Games Courant: Een nieuwe hoofdredacteur

Morthill


De games.fok.nl editorial uitgave, week 21, jaargang 4

Een wijze man zei ooit dat het schrijven van een stukje op FOK! nog niet zo makkelijk is als het lijkt, iets waar ik in de afgelopen anderhalf jaar meermaals al achter ben gekomen. Het kwam meer dan eens voor dat ik een uur naar mijn beeldscherm heb zitten staren op zoek naar wat ik nu eigenlijk wilde schrijven en dat waren dan nog de makkelijke stukjes. Deze moesten namelijk gaan over games die ik al uren had zitten spelen of persevents die ik volledig beleefd had. Nu gaat dit stukje niet over iets dat ik al jaren doe, het gaat over mij en de dingen die ik wil gaan doen, en een blik in de toekomst blijkt nog lastiger dan ik voor mogelijk hield. Net als de eerder genoemde wijze man zal ik dan ook maar eerst bij het begin beginnen.

We schrijven de winter van 2006, ik schrijf van tijd tot tijd userreviews voor FOK!games en werk ik als redactielid op een Belgische site. Hoewel ik mijn werk daar leuk vind, wil ik toch de overstap maken naar de enige gamessite waar ik ooit een hart voor heb gehad, FOK!games. Nu was ik niet de meest fijne user en achteraf bekeken ben ik ook niet verbaasd dat toenmalig hoofdredacteur Marco twijfelde aan de lol die ik beleefde met gamen. Hij en het ER-team waren toch bereid die gok te nemen, een beslissing die mijn leven flink veranderd heeft.

Al snel bleek dat mij aannemen geen slechte beslissing was, dit klinkt arrogant, maar het was wel zo dat ik enorm actief betrokken was. Ik zorgde voor veel content en hoewel ik, in de woorden van Jasper, een zeiklul was, werd ik getolereerd. Sinds die begintijd ben ik flink veranderd. Hoewel je mij nog steeds niet wilt spreken als ik een of twee nachtjes slecht geslapen heb of gewoon in een waardeloze bui ben, kan ik enorm veel meer hebben. Lekker boeiend zul je denken, maar ik heb eigenlijk altijd gigantische tenen gehad en zonder FOK! was dat waarschijnlijk nog steeds zo geweest en zou ik niet zien hoe er ooit verandering in zou komen. Ik was dan ook verrast dat onze zonnebrandkoning mij als mogelijke opvolger zag. Hoewel ik niet direct zei dat ik interesse had, was dat vooral mezelf voor de gek houden, er was weinig dat ik liever zou doen.

Dus schrijf ik nu deze column, als nieuwe hoofdredacteur van FOK!games. Hoewel ik natuurlijk al voor 1 januari wist dat ik Jasper zou opvolgen, realiseer ik me nu pas de enorme taak die voor de ligt; treden in de voetsporen van Marco (MrSubtle) en Jasper (Fliepke) zal absoluut geen eitje worden. Zij hebben in de afgelopen 3.5 jaar FOK!games gemaakt tot wat het is en hoewel ik natuurlijk heel dapper zeg dat ik alles beter ga doen, zal dat geen taak zijn die 1-2-3 gaat lukken. Gelukkig heb ik een fantastisch team achter me staan van mensen die zich dag in, dag uit inzetten voor FOK!games, zodat jullie het laatste nieuws kunnen lezen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in om het succes te kunnen continueren.

Natuurlijk zou FOK!games ook niet de site zijn die het nu is zonder jullie, onze users. De redactie kan nog zo geweldig zijn, uiteindelijk doen we dit alles voor jullie en het is goed om te zien dat dit werk nog steeds gewaardeerd wordt. Zolang jullie komen weten wij dat wij ons werk goed doen. Zonder jullie kan ik ook niet bereiken wat we al sinds de oprichting willen bereiken, FOK!games de grootste gamessite van Nederland maken. We zijn hard op weg en met jullie achter ons moet dat ook gewoon lukken.

Ik wil Jasper nog hartelijk bedanken voor het fantastische werk dat hij de afgelopen 1.5 jaar heeft geleverd en laten we er met zijn allen in 2008 ook een topjaar van maken!


aka Morthill
Hoofdredacteur