FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 december 2007

Uitslagen SkyRadio Tennis Masters dag 5

Vandaag werd het resterende aantal kwartfinales afgewerkt. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Jesse Huta Galung heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales op de SkyRadio Tennis Masters. De Haarlemmer versloeg Fred Hemmes jr. met 6-3 en 6-3. De nummer twee van de plaatstingslijst zal het nu op moeten nemen tegen Matwť Middelkoop die in twee sets Michel Koning wist te verslaan (7-6, 6-4).

Er is een eind gekomen aan de actieve tennisloopbaan van Elise TamaŽla. Renťe Reinhard was met 6-4 en 6-2 te sterk voor de als tweede geplaatste Culemborgse. Reinhard moet het in de halve finale opnemen tegen Aranxta Rus. Rus wist in de kwartfinales Danielle Harmsen te verslaan in twee sets (7-6, 6-4.) De andere halve finale zal gaan tussen Pauline Wong en MichaŽlla Krajicek.

Igor Sijsling begon slecht aan zijn wedstrijd tegen Dennis van Scheppingen. Dit had echter geen negatieve gevolgen. Sijsling was in drie sets (0-6, 7-6 en 6-3) te sterk voor Van Scheppingen. Sijsling neemt het morgen op tegen de als eerste geplaatste Robin Haase.

Uitslagen vrijdag

SpelerSpelerUitslag
Igor SijslingDennis van Scheppingen0-6 / 7-6 / 6-3
Renťe ReinhardElise Tamaela6-4 / 6-2
Fred HemmesJesse Huta Galung3-6 / 3-6
Aranxta RusDanielle Harmsen7-6 / 6-4
Michel KoningMatwť Middelkoop6-7 / 4-6

Programma zaterdag

SpelerSpeler
MichaŽlla KrajicekPauline Wong
Robin HaaseIgor Sijsling
Renťe ReinhardAranxta Rus
Matwť MiddelkoopJesse Huta Galung

Uitslag Roda JC - Sparta

Er werd vanavond ťťn duel afgewerkt in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslag vinden.

Roda JC - Sparta Rotterdam 2-3

22' Polak 0-1 (vrije trap)
48' Roberts 0-2 (assist: Dissels)
58' Roberts 0-3 (assist: Rose)
67' Schenkel 1-3 (eigen doelpunt)
79' Meeuwis 2-3 (strafschop)

Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 14.425
Stadion: Parkstad Limburg
Gele kaart: Oper, Sonkaya (Roda JC), V. Bueren, De Roover (Sparta)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Sonkaya (55/v. Kouwen), De Fauw, Kah, Tiotť, Meeuwis, Hadouir (90'+1/v. Tornhout), Bodor (63/ Yulu Matondo), Lamah, Oper, Cissť

Sparta Rotterdam: Westerveld, De Roover, Adeleye, Schenkel, Polak, Moreno Freire, Rutjes (77/Kaita), v. Bueren, Roberts (69/Emnes), Rose, Dissels

Campagneleider Clinton weg na drugsverhaal

Icoon AmerikaEerder suggereerde een coŲrdinator van het Hillary Clinton-campagneteam dat Barack Obama een moslim is, nu is de campagneleider opgestapt na het oprakelen va het drugsverleden van Obama. De campagneleider, Bill Shaheen, zei over Obama dat: "Zijn marihuana- en cocaÔnegebruik nooit wordt gepikt door Amerika."

De Republikeinen zouden het drugsverbruik van Obama tegen hem kunnen gebruiken. Shaheen: "Als Obama de Democratische presidentskandidaat wordt, gaan ze zelfs beweren dat hij een drugsdealer is geweest." Shaheen betuigt nu spijt voor zijn uitspraken en voor het niet overleggen van zijn actie met zijn campagneteam. Daarom is hij nu opgestapt als campagneleider.

Hillary Clinton: "De uitspraken zijn ongepast en hadden nooit gedaan mogen worden." De uitlatingen zijn waarschijnlijk het gevolg van de steeds grotere populariteit van Obama in de Amerikaanse staten waar binnenkort de voorverkiezingen zijn.

Obama: "Ik denk niet dat Amerika geÔnteresseerd is in wat ik als tiener deed. Zij willen liever weten wat ik ga doen als presidentskandidaat." Obama gebruikte tijdens zijn tienerjaren alcohol, marihuana en cocaÔne, om volgens eigen zeggen 'vragen wie ik werkelijk was uit mijn bewustzijn te drukken'.


Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Zweedse leger verwijdert leeuwenpiemel

De leeuw die op het wapen van 'Nordic Battlegroup' prijkt, is door het Zweedse leger ontmand. Vrouwelijke militairen hadden namelijk hun beklag over het roofdier gedaan tegen het Europese Hof van justitie.

Het symbool van het militair samenwerkingsverband tussen Zweden, Finland, Noorwegen, Ierland en Estland moet het nu zonder zijn jongeheer stellen, dit tot groot verdriet van de ontwerper van het wapenschild. "Een heroÔsche leeuw is een machtig en statig figuur, daar hoort het geslachtsdeel bij," verklaarde zijn schepper, Vladimir Sagerlund in de Zweedse media.

Volgens Sagerlund zou het leger over te weinig kennis van wapenkunde beschikken. "Ooit werden wapens met daarop leeuwen zonder geslacht cadeau gedaan aan degenen die de kroon hadden beledigd," aldus Sagerlund.


Al was zijn penis nog zo klein, hij is hem nu voorgoed kwijt

Met dank aan zagevent voor de submit.

Toeristen krijgen middelvinger in Zuid-Afrika

Buitenlandse toeristen die deze week een bezoekje wilden brengen aan het immer gastvrije Zuid-Afrika, kregen een bijzonder welkom. Op de elektronische welkomstborden van de internationale luchthaven van Johannesburg stond deze week namelijk duidelijk 'Fuck You!' te lezen.

De luchthaven OR Tambo International Airport heeft nog geen idee wie er met de matrixborden heeft geknoeid. Een woordvoerder heeft verklaard het te zullen uitzoeken. Al wordt het zoeken naar een speld in een hooiberg, want veel werknemers zouden toegang hebben tot het systeem.

Afrit A13 gaat dicht bij grote drukte Ikea

Icoon FileIn de feestdagenperiode staan er altijd auto’s in de file op de A13, bij afrit 9, die naar meubelmekka Ikea in Delft leidt. Ikea wil die extreme drukte in de kerstvakantie voorkomen. Daarom werkt de meubelboer van 21 december tot en met 5 januari nauw samen met de politie en Rijkswaterstaat. Als het erg druk is, worden de afritten naar Ikea van de snelweg afgesloten. Door middel van tekstwagens worden de automobilisten hiervan op de hoogte gesteld. Er is echter geen omleiding aanwezig, omdat nog meer bezoekers voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Het verkeer naar Pijnacker wordt wel door middel van borden omgeleid. De politie, die de afzetting regelt, zegt geen extra personeel nodig te hebben voor deze klus. Ikea neemt op eigen terrein ook maatregelen. Zo parkeert het personeel hun auto’s op een terrein aan de Poortweg en begeleiden verkeersregelaars auto’s naar een parkeerplek. De bezoekers krijgen nu al flyers toegestopt met het verzoek om rond de kerstdagen geen bezoek te brengen aan de meubelgigant als ze geen noodzakelijke inkopen hoeven te doen.

