Best Buy stapt over op Blu-Ray, stopt Toshiba met HDDVD?

J (SocialDisorder)
Één van de grootste elektronica-concerns van de VS, Best Buy, heeft besloten om alleen nog maar Blu-Ray te verkopen. De reden hiervoor ligt in het koopgedrag van de klanten. Er worden meer films op Blu-Ray verkocht dan op HD-DVD en dit is dan ook de reden om te stoppen met het ondersteunen van het formaat van Toshiba. Daarnaast geeft het Best Buy de gelegenheid om één formaat in de schappen te hebben, waardoor de klant een ruimere en duidelijkere keuze geboden kan worden.

Met de keuzes van studio's, retailers en verhuurders voor Blu-Ray lijkt het einde steeds dichterbij te komen voor Toshiba's HD-DVD-formaat. Alleen Universal en Paramount ondersteunen dit formaat nog exclusief. Volgens bronnen binnen Toshiba zal er binnen enkele weken een aankondiging komen. Wat deze aankondiging inhoudt is niet officieel bekend, maar volgens de bronnen zal het officiële einde van de ondersteuning van Toshiba aan het HD-DVD-formaat bekend gemaakt worden.
De site Hollywoodreporter heeft geprobeerd Microsofts HD-DVD evangelist Kevin Collins en Ken Graffeo, directeur bij Universal Studios en co-president van de North American HD-DVD promotional group, te bereiken, maar beiden weigerden te reageren.