BMW maakt eerste meters

In Valencia reed dinsdag de F1.08 voor het eerst het circuit op. Om 12 uur precies was het Robert Kubica die als eerste het asfalt betrad. Afgelopen maandag zag de pers voor het eerst de nieuwe wagen. Met deze bolide wil BMW meestrijden om de overwinning komend jaar.

Nadat de 23-jarige Pool weer binnen kwam waren er louter positieve berichten te horen. BMW-directeur Mario Theissen keek na de eerste dag al vooruit: "De roll-out van de F1.08-bolide is zonder problemen verlopen. Alle systemen functioneerden meteen naar behoren en Robert heeft zich positief uitgelaten op hoe de nieuwe wagen zich gedraagt. De komende dagen zullen we alles tot in detail testen, zodat we daarna de prestaties van de F1.08 verder kunnen verbeteren."

Kubica vergeleek de F1.07 en de nieuwe wagen: "Dit was een goed begin. Ik heb nog maar een paar ronden gereden, maar mijn eerste indruk is dat het een stap in de goede richting is. De auto voelt veel stabieler dan zijn voorganger en heeft meer grip."

Nick Heidfeld was vandaag veroordeeld tot het rijden met de oude auto en mag vanaf donderdag in zijn nieuwe werkplek plaatsnemen. "Ik heb wel genoten van mijn ronden met de oude auto. Door de winterstop had ik al een paar weken niet meer in de wagen gezeten. Ik kan echter niet wachten om donderdag met de nieuwe wagen de baan op te gaan. De F1.08 is de mooiste auto die ik ooit heb gezien en heeft erg veel interessante details," aldus de 30-jarige Duitser.