FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 januari 2008

Laatste oproep aan stenengooier

Icoon OpmerkelijkOmdat het onderzoek naar de stenengooiers-zaak van april vorig jaar muurvast zit, plaatst het Eindhovens Dagblad morgen een oproep. Mensen die meer weten over de zaak worden gevraagd zich te melden.

Bert en Gerrie van Erp reden onder een viaduct op de Sonseweg in Best op 29 april 2007 toen de auto werd geraakt door stenen. De 72-jarige Gerrie kwam hierbij om het leven. De politie heeft er ruim 18.000 uur onderzoek aan besteed, maar het heeft niets opgeleverd. Ook het tipgeld van 15.000 euro resulteerde niet in een oplossing.

Het Eindhovens Dagblad doet nu een laatste poging om de zaak onder de aandacht te brengen. De mogelijkheid bestaat dat mensen met wroeging zitten die nu wel hun hart willen luchten of mensen die van de zaak afweten, en alsnog naar de politie willen stappen.

Fransman schiet zichzelf neer op politiebureau

Icoon BuitenlandsEen zestigjarige dokter heeft vanochtend zelfmoord gepleegd toen hij op het politiebureau was voor ondervraging.

De dokter werd ondervraagd op het politiebureau van Asnières-sur-Seine, in Frankrijk. Een patiënt had een aanklacht tegen de man ingediend wegens seksuele intimidatie. Tijdens het verhoor wilde de man naar het toilet. Een agent ging mee om de boel in de gaten te houden. Vervolgens trok de man een wapen, richtte op zichzelf en riep ‘voor de eer!’ en schoot zichzelf in de borst.

Volgens de directeur van het bureau was het een klein, onopvallend wapen. Tijdens dit gedeelte van het verhoor zou het nog niet nodig zijn geweest de man te fouilleren.

Eerste verlies Van Wely in Corus-Toernooi

Na de rustdag van gisteren, werd er vandaag weer geschaakt in Wijk aan Zee. Tijdens de vijfde ronde van het Corus-schaaktoernooi ging Loek van Wely onderuit. Sjachriar Mamedjarov was te sterk voor onze landgenoot. Ook kwam er na de vijfde ronde een derde koploper bij.

Van Wely speelde in het begin van de partij erg agressief. Dit kostte hem uiteindelijk de wedstrijd. "Ik wilde het zo principieel mogelijk aanpakken en zocht de verwikkelingen op. Ik stak er te veel tijd in en deed het met 32 ..Dh4 fout. 32 ..Dg6 was speelbaar", aldus een teleurgestelde Van Wely.

Aronian speelde met wit gelijk tegen Viswanathan Anand. De Indische wereldkampioen, voor wie het toernooi nog altijd niet wil vlotten, was ook vandaag niet in goede doen. Al na 20 zetten nam hij genoegen met het remise-aanbod van Aronian. Op de vraag of de rustdag van gisteren niet lang genoeg was, antwoordde Anand: "Ach, op mijn leeftijd is er nooit rust genoeg."

De andere koploper, de 17-jarige Magnus Carlsen, speelde ook remise tegen Vassili Ivantsjoek. Volgens ingewijden heeft Ivantsjoek goede vrienden in de omgeving van Wijk aan Zee. Dit kan een aanwijzing zijn waarom "Tsjoek" zijn vijfde opeenvolgende remise liet aantekenen.

Teymour Radjabov mag zich vanaf vandaag ook koploper noemen. Radjabov wist zijn partij te winnen, waardoor hij samen met Aronian en Carlsen na de vijfde ronde de lijst aanvoert. Zijn opponent Pavel Eljanov was niet opgewassen tegen de goed opgezette strategie van Radjabov.

Oud-wereldkampioen Veselin Topalov weet weer wat winnen is. De rustdag heeft de Bulgaar kennelijk goed gedaan. Hij profiteerde met wit optimaal van de fouten die zijn opponent maakte. Desondanks was Topalov niet tevreden. "Boris had zijn dag niet. In een Russisch variantje liet hij zijn dame vangen. Voor die paar goede zetten van mij hoefde je geen genie te zijn." De andere oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik speelde gelijk tegen de Engelsman Michael Adams en blijft door dit resultaat net een half punt achter de koplopers.

Ontsnapte koe doodgeschoten in Achterhoek

KoeHet Achterhoekse dorp Didam werd gistermiddag opgeschrikt door een ontsnapte koe en een kalfje. De dieren waren ontsnapt uit hun weiland en zorgden voor gevaarlijke situaties op de wegen in Didam.

Geprobeerd werd om de koe te vangen, maar zonder succes. Het beest liet zich niet stoppen, waarna een jachtopziener de koe uiteindelijk heeft neergeschoten. Er zou namelijk te veel gevaar dreigen voor de weggebruikers. Het kalfje wist de benen te nemen. Deze is volgens de politie nog steeds voortvluchtig.

Bejaarde ligt drie weken dood in woning

Icoon BinnenlandsDe Groningse politie heeft vorige week in een woning in Meeden het stoffelijk overschot van een 80-jarige man gevonden uit Nieuw-Beerta. De man lag vermoedelijk al drie weken dood in de woning.

Een postbode vertrouwde het zaakje niet en alarmeerde de politie. Enkele agenten kwamen een kijkje nemen en konden via de geopende garagedeur naar binnen. Daar troffen ze het levenloze lichaam aan van de bejaarde man. "De persoon was niet herkenbaar, maar de identiteit kon worden vastgesteld aan de hand van papieren die hij bij zich droeg", aldus een woordvoerder van de politie. Verder trof de politie nog ongeveer vijftien katten aan in de woning.

De politie gaat absoluut niet uit van een misdrijf, hoewel het echter ook niet meer te achterhalen is of de man aan een natuurlijke dood gestorven is, of dat hij overleden is als gevolg van een val. "Gezien de staat waarin het lichaam zich bevond, kunnen we ook niet precies zeggen wanneer de man is overleden. Wel heeft het er al een tijdje gelegen", meldt de politie.

Dorpsbewoners gaan er vanuit dat de man kort voor de feestdagen zou zijn overleden aan een natuurlijke dood. Volgens een bewoner leed de man een teruggetrokken leven, een beetje een kluizenaarachtige toestand. De bejaarde man had geen tot weinig familie. Eén familielid is elders in Nederland getraceerd en ingelicht.

Van Persie weer uitgeschakeld

Robin van Persie heeft weer een tegenslag te verwerken gekregen. De aanvaller van Arsenal heeft een virusinfectie opgelopen en zal voorlopig niet in actie komen.

“Robin moeten we nog een paar weken missen”, zei Arsène Wenger, trainer van het Engelse team. Van Persie kampt dit seizoen met veel blessureleed. Zo zat hij eerder al aan de kant met een knieblessure en een dijbeenblessure.

Hels kabaal op Devil May Cry 4 screenshots

In Devil May Cry 4 zul je eerst als Nero en in de tweede helft van de game als Dante het opnemen tegen allerlei demonisch tuig dat denkt hier even de boel over te kunnen nemen. Liefhebbers van de game weten natuurlijk al lang dat Dante niet bepaald een zachtaardig persoon is, dus een diplomatische oplossing zit er niet in voor de duiveltjes.
Hieronder kun je alvast een indruk krijgen van hoe Nero en Dante aan de demonen duidelijk maken dat onze dimensie misschien niet de beste optie is voor ze.Owen niet gelukkig met Keegan

Michael Owen was niet erg gelukkig met het nieuws dat Kevin Keegan de nieuwe trainer van Newcastle United is geworden. De 28-jarige spits haalde in zijn biografie namelijk fors uit naar de nieuwe trainer van The Magpies.

Keegan fungeerde in de periode tussen 1999 en 2000 als bondscoach van de nationale ploeg van Engeland, wat geen succes was. Tijdens het EK, dat destijds in België en Nederlands plaats vond, wist de selectie de groep met Duitsland, Roemenië en Portugal niet te overleven. Owen was in zijn boek duidelijk over de samenwerking met de voormalig bondscoach; "een zwarte bladzijde in mijn carrière".

"Na een poosje begon ik me echt aan Keegan te ergeren. Niet als mens, maar als manager," is in het boek van Owen, die sinds de zomer van 2005 voor Newcastle United speelt, te lezen. "Op het veld was ik, door de manier waarop Keegan werkt, bang om iets fout te doen. Hij ontnam me mijn zelfvertrouwen."

'Dit jaar toch geen gratis schoolboeken'

Icoon BinnenlandsHelaas pindakaas, het gaat niet lukken: de schoolboeken zullen het komend schooljaar hoogstwaarschijnlijk nog niet gratis worden. Dat is vanavond bevestigd door ingewijden in Den Haag.

De belangrijkste reden dat het niet lukt om de schoolboeken het komend jaar al gratis te maken, is dat het project boven het normbedrag voor Europese aanbesteding ligt. Boven dit bedrag moeten projecten officieel aanbesteed worden, om de concurrentie te bevorderen en de prijzen laag te houden. Een ander probleem was dat het richtbedrag van 308 euro per leerling te laag lijkt.

Morgen spreekt het kabinet over de kwestie. Het plan is nog niet helemaal van tafel; fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, Arie Slob, zei vanavond in het journaal dat hij ervan uitgaat dat de zaak goed wordt geregeld. Er gaan geruchten dat men de boeken zelf moet betalen, maar dat ze achteraf gedeclareerd kunnen worden. Details hierover zijn niet bekend.

Het plan om alle scholieren gratis schoolboeken te geven, is ontstaan op het PvdA-congres voor de verkiezingen in 2006. De leden stemden toen tegen de wil van het PvdA-bestuur voor deze regeling. Het plan is echter door Nederlandse docenten vrij kritisch ontvangen. Zij zijn bang dat de kwaliteit van de boeken erdoor omlaag gaat.

WK-voorbereiding Timmer verstoord

De voorbereiding van Marianne Timmer, op het WK sprint in het Thialf IJsstadion van komend weekend, is enigszins in de war gestuurd. De Sappermeerse is namelijk door een griepvirus geveld en heeft al drie dagen niet kunnen trainen.

