Matthäus: "Duitsland geen favoriet op EK"

Sjors (Sj0rSz)
Lothar Matthäus is van mening dat Duitsland, tijdens het naderende EK in Oostenrijk en Zwitserland, niet als favoriet betiteld moet worden. De Duitser bestempelt Italië en Frankrijk als titelkandidaat. Verder zijn volgens hem Duitsland, Portugal, Nederland en Spanje outsiders.

Veel mensen tippen Duitsland als kandidaat voor de titel, maar Matthäus snapt niet waar dit vandaan komt. "Laten we de feiten er eens bij nemen: Duitsland eindigde in de kwalificatiegroep als tweede achter Tsjechië en moest bovendien op het WK twee Europese landen voor zich dulden. Bovendien waren er slechts twee Duitse voetballers te vinden op de lijst van vijftig beste voetballers ter wereld, waaruit de FIFA Voetballer van het Jaar verkozen werd."

De Duitser vervolgde: "Deze statistieken wijzen uit dat Duitsland absoluut geen favoriet is. Nu weet ik wel dat Joachim Löw er een goed team van gemaakt heeft en dat Duitsland meestal sterk voor de dag komt op grote toernooien, maar gezien het spelersmateriaal zijn Frankrijk en Italië mijns inziens de grote favorieten. Daarachter zit een groep outsiders, zoals Spanje, Portugal, Nederland en ook Duitsland."