Tevens is Ikea Delft, als enige vestiging in Nederland, op tweede kerstdag gesloten, net als vorig jaar. Mensen die toch naar een Ikea in de buurt willen, kunnen een bezoek brengen aan vestiging Barendrecht ( A29 richting Oud-Beijerland/Zierikzee. Afrit 20).

Stewardessen in bikini groot succes

De Ierse vliegmaatschappij Ryanair heeft een kalender op de markt gebracht met twaalf stewardessen in bikini. De kalenders gaan als warme broodjes over de toonbank. Goed nieuws voor een stichting voor hulp behoevende kinderen, want de opbrengst van de unieke kalender maakt de budgetvliegmaatschappij over naar hun bankrekening.

Maar liefst 120 Ryanairwerkneemsters stelden zich kandidaat, slechts de twaalf mooisten mogen elk een maand sieren. De kalender is voor zeven euro te koop via een speciale website. Maar wie er eentje wil moet er wel snel bij zijn, want "van de 10.000 exemplaren die we lieten drukken, zijn er nog maar ongeveer duizend over", meldt de marketingmanager.

In het puriteinse Spanje hebben vrouwenorganisaties al hun kritiek geuit over de kalender. Volgens de feministes worden de vrouwen afgebeeld als lustobjecten, en dat stuit hen tegen de borst. "We hebben geen morele bezwaren tegen naakt, het gaat om de manier waarop vrouwen stereotiep afgebeeld worden. Er werkt ook een groot aantal mannen in de luchtvaartsector. Indien er een man op de kalender zou staan, zou er geen controverse zijn", zo laat een woordvoerster weten.

De Spaanse consumentenbond gooit nog wat extra olie op het vuur. Volgens de bond is de Spaanse wet gebroken "door het promoten van machogedrag en geweld tegen vrouwen".


Miss January is in elk geval een hoogvlieger

Jongeren: Marijnissen politicus van het jaar

Icoon Enqu�teJan Marijnissen is volgens jongeren de beste politicus van 2007, op de voet gevolgd door Rita Verdonk. Dit blijkt uit onderzoek onder 1600 deelnemers aan Top-X, het jongerenpanel voor 12- tot 24-jarigen van de actualiteitenrubriek EťnVandaag.

Marijnissen kreeg 13,7 procent van de stemmen, Verdonk 13,6 procent en Geert Wilders neemt met 12 procent de derde plaats in. De SP-voorman gooit bij de jeugd hoge ogen omdat hij duidelijke taal spreekt, goed luistert en een goede vertegenwoordiger is van zijn achterban.

Wilders roept nogal gemengde gevoelens op.†In de categorie slechtste politicus eindigde†hij namelijk†op 1. Hij is volgens de jongeren niet aardig, niet betrouwbaar en niet deskundig.


Nummer ťťn, bij de jongeren

Doe het zelf vuurwerk...

Kijk van zulke spontane reacties houden wij wel van. Je doet even een oproep en er is altijd wel een behulpzame FOK!ker in de buurt. In de submit vonden we de online handleiding tot het zelf maken van mooie vuurwerkbommen. En als je een mooie vuurwerkbom maakt, moet je wel regelen dat een vriendje van je de boel filmt! En dat hij het filmpje even doorstuurt naar ons...

Met dank aan Martijn voor de submit

Partij illegaal vuurwerk gevonden na brand

Icoon PolitieDe brandweer en politie hebben vanmiddag een partij illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen in Naarden. Het ging om 27 honderdduizendklappers met een totaal gewicht van vierhonderd kilo. Het vuurwerk werd aangetroffen na het blussen van een zeil dat rond 14.30 uur in brand gevlogen was in de achtertuin van een huis.

Tijdens de brand was er niemand in het huis aanwezig. Later op de middag meldde de 46-jarige bewoner van het huis zich op het politiebureau in Hilversum. De politie heeft het vuurwerk, dat in de huiskamer lag, in beslag genomen.

Voetbal: Topwedstrijden mogelijk afgelast

Icoon EredivisieDe topwedstrijden in de Nederlandse Eredivisie gaan dit weekend waarschijnlijk toch niet door. De Amsterdamse rechtbank heeft vanavond de politie toestemming gegeven om actie te gaan voeren tijdens de wedstrijden tussen Feyenoord en AZ, die voor zaterdagavond op het programma staat, en tussen Ajax en PSV van zondagmiddag.

De gemeenten Amsterdam en Rotterdam vinden het een onaanvaardbaar risico om de wedstrijden doorgang te laten vinden terwijl de politie met minder mankracht aanwezig is. De politievakbonden voeren dit weekend actie vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen.

Mochten de wedstrijden worden afgelast, dan houden de twee vakbonden ook geen acties. Problemen met gefrustreerde supporters kunnen in dat geval met de volledige mankracht worden bestreden.

Meer nieuw over de Eredivisie lees je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Goud Oranje zwemsters in wereldrecord

De Nederlandse zwemsters hebben vandaag bij de Europese titelstrijd in het 25-meterbad in Debrecen in een wereldrecord goud veroverd op de 4x50 meter vrij. Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis realiseerden een tijd van 1.34,82.

Het kwartet bleef hiermee ruim onder het oude record dat Schreuder, Dekker, Chantal Groot en Marleen Veldhuis sinds 2005 met 1.36,27 al in handen hadden. De vrouwen wonnen in 2003, 2004 en 2005 ook goud op de 4x50 meter vrij. Ze hadden in Debrecen ingezet op een wereldrecord. ''We hadden het al, dus we wisten dat we het konden. We hadden nu ook zo'n goede opstelling dat het eigenlijk niet kon missen. Dit geeft een heel goed gevoel'', zei Schreuder.

Veldhuis kon haar nederlaag op de 100 vrij meteen van zich afzwemmen. ''Het was zo kort daarna dat ik de knop snel moest omzetten. Het is mooi dat we dit gezwommen hebben, al lag het wel in de lijn van de verwachting.''

Naast het zilver voor Veldhuis op de 100 vrij pakte Nederland op de tweede dag ook een tweede (Dekker) en derde (Schreuder) plaats op de 50 meter vlinderslag.Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Superweekend gaat waarschijnlijk niet door

De topwedstrijden in de Nederlandse Eredivisie gaan dit weekend waarschijnlijk toch niet door. De Amsterdamse rechtbank heeft vanavond de politie toestemming gegeven om actie te gaan voeren tijdens de wedstrijden Feyenoord - AZ en Ajax - PSV.

De gemeenten Amsterdam en Rotterdam vinden het een onaanvaardbaar risico om de wedstrijden doorgang te laten vinden terwijl de politie met minder mankracht aanwezig is. De politievakbonden voeren dit weekend actie vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. Zaterdag zal door de burgemeester van Amsterdam worden besloten of de wedstrijd tussen Ajax en PSV wordt afgelast. Rotterdam neemt vanavond nog een besluit.

Mochten de wedstrijden worden afgelast, dan houden de politievakvakbonden ook geen acties. Problemen met gefrustreerde supporters kunnen in dat geval met de volledige mankracht worden bestreden.

Ontvoerd 9-jarig jongetje zit in Turkije

Icoon PolitieDe sinds afgelopen zaterdag vermiste 9-jarige Achmed K. uit Hoensbroek is terecht. Uit recherche-onderzoek is gebleken dat hij met zijn vader en zijn 15-jarige zus bij familie in Turkije verblijft, maakte de politie vanmiddag bekend.

Tegen de vader loopt een aanhoudingsbevel. Bij terugkeer in Nederland zal hij worden aangehouden. Hem wordt wederrechtelijke vrijheidsontneming en onttrekking uit de ouderlijke macht ten laste gelegd. Het jongetje woonde bij zijn moeder in Hoensbroek. Zaterdag, toen moeder even weg was, werd hij uit zijn woning ontvoerd.