Ook Simon Kuipers was een paar dagen uit de roulatie door hetzelfde virus, maar stond maandag alweer op het ijs. "Dat virus heerst gewoon op dit moment," aldus Timmer. "Ook mijn ploeggenoten Kip Carpenter en Mark Tuitert hebben er last van gehad."

Kolkka: "We moeten waakzaam zijn"

NAC Breda werd gisteren, tijdens de loting voor de kwartfinales van de KNVB beker, aan hoofdklasser Quick Boys gekoppeld. Eerder die avond wist de Bredase formatie met 4-2 van Ajax te winnen. Joonas Kolkka, speler van de Brabanders, is echter van mening dat men niet te vroeg moet juichen.

"Natuurlijk hoopten we hierop, want dit is natuurlijk een gunstige loting," liet Kolkka in een reactie weten. "Maar we moeten nu niet gaan denken dat we al in de halve finale staan. Het gaat immers om één wedstrijd, we kunnen het ons niet veroorloven om minder geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Als je tegen zo'n amateurclub 1-0 achter komt, kan er van alles gebeuren. We moeten dus ook daar in Katwijk vanaf de eerste seconde scherp zijn."

Toch ontkent de speler niet dat NAC Breda een reële kans heeft om de finale van het nationale bekertoernooi te bereiken. "Van de topploegen zit alleen Feyenoord er nog in. Maar goed, dat wisten we voor de wedstrijd tegen Ajax ook al, daarom waren we vanaf de eerste seconde scherp en konden we Ajax verslaan."

Het was overigens niet de eerste keer dit seizoen dat de Bredase formatie te sterk was voor Ajax. In competitieverband wist de ploeg in de Amsterdam ArenA ook al met 3-1 te winnen. "Ja, niet slecht hè," aldus een lachende Kolkka. "Wat ons geheim is om Ajax te verslaan? Haha, nou we hebben geen geheim, hoor. We hebben gewoon vanaf de aftrap druk gezet en geprobeerd om via de zijkanten de aanval te zoeken. Dat werkte in de ArenA ook."

NAC Breda is, door de winst op Ajax, nog maar twee duels verwijderd van een plekje in de finale van de KNVB beker. "We hebben de laatste jaren vaak goed gepresteerd in de beker, maar we sneuvelden vaak nét voor de finale. Daarom is het een mooi doel om die eindstrijd dit jaar wél te halen. Het is en blijft voor ons namelijk toch ook de snelste weg naar Europees voetbal."

'Fulham verhuurt John aan Watford'

Collins John maakt het huidige seizoen af bij Watford. De aanvaller staat onder contract bij Fulham, maar zij verhuren hem tot het einde van deze voetbaljaargang aan de club uit de Engelse Eerste Divisie.

Fulham krijgt, dankzij de verhuur van John, de beschikking over Marlon King, afkomstig van Watford. De eerstgenoemde ploeg moet 6,1 miljoen euro aan de ploeg uit het Championship betalen. Mocht King niet akkoord gaan met deze overgang, dan is het nog niet zeker of John daadwerkelijk bij Watford wordt gestald.

Eerder dit seizoen werd John, die in het verleden bij FC Twente speelde, ook al voor de duur van drie maanden aan Leicester City verhuurd.

Super-G afgelast vanwege hevige sneeuw

De super-G voor vrouwen, die vrijdag in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo op het programma stond, is afgelast. Dit maakte de organisatie donderdag bekend. De reden hiervoor is de hevige sneeuwval in het wintersportoord. De wedstrijd wordt aanstaande maandag ingehaald.

Het evenement in Cortina d'Ampezzo fungeert als vervanging voor de afgelaste super-G in december, die in het Amerikaanse Aspen plaats zou vinden. Door de wijziging wordt komende zaterdag de afdaling afgewerkt. Op zondag en maandag staat de super-G op het programma.

Drenthe: "Ik ga niet weg bij Real"

Royston Drenthe is voorlopig niet van plan om zijn carrière bij een andere club voort te zetten. De voetballer staat momenteel onder contract bij Real Madrid, maar krijgt nauwelijks speelminuten. Door deze uitspraak ontkracht de vleugelspeler de geruchten dat hij naar Fiorentina zou vertrekken.

"Ik ben nooit van plan geweest weg te gaan bij Real Madrid," liet Drenthe weten. "Ik heb vertrouwen in coach Bernd Schuster omdat híj mij hierheen heeft gehaald."

Diverse Spaanse media berichtten dat Drenthe zich slecht zou gedragen en met regelmaat te laat bij De Koninklijke aan kwam. Zo kwam hij halverwege december te laat voor een bekerwedstrijd van zijn ploeg. "Ik heb nooit aanpassingsproblemen gehad. De mensen kletsen een hoop, maar binnen de ploeg kan ik met iedereen goed opschieten. Ik ben gelukkig bij Real Madrid."

Toch heeft de vleugelspeler voldoende geduld. "Het moet stap voor stap beter gaan. Ik ben twintig jaar en het is een geweldige kans om hier te mogen spelen. Ik wil langzaam groeien. Schuster legt me alles uit en we praten veel. Hij gelooft in mij."

Afgelopen woensdag, tijdens het verloren bekerduel tegen Real Mallorca (1-0), speelde Drenthe 77 minuten. "Ik ben blij dat ik het goed heb gedaan, maar verdrietig over de uitschakeling. We hebben achttien kansen gehad. Na zo'n avond slaap je niet lekker."

De echo van stilte....

We komen soms de meest wonderlijke dingen tegen in de submit. Maar aan deze bijdrage kunnen zelfs wij geen touw vast knopen. Daarom voor jullie een uitdaging. Wat bedoelt de schrijver van het volgende verhaal:

Half acht 's morgens met tegenzin zoek ik nog half slaapdronken mijn spijkerbroek in een schemerige kamer, de nacht gaat over in een nieuwe dag. God wat haat ik de winter, wat verafschuw ik de kou. Het was weer veel te laat, te veel gebeurt afgelopen zaterdag, te veel emoties die een mens kan bevatten, zoveel verdriet en boosheid die achterblijven, die een plek moeten krijgen, die rondtollen door je hoofd door haar hoofd.

Scientologyvideo Tom Cruise lekt uit

Icoon OpmerkelijkOp internet is een geheime video verschenen van Tom Cruise, waarin hij reflecteert op hoe het is om deel uit te maken van scientology. De video was bedoeld als interne video, gemaakt voor een gelegenheid van een tijdje terug, waarbij hij een speciale prijs kreeg, omdat hij zo veel mensen in contact gebracht had met scientology. Inmiddels is de scientology church aan het proberen om de video weer van internet af te halen.

Tom Cruise vertelt in de video hoe bijzonder het voor hem is om lid te zijn van scientology. Hij voelt een grote verantwoordelijkheid om de kerk te promoten. Scientology is volgens sommige mensen een religie en volgens andere mensen een sekte. Leden betalen vaak enorme bedragen om een hoger 'level' te bereiken, in de hoop gelukkiger te worden.

Hieronder is de video te zien. Tom Cruise gebruikt hierin nogal wat specifieke termen. Op de website van CBS News is een video te zien waarin het een en ander uitgelegd wordt.

Waarschuwing: Scientology kan zowel je privéleven als je bankrekening ernstige schade toebrengen.Met dank aan mouthman voor de submit.

Lerares laat leerling slaan

Icoon ShockingEen invallende lerares op een Zuid-Duitse basisschool heeft scholieren aangemoedigd een lastige klasgenoot te slaan. De schoolleiding in Neuenbürg stuurde de hulpkracht weg.

De invalster plaatste de 7-jarige jongen in het midden van de klas. De andere leerlingen moesten het kind slaan. Volgens de vader zou bijna iedereen hebben meegedaan. Ze gaven de jongen oorvijgen en sloegen hem met hun vuisten op de rug.

Volgens de directie ging het bij de noodhulp om een gepensioneerde lerares die zich eerder nog nooit aan iets schuldig zou hebben gemaakt. Ze zou overbelast zijn geweest.

Definitieve releasedatum en mini-games So Blonde bekend

De releasedatum van So Blonde is alweer verzet. Het spel zou eerst nog in februari uitkomen, maar dat is nu verschoven naar 14 maart. In dit avonturen spel moet Sunny Blonde zien te overlezen op een klein eiland vol gevaren zoals piraten en rovers. In het avontuur zullen ook enkele mini-games verwerkt zitten, deze ben je trouwens niet verplicht om te spelen. De volgende mini-games zullen in ieder geval aanwezig zijn:

Coconut Adventure: Met een kokosnoot moet Sunny waterdruppels verzamelen.

Marias Training: Hierbij is enige behendigheid gewenst, in de vorm van een zenuwenspiraal moet Sunny het trainingspakcour zo snel mogelijk afleggen.

Blonde Blonde Revolution: Een vereenvoudigde versie van Dance Dance Revolution waarin Sunny verschillende melodieën moet trommelen om zo opperhoofd Bajari van zijn hoofdpijn te verlossen.

Bucket Well: Een schuifpuzzel die moet worden opgelost zodat Sunny haar avontuur kan voortzetten.

Fireflies Catcher: Hierin moet Sunny vuurvliegjes verzamelen terwijl slangen haar belagen.

Log Chopper: Het beste te omschrijven als Frogger met Sunny.Hockeybondscoaches stoppen na Peking

De bondscoaches Marc Lammers (vrouwen) en Roelant Oltmans (mannen) stoppen na de Olympische Spelen. Beide gaan iets anders doen.

Oltmans is sinds 1990 in dienst bij de KNHB. Met de dames werd hij in 1990 wereldkampioen. Met de mannen werd hij in 1993 en 1998 tweede en eerste op een WK, tweemaal eerste op de Champions Trophy en Olympisch kampioen in 1996 in Atlanta. In 2005 werd hij weer bondscoach, sindsdien won hij met Nederland éénmaal de Champions Trophy en afgelopen zomer de Europese titel.

