Prijs van een biertje gaat fors omhoog

Slecht nieuws voor de bierliefhebbers onder ons. Weten we nu dat bier gezond is, gaat de prijs van een pilsje in de supermarkt en de horeca omhoog. Oorzaak van de stijgingen is de hogere grondstoffenprijzen die de brouwers moeten betalen. Zo is de prijs van mout in een korte tijd verdubbeld, terwijl de prijs van hop verdrievoudigd is. Onder anderen Heineken, Grolsch en Bavaria hebben aangeven dat prijsstijgingen onontkoombaar zijn.

Twee weken voor carnaval is het waarschijnlijk de horeca die de hogere bierprijzen alvast aan de consument gaat doorberekenen. Ook Albert Heijn zinspeelt al voorzichtig op prijsstijgingen. "In het najaar hebben we hogere prijzen voor brood gezien, als gevolg van de hogere graanprijzen. Als je de analogie volgt, zou ook voor bier een prijsverhoging kunnen volgen", aldus J.C. Hellendoorn namens de grootgrutter.

Toch vinden de brouwers niet dat het nu te duur wordt. "Nederlands bier is heel goedkoop in vergelijking met andere landen”, meent Peer Swinkels, directielid van Bavaria. "Die trend is terug te voeren op de supermarktenoorlog waarin de prijs van bier een toonaangevende rol speelde."

Met dank aan Mof voor de zelf geschreven submit.