In de zaak werden afgelopen zondag in Deventer al een tante en een nichtje van Achmed gearresteerd. Het nichtje is weer in vrijheid gesteld, maar de tante blijft in hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

Het gezin heeft weliswaar Turkse wortels maar woont al jaren in Nederland. Beide kinderen zijn in Apeldoorn geboren.

[upd]Eind stroomstoring Betuwe in zicht

Icoon BinnenlandsDe hoogspanningskabels boven de Waal tussen Hurwenen en Heesselt zijn provisorisch hersteld. Netbeheerder Continuon test of er weer hoogspanning op de leidingen kan worden gezet.

Als dat lukt, gaat het bedrijf aan de slag om de ongeveer 55.000 getroffen huishoudens weer aan te schakelen.

Volgens Carlo van der Borgt van Continuon lijkt het eind van de storing in zicht. Hij zegt dat het doormeten van het hoogspanningsnet een kwestie van minuten is. Het aanschakelen van gebouwen duurt daarna nog eens ongeveer een half uur. Bij elk onderstation en trafohuisje in het gebied staan monteurs van Continuon om de schakelingen in de gaten te houden.

De netbeheerder raadt inwoners van het gebied aan de stekkers van gevoelige apparatuur uit de stopcontacten te halen. Ook adviseert het bedrijf dringend om vooralsnog zuinig om te gaan met de elektriciteit, om te voorkomen dat het noodnet direct overbelast raakt.

Update 20:12 uur: Er is weer stroom.

Inwoners van de Tielerwaard en de Bommelerwaard zijn deze avond massaal de straat op gegaan om te vieren dat ze weer in het bezit zijn van het elektrisch goedje. In allerlei plaatsen ontstaan er groepjes mensen die elkaar willen vertellen hoe koud ze het hebben gehad. Ook rijden er toeterende auto’s rond.

In veel dorpen is het deze avond koopavond. Een groot aantal mensen proberen nog wat proviand in te slaan. Volgens een woordvoerder van een supermarkt in Geldermalsen zijn er nog wel houdbare producten, maar kaarsen en hout voor in de open haard zijn in de wijde omtrek helemaal uitverkocht.

Tienermoeder mag isoleercel verlaten

Icoon JustitieHet 15-jarige meisje uit Almere dat in de isoleercel zat nadat haar baby was overleden, is weer op vrije voeten. Psychologen hebben haar onderzocht en geconcludeerd dat ze het beste naar huis kan gaan. Dat meldde haar advocaat Willem Jan Ausma vanavond.

De Raad voor de Kinderbescherming besloot twee weken geleden het meisje vast te zetten om vervolgens haar thuissituatie te onderzoeken. Volgens haar advocaat belandde ze vervolgens in de isoleercel van een jeugdgevangenis omdat er elders geen geschikte plek was om haar op te vangen.

De baby van het meisje overleed voor of vlak na de bevalling. Justitie verdenkt haar van kinderdoodslag.

AZ mist Cziommer en Agustien

AZ neemt het zaterdagavond zonder Simon Cziommer en Kemy Agustien op tegen Feyenoord. De spelers hebben respectievelijk een voet- en enkelblessure. Afgelopen weekend kwam het tweetal ook al niet in actie. Toen wonnen de Alkmaarders van FC Utrecht (2-1).

Verder zal ook Sergio Romero het duel met Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. De doelman is namelijk ziek. Direct gevolg is dat Kevin Rijnvis, sluitpost van Jong AZ, op de reservebank plaats zal nemen.

'Obscene elf stuurt vieze brieven'

Icoon OpmerkelijkDe Canadese Post en politie zijn op zoek naar een 'elf met vieze trekjes'. De 'elf' schreef obscene brieven naar kinderen in naam van de kerstman.

Canada heeft elk jaar een speciale postcode voor de kerstman (HOH OHO) zodat alle kinderen een brief naar de kerstman op de noord-pool kunnen sturen. Tenminste tien jongens en meisjes uit de Canadese stad Ottawa kregen een 'smerig antwoord' van de 'kerstman'. Wat er precies in de brieven stond is niet bekend.

Een klein leger van 11.000 vrijwilligers en medewerkers van de Canadese post schrijven de antwoordbrieven naar de kinderen. "We zijn van mening dat er maar ťťn 'schurk' tussen de elfen zit", zei een woordvoerder van de Canadese post.

Het 'schrijf een brief naar de kerstman'-programma is elk jaar een groot succes. Vorig jaar werden er meer dan een miljoen brieven naar de kinderen teruggestuurd. Totdat de dader is gepakt worden er geen brieven meer verstuurd.

Nevland en Lindgren tegen Willem II

De kans is groot dat FC Groningen-trainer Ron Jans komende zondag, tijdens het competitieduel tegen Willem II, over Erik Nevland en Rasmus Lindgren kan beschikken. Het duo is licht geblesseerd, maar de verwachting is dat zij toch kunnen spelen.

Jans realiseert zich dat zijn ploeg dit weekend drie punten moet pakken. De prestaties van Willem II zijn dit seizoen zeer mager. De ploeg maakte deze voetbaljaargang nog geen enkel doelpunt op vreemde bodem. Toch is de oefenmeester van de Groningers van mening dat de zijn formatie de wedstrijd serieus moet benaderen.

"Dat zij dit seizoen nog niet gescoord hebben in uitwedstrijden, dat ze al heel lang wachten op een zege in een uitduel, hun positie op de ranglijst. Al die zaken zijn bekend, maar spelen bij ons niet echt een rol. Van onderschatting zal geen sprake zijn, ook al omdat we vorige week hebben verloren. Wij gaan zondag in Euroborg uit van onze eigen kracht en willen de lijn van de thuiswedstrijden graag voortzetten. Als we aansluiting willen bij de subtop, moeten we drie punten pakken. Het kan dan nog een hele leuke maand voor ons worden", liet Jans in een reactie weten.

FOK! verwelkomt 200.000e user!
Vierden we in maart al dat het miljoenste topic op het forum geopend werd en in juni dat de 50 miljoenste post werd geplaatst. Het jaar 2007 bleek nog meer mijlpalen in petto te hebben. Zojuist is namelijk usernummer 200.000 geregistreerd! User Roksopp mag zichzelf de gelukkige noemen en zal zo snel mogelijk benaderd worden door de PR om een kleine attentie in ontvangst te nemen.

De allereerste geregistreerde user van FOK! was natuurlijk niemand minder dan FOK!goeroe Danny en op zaterdag 17 juli 1999 werd hij user nummer 1. Op dat moment bestond alleen het FOK!forum nog. Door de jaren heen zijn daar de FOK!frontpage, FOK!sport, FOK!games, de FOK!weblog en het FOK!fotoboek bijgekomen en al deze subsites hebben door de jaren heen meer dan 2,6 miljard pageviews gegenereerd.

Het FOK!forum neemt hiervan de meeste pageviews voor haar rekening: 1.337 miljoen ( ). De FOK!frontpage zit op 1.033 miljoen, het FOK!fotoboek op 76 miljoen, de FOK!weblog op 62 miljoen, FOK!sport op 54 miljoen en FOK!games op 50 miljoen.

