Vrouwen kunnen echt niet inparkeren

Ondanks dat vrouwen tijdens het rijexamen vaak goed uit de verf komen op het onderdeel inparkeren, bakken ze er in de praktijk maar bitter weinig van. Een representatief, Brits onderzoek heeft onomstotelijk bewezen dat dit aloude vooroordeel niet uit de lucht is gegrepen.

Voor de studie hebben de onderzoekers diverse Britse rijscholen onderzocht. Hieruit kwam naar voren dat vrouwen tijdens rijlessen aanzienlijk beter achteruit kunnen inparkeren dan mannen. Maar als de vrouwen eenmaal hun rijbewijs hebben gehaald en ze dus zonder hulp moeten inparkeren, blijken ze de wijze lessen al weer te zijn vergeten.

De onderzoekers hebben ontdekt dat dit komt omdat vrouwen beter zijn in het leren van een bijzondere manoeuvre en deze succesvol weer kunnen herhalen. Helaas gaat dit alleen op als de omgeving en de omstandigheden niet veranderen.

Omdat in de praktijk de situatie telkens verandert, kunnen vrouwen hier niet adequaat op reageren. Aangezien het ruimtelijk inzicht van de man veel beter is ontwikkeld, heeft hij hier geen enkele moeite mee.


Sommige vrouwen nemen dan ook geen enkel risico

Met dank aan crv en Bas_in_het_Veldt voor de submit.