Lammers is sinds 2001 bondscoach van de dames. Met die ploeg won hij drie keer de Champions Trophy, twee keer de Europese titel en in 2006 de wereldtitel. Op de Olympische Spelen van 2004 werd er zilver veroverd. Lammers heeft al aangegeven niet beschikbaar te zijn voor de mannenploeg.

Volleybalsters verliezen ook van Turkije

De Olympische Spelen lijken heel ver weg voor de Nederlandse volleybaldames. Op het olympisch kwalificatietoernooi werd ook de tweede wedstrijd verloren.

Nadat het afgelopen dinsdag al verloor van Polen, was vandaag ook Turkije te sterk. Het werd 3-1 voor de Turkse dames. De eerste set werd nog overtuigend met 16-25 gewonnen, maar daarna ging het mis. Nederland speelde slordig en kwam er op sommige momenten niet aan te pas. De drie volgende sets werden met 25-19, 27-25, 25-16 verloren. In de derde set werd zelfs een 19-13 voorsprong weggeven.

Nederland heeft nog een kleine kans op de halve finale, daarvoor moet het vrijdagavond met ruime cijfers van Duitsland winnen en hopen dat Polen Turkije verslaat. Nederland moet het toernooi winnen om zich te kunnen plaatsen voor Peking.

ARD: geen bewijs dopinggebruik Boogerd

No DopingDe Duitse publieke zender ARD, die afgelopen dinsdag bekendmaakte dat enkele topwielrenners waaronder Michael Boogerd klant waren bij een Weense bloedbank, trekt zijn dopingverhaal in.

Hiermee neemt de zender na slechts twee dagen alweer duidelijk afstand van de eigen berichtgeving. De ARD heeft zijn excuses aangeboden voor het verhaal dat 30 sporters bloeddoping zouden hebben gebruikt. Een verslaggever van de omroep zei dat zijn omroep zich onprofessioneel heeft gedragen door sporters zonder bewijs te beschuldigen. Dit meldde hij live op tv vanaf een biathlon-wedstrijd.

De sporters zouden een kliniek in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen hebben bezocht, maar hiervoor is volgens Reinhold Lopatka, de Oostenrijkse minister van Sport geen enkel bewijs voor.

Naast Michael Boogerd werden namen genomen van Duitse ski- en biathlon-atleten en van Michael Rasmussen, teamgenoot van Boogerd tijdens de Tour de France.


'Geen bewijs voor dopinggebruik Boogerd.'

Vliegtuigbom gevonden in Blerick

Icoon BinnenlandsIn het Venlose stadsdeel Blerick is vanmiddag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De vliegtuigbom is gevonden op een bouwterrein aan de Pepijnstraat.

Even voor 5 werd er bij het alarmcentrum melding van de vondst gedaan. De plek, waar op dat moment werkzaamheden aan de gang waren, werd meteen afgezet. Het is onbekend hoe zwaar de bom is en of deze nog op scherp staat. Het Explosieven Opruimingscommando EOC is gealarmeerd.

Met dank aan goa.the-god voor de submit.

'Kinderen zijn niet leuk'

Icoon OpmerkelijkFOK!kers die nog geen kinderen hebben maar twijfelen om er ooit aan te beginnen, kunnen hieronder tien redenen lezen om er niet aan te beginnen. Ze zijn afkomstig uit het 'Anti-kindboek' van de Vlaamse schrijvers Camiel de Vries en Hanna de Heus.

Ten eerste: Kinderen hebben geen humor. Kinderhumor is gewoon van een belabberd, zielig en betreurenswaardig niveau. En toch word je geacht mee te lachen.

Ten tweede: Ze zijn vervelend in de supermarkt. Iedereen die wel eens winkelt, heeft geen verdere uitleg nodig.

Ten derde: Kinderen zijn egocentrisch, ze beschouwen zichzelf als het middelpunt van het universum. Hebben sommige volwassenen overigens ook last van.

Punt vier: Kinderen kosten je een rib uit het lijf. Kleren waar ze om de haverklap uitgroeien en die ook nog eens van een duur merk moeten zijn, een fiets, een brommer en eigen computer. Het Nederlandse Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting rekende ooit uit dat één kind ongeveer 18% van het netto-inkomen kost, twee kinderen 26% en drie 33%.

Nummer vijf: Vriendschappen gaan vaak ten onder als er kinderen zijn gekomen. Alles draait om de pasgeboren koter(s).

Ten zesde: Kinderen nemen je identiteit af. Het leven draait om hen.

Punt zeven: Kinderen zijn niet enkel puur, eerlijk en onschuldig, maar ook wreed, berekenend en soms kwaadaardig.

Ten achtste: Kinderen zijn slecht voor dieren. Kinderen gooien met stokken naar honden, aaien goudvissen, smakken een konijn op de grond en leggen een katje in de poppenwieg.

Nummer negen: Ze verpesten het interieur. Je dure bankstel wordt door hen vakkundig ten gronde gericht.

En tenslotte punt tien: Kinderen smijten zo je goed bedoelde opvoeding overboord. Ze gaan aan de zuip, drugs, komen met een verkeerde vriend(in) thuis of belanden op het politiebureau.

Bovendien heeft een onderzoek uitgewezen dat mensen zonder kinderen gelukkiger zijn dan mensen met kinderen. Tenminste, zo lang die kinderen thuis wonen.'Kosten je een rib uit het lijf'

Britse premier bezorgd over digitale steekwapens

De Britse premier Gordon Brown heeft vandaag een opmerkelijke oproep aan de game-industrie gedaan; hij riep namelijk op om spellen niet langer te voorzien van steekwapens. Dit naar aanleiding van een aantal steekpartijen met dodelijke afloop. De Britse regering zal zelf al maatregelen gaan nemen tegen steekwapens met hun 'Violent Crime Action Plan', maar roept developers dus op om dit ook digitaal aan te pakken en dus hun verwoording te nemen.

In een interview met The Sun liet Brown weten dat de developers zelf hun verantwoording moesten nemen en dat hij niets voelde voor een verbod van games waarin steekwapens voorkomen. Hij sloot echter niet uit dat als de game-industrie geen gehoor geeft aan zijn oproep hij hardere maatregelen ging nemen:

"Niemand wil censuur of overheidsbemoeienis, maar de industrie moet dan wel verantwoordelijkheid nemen. De maatschappij is eenvoudigweg niet gebaat bij mensen die met wapens rondlopen of ze dreigen te gebruiken."

"Er zijn grenzen die niet overschreden mogen worden, en het zero tolerance-beleid voor steekwapens is daar een van."

Man plast over vrouwen in trein

De Arnhemse politie heeft een 65-jarige man uit die plaats aangehouden nadat hij in de trein over twee vrouwen had geplast. Dat meldde de politie donderdag.

Het incident gebeurde gisteravond in de trein tussen Driebergen en Arnhem. Ook zou de man één van de twee vrouwelijke passagiers onzedelijk hebben betast.

De vrouwen waarschuwden de conducteur, die op zijn beurt de spoorwegpolitie inschakelde. Agenten hielden de 65-jarige aan op het station van Arnhem. De man is voor onderzoek ingesloten.

Online game-rivaliteit eindigt in echte moord

Een jonge Rus is aangeklaagd wegens moord nadat hij een online game iets te persoonlijk opnam. Toen hij zijn online rivaal tegen kwam op straat besloot hij deze te vermoorden.

Het begon allemaal toen twee clans, the Coo-clocks bestaande uit studenten en de Platanium bestaande uit dertig-plussers, online de strijd met elkaar aangingen. De 33-jarige Albert had een eigen clan en vele strijders, maar vlak voor de jaarwisseling vermoordde zijn clan een lid van de Coo-clocks. Zoals het gaat bij gangs moest dit gewroken worden en de clans spraken af om elkaar in het echt te ontmoeten. Deze ontmoeting liep uit op een flinke vechtpartij waarbij Albert bont en blauw werd geslagen en op weg naar het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

Na de begrafenis van Albert bleven de Coo-clocks leden van de Plataniumclan bedreigen, aldus Alberts zus. De 22-jarige moordenaar heeft ook nog geen teken van berouw getoond en heeft enkel verklaard waarom hij Albert heeft vermoord.

ARD krabbelt terug in bloeddopingzaak

De ARD heeft zich donderdag publiekelijk verontschuldigd voor de berichtgeving over de 'Weense bloedbank'. Ongeveer dertig sporters, onder wie (oud-)renners van de Rabobank-ploeg én diverse wintersporters, zouden in het verleden in Oostenrijk verboden bloedtransfusies hebben ondergaan.

Daarmee neemt de zender na slechts twee dagen alweer duidelijk afstand van de eigen berichtgeving. Hoewel de ARD het nieuws gisteren al enigszins nuanceerde: de omroep sprak toen over ‘beschuldigingen die tot nu toe nog niet voor individuele sporters zijn bewezen.’

Voor het begin van de live-uitzending van de wereldbekerwedstrijd biatlon in Antholz (Anterselva) viel presentator Michael Antwerpes zijn ARD-sportcollega's publiekelijk af: "Het strookt niet met onze beroepsopvatting dergelijke verdachtmakingen te uiten zonder met controleerbare feiten te komen."

Philip Morris wil geen Wilders-posters

Icoon OpmerkelijkWat de politie en Justitie niet lukte, de verspreiding van anti-Wilders posters voorkomen, gaat sigarettenfabrikant Philip Morris wellicht wel lukken. Op de posters die de Internationale Socialisten verspreiden en op straat verkopen, prijkt het gezicht van Wilders op een sigarettenpakje van Marlboro met de tekst 'Extremist, 'brengt u en de samenleving ernstige schade toe'.

De fabrikant van de sigaretten is 'not amused' over deze poster. Philip Morris eist dat de Internationale Socialisten stoppen met de verspreiding van de poster.

Ook de parodie-poster die Wilders' Partij van de Vrijheid maakte of aanhangers daarvan, valt in slechte aarde bij de fabrikant. De PVV zal worden gevraagd ermee op te houden.