Qua bereik (het aantal unieke bezoekers) ziet het er iets anders uit. De FOK!frontpage trekt maandelijks meer dan 1,2 miljoen unieke bezoekers, het FOK!forum meer dan 1 miljoen, FOK!games 200.000 bezoekers, de FOK!weblog 150.000, FOK!sport 100.000 bezoekers en het FOK!fotoboek 70.000 bezoekers.

We zijn ontzettend blij met deze mijlpaal en we hopen de komende jaren nog veel meer nieuwe gebruikers te mogen verwelkomen. Op naar de volgende mijlpaal dus en registreer je ook effe en laat een felicitatieberichtje achter hieronder!

Lees ook de column van SunChaser voor de 200.000e FOK!user, oftewel de 200.000e FOK!newbie.

Trucker tracht politieauto weg te slepen

Icoon PolitieEen boze trucker in de Verenigde Staten is aangehouden, nadat hij trachtte een politieauto weg te slepen. De 32-jarige Steve Syverson was kwaad over een boete en maakte daarom de politieauto achter zijn vrachtwagen vast. Dat deed hij, terwijl de agent bezig was met een oproep van huiselijk geweld.

Een collega spotte echter de opmerkelijke actie van Steve en gaf hem het commando de auto los te koppelen. De Amerikaan sloot zich toen op in de truck en belde de politie om te klagen over de twee agenten. Steve gaf zich tenslotte toch over en is opgepakt en aangeklaagd.

EK: Zilver voor Veldhuis op 100 meter vrij

Marleen Veldhuis heeft vrijdag, tijdens het EK kortebaan in Debrecen, de zilveren medaille op de 100 meter vrije slag in de wacht gesleept. De Nederlandse gaf slechts 0,10 seconden toe op de Duitse winnares Britta Steffen (52,20).

Femke Heemskerk eindigde op diezelfde afstand als zesde. Verder lukte het Robin van Aggele niet om in de prijzen te vallen. De Nederlandse zwemmer greep op de 100 meter schoolslag naast een podiumplaats en werd uiteindelijk zesde. Grigory Falko uit Rusland en Igor Borysik uit OekraÔne werden gedeeld eerste. De Bulgaar Mihail Alexandrov werd derde.

Familie Smit breidt verder uit op TROS

Icoon TelevisieTROS wordt de grootste Smitfamilie van Nederland. Na Jan, zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen treedt ook zijn zus Monique toe bij de publieke zender.

Monique gaat het programma Kids Top 20 presenteren. De zus van Jan heeft de eerste opname al achter de rug en ze vond het helemaal te gek. Eerder waren ook al Jans vrienden Nick en Simon te bewonderen in hun eigen realitysoap. Yolanthe stapte onlangs ook over van BNN naar de TROS om het programma Twins te gaan presenteren.

Bayern strikt Braziliaan Breno

FC Bayern MŁnchen heeft de eerste winteraankoop al binnen. De Braziliaanse verdediger Breno zal de kleuren van de Zuid-Duitse ploeg vanaf januari gaan verdedigen.

Breno, die bij S„o Paulo FC furore maakte en een plaats bij het Braziliaans elftal onder 20 verdiende, werd eerder al in verband gebracht met Real Madrid. De Braziliaan weigerde echter een bottest te ondergaan. Bayern betaalt nu een slordige §12 miljoen voor de verdediger, die een contract van vierenhalf jaar zal tekenen in Beieren.

"We zijn blij dat we de handtekening van zo'n jong talent hebben weten te bemachtigen", vertelde voorzitter Karl-Heinz Rumenigge. Breno kende een fantastisch debuutseizoen in BraziliŽ. Hij won met S„o Paulo de landstitel met nog vijf wedstrijden te gaan, en had met dertig gespeelde duels een groot aandeel in de behaalde titel. De 18-jarige Breno zal zich in januari bij de ploeg voegen.

Puppy verrast dronken wildplasser

Icoon ShockingEen dronken man in Colombia zal de volgende keer als hij wil gaan wildplassen nog wel een tweede keer nadenken. Tijdens een avondje zuipen had de zatlap geen zin om binnen naar het toilet te gaan. Daarentegen zocht hij liever even de buitenlucht op, om daar tegen een hek te plassen.

Dit tot groot genoegen van een puppy aan de andere kant van het tuinhek. Toen die iets vleesachtigs zag, hoefde de hongerige hond geen twee keer na te denken. Na een forse hap werd de man met pijn aan de penis en het schaamrood op de wangen naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de dokter viel de 'schade' nog wel mee. "Het zal allemaal nog wel heel broos en teer zijn, maar er is geen onherstelbare schade aangericht", aldus zijn deskundige diagnose.

Kidman krijgt schadevergoeding van Britse krant

Icoon ShowbizzDe wereldberoemde actrice Nicole Kidman is weer een stukje rijker geworden. Ze heeft van de Britse krant The Daily Telegraph een schadevergoeding gekregen. De krant schreef dat Kidman contractbreuk had gepleegd tegen het parfummerk Chanel No 5, waarvoor ze volop reclame maakte.

Het is niet bekend hoeveel geld op de bankrekening van Kidman wordt gestort. The Daily Telegraph schreef vorige maand dat de actrice een flesje parfum van een concurrent bij zich had toen ze in Londen was om haar nieuwe film The Golden Compass te promoten.

Top of Flop User's Choice: Lenny Kravitz

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop was geen succes: The Neu Tickles is een flop,  dus. FRaGMaN verwoordde jullie mening nog als beste: "erg dom, vals, herrie, dikke flop"

De tip van vanavond is van elkravo:
"Eerste single van Album dat 5 februari uitkomt... Kan niet wachten..."

Huis van Afgevaardigden verbiedt martelen

Icoon AmerikaHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren een wetsontwerp goedgekeurd om harde ondervragingsmethoden te verbieden. Hieronder vallen het gedwongen uitdoen van kleren, nepexecuties en het gedwongen doen van seksuele handelingen. Ook het zogeheten waterboarding wordt verboden, een techniek waarbij verdachten het gevoel krijgen dat ze verdrinken.

De Democraten, die een meerderheid vormen in het Huis van Afgevaardigden, stemden bijna allemaal voor het wetsontwerp. In totaal stemden 222 Afgevaardigden voor en 199 tegen. De Senaat moet zich nog uitspreken over de kwestie. President Bush heeft al gedreigd om zijn veto te gebruiken als de wet erdoorheen komt.

Het wetsontwerp bepaalt tevens dat 70 procent van de CIA-begroting wordt ingehouden tot de CIA opheldering heeft gegeven over een IsraŽlische aanval in september op een veronderstelde nucleaire installatie in SyriŽ.

Ook werd gisteren bekend dat volgens de VN-onderzoeker Martin Scheinin de CIA op het detentiecentrum GuantŠnamo Bay gemarteld heeft. Hij suggereerde tevens dat veel gevangenen nimmer zijn aangeklaagd, zodat de martelpraktijken niet uit konden komen tijdens het proces. Sommige verdachten zitten al zes jaar lang vast zonder proces.


Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

Kovalainen naar McLaren

Heikki Kovalainen wordt naast Lewis Hamilton de tweede rijder bij McLaren Mercedes. De Fin moest na zijn gedwongen vertrek bij Renault op zoek naar een andere renstal.

Kovalainen heeft een contract voor langere tijd getekend bij het Britse team. De duur van het contract is niet bekend gemaakt. "We hadden een aantal opties en zoals altijd willen wij de meest competitieve rijders in huis hebben," aldus McLaren-CEO Martin Whitmarsh. "Ik denk dat Lewis en Heikki een perfect koppel kunnen zijn. Beiden hebben een geweldig eerste seizoen gedraaid en delen hun passie om altijd te willen winnen. Ik ben er van overtuigd dat beide heren elkaar tot de beste prestaties zullen dwingen op de baan, en dat ze prima zullen samen werken naast de baan."

