Davids twijfelgeval bij Ajax

Het is nog onzeker of Edgar Davids vanavond aan de aftrap van het bekerduel met NAC zijn opwachting zal maken. Adrie Koster wil namelijk niks forceren bij de aanvoerder van de Amsterdammers, die net is teruggekeerd van een langdurige blessure.

Afgelopen weekeinde speelde hij al 70 minuten tegen AZ. Aangezien de competitie belangrijker is, en zondag het treffen met NEC op het programma staat, wil Koster Davids liever sparen.

"Met zes wedstrijden in drie weken zit het programma bomvol en daar moeten we rekening mee houden. Ik wil geen dingen stuk maken die we net weer hebben opgebouwd", aldus Koster. Hij zal in de loop van de dag, samen met de medische staf, een beslissing nemen.

Als Davids afwezig is zal Siem de Jong terugkeren op de linkshalf positie. De achttienjarige middenvelder, die dinsdag zijn contract verlengde, speelde de laatste twee duels als rechtsback, maar kwam daar niet tot zijn recht. Daar zal nu George Ogararu terugkeren na een schorsing. Andere afwezigen bij Ajax zijn Jurgen Colin, die tegen AZ een blessure aan zijn knie opliep, en Jan-Arie van der Heijden, die een gekneusde teen heeft. Bij NAC zal de geblesseerde Matthew Amoah ontbreken.

De vorige keer dat Ajax en NAC elkaar troffen, verraste NAC door met 1-3 te winnen in de Amsterdam ArenA. Sindsdien wist NAC maar één punt te pakken in drie thuisduels, namelijk 0-0 tegen VVV Venlo.