Marlboro wordt regelmatig gebruikt door actievoerders, makers van t-shirts en cartoonisten. Producent Philip Morris is daar niet blij mee en komt daar geregeld tegen in verweer.Pakjes Wilboro

Cristiano Ronaldo in belangstelling Real Madrid

Real Madrid heeft nog steeds interesse in Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Manchester United wordt op de voet gevolgd door de koploper van de Primera División.

“Als er dan een kans komt om hem vast te leggen, dan zullen we die met beide handen aangrijpen", aldus Predrag Mijatovic, sportdirecteur van Real. "Cristiano is een uitzonderlijk goede voetballer. We weten dat het lastig is om zo iemand binnen te halen. Maar we zullen alles proberen", aldus Mijatovic in de Engelse krant The Sun.

Ronaldo heeft een flink prijskaartje om zijn nek hangen. Er wordt gesuggereerd dat de Portugees meer dan 100 miljoen euro moet gaan kosten.

Westermoskee kan toch gebouwd worden

BinnenlandsNa jaren van talrijke incidenten rondom de bouw van de omstreden Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, kan het project nu toch aanvang vinden. Het beroep dat was aangetekend tegen de vorig jaar verleende bouwvergunning is door de klager ingetrokken. Hierdoor is de vergunning nu onherroepelijk geworden.

Vorige week maakte het het bestuur van De Baarsjes al bekend dat een onderzoek door het bureau Bibob naar criminele activiteiten van betrokkenen, niets had opgeleverd.

Het Westermoskee-project behelst niet alleen een islamitisch gebedshuis met een 42 meter hoge minaret, maar ook de bouw van ruim honderd woningen, kantoor- en bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage. Zolang de bouwvergunning voor de moskee niet definitief was, stagneerde ook dit deel van het project. De moskee maakte deel uit van een groot samenwerkingsproject tussen De Baarsjes, de Turks-islamitische organisatie Milli Görüş en woningcorporatie Het Oosten

PvdA-stadsdeelvoorzitter Arco Verburg van De Baarsjes reageerde verheugd: ''Dit is goed nieuws voor de buurt. Het afgelopen jaar was onze inzet erop gericht om in ieder geval de bouw van de woningen mogelijk te maken. Ik verwacht dat de bouw nu ook snel start.''

De bouw is gesitueerd op het voormalige RIVAterrein. Het ligt nu braak nadat in 2006 toenmalig minister Donner van Justitie nog het feestelijk startschot voor de bouw van de moskee had gegeven. Daarna ging het project ten onder aan financieel gesteggel binnen Milli Görüş en over de religieuze koers die de moskee zou gaan varen. Ook een waarschuwing die voorzitter Fatih Dag aan Amsterdam gaf, als de moskee er niet zou komen, viel in slechte aarde.

Overigens is voor de bouw van de moskee Milli Görüş verantwoordelijk. Het Oosten gaat beginnen met de bouw van de woningen en aanverwante zaken. Wat de Turkse religieuze beweging met de Westermoskee doet, is hun zaak. Onbekend is hoe de vlag er binnen de beweging momenteel bijhangt wat betreft het project.Mag er toch komen

Met dank aan --HOOLIE-- voor de submit.

Spectaculaire goals in Fifa Street 3 trailer en demo

In Fifa Street 3 draait alles om zo stoer mogelijk goals te scoren. Dit doe je door tegen muren te lopen, stoere passeerbewegingen en spectaculaire trucjes. Voor de fans heeft EA alvast een nieuwe trailer online gezet waarin je een kunt zien hoe het straatvoetbal er aan toe gaat. Volgende maand, 21 februari, zal de game verkrijgbaar zijn op de PS3, Xbox 360 en de Nintendo DS.

Tevens is op Xbox Live de Fifa Street 3 demo al te downloaden.

Duitse geweldpleger naar strafkolonie Siberië

Icoon OpmerkelijkEen 16-jarige Duitse geweldpleger uit Giessen moet van de justitie en sociale diensten in Hessen naar Siberië. De beoogde 's winters bitter koude strafkolonie kent vrijwel geen moderne communicatiemiddelen en wordt daarom 'arm aan prikkelingen' genoemd.

Daardoor zou de recidivist minder blootstaan aan impulsen die hem opnieuw de fout in drijven. Dit berichtte vandaag het dagblad Die Welt. De strafkolonie is echter niet alleen arm aan prikkelingen maar ook arm aan onder meer moderne sanitaire voorzieningen en verwarmingstechniek. Om de koude buiten de deur te houden moet er hout worden gehakt en behoeften worden in een beerput op een binnenplaats gedaan.

Er is geen enkele luxe. De veroordeelde 'crashkids' zijn de hele dag in de weer in de Duitse strafkolonie van Sedelnikovo ten noordoosten van de stad Omsk.

Geen Eredivisie bij SBS

De SBS-groep (SBS6, NET5 en Veronica) heeft geen bod gedaan op de uitzendrechten voor de samenvattingen van het Eredivisievoetbal. Vanochtend kon er tussen tien en twaalf uur geboden worden op deze rechten bij de Eredivisie CV (ECV), SBS heeft dit dus niet gedaan.

SBS kwam zelf met het nieuws naar buiten. "Veel wil ik er nog niet op in gaan. Wel kan ik zeggen dat we niet hebben geboden omdat we geen mogelijkheden zien om voetbalsamenvattingen zakelijk tot een succes te maken. Mede gelet op de aanvullende voorwaarden die zijn gesteld, maar daar kan ik dus niet op ingaan", zo zegt een woordvoerder van de zender.

Wie er wel een bod heeft uitgebracht op de rechten is nog niet bekend gemaakt door de ECV. Alex Tielbeke, voorzitter van de ECV, zegt: "Wij zeggen niet wie er geboden heeft en ook niet voor hoe veel. Dit gebeurt omdat de biedingen eerst goedgekeurd moeten worden door de clubs en omdat geïnteresseerde partijën nog een keer uitgenodigd kunnen worden voor een nieuwe biedingsronde.

In totaal kon er geboden worden op acht pakketten. Er zijn twee hoofdpakketten, het sammenvattingspakket en het live-pakket. De laatste is weer verdeeld in drie verschillende pakketten. Naast de twee hoofdpakketen is er ook nog een radio-pakket, een voor- en nabeschouwingspakket, een mobiel telefoonpakket en een pakket voor de samenvattingen van de Eredivisie voor vrouwen. In februari hoopt de ECV deze pakketten te hebben verdeeld.

Vaticaan haalt uit naar Harry Potter

Icoon LiteratuurDe officiële krant van het Vaticaan L'Osservatore Romano, die geacht wordt de mening van de paus te verkondigen, uit deze week stevige kritiek op de boeken en films over Harry Potter. De krant laat prof. Edoardo Rialti aan het woord die stelt dat de Potter-reeks kinderen bang maakt en hekserij en occultisme promoot.

De hoogleraar literatuur aan de universiteit van Florence zegt verder dat de Potterboeken ''doordrenkt'' zijn met newage-filosofie en dat ze een ''omgekeerd'' beeld van spiritualiteit geven. ''Het is een wereld waar het kwaad goed wordt.'' Hij signaleert in de verhalen gnostisch gedachtegoed (mystieke, geheime kennis). ''Alleen uitverkorenen, de intellectuelen, weten hoe ze duistere machten kunnen beheersen en omvormen tot goede machten.'' En dat is ''een grote en ernstige leugen'', aldus de professor want ''het is de oude gnostische verzoeking die redding en waarheid vermengt met geheime kennis.''

Rialti ziet het als een groot gevaar dat kinderen gaan denken dat hekserij positief is. ''Kennis van het occulte maakt het mogelijk dingen te manipuleren. Daarbij wordt niet gekeken naar de handeling zelf, maar naar het uiteindelijke resultaat.'''Promoot hekserij en occultisme'

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Icoon Mark Haigh-Hutchinson (Metroid Prime) overleden

Mark Haigh-Hutchinson is eergisteren op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Misschien dat zijn naam niet meteen een belletje laat rinkelen, maar hij heeft gewerkt aan een aantal klassieke titels. Zo is hij verantwoordelijk voor Paperboy, ging hij daarna aan de slag bij Lucasarts en is hij vervolgens belangrijk geweest bij de oprichting van Retro Studios.

Spellen als Star Wars: Rogue Squadron, Shadow of the Empire en de Secret of Monkey Island spellen komen allemaal van zijn hand. Misschien wel zijn bekendste werk zijn het camerasysteem en de besturing van de Metroid Prime-spellen. Zijn laatste project was Metroid Prime 3: Corruption, waar hij als senior engineer aan werkte.

Met het boek "Real Time Cameras" heeft hij ervoor gezorgd dat zijn kennis nog lang gebruikt kan worden door toekomstige developers. Mark Haigh-Hutchinson laat een vrouw en twee dochters achter.

Moslims zamelen 2200 kilo vlees in voor daklozen

Icoon BinnenlandsTijdens het islamitische offerfeest, dat vorig jaar op 20 december viel, hebben moslims meer dan 2200 kilo vlees ingezameld. Het vlees zal verwerkt worden tot worsten, en vervolgens grotendeels via de voedselbanken uitgedeeld worden aan verslaafden, daklozen en andere hulpbehoevenden. Wat overblijft zal gebruikt worden in de bereiding van wat men noemt offermaaltijden; gemeenschappelijke maaltijden waar mensen die behoefte aan gezelschap hebben samenkomen.

Dit wordt gemeld door de organisatoren van de actie; de Samenwerkende Moslim Hulporganisatie en de katholieke organisatie Cordaid. Men zegt erg tevreden te zijn over de inzameling, mede omdat de hoeveelheid ingezameld vlees ruim verdubbeld is ten opzichte van de eerste editie. Er kon in elf verschillende steden, bij zowel moskeeën als slagers, vlees worden afgestaan door de gelovigen. Aan die oproep tot naastenliefde is dus ruim gehoor gegeven.

Met dank aan Patrick de Groot voor de submit.

Vijf herten doodgereden in Friesland

Icoon OpmerkelijkIn Friesland zijn gisteravond vijf herten doodgereden. De herten maakten deel uit van een groep van tien herten die diezelfde avond ontsnapt was van een fokboerderij.