"Het is fantastisch dat ik aan de slag kan bij een team als McLaren," aldus Heikki Kovalainen. "De passie die ik bij McLaren heb gevonden om altijd te willen winnen overtreft mijn verwachtingen. Ik ben benieuwd wat de toekomst zal gaan brengen."

Kovalainen zal de vierde Fin zijn die bij McLaren aan de slag gaat. Eerder gingen Kimi RšikkŲnen, Mika Hškkinen en Keke Rosberg hem voor. Pedro de la Rosa en Gary Paffett zullen als testcoureur aanblijven bij de Britse renstal.

Moeder 'behekste baby' krijgt acht jaar cel

Icoon JustitieDe moeder van de 'behekste baby' Mehak heeft vandaag een gevangenisstraf van acht jaar gekregen voor de moord op haar dochtertje. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.

De vader van het anderhalf jaar oude meisje, dat begin vorig jaar overleed door stelselmatige mishandelingen, kreeg een gevangenisstraf van zes jaar. De tante van Mehak, die door het Openbaar Ministerie (OM) als het brein achter de mishandelingen wordt gezien, moet drie jaar en negen maanden achter de tralies. De officier van justitie had twintig jaar geŽist tegen de Indiase vrouw.

De ouders van Mehak verhuisden in 2004 van India naar Den Haag, om daar voor hun oom en tante te werken. Het meisje was volgens de dictatoriale tante behekst. Ze gaf de ouders veelvuldig de opdracht om Mehak te slaan, om zo de geesten te verdrijven. Na haar dood constateerden de artsen vijftien ribbreuken en inwendige bloedingen bij het kind. "Mehak is door haar ouders volkomen in de steek gelaten", vond de rechter.

Het OM hield de Indiase vrouw en haar man verantwoordelijk voor het medeplegen van moord. "Ze was het brein achter de mishandelingen", aldus de officier. De rechtbank oordeelde dat de tante haar familieleden inderdaad onder druk zette, maar houdt de vrouw niet verantwoordelijk voor de dood van Mehak. Ook haar man hoorde met twee jaar en drie maanden een aanzienlijk lagere straf dan de eis van het OM. Die bedroeg dertien jaar.

De vijfde verdachte in deze zaak, de huishoudster van de familie, moet drie jaar achter de tralies. Zij zou indirect betrokken zijn geweest bij de mishandelingen van Mehak.

De rechtbank zei geen volledig beeld van de feiten en achtergronden van de zaak te hebben, mede door de vele leugens van alle betrokkenen. Uit alles bleek volgens de rechter echter wel dat Mehak "geen schijn van kans" had. "Wat dit weerloze meisje is aangedaan, is niet in een strafeis uit te drukken", aldus de rechter.

Abus biedt gratis vervangende fietssloten aan

Icoon BinnenlandsFietsslotenfabrikant Abus biedt consumenten met een onveilig fietsslot een gratis nieuw slot aan. Afgelopen zaterdag liet de stichting ART weten dat ťťn derde van alle fietssloten in Nederland onbetrouwbaar is. Ringsloten van de merken Abus en AXA blijken niet veilig te zijn, ondanks dat de sloten zijn goedgekeurd.

Dieven kunnen sommige ringsloten eenvoudig openen met een lopertje. Bij AXA gaat het om de typenummers SL7, SL9 en 583 terwijl bij Abus de Protecta 48 en 4800 niet veilig zijn. Naar schatting zijn 4 tot 4,5 miljoen fietsen in Nederland uitgerust met een ringslot en ťťn derde daarvan is niet veilig.

Abus biedt eigenaren van onveilige sloten een nieuw exemplaar aan op de speciale website ringsloten.nl. AXA biedt geen gratis sloten aan maar geeft 50 procent korting op een extra kettingslot.

Afgelopen zaterdag werd het probleem besproken in het VARA-programma Kassa. Ook werd er een demonstratie gegeven van het openen van een onveilig slot.


Het VARA-programma Kassa van 8 december 2007.

Wapenvondst in woning Groninger

Icoon MisdaadIn de stad Groningen is in een woning een grote wapenvondst gedaan. Het gaat om illegale vuurwapens zoals een mitrailleur en enkele explosieven. De 35-jarige eigenaar verklaarde een wapenfanaat te zijn.

Niet alleen verzamelwoede, maar ook angst speelt bij de eigenaar. Hij is al eens eerder gehoord geweest in een ander strafrechtelijk onderzoek. Op basis daarvan vermoedde de politie dat hij vuurwapens had.

Een riotgun, pistolen, een geweer, een professionele kruisboog, een luchtdrukgeweer, enkele explosieven en zwaar vuurwerk. Bij het gevonden arsenaal horen verder ook nog ploertendoders, een boksbeugel, vilmessen, traangas en pepperspray.

De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit op dit moment in voorarrest. Er word nader onderzoek gedaan naar de herkomst van de wapens. Het Nederlands Forensisch Instituut gaat zogenoemde schietproeven doen met de wapens om te zien of ze zijn gebruikt bij schietincidenten in het land.
Met dank aan kahaarin voor de submit.

[Update] Verkoopcijfers hardware + software VS en ratio's

Update 15:49
We hebben ook de tie-in ratio's opgedoken. Dit is een gemiddelde van hoeveel games er per console verokcht zijn. De Wii ligt het verste achter. Zonder Wii Sports mee te tellen (deze game wordt immers geleverd bij de Wii) heeft een Amerikaanse Wii-eigenaar gemiddeld 3.86 games. De PS3-gamer in de VS doet het iets beter met 4.01 verkochte games per verkochte console. Ook in de tie-in ratio's zien we terug dat de VS Xboxland is: per verkochte Xbox 360 zijn er 6.85 games verkocht.

Originele bericht:
Twee weken geleden stelde Sony nog 'It's (Sony Computer Entertainment America) policy not to disclose our unit sales numbers until NPD numbers are officially released which will be December 13th. However, I can assure you that Microsoft's estimates of our PS3 unit sales numbers are way off and they did not outsell PS3 2:1 during Black Friday week."
Nu de hardwarecijfers bekend zijn, laten we eens kijken wie er gelijk had.

ConsoleNovemberOktober
Nintendo DS1.530.000458.000
Wii981.000519.000
Xbox 360770.000366.000
PSP567.000286.000
PlayStation 2 496.000184.000
PlayStation 3466.000121.000

Sony had dus gelijk. De verhouding is "slechts" 1.7:1 in het voordeel van de Xbox 360.

We hebben ook de software-cijfers erbij geraapt voor jullie. Die zijn als volgt:

GamePlatformPublisherVerkocht
1Call of Duty 4X360Activision1.565.404
2Super Mario GalaxyWiiNintendo1.123.070
3Assassin's CreedX360Ubisoft980.000
4Guitar Hero IIIPS2Acitvision967.000
5Wii Play (inc remote)WiiNintendo564.000
6Mass EffectX360Microsoft472.793
7Call of Duty 4PS3Activision444.000
8Guitar Hero IIIWiiActivision426.000
9Halo 3X360Microsoft387.000
10Assassin's CreedPS3Ubisoft376.843
11Mario and Sonic at the OlympicsWiiSEGA328.314
12Rock BandX360MTV/EA311.903

Niet in de top 12 opgenomen zijn:
WII - Wii Zapper + Link's Crossbow 232.000
WII - Lego Star Wars 180.000
WII - High School Musical ca. 180.000
WII - Resident Evil: Umbrella Chroni Capcom 120.000
PS3 - Uncharted: Drake's Fortune 110.000
PS3 - Rock Band 70.000
PS3 - Ratchet & Clank 65.600
WII - Zack & Wiki: Quest for Barbaro ca. 35.000
WII - Manhunt 2 18.494

Van Rock Band waren slechts 400.000 exemplaren beschikbaar en dus bijna uitverkocht in week 1.

