Koeman: "PSV doet schijnheilig"

vw_caddy
Het is oorlog tussen PSV en Ronald Koeman. Eerder vandaag meldden wij dat Valencia achter de rug van PSV om contact heeft gezocht met Carlos Salcido voor een mogelijke overstap naar Spanje. PSV-directeur Jan Reker was 'not amused' over de actie van Ronald Koeman. De Valencia-coach is op zijn beurt verbolgen over de kritiek uit Eindhoven.

"We moeten nu niet schijnheilig gaan zitten doen," zo verklaart Koeman vanuit Spanje. "Als Jan Reker deze handelwijze onfatsoenlijk vindt, dan kan ik zeggen: PSV handelt zélf onfatsoenlijk bij veel transfers! Ik heb contact gehad met Stan Valckx om te horen wat PSV's kant van het verhaal is, want er klopt niks van."

Volgens Jan Reker zou Salcido afgelopen vrijdag benaderd zijn door Valencia. Onzin, volgens Ronald Koeman. "Tonny Bruins Slot heeft Carlos Salcido pas op zondagavond gebeld, ná de wedstrijd tegen Feyenoord. Wij hebben hem bewust niet eerder willen benaderen, ook omdat mijn relatie met PSV natuurlijk gevoelig ligt. Door hem pas op zondagavond te bellen, wilden wij de voorbereiding op zijn wedstrijd niet verstoren."

Al met al wordt de al verslechterde relatie tussen Koeman en PSV er niet veel beter op. Koeman blijft bij zijn standpunt dat hij correct gehandeld heeft. "Dít is het hele verhaal. Ik zou Reker willen voorstellen om voortaan eerst de zaken bij mij te checken, voordat hij weer van alles roept."