Arrestaties na overval in Amsterdam-West

Icoon MisdaadDe politie heeft afgelopen woensdag zes mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een gokhal. De overval vond zondag plaats in Amsterdam-West. Alle mannen zijn in de leeftijd van 19 tot 21 jaar. Drie van de zes mannen zijn op dezelfde dag nog vrijgelaten. De overige drie zullen vandaag duidelijkheid krijgen over hun situatie.

De overval van afgelopen zondag was de tweede in een week tijd. Zes dagen eerder werd een geldloper bij de gokhal in de Ten Katestraat overvallen. Bij de overvallen werden meerdere schoten gelost. Een medewerker van Stadstoezicht werd onder schot gehouden omdat hij de overvallers wilde achtervolgen. De inzet van de overvallers bleek echter voor niets te zijn. De verfbom in de 'plofkoffer' maakte het geld onbruikbaar toen de koffer op de grond viel. Er raakte bij de overvallen niemand gewond.

De politie ging over tot de arrestaties na enkele huiszoekingen. Hierbij werden 'overvalsattributen' gevonden. Er wordt onderzocht of de verdachten meer op hun kerfstok hebben.