Nederlander gepakt met 76 kilo cocaÔne

Icoon BuitenlandsEen 37-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur is deze week in Frankrijk aangehouden. Franse douaniers vonden 76,8 kilo cocaÔne in zijn wagen, aldus de Franse media.

De chauffeur werd stilgezet aan de Franse kant van de Kanaaltunnel. Daar vonden ze de cocaÔne, die verdeeld was over 64 pakketjes. De drugs hadden een straatwaarde van ruim 3 miljoen euro.

De trucker was onderweg naar Groot-BrittanniŽ. Hij is nu overgedragen aan de Franse politie.

Brits meisje (11) hangt zichzelf op

Icoon ShockingDe 11-jarige Emily Gorman heeft zichzelf opgehangen op haar kamer, omdat ze niet haar voetbalwedstrijd mocht spelen van haar moeder.

Het meisje moest van haar moeder mee naar een bruiloft, maar zij wilde liever haar voetbalwedstrijd spelen. De twee kregen ruzie en Emily werd naar haar kamer gestuurd. Daar heeft ze zichzelf opgehangen met de stropdas van haar schooluniformpje. Haar tweelingbroertje vond haar bungelend aan een stapelbed.

Ze probeerden haar nog te redden, maar tevergeefs. Ze overleed drie dagen later in het ziekenhuis. Volgens haar moeder wilde Emily waarschijnlijk alleen aandacht trekken. "Ze begreep de consequenties niet, het was een ongeluk".

MVV test El Idrissi

Mustapha El Idrissi is op proef bij MVV. De dertigjarige aanvaller uit Marokko speelde eerder dertien duels in Nederland voor FC Groningen.

De club uit Maastricht kwam de clubloze El Idrissi op het spoor via topscorer Gunter Thiebaut, die hem nog kende van een gezamenlijke periode bij het Duitse 1.FC SaarbrŁcken. Na omzwervingen langs Al Nasr en Coventry City kwam El Idrissi terecht bij het Duitse SCR Altach, waarvoor hij niet speelde. Trainer Robert Maaskant is onder de indruk van El Idrissi, zo stelt hij in het Limburgs Dagblad: "'Hij is een getructe speler, die op beide flanken uit de voeten kan." El Idrissi heeft ook een Frans paspoort.

FOK! verwelkomt 200.000e user!

Vierden we in maart al dat het miljoenste topic op het forum geopend werd en in juni dat de 50 miljoenste post werd geplaatst. Het jaar 2007 bleek nog meer mijlpalen in petto te hebben. Zojuist is namelijk usernummer 200.000 geregistreerd! User Roksopp mag zichzelf de gelukkige noemen en zal zo snel mogelijk benaderd worden door de PR om een kleine attentie in ontvangst te nemen.

De allereerste geregistreerde user van FOK! was natuurlijk niemand minder dan FOK!goeroe Danny en op zaterdag 17 juli 1999 werd hij user nummer 1. Op dat moment bestond alleen het FOK!forum nog. Door de jaren heen zijn daar de FOK!frontpage, FOK!sport, FOK!games, de FOK!weblog en het FOK!fotoboek bijgekomen en al deze subsites hebben door de jaren heen meer dan 2,6 miljard pageviews gegenereerd.

Het FOK!forum neemt hiervan de meeste pageviews voor haar rekening: 1.337 miljoen ( ). De FOK!frontpage zit op 1033 miljoen, het FOK!fotoboek op 76 miljoen, de FOK!weblog op 62 miljoen, FOK!sport op 54 miljoen en FOK!games op 50 miljoen.

Qua bereik (het aantal unieke bezoekers) ziet het er iets anders uit. De FOK!frontpage trekt maandelijks meer dan 1,2 miljoen unieke bezoekers, het FOK!forum meer dan 1 miljoen, FOK!games 200.000 bezoekers, de FOK!weblog 150.000, FOK!sport 100.000 bezoekers en het FOK!fotoboek 70.000 bezoekers.

We zijn ontzettend blij met deze mijlpaal en we hopen de komende jaren nog veel meer nieuwe gebruikers te mogen verwelkomen. Op naar de volgende mijlpaal dus en registreer je ook effe en laat een felicitatieberichtje achter hieronder!

Speelschema WK kwalificatie 2010

Het Nederlands Elftal begint de WK-kwalificatiereeks op 10 september 2008 in en tegen MacedoniŽ. Het laatste duel vindt plaats in Glasgow tegen Schotland.

De KNVB maakte vrijdag bekend dat het met de overige landen uit Groep G eens is geworden over het speelschema. Hieronder een overzicht van de duels:

DatumThuisUit
10 september 2008MacedoniŽNederland
11 oktober 2008NederlandIJsland
15 oktober 2008NoorwegenNederland
28 maart 2009NederlandSchotland
1 april 2009NederlandMacedoniŽ
6 juni 2009IJslandNederland
10 juni 2009NederlandNoorwegen
9 september 2009SchotlandNederland

"Nieuwe bondscoach maart/april bekend"

De nieuwe bondscoach voor het Nederlands Elftal wordt in de maand maart of april bekend gemaakt. Dit gaf Henk Kesler vrijdag aan na afloop van een vergadering over het speelschema van de WK-kwalificatie.

De voorzitter van de KNVB vertelde hierover het volgende: "Ik ga eerst rustig op vakantie op Ameland. Daar kan ik eens goed nadenken. Dan moeten we er in april of heel misschien in maart wel uit zijn. Dat moet in mijn ogen ook wel, want in mei zijn we al volop in voorbereiding op het EK."

Grote afwezige op de vergadering was Marco van Basten. Assistent John van 't Schip was wel aanwezig. Hij reageerde na afloop over de sterke geruchten rondom een overgang naar Ajax. Hij gaf toe dat beide heren ook na hun samenwerking bij het Nederlands Elftal met elkaar blijven samenwerken: "Maar ik weet echt nog niet waar."

Schiphol drukste luchthaven EU-vluchten

Icoon Vervoer Schiphol is het vliegveld met de meeste passagiers die binnen de Europese Unie vliegen. De luchthaven verwerkte vorig jaar 26,5 miljoen passagiers voor vluchten binnen de unie.

Europees statistisch bureau Eurostat meldde dat vrijdag. Andere EU-luchthavens verwerken meer passagiers voor vluchten naar andere continenten. Londen Heathrow was in 2006 opnieuw het drukste vliegveld van Europa: 67,3 miljoen passagiers, een daling van 0,5 procent. Schiphol staat in de totaalranglijst op de vierde plaats.

Het totale aantal luchtvaartpassagiers in de EU groeide vorig jaar met 4,7 procent naar 740 miljoen. Het aantal reizigers nam toe in 25 EU-landen. Malta en Cyprus kenden geen groei. De groei was het sterkst in RoemeniŽ (plus 35 procent). Nederland telde 4,6 procent meer vliegtuigpassagiers.