Tussen Leeuwarden en Drachten staken de herten de weg over ter hoogte van het dorpje Rottevalle. Hierbij keken ze niet goed naar links en naar rechts, waardoor ze de auto's op de weg niet aan zagen komen. Een aantal automobilisten kon de herten niet meer ontwijken. Vijf herten werden aangereden.

De schade aan de auto's en de inzittenden viel mee; er was alleen blikschade. De schade aan de herten was groter. Vier van de vijf aangereden herten waren op slag dood. De vijfde was zo zwaar gewond, dat hij afgemaakt is. Naar de vijf herten die niet aangereden zijn, wordt nog gezocht.

Rechts-extremisten 'Uitgeest' veroordeeld

Icoon JustitieDe Haarlemse politierechter heeft gisteren zeven lieden uit het neo-nazistische kamp veroordeeld voor hun aandeel in de vechtpartij tussen extreemrechts en antifascisten die op 3 februari van het vorige jaar uitbrak in Uitgeest. Zes van hen kregen werkstraffen opgelegd, soms in combinatie met een voorwaardelijke celstraf.

Eén moet daadwerkelijk de gevangenis in. Deze 22-jarige persoon kreeg drie maanden cel. Een achtste verdachte werd vrijgesproken. Officier van justitie R. Hagemeier had straffen tot vijf maanden cel tegen de groep geëist.

De vechtpartij in Uitgeest brak indertijd uit toen leden van de extreemrechtse groepering Blood and Honour Nederland de wacht hielden bij een vergadering van de Nationalistische Volksbeweging (NVB). Ze sloegen naar verluidt met knuppels, boksbeugels en ploertendoders in op zo'n honderd actievoerders van de Antifascistische Aktie (AFA) die de vergadering wilden verstoren. De verdediging van de verdachten zegt echter dat de antifascisten wapens bij zich hadden.

De verdediging laakte verder het feit dat van de linkse demonstranten niemand is aangehouden. De leden van Blood and Honour beriepen zich gisteren op zelfverdediging, omdat de antifascisten in hoog tempo het clubgebouw naderden. Daarin bevonden zich ook vrouwen, kinderen en ouderen.

In totaal zouden gisteren tegen 17 leden van de ordedienst van de NVB straffen worden uitgesproken. De zaak tegen negen van hen werd echter tot nader order verdaagd vanwege de getuigenis van een voorbijganger. Die zei dat zowel extreem-rechts als de antifascisten uit waren op een confrontatie, alhoewel volgens hem de eerste groep wel het agressiefst was. Er zullen nog andere getuigen worden gehoord.

Piranha in Leidse gracht gevonden

Icoon OpmerkelijkIn Leiden hebben medewerkers van de gemeentereiniging vanochtend in de Maresingel een piranha-achtige vis gevonden. Het dier dat 30 centimeter groot is, is overgebracht naar natuurhistorisch museum Naturalis. Vanmiddag nog is het beest te bewonderen in een aquarium.

Een expert zal de vis onderzoeken. Onduidelijk is hoe de vis met de sterke kaken in de gracht is terechtgekomen. Normaal leven dit soort vissen in het warme zoetwater van Zuid-Amerika.

Piranha's vormen voor de mens weinig tot geen bedreiging, ondanks alle broodjes aap verhalen van mensen die door piranha's tot op het bot zijn verzwolgen. Wel is het uiterst onverstandig om je vinger in een aquarium met piranha's te steken.Piranha (archieffoto)

Film: Gone Baby Gone

Het is alweer tien jaar geleden dat Matt Damon en Ben Affleck de Oscar voor beste scenario in ontvangst mochten nemen. Beide kozen daarna voor een carrière als acteur en lieten het schrijven voor wat het was. Ben Affleck schreef daarna een serie van blockbusters en flops op zijn naam, maar is nu terug als schrijver en voor het eerst ook als regisseur. Gone Baby Gone moet uitwijzen of hij beter achter de camera kan blijven dan ervoor.


'Ongeveer 6000 zwerfjongeren in Nederland'

Icoon BinnenlandsIn Nederland zijn naar schatting 6000 zwerfjongeren. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een rapport dat vanochtend is gepubliceerd.

De rekenkamer doet al sinds 2002 onderzoek naar de jongeren. Volgens de instantie is er reden om zeer bezorgd te zijn over de opvangmogelijkheden voor de groep.

Het aantal van 6000 is hoger dan schattingen in eerdere onderzoeken. Volgens de Rekenkamer hoeft het niet zo te zijn dat er daadwerkelijk meer zwerfjongeren zijn. Het kan ook zijn dat gemeenten het aantal jongeren dat op straat zwerft beter registreren.

Ajax-supporter in Dubai in kerker gegooid

Icoon Misdaad Een 38-jarige supporter van Ajax verblijft al sinds 5 januari in een ondergrondse gevangenis in Dubai. Hij had 2 gram softdrugs in zijn broek toen hij op de vluchthaven van de stad in de Verenigde Arabische Emiraten arriveerde.

In het oliestaatje bedraagt de minimale gevangenisstraf voor drugsbezit 4 jaar. De fan uit Almere wilde het trainingskamp van zijn favoriete club in Dubai bezoeken. Hij kreeg de reis van zijn familie aangeboden omdat hij na twee zware jaren na de geboorte van een zwaar gehandicapt dochtertje wel wat ontspanning kon gebruiken.

De clubleiding van Ajax heeft inmiddels contact opgenomen met de Nederlandse consul in Dubai. Het regime in de gevangenis is zeer streng. De fan mag slechts vijf minuten per half jaar bezoek ontvangen. De familie van de supporter heeft minister-president Jan Peter Balkenende om hulp gevraagd.

Met dank aan voor de submit.

'Quote rectificeert sm-artikel over Nina Brink'

Het blad Quote gaat een artikel over het seksleven van de zakenvrouw Nina Brink rectificeren. Het zakenblad heeft dat aan haar laten weten, zo zei ze gisteravond in een uitzending van Pauw& Witteman.

Ook maakt Quote, volgens Brink, 10.000 euro over aan een organisatie die zich inzet voor de rechten van vrouwen in Afrika.

Drie jaar geleden publiceerde Quote onder de kop 'Ohhh, Nina, de perverse praktijken van een powerlady' een verhaal over een sm-affaire van Nina Brink. In het artikel werd, tot woede van Brink, gesuggereerd dat ze een sm-relatie had met president-commissaris Mickey Schulhof van World Online.

Tennis: Ook Haase uitgeschakeld in Australië

Icoon TennisHet is Robin Haase niet gelukt om de derde ronde te bereiken van de Australian Open. De 20-jarige Nederlander verloor in vijf sets van de Fransman Sébastien Grosjean: 4-6, 6-4, 6-0, 6-7 en 6-4.

Haase begon de wedstrijd uitstekend. Na de winst in de eerste set ging het echter mis in de tweede set. In die set leverde Haase na 4-4 liefst negen games achter elkaar in. Die verloren games kwam de Nederlander ook in de derde set niet te boven.

In de vierde set herpakte Haase zich knap en won die set na een tiebreak (7-4). In de vijfde set gaf de ervaring en de snelheid van Grosjean echter de doorslag, ook al werd het in de slotfase nog wel even spannend.

"Dit is balen natuurlijk, want ik had kunnen winnen. Ik had zelfs het gevoel dat ik in de vijfde set de betere speler was," zo verklaart Haase. "Maar ik maakte net een foutje te veel en dat leverde hem de beslissende break op. Bij 4-0 in de derde set liet ik het eigenlijk een beetje lopen. Zo kon ik me maximaal opladen voor de vierde set en daarin ging het dan ook weer prima. Tot aan het einde van de partij voelde ik dat ik kansen had, maar helaas kon ik het niet afmaken." Door de uitschakeling van Haase zijn er nu geen Nederlanders meer actief in het enkelspel op de Australian Open.
Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Dieronvriendelijke eieren bij tv-kok Oliver

Terwijl de Britse tv-kok Jamie Oliver op televisie de aandacht vestigde op het dierenleed in de kippenindustrie, ontdekte een aantal legbatterijproducenten onlangs hun eigen eieren in een van Jamies restaurants. Dat meldde The Independent vandaag.

Een chef van Olivers restaurant Fifteen in het Britse Cornwall had 360 legbatterij-eieren gekocht, omdat de vrije uitloopeieren niet geleverd konden worden. ''Er gaan koppen rollen'', zei een onthutste tv-kok in een reactie. Volgens een woordvoerder van Fifteen betrof het een eenmalig incident.

De 32-jarige Oliver heeft nog drie Fifteen-restaurants in Londen, Amsterdam en Melbourne, waar kansloze jongeren opgeleid worden tot kok. In een aflevering van zijn nieuwe televisieprogramma 'Jamie's Fowl Dinners' (Jamies Gevogelte Diners) elektrocuteerde hij live in de studio een kip, om te laten zien hoe de volgens de industrie overbodige mannetjeskippen gedood worden.


Jamie, mannelijke kuikentjes, een gaskamer en een slang. Let op: geen plezierige beelden

Nog minder werklozen

Icoon EconomieDe werkloosheid is het afgelopen jaar weer gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag openbaar maakte. Het afgelopen kwartaal was maar 4 procent van de beroepsbevolking werkloos, namelijk 344 duizend mensen.

Het aantal werklozen was gemiddeld over het gehele jaar 2007 69 duizend mensen minder dan in 2006. Dat is opmerkelijk, want in 2006 was het aantal werklozen óók al gedaald met een vergelijkbaar aantal. Nederland lijkt dus beter te presteren, al zitten we nu niet op het historische laagterecord van 2001, toen maar 252 duizend mensen werkloos waren.

Europees gezien doet Nederland het erg goed qua werkloosheid, al zijn de cijfers niet altijd gemakkelijk te vergelijken, doordat verschillende landen soms verschillende definities hanteren. Eurostat komt tot andere cijfers en gebruikt waarschijnlijk dus andere definities, maar in hun overzicht heeft Nederland de laagste werkloosheid van de EU.

De Fauw verlengt verblijf Roda JC

Roda JC heeft het contract van verdediger Davy de Fauw opengebroken en verlengd tot 2012. De Belg had nog een contract tot 2009 bij de Limburgse club.

De 26-jarige voetballer kwam in 2006 over van Sparta. In de jaren daarvoor speelde De Fauw nog voor club Brugge. Roda JC is tevreden over het verlengde contract. "Hij is een goede verdediger met opbouwende kwaliteiten. Daarnaast pikt hij zo af en toe ook nog een doelpuntje mee," aldus Roda JC-directeur Huub Narinx. "Er zijn maar weinig verdedigers die in een seizoen vijf velddoelpunten maken."

Man penetreert etalagepop

Icoon BizarHet Britse bedrijf Displaysense kreeg afgelopen week wel een heel verrassend telefoontje. Een boze 31-jarige klant belde de detailhandel met klachten over de etalagepop die hij via internet had besteld. Zijn exacte klacht; zijn penis was vast komen te zitten in een 2,4 centimeter breed gat in de vrouwelijke paspop, en er was zelfs een flinke schaar bij nodig geweest om hem daar weer uit te krijgen.

Uiteraard was dit niet wat de man verwacht had van zijn aankoop, en aangezien de pop het 'losknippen' zelfs niet had overleefd eiste hij per direct zijn aankoopgeld terug. De licht verbouwereerde telefoonmedewerker deelde hem daarop mee dat dit type oneigenlijk gebruik niet onder de garantie viel, en weigerde logischerwijs het geld terug te storten.

Of de Engelsman inmiddels het verschil tussen een etalagepop en een opblaaspop duidelijk is geworden valt nog te bezien.

Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

Griezelen in het donker vanaf mei

Atari heeft bekend gemaakt dat de nieuwste Alone in the Dark vanaf mei in de winkels zal liggen. Er zal dan een Xbox 360, PS2, PC en een Wii-versie beschikbaar zijn. De PS2 en de Wii-versies zijn pas in november aangekondigd, maar blijkbaar nu al klaar voor de release. Een datum voor de PS3 is nog niet genoemd.

360-screen van Alone in the Dark: Near Death investigation

Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

[AO] Robin Haase ligt eruit

Het is Robin Haase niet gelukt om de derde ronde te bereiken van de Australian Open. De 20-jarige Nederlander verloor in vijf sets van de Fransman Sébastien Grosjean: 4-6, 6-4, 6-0, 6-7 en 6-4.

Haase begon de wedstrijd uitstekend. Na de winst in de eerste set ging het echter mis in de tweede set. In die set leverde Haase na 4-4 liefst negen games achter elkaar in. Die verloren games kwam de Nederlander ook in de derde set niet te boven.

In de vierde set herpakte Haase zich knap en won die set na een tiebreak (7-4). In de vijfde set gaf de ervaring en de snelheid van Grosjean echter de doorslag, ook al werd het in de slotfase nog wel even spannend.

"Dit is balen natuurlijk, want ik had kunnen winnen. Ik had zelfs het gevoel dat ik in de vijfde set de betere speler was," zo verklaarde Haase. "Maar ik maakte net een foutje te veel en dat leverde hem de beslissende break op. Bij 4-0 in de derde set liet ik het eigenlijk een beetje lopen. Zo kon ik me maximaal opladen voor de vierde set en daarin ging het dan ook weer prima. Tot aan het einde van de partij voelde ik dat ik kansen had, maar helaas kon ik het niet afmaken."

Devil May Cry 4 krijgt release-date

In de eerste echte sequel van Devil May Cry (deel 3 was een prequel en deel 2 wordt door Capcom niet langer als onderdeel van de serie gezien door de matige kwaliteit) zul je voornamelijk de rol van Nero op je nemen. Deze nieuwe held heeft een vrij aparte arm, waarmee hij zonder moeite de grootste demonen door de lucht kan slingeren. Je zult echter van tijd tot tijd ook als Dante kunnen spelen.
Deze twee demonenjagers zullen op 5 februari op de Xbox 360 en PlayStation 3 tekeer gaan, dit is echter een Amerikaanse datum. De Europese release zal drie dagen later zijn, op 8 februari.
Mocht je demonen eerder laten zien dat er met Nero niet te sollen valt, dan kun je vanaf 31 januari de demo van Devil May Cry 4 downloaden van Xbox Live Marketplace of PlayStation Store.

Aanleg circuit Valencia gestart

Men is al druk bezig met het aanleggen van het stratencircuit in Valencia. De Grand Prix van Europa zal namelijk op 24 augustus op het circuit verreden worden. Het circuit ligt gedeeltelijk in de binnenstad en gedeeltelijk in de haven.

De baan zal bijna 5,5 kilometer lang worden, en naar verwachting zal men 1 minuut en 37 seconden over een rondje doen. De topsnelheid, die behaald zal worden op het lange rechte stuk in de haven, zal rond de 320 km/h liggen, en de gemiddelde snelheid zal zo'n 200 km/h zijn. Het circuit zal over de gehele lengte zeker 14 meter breed worden.

Een impressie van het circuit (in het Spaans) is hier te vinden.

Verstappen benaderd door CCWS

Vandaag bevestigde Jos Verstappen de geruchten dat hij door de Champ Cars organisatie is benaderd. In zijn column in de Telegraaf schrijft de oud F1-rijder dat hij alleen naar Amerika gaat als hij in een topauto mag rijden.

“Het klopt dat ik door de organisatie van de Amerikaanse Champ Cars ben benaderd met de vraag of ik interesse heb in hun circus te gaan racen. Ik heb gezegd dat ik dat heel graag zou willen, maar alleen in een competitieve auto bij een competitief team. Als ze die voor me hebben, mogen ze me direct bellen; anders hoor ik liever niets. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar: ik doe iets goed, of ik doe het helemaal niet. Ik weet niet of de Champ Cars-organisatie begrip heeft voor mijn standpunt, maar ze hebben me in ieder geval wel begrepen,” aldus de Limburger. Komend jaar gaat Verstappen in de Le Mans Series rijden met een Porsche.

Take-Two klaagt Jack Thompson aan

Vooruitlopend op de releases van Grand Theft Auto IV en Manhunt 2 heeft Take-Two besloten niet de aanklacht van Jack Thompson af te wachten, maar zelf het heft in handen te nemen en de advocaat in de beklaagdenbank gezet.

Take-Two heeft Thompson aangeklaagd wegens het schenden van hun rechten zoals beschreven in het First Amendment, het eerste grondwetsartikel in de VS. Hierin is onder meer de vrijheid van meningsuiting opgenomen. De rechtszaak is een reactie op de rechtszaak die Thompson aanspande tegen Take-Two om de game Bully in Florida uit te brengen, een zaak die Thompson overigens verloor.

De beargumentatie van Take-Two is als volgt:

Thompson has a history of making multiple threats of legal action, whether substantiated or not, both against Take-Two as well as the retailers who purchase the video games and offer them for sale to the public. Thompson has made such threats again in connection with Manhunt 2 and GTAIV…

Verder staat er in de aanklacht dat de constante stroom aanklachten tegen hun games van Thompson ertoe geleid hebben dat Thompson een private vorm van de Officier van Justitie van de staat Florida geworden is. Daarnaast wil Take-Two alle kosten die ze gemaakt hebben in verband met deze rechtszaken verhalen op Thompson.

Thompson wijst de aanklacht van de hand en wil tegelijk de eer opstrijken voor het verwachte ontslag van Take-Two CEO Paul Eibeler dat volgde uit de opstand van de aandeelhouders van Take-Two.
Jack Thompson schreef:

So successful has Thompson been in exposing the fraud and criminal conduct of Take-Two on the national stage… that a corporate coup by 46% of Take-Two’s shareholders is set for March 23, which nearly all financial analysts… are predicting will be successful and which will result in the firing of all Take-Two management and the entire board…

Instructeur ROC geschorst om kinderporno

Icoon MisdaadEen instructeur van het ROC Ter AA in Helmond is eind vorige week geschorst nadat twee 17-jarige leerlingen hadden ontdekt dat hij kinderporno op zijn privélaptop had staan.

Voorzitter Antoinette Knoet van het college van bestuur van de school bevestigde dat vandaag naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad.

De foto's en een filmpje waren via een draadloze verbinding in een gedeelde map op het draadloos netwerk van de computer terechtgekomen. De school kon snel achterhalen wat de bron van het materiaal was. De beelden zijn niet verder verspreid of gezien door leerlingen, zegt de school.

De politie is gealarmeerd en die heeft de computer van de instructeur in beslaggenomen voor nader onderzoek. In afwachting van het resultaat is de techniekinstructeur op non-actief gesteld.

Zorgkosten vergrijzing verkeerd ingeschat

Icoon EconomieDe invloed van de vergrijzing op de kosten voor de gezondheidszorg valt mogelijk veel lager uit dan gedacht. Hoogleraar gezondheidseconomie Johan Polder stelt dat volgende week in zijn inaugurele rede aan de Universiteit van Tilburg.

Onderzoek van Polder wijst uit dat de kostenstijging niet het gevolg is van de hogere leeftijd van mensen maar omdat meer mensen op latere leeftijd overlijden, waarbij in het laatste levensjaar de meeste zorgkosten worden gemaakt. Het gaat volgens de wetenschapper daarom om een uitstel van de kosten. Op basis van dit effect valt de invloed van de vergrijzing 17 procent goedkoper uit dan werd aangenomen.

Rekentraining verschijnt begin februari

Eerder kondigden we al aan dat je binnenkort met je DS ook je rekenskills kunt gaan verbeteren, nu heeft Nintendo ook een datum bekend gemaakt waarop dat kan. Vanaf 8 februari zal Professor Kageyama’s Rekentraining: Verbeter je rekenvaardigheden met de honderd-cellenmethode in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van €30,-.

Met dit spel wordt er niet op gemikt om je hogere wiskunde machtig te maken, maar juist het basale. Wisselgeld berekenen, kosten van een tank benzine, de simpele zaken die veel mensen niet meer kunnen sinds de komst van de rekenmachine. Voor bijna iedereen kent de game een prima uitdaging door middel van rekensommen met getallen van 1, 2 of 3 cijfers.

Sega gaat attractiepark openen in Dubai

Sega en Emaar Properties hebben bekend gemaakt samen te gaan werken in de ontwikkeling van een aantal attractieparken verspreid over het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het eerste project zal neergezet worden in een van de snelst groeiende steden in de wereld: Dubai. In de Dubai Mall, wat een van de grootste malls ter wereld moet worden met een totale oppervlakte van ruim 1,1 miljoen vierkante meter, zal een gigantische indoor entertainment hall worden neergezet.

Verspreid over twee verdiepingen en met een totale oppervlakte van meer dan 7.000 vierkante meter, wordt met dit park gericht op volwassenen en kinderen van alle leeftijden. De idee van het park komt van Segas Joypolis center in Tokyo. Er komt een indoor achtbaan, bewegings simulatoren en de grootste selectie games die je waar dan ook ter wereld kan vinden.

"Entertainment is about living dreams, it is about experiencing joy and culture. In joining with a company of Emaar's stature and power, we hope to convey the pleasure and excitement inspired by great entertainment to people all over the world."

Aldus Sega president en CEO Hajime Satomi.Een plattegrond van Joypolis Center in hartje Tokyo

Ifrit duikt op in scan van Final Fantasy XIII en Versus XIII

Tot nu toe hebben we van de bekende Final Fantasy-summons alleen Shiva mogen aanschouwen, maar in deze nieuwe scan zien we ook Ifrit en Carbuncle terug. Het is nog niet bekend welke toepassing zij krijgen in de game, aangezien Final Fantasy XIII de summons onder meer zal inzetten als voertuigen. Shiva zal bijvoorbeeld als motor gebruikt worden.

In de onderste helft van de pagina zien we voor het eerst een afbeelding van Final Fantasy vs XIII waarin zwart eens niet de overheersende kleur is. De game wordt dus waarschijnlijk niet zo emo als de trailers deden vermoeden.

Over een releasedate is nog niets bekend, maar volgens geruchten zal de Japanse release aan het eind van dit jaar zijn.Verscheidene "puzzels" van So Blonde te zien in screenshots

In een retro cartoony-stijl neemt de game So Blonde je deze winter mee naar een tropisch eiland. Na enig uitstel zal de game 15 februari in de winkels liggen en zul je als Sunny meer dan 45 exotische locaties kunnen bezoeken om puzzels op te lossen.
In de adventure-game So Blonde volgen we de avonturen van Sunny Blonde, een verwend meisje zonder zorgen. Maar haar zorgenloze leventje wordt beeindigd wanneer ze op een cruise gaat en het schip in storm beland, die de passagiers dwingt het schip te verlaten. Sunny weet zich in veiligheid te brengen op een klein verlaten eiland. Dit blijkt echter geen gewoon eiland te zijn. Het lijkt wel of ze een paar eeuwen terug in de tijd is beland waar piraten en rovers het land regeren. Nu is het aan Sunny dit drama te overleven, en dit alles zonder de luxe die ze normaal is gewend.

Softwareverkopen Japan, handheldgames verbazen

Dat Japan gek is van handhelds weet iedereen ondertussen wel, de Nintendo DS heeft meer units verkocht dan de PlayStation 2 bijvoorbeeld. Ook deze week blijkt dat weer aangezien er twee handheld games zijn die opeens terug zijn in de top 10: Monster Hunter voor de PSP en Mario Kart voor de DS. Deze games blijven maar verkocht worden en zijn een groot succes.

Buiten de handheldgames is het vooral de Wii die goede gameverkopen laat zien met vier titels in de top 10.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Wii FitWiiNintendo90.0001.101.000
Mario Party DSNDSNintendo43.0001.527.000
Wii Sports WiiNintendo33.0002.658.000
Final Fantasy IVNDSSquare Enix32.000537.000
Monster Hunter 2PSPCapcom26.0001.511.000
Prof. Layton & Pandora's BoxNDSLevel 525.0001.143.000
Dragon Quest IVNDSSquare Enix25.0001.143.000
Wii PlayWiiNintendo25.0002.155.000
Mario & SonicWiiSEGA22.000468.000
Mario Kart DSNDSNintendo17.0002.908.000

De nummers 11 t/m 30:
11./05. [WII] Super Mario Galaxy (Nintendo)
12./10. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
13./12. [NDS] Rune Factory 2 (Marvelous Entertainment)
14./38. [PS3] Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision)
15./16. [PSP] Star Ocean 1: First Departure (Square-Enix)
16./13. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
17./25. [NDS] Prof. Layton and the Curious Village (Level 5)
18./30. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
19./18. [PS2] Super Robot Wars OG Gaiden (Banpresto)
20./20. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
21./21. [PS2] World Soccer Winning Eleven 2008 (Konami)
22./00. [360] Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision)
23./35. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
24./00. [WII] Mario Strikers Charged (Nintendo)
25./24. [NDS] Tales of Innocence (Bandai-Namco)
26./26. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
27./33. [PS3] Gran Turismo 5 Prologue (Sony)
28./28. [NDS] Nep League DS (Jaleco)
29./37. [PS3] World Soccer Winning Eleven 2008 (Konami)
30./31. [WII] Resident Evil: Umbrella Chronicles (Capcom)

Verdeling per console:
NDS - 14
WII - 8
PS3 - 3
PS2 - 2
PSP - 2
360 - 1

Timmer en Hofland twijfelgevallen

Het is even afwachten of Bert van Marwijk morgen gebruik kan maken van Henk Timmer en Kevin Hofland. Beide hebben tegen SV Deurne lichte blessures opgelopen en worden vandaag voor het laatst getest op het trainingsveld.

Timmer heeft stevige hoofdpijn en een dicht oog nadat Joep Sijbers, spits van Deurne, doorliep op hem en met zijn knie het hoofd van de doelman raakte. Hofland heeft wederom last van zijn voetblessure gekregen. Morgenavond staat de stadsderby Excelsior - Feyenoord op het programma.

Goku tegen Frieza en Vegeta in Dragon Ball Z: Burst Limit

Atari heeft voor het eerst een setje duidelijke screenshots vrijgegeven van Namco-Bandais vechtgame Dragon Ball Z Burst Limit. Veel nieuws leren we niet van deze beelden, voorlopig lijkt het er nog op alsof de game, anders dan de Tenkaichi-serie, niet wordt ontwikkelt onder het motto "Hoe meer vechters en saga's, hoe beter".
Met Burst Limit verschijnt Dragon Ball Z voor het eerst op de nieuwe generatie consoles. Door dit nieuwe deel wil Namco Bandai de grens tussen serie en game nog verder doen vervagen. Dit maal zal de game ook online te spelen zijn.

CDA'ers in actie tegen hoge bierprijs

Icoon OpmerkelijkTwee kamerleden van het CDA willen dat de minister van Economische Zaken onderzoek laat doen naar de verhoging van de bierprijs. Bijna alle brouwerijen willen binnenkort de prijs van bier met vijf procent omhoog gooien, vanwege gestegen grondstofprijzen. Jos Hessels en Jan ten Hoopen vinden dat verdacht. Het maken van prijsafspraken is namelijk illegaal.

Maar er speelt nog iets mee. Beide heren zijn fervent carnavalvierders. Ze balen ervan dat de prijs twee dagen voor carnaval wordt verhoogd. "Een snel onderzoek van de kartelwaakhond NMa, waarover nog vóór carnaval gerapporteerd moet worden aan de Kamer, is de inzet van de vragen aan de minister", stelt Hessels, die naast kamerlid ook senator van de bond van carnavalsverenigingen in Limburg is.

Volgens hem is er wel een positieve uitzondering. "Een eervolle vermelding verdient bierbrouwerij Gulpener. Zij verhogen de prijzen pas ná carnaval."

Kovalainen blij met McLaren

Hoewel hij nog maar kort bij McLaren rijdt, voelt Heikki Kovalainen zich nu al erg thuis bij het team. Vorig jaar maakte de Fin zijn debuut in de Formule 1 bij Renault, maar hij ruilde eind vorig jaar van stoeltje met Fernando Alonso.

"Ik kan nu al het verschil met de Renault voelen", zei de 26-jarige coureur over de MP4-23, de auto voor komend seizoen. "Er zijn niet een paar grote verschillen, maar heel veel kleine. Over een heel rondje genomen kan ik deze verschillen wel voelen."

"Ik heb een positief gevoel over de auto, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed hij zal zijn. Iedereen binnen het team is erg vriendelijk en heeft me welkom geheten. Ik denk niet dat ik ooit eerder in mijn leven zo blij ben geweest."

Twijfels Beth Holloway over onschuld Joran

Icoon BuitenlandsDe moeder van de vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway vindt het moeilijk te geloven dat de ex-verdachte Joran van der Sloot en zijn vrienden Deepak en Satish Kalpoe niets te maken hebben met de verdwijning.

Een fragiele Beth Holloway deed de uitspraak in een televisieshow van tv-goeroe Oprah Winfrey. Zij was daar samen met haar zoon Matt Holloway. Het was de eerste keer dat ze in het openbaar sprak, nadat de autoriteiten op Aruba de zaak tegen Van der Sloot en de gebroeders Kalpoe eind vorig jaar hadden gesloten.

"Er zijn geloof ik bijna een dozijn mannen gearresteerd en weer vrijgelaten", zei Beth Holloway woensdag. "Maar alles komt steeds terug bij deze drie."

In mei 2005 verdween de toen 18-jarige Natalee Holloway spoorloos tijdens een avond uit met van der Sloot en de Kalpoe-broers op Aruba. Van der Sloot, een Nederlander, en de Surinaamse broeders Kalpoe zouden haar het laatst gezien hebben. Zelf houden zij vol onschuldig te zijn. Medio december werd de vervolging van de drie wegens gebrek aan bewijs gestaakt.


