuteerde op 17-jarige leeftijd in Amsterdam bij Het Nederlandse Toneel. Twee jaar later werd hij als zanger ontdekt. In 1934 kreeg hij een engagement in Wenen, een jaar later in Berlijn. Een glanzende film- en theaterloopbaan volgde. In december maakte hij nog en plaat: Generationen. Zijn concert in De Flint was in een mum van tijd uitverkocht.

Er is ook nog een tegenconcert. De Leo Smit Stichting organiseert vandaag een concert in de St. Aegtenkapel in Amersfoort 'om tegenwicht te bieden' aan het gelijktijdige optreden van Johan Heesters. Leo Smit kwam om in Sobibor.

Grote brand in centrum Groningen

Icoon BrandBij een brand in het centrum van Groningen zijn vier mensen gewond geraakt. Het vuur woedde in een woning aan de Kerklaan boven een supermarkt. Om aan de vlammen te ontkomen sprongen vijf mensen vanaf de eerste verdieping naar beneden. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis, onder meer met beenletsel.

De vierde gewonde is een brandweerman, die lichtgewond raakte aan zijn hand. De Groningse brandweer had het vuur na een paar uur onder controle. De gevel van het pand dreigde in te storten en is daarom uit voorzorg weggehaald.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.

Familievete in voornaamwoordenland

drulovic stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Lief bezittelijk voornaamwoord, waar ging het mis? Waarom word je door heidense barbaren tegenwoordig zo vaak ingeruild voor het veel minder tot de verbeelding sprekende persoonlijk voornaamwoord? In een maatschappij waarin individualisme en bezit zo'n belangrijke plaats innemen, word jij, degene die de bezittingen toekent, juist veronachtzaamd. Het is natuurlijk al langere tijd een trend om de zogenaamde 'sms-taal' toe te passen. Maar het feit dat jij hier wars van bent mag toch geen reden zijn om je hele familie vrijwel totaal in het verdomhoekje te drukken?

Verhaal en verdere Red Alert 3 details bekend

Het is maar kort geleden sinds er hier op FOK! bekend werd gemaakt dat er Red Alert 2 opvolger zou komen, genaamd Command & Conquer: Red Alert 3.

En van deze titel zijn nu al verdere details bekend, onder andere over het verhaallijn en eenheden. Dus blijf niet langer wachten en lezen maar!

------------------------------------------------------------------------------------------

* Units:
* cyberbear-paratroopers
* samurais with laser sabers
* airfighter-transformer
* Japan soldiers with HUGE plasmogun, but this unit also have a cap (hat) which provide shield field and allow for digging
* Mirage-tanks

* Factions:
* Alliance
* Soviet Union
* Japan

*Storyline: (vertaald)
Red Alert 3 begint vlak na de winst onder USSR, het Kremlin staat in vuur en vlam en de Russen besluiten... Om de tijdmachine aan te zetten!
Ze reizen terug in de tijd om Einstein te vermoorden en de plannen van de geallieerden te verhinderen. Zodra ze terugkomen(Einstein is gevangen genomen) in hun eigen tijd, zien ze dat er niet veel aan de hand is. Het Kremlin staat er nog en de Gealieerden zijn zwak. Maar dan ontdekken ze dat er een andere machtige natie is op gaan staan... JAPAN!!

* Developers:
* Chris Corry - producer
* Amer Ajami - producer

* Multiplayer:Mode: Cooperative (play campaign with your mate) with GENERALS system (ZH, KW)

* Demo already exists.

* Platforms:
* PC
* Xbox 360
* PS3

* Engine:
* Improved version of Sage for C&C3
* Physics building destruction, particle system

* Video: Actors
* 190 minutes of video
* Comedy genre of the video



...Slimme jongens, die russen...

Deense moslims boos over cartoon

In Kopenhagen zijn gisteren honderden Deense moslims de straat opgegaan om te protesteren tegen het afdrukken van een spotprent van de profeet Mohammed in Deense kranten woensdag. De demonstranten trokken door de straten van de Deense hoofdstad en riepen leuzen als ''God is groot'' en ''vrijheid van meningsuiting is een plaag''.

Velen droegen de zwart en witte vlaggen van de radicale moslimbeweging Hizb ut-Tahrir, die een wereldwijd Kalifaat voor staat.

Eerder tijdens het vrijdaggebed uitten Deense moslims van verschillende achtergronden hun frustratie dat de spotprent die zij het meest verafschuwden, opnieuw was afgedrukt. Vele zeiden dat zij eenvoudig niet het motief konden begrijpen of het moest haat tegen de islam betreffen. Het meest tot uiting kwam de mening dat de hele crisis met de spotprentaffaire voor niets was geweest.

Deense kranten herplaatsten de spotprent, nadat de politie een complot tegen de tekenaar wist te verijdelen. Zij maakten zo een statement voor de vrijheid van meningsuiting

Politie
De NOS meldt vannacht dat de Deense politie in veel steden extra manschappen op de been heeft gebracht om te voorkomen dat er opnieuw rellen uitbreken. Het is al een paar nachten erg onrustig, in vooral allochtone wijken.

De politie denkt dat allochtone jeugd kwaad is over de manier waarop de agenten tegen hen optreden. Maar wellicht is ook de nieuwe publicatie van de Mohammed-spotprenten daar debet aan.

Generaal pardon kost meer bijstand

Icoon PolitiekHet generaal pardon voor asielzoekers kost meer bijstand dan verwacht. Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) was eerder uitgegaan van ongeveer 35 miljoen euro op de langere termijn, maar hij heeft dat bijgesteld naar 45 miljoen euro.

De PvdA-bewindsman maakte gisteren bekend dat hij de ramingen heeft bijgesteld nu duidelijk is dat ongeveer 27.500 asielzoekers door de pardonregeling in Nederland mogen blijven. Dit jaar zal dat 63 miljoen euro aan bijstandsuitkeringen kosten, in 2009 stijgt dit naar 66 miljoen euro, om vervolgens te dalen naar 45 miljoen euro per jaar, omdat mensen werk vinden.

Aboutaleb gaat er nu vanuit dat op termijn ongeveer 60 procent van de volwassenen die onder het pardon vallen, werk vindt. Hij heeft ook samen met zijn collega Nebahat Albayrak (Justitie) maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk ex-asielzoekers aan de slag te krijgen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.