'Pardon kost jaarlijks 270 miljoen bijstand'

Icoon PolitiekDe generale pardonregeling voor ex-asielzoekers gaat de gemeenten in Nederland jaarlijks 270 miljoen euro aan bijstand kosten. Dat heeft de gemeente Den Haag berekend.

Alleen al in de Hofstad zullen naar verwachting duizend van de geschatte 1.200 ex-asielzoekers een beroep doen op de bijstand. De kosten daarvan zijn 13,5 miljoen euro. De gemeente Den Haag heeft ook berekend dat het aantal uitkeringsaanvragen landelijk op ongeveer 20.000 zal uitkomen. Dat brengt de kosten aan bijstand voor alle gemeenten jaarlijks op 270 miljoen euro.

De gemeente Den Haag zegt dat de duur van de eventuele uitkeringen op voorhand niet is in te schatten. ''Aan de ene kant betreft het hier een groep die zeer gemotiveerd is om aan het werk te gaan, maar aan de andere kant is er vaak sprake van een meervoudige problematiek, soms gecombineerd met een post-traumatisch stress syndroom.''

PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) liet eerder weten dat de totale kosten van de pardonregeling volgens haar 329 miljoen euro gaan bedragen (55 miljoen voor uitvoerings- en huisvestingskosten, 60 miljoen voor inburgering, 10 miljoen extra voor de IND en 204 miljoen voor kosten van opvang). Ze verwacht dat de regeling voor 25.000 ŗ 30.000 asielzoekers gaat gelden.

VVD-Kamerlid Henk Kamp schatte begin dit jaar de kosten van het pardon op minimaal 500 miljoen euro. Dat was naar zijn mening pas het begin van de kosten.

Gratis rijbewijs voor werkloze A'dammers

Icoon EconomieWerkloze Amsterdammers zonder rijbewijs mogen binnenkort op kosten van de Sociale Dienst hun roze papiertje gaan halen. Het rijbewijs moet hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

De gemeente stelt dat er een schreeuwend tekort is aan chauffeurs in de vervoersbranche. Dus kunnen een paar honderd werklozen hun autorijbewijs gaan halen, maar ook het halen van het vrachtwagen- en busrijbewijs behoort tot de mogelijkheden. "Er moet een concrete baan in het vooruitzicht zijn gesteld. Wij zetten alles op alles om ze weer aan het werk te krijgen", aldus een woordvoerder. Rijscholen uit de omgeving kunnen via aanbesteding meedingen naar de opdracht. De rijscholen moeten overigens extra aandacht gaan besteden aan de theorielessen van de werklozen.

Pils drinken uit fles populairder

Pils drinken rechtstreeks uit de fles wordt steeds populairder. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van bierbrouwer Grolsch is uitgevoerd. Zowel thuis (58%) als in de horeca (53%) zet een kleine meerderheid de fles aan de mond. Met name in Amerika wordt bier direct uit het flesje gedronken, vooral vanwege de lagere temperatuur.

De bierbrouwer was benieuwd of na de introductie van het nieuwe groene pijpje de belangrijkste doelgroep (mannen) vaker de fles aan de mond zet. Dat is zo, al is het nog wat ''vroeg'' om van een trend te spreken.

Sms populair om geliefde te dumpen

Icoon Telecom Gedumpt worden via sms of email is een op de zeven personen wel eens overkomen, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Vooral de tekst 'u r dumped' (het is uit) is populair om een relatie te verbreken.

In het technologietijdperk is deze manier van dumpen geen grote verrassing, ''al blijft het smakeloos'', zei een woordvoerder van het bureau dat het onderzoek uitvoerde onder ruim 2000 personen.

De relatie uitmaken via een berichtje op sociale netwerksites zoals Hyves en MySpace had een procent van de ondervraagden wel eens gedaan. Vier procent was zelfs daarvoor te laf en liet gewoon niets meer van zich horen als ze hun geliefde beu waren.

Metal Gear Solid 4 wordt geleverd met Metal Gear Online

De januari-uitgave van PlayStation: The Official Magazine heeft interessante informatie over Metal Gear Online. Er was nogal wat onduidelijkheid over hoe, waar en wanneer Metal Gear Online uit zou komen. Aan die onduidelijkheid is nu een einde gekomen: Metal Gear Online zal gebundeld worden met Metal Gear Solid 4.

Hideo Kojima had in interviews en op de Tokyo Game Show al aangegeven dat hij worstelde met de vraag hoe je gamers moest overtuigen van een compleet andere vorm van gameplay in het Metal Gear universum. Enkele opties die hij aangaf waren demo's of een uitgeklede versie bij Metal Gear Solid 4 leveren. Uiteindelijk is dus gekozen om de volledige game in het doosje van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots te stoppen.

Metal Gear Online zal met maximaal zestien spelers gespeeld kunnen worden in de modes Deathmatch, Team Deathmatch, King of the Hill en Team Sneak. Het pakket bevat bovendien vijf "starter pack" maps.
In Metal Gear Online zul je je personage maximaal drie speciale vaardigheden kunnen aanleren, die naar gelang je speelt steeds beter worden. Ook zul je je wapens kunnen upgraden.

Mishandeling leidt naar grote wietplantage

Icoon Domme criminelenDe Amsterdamse politie heeft afgelopen nacht heel simpel een grote hennepkwekerij kunnen oprollen in Amsterdam Noord. De heren kwekers hadden namelijk eerder op de avond een aanrijding met een 70-jarige man.

Toen de bejaarde daar iets van zei, stapten ze uit en mishandelden ze hem. De man moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

De politie ging op zoek naar de auto en trof die aan voor een loods op de Stoombootweg. De politie ging de loods binnen om de mannen te kunnen aanhouden en trof daarbij en passant een kwekerij aan met zevenduizend planten. De mannen zijn aangehouden, de planten zijn vernietigd.

Voorhuid Jezus Christus nog steeds vermist

Icoon OpmerkelijkDe jaarlijkse processie in het Italiaanse Calcata zal voor de 25e keer worden afgelast. Volgens de krant 'Het Laatste Nieuws' zou de optocht niet door kunnen gaan omdat de vermeende voorhuid van Jezus, na 25 jaar nog steeds niet terecht is. De jaarlijkse processie zou anders gehouden worden op 1 januari.

Op verschillende plekken in Europa werd rond de middeleeuwen beweerd dat de voorhuid van Jezus zich in hun plaatselijke tempel bevond. De bewoners van het dorpje Calcata beweerden de enige echte voorhuid te bezitten. De bewoners zouden de voorhuid gekregen hebben van een Duitse soldaat die samen met zijn legereenheid in de zestiende eeuw in Rome het Vaticaan leegplunderde. De Duitse soldaat zou later in het dorpje zijn gaan wonen

Volgens de Legende van het Vaticaan zou de voorhuid van de verlosser door een engel aan Karel de Grote gegeven zijn. Karel de Grote zou het relikwie in de 9e eeuw weer aan paus Leo III gegeven hebben.

Eťn keer per jaar werd de vermeende voorhuid van Jezus getoond tijdens de processie in Calcata. Voor de diefstal werd het relikwie in een bronzen kistje onder het altaar bewaard.
Met dank aan Yanze voor de submit.

Medal of Honor: Airborne 1.2 voegt twee nieuwe maps toe

Medal of Honor: Airborne is vanaf vandaag gegroeid naar versie 1.2, met als belangrijkste toevoeging twee nieuwe multiplayer maps, een verhoging van de hoeveelheid spelers tegelijkertijd online, meer mogelijkheden voor online koosnaampjes en enkele balansverschillen voor de wapens.