Joran van der Sloot

Europees Parlement wil 'groenere' F1

In een rapport over de Europese auto-insdustrie heeft het Europees parlement zich positief uitgelaten over de FIA. Onder andere het KERS-systeem (het opwekken van energie bij het remmen) en de langere levensduur van de motoren scoren goed.

In het rapport staat: "We erkennen de voortrekkersrol die de FIA speelt bij de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologieën, die mogelijk voor een verlaging van de CO2-uitstoot en energiebesparing bij alle nieuwe auto's kunnen zorgen. We verzoeken de FIA haar inspanningen verder te intensiveren."

"We erkennen dat de autosport een rol kan spelen bij het veranderen van de houding van consumenten tegenover milieuvriendelijke technologieën en vragen de FIA en de andere partijen die betrokken zijn bij de F1 daarom om de regels zo aan te passen, dat milieuvriendelijke technieken eenvoudiger kunnen worden toegepast."

Max Mosley is tevreden met het rapport van de EU: "Het is erg bevredigend dat het Europees Parlement erkent dat de autosport een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën en achter de inspanningen van de FIA staat om de autosport duurzamer te maken voor de toekomst."

'Jenna Bush trouwt in mei'

Icoon ShowbizzEen dochter van de Amerikaanse president George Bush, de 26-jarige Jenna Bush, trouwt op 10 mei met Henry Hager (29). Dat heeft het showbizzblad People vandaag gemeld op gezag van bronnen rond Hager en Jenna Bush.

Het huwelijk heeft volgens ingewijden plaats op de ranch van de familie Bush in Crawford in Texas. Hager en Jenna Bush zijn al lang bevriend. Zij verloofden zich in augustus vorig jaar.

Meer slachtoffers door illegaal vuurwerk

Icoon BinnenlandsDe afgelopen jaarwisseling zijn er ongeveer 1100 gewonden gevallen door vuurwerk. Dat heeft directeur W. Rogmans van de stichting Consument en Veiligheid donderdag gezegd. Dat zijn er bijna 150 meer dan een jaar eerder.

Volgens Consument en Veiligheid is de stijging van het aantal slachtoffers vooral te wijten aan ongelukken met illegaal, professioneel vuurwerk. De verwondingen waren dit jaar wel minder ernstig. Het aantal gewonden dat naar het ziekenhuis moest, nam af met 5 procent.

De stichting had vorig jaar al gewaarschuwd dat het aantal gewonden zou toenemen.
Drukte bij de EHBO

"Voordeel McLaren-ECU valt mee"

Vanaf dit seizoen rijden alle teams met een door McLaren Electronic Systems ontworpen ECU (Electronic Control Unit), wat volgens velen een groot voordeel zou zijn voor het McLaren-team. Dat valt echter wel mee volgens de technisch directeur van Renault, Rob White.

Volgens White zullen andere teams wel wat langer moeten wennen aan het systeem, maar zal het voordeel voor McLaren snel verdwijnen: "We hebben nu nieuwe software en de ingenieurs moeten met ander gereedschap werken. De komende weken zullen we ons best moeten doen om het systeem goed te begrijpen", vertelde de Brit.

"Het ene team zal meer moeten leren, afhankelijk van hoe anders het systeem is dan wat ze voorheen hadden. McLaren hoeft dit natuurlijk niet, dus hun werkdruk is een stuk lager, daar is geen twijfel over", vervolgde hij. "In het begin zullen ze dus een voordeel hebben, maar dit zal slechts van korte duur zijn."

Musical Ciske de Rat enorm succesvol

Icoon TheaterDe musical Ciske de Rat is de best lopende reizende musical ooit in Nederland. Tot nu toe zijn er al 380.000 kaarten verkocht, de musical is door dit succes verlengd tot eind dit jaar. Dat liet producent Joop van de Ende Theaterproducties vandaag weten.

Op dit moment is Ciske de Rat - de Musical te zien in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré. De première was op 5 oktober vorig jaar.
Ciske de Rat nog steeds populair

Bijna 60 procent ambtenaren wil andere baan

Icoon Binnenlands Van de ambtenaren wil 58 Procent graag van baan veranderen. Een kwart wil al binnen een half jaar elders aan de slag. De meesten willen wel bij de overheid blijven werken.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 900 ambtenaren in opdracht van de nieuwssite voor ambtenaren InOverheid.nl. Het werd eind vorig jaar uitgevoerd.

Als reden om te vertrekken noemen de ambtenaren vooral "financieel erop vooruit gaan" en "meer uit zichzelf halen". Toch blijft de overheid met een rapportcijfer van 7,4 een goede werkgever. Gemeenten zijn het meest geliefd bij ambtenaren, Defensie het minst.

Murphy na twee weken huwelijk gescheiden

Icoon ShowbizzRuim twee weken na hun bruiloft zijn acteur Eddie Murphy en Tracey Edmonds alweer gescheiden. Dat heeft het showbizzblad People gisteren gemeld.

In een aan People gestuurde verklaring stellen Murphy en Edmonds dat ze ondanks de scheiding vrienden willen blijven.

Murphy (46) en Edmonds (40) hadden sinds het voorjaar van 2007 een relatie. Het stel trouwde op nieuwjaarsdag op een privé-eiland bij Bora Bora. Volgens People was het op de bruiloft al geen koek en ei tussen de twee. "Eddie begon tegen Tracey te schreeuwen voor het oog van anderen", aldus een bruiloftgast tegen het showbizzblad.

Murphy is weer single

Overdosis cocaïne werd Ike Turner fataal

Icoon MuziekDe vorige maand overleden Amerikaanse zanger en gitarist Ike Turner is bezweken aan een overdosis cocaïne. Dat heeft een lijkschouwer in San Diego in Californië gisteren bekendgemaakt.

De 76-jarige Turner werd half december dood gevonden in zijn huis in San Marcos in Californië. Begin jaren vijftig was hij een van de belangrijkste rock& rollpioniers. Samen met zijn vrouw Tina Turner trad hij in de jaren zestig en zeventig op als het wereldberoemde duo Ike en Tina Turner.

De twee trouwden in 1958. Samen scoorden ze hits als Nutbush City Limits en Proud Mary. Ze scheidden na een gewelddadig huwelijk.

Na de scheiding had Tina een succesvolle solocarrière, maar met Ike ging het bergafwaarts. Hij werd onder meer veroordeeld voor illegaal drugsbezit.

Parkeren weer duurder

Icoon FinancieelParkeerplaatsen zijn slecht bereikbaar en komen vaak onveilig over. Bovendien is parkeren vaak absurd duur. Dat blijkt vandaag uit de jaarlijkse parkeertest van het Platform Detailhandel Nederland.

Ook het afgelopen jaar is het parkeren weer duurder geworden. Stijgingen tussen de 10 en 20 procent zijn niet ongebruikelijk. Het duurder parkeren komt zowel voor in grote steden als kleinere. Het Platform wil een systeem waarbij het mogelijk is per minuut parkeren af te rekenen. De organisatie pleit dan ook voor een wetgeving op dat gebied.

Uit de test blijkt ook dat het slecht is gesteld met de service. In veel parkeergarages zijn nog veel donkere hoeken en vaak stinkt het naar urine. Ook de mogelijkheden voor invalide automobilisten om te parkeren zijn te beperkt.

Het Platform is ook niet te spreken over de betaalmogelijkheden en laakt het gebrek aan 'vrouwenparkeerplaatsen'.

KLPD houdt landelijke staking

Icoon StakingDe verschillende politiebonden slaan voor het eerst op het actiefront de handen ineen voor een betere cao voor het politiepersoneel. Dat doen ze met een gezamenlijke, landelijke staking die het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vandaag houdt. De actie gaat de hele dag duren.

De vakorganisaties proberen op deze manier een doorbraak te forceren in het cao-conflict dat ze hebben met de baas van de politie, minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Tot nu toe voerden de twee grootste politiebonden, ACP en NPB, apart actie. Daar komt nu verandering in.

De politiemensen van het KLPD worden vanuit het hele land met bussen naar twee actiecentra in Driebergen en Zoetermeer worden gebracht. Een woordvoerder van het gezamenlijke actiecomité verwacht per locatie minstens zeshonderd stakers.

Alle onderdelen van het KLPD, waaronder de verkeersdienst, de spoorwegpolitie en de rechercheafdeling, doen donderdag mee met de werkonderbreking. Om de noodhulp te garanderen worden zondagsdiensten gedraaid.

In principe staken ook de flitsagenten op de snelwegen. Automobilisten die van die gelegenheid gebruik willen maken door het gaspedaal eens flink in te drukken, moeten misschien toch nog eens nadenken: er zijn volgens de zegsman van het actiecomité altijd politiemensen die op zo'n stakingsdag toch aan het werk gaan.

Schandvlek op de werkplek: De hel

Ineens had ik dan een andere werkplek. Had ik al verteld dat ik op mijn oude plek boventallig was geworden? 'Doorontwikkeling' noemde de grote baas het. Dat was managementtaal voor 'reorganisatie'. Zo kwam mijn functie te vervallen. Na een heel loopbaantraject vol gesprekken, workshops, assessment en andere omzwervingen kwam ik dan hier terecht. Een nieuwe werkplek vol kansen en uitdagingen, niet eens zo heel gek ver van mijn huis. Nog geen half uurtje fietsen.

Meer rechten voor huurders

Icoon PolitiekHuurders krijgen meer rechten. Bij de renovatie of sloop van hun woning, kunnen zij in de toekomst een sociaal plan van de verhuurder eisen, waarin bijvoorbeeld tijdelijke huisvesting en compensatiegeld geregeld wordt.

Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Wonen gisteren toegezegd in de Tweede Kamer. De komende maanden bepaalt Vogelaar welke elementen het sociaal plan moet bevatten.

De bewindsvrouw komt verder voor de zomer met een regeling om huurders van een particuliere verhuurder recht te geven op een vaste verhuisvergoeding als hun woning wordt opgeknapt. Voor huurders van corporaties bestaat zo'n regeling al.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.