Deze patch kost je een monsterlijke 1,3 GB aan bandbreedte en is onder andere te vinden bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Fileplanet
Worth Playin

Hoerenloper wordt gematst door politie

Icoon OpmerkelijkEen hoerenloper heeft gisteren in Utrecht wel heel veel geluk gehad. Toen hij over de tippelzone aan de Europalaan reed mťt een dame van lichte zeden in zijn auto werd hij aangehouden door de politie. Niet omdat hij een hoertje in de auto had, maar omdat zijn koplamp defect was. Hiervoor werd besloten de man te bekeuren.

Hoewel de man geen problemen had met de bekeuring op zich, had hij wel moeite met de plaats wŠŠr de bekeuring werd uitgeschreven. Om te voorkomen dat zijn vrouw een acceptgiro zou vinden waar zij op zou kunnen zien dat hij op de Europalaan was geweest vroeg hij dringend of hij de boete direct mocht voldoen.

Met de gedachte aan de naderende kerstdagen, zo verklaarde de politie vandaag, en bij wijze van uitzondering werd aan het verzoek van de overspelige man voldaan. De bon Š 50 euro mocht hij in een nabijgelegen politiebureau afrekenen.

Vechtpartij in parlement Suriname

Een bijeenkomst van het Surinaamse parlement is donderdagavond (plaatselijke tijd) op een vechtpartij uitgelopen. ParlementariŽr Rashied Doekhie van oppositiepartij NDP, de groepering van Desi Bouterse, ging op de vuist met parlementsvoorzitter Paul Somohardjo.

De ruzie ging om zwendel met gronden door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid. Doekhie meent bewijzen te hebben dat Somohardjo bij die zwendel betrokken is.

Na de opmerkingen van Doekhie schorste Somohardjo de vergadering. Vervolgens liep Doekhie naar voren om Somohardjo een klap te geven. Ex-leider van het Jungle Commando Ronnie Brunswijk, die nu parlementariŽr in de coalitie is, greep in. Brunswijk wierp Doekhie op de grond. Daarna gaf Somohardjo Doekhie nog een trap.

Nieuwe Team Fortress 2 maps en 360 patch op komst

In een e-mail uitwisseling die op Planet Half-Life te vinden is heeft een medewerker van Valve het over nieuwe maps die op dit moment gemaakt worden voor Team Fortress 2, waaronder een map die erg leuk schijnt te zijn:

We are currently working on new maps, and we are planning to release them as downloadable content for the 360. I don't know what the schedule will be for that - new maps will likely be released individually on the PC as they're ready, and then we'll offer them as a single pack on the 360. We're currently testing a new map that's extremely fun, and we can't wait for our customers to try it out.

Daarnaast bevat de mail ook de toezegging dat een patch voor de Xbox 360 versie van het spel op dit moment bij Microsoft ligt, wat betekent dat de patch ergens voor de kerst beschikbaar zou moeten zijn.

The update fixes several game-play exploits, improves bandwidth usage, improves stats reporting, and fixes some menu bugs. Most of the fixes that are in this update are in response to forum posts from both the PC and 360, and from direct in-game feedback from players.

Boetes voor ontvoeren haan

Icoon Opmerkelijk

De politie heeft drie jongemannen uit Stellendam en Goedereede in de kraag gevat voor het ontvoeren van een haan. De haan had de jongens (17-19 jaar) tot hun 'wanhoopsdaad' gedreven omdat het gevogelte hen al jaren te vroeg wekte.

Zij besloten het het recht in eigen hand te nemen, aldus de politie vanochtend. Het drietal viel op doordat zij gisteravond in de bosjes langs de Brielsestraat in Stellendam liepen met een lange stok en een onduidelijk voorwerp. Agenten zagen dit en achtervolgden de jongens. Achter een woning lieten zij een vuilniszak achter. Daar bleek een levende haan in te zitten.

De agenten hielden de jongens direct staande en bekeurden de drie voor baldadigheid. De haan is meegenomen naar het bureau.

Kerstversiering bij Brusselse Justitie verboden

Kantoorbedienden van twee bureaus aan de ingang van het Brusselse justitiepaleis hebben de kerstversiering op last van hun nieuwe chef moeten verwijderen. Reden is dat de slingers en kleurige verlichting moslims zou kunnen choqueren.

Een medewerker zegt in de Gazet van Antwerpen: ''Zoals elk jaar hadden we onze bureaus versierd met kerstversiering, maar dit jaar mocht het blijkbaar niet meer. Na aandringen kregen we dan de reden te horen: dit kon moslims die het justitiepaleis bezoeken choqueren. We moeten immers neutraal blijven.''

EK: Schreuder ook verder op 100 wissel

Hinkelien Schreuder heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in het Hongaarse Debrecen weten te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter wisselslag. Nadat ze de snelste was in de series op de 50 meter vlinder, kwam de Nederlandse zwemster op de wisselslag tot een zesde tijd van 1.01,56.

Ook Jolijn van Valkengoed wist zich voor de halve finales te plaatsen, als vijftiende. Lona Kroese werd uitgeschakeld met een 28e tijd van 1.04,80.

Hardwareverkopen Japan: PS2 loopt nog net voor op DS

De wekelijkse verkoopcijfers hebben ons vanuit Japan weten te bereiken. De DS heeft de PS2 nog niet in weten te halen en de release van Wii Fit heeft Nintendo ook op de hardware-afdeling niet bepaald slecht gedaan.

ConsoleDeze weekVorige weekTotaal 2007Totaal
Nintendo DS168,267124,6276,446,77120,452,450
Wii115,05774,7643,140,8434,060,486
PSP91,48174,6262,551,6817,083,810
PS338,12337,0921,009,5251,467,083
PS211,98713,703708,19320,863,052
3608,8766,632217,866482,568
GBA1143350,39415,348,473
Gamecube463210,4634,179,931

GBA = 0 GBA + 94 SP + 20 Micro
NDS = 12 DS + 168,255 Lite

Olympia's Tour start vanaf ANWB

In 2008 begint Olympia's Tour met een proloog door Den Haag en Wassenaar. Na negen dagen eindigt de wielerronde in het Limburgse Buchten. De organisatie maakte vandaag het etappeschema voor volgend jaar bekend.

De start van de proloog ligt op het terrein van het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag. Vervolgens trekt de karavaan via Heerhugowaard naar de overkant van het IJsselmeer. Via Appelscha en Genemuiden belandt de ronde in het Brabantse Nuenen. Vervolgens zakt het peloton af naar Limburg, waar zoals elk jaar de laatste twee dagen van de ronde worden verreden.

Vuurwerkbommen...

Sommige submits die wij krijgen beginnen zo veel belovend. Als wij zelfgemaakte vuurwerkbommen zien staan, zien wij de ledematen al in het rondte vliegen. De teleurstelling was dan ook enorm dat het geen gedetailleerde zelf-doe-beschrijving was, dat het geen leuk filmpje was...

Alleen maar een lullig verhaaltje over een item in Editie NL over zelfgemaakte vuurwerkbommen. Nergens een leuk linkje....

Dus wie maakt de weblogcrew helemaal gelukkig? Wie heeft nog leuke filmpjes voor ons van heerlijke vuurwerkfoutjes, zelfgemaakte vuurwerkbommen of andere vuurwerk gerelateerde dingetjes?

EK: Schreuder snel op vlinderslag

Op de tweede dag van het Europees kampioenschap kortebaan in het Hongaarse Debrecen heeft Hinkelien Schreuder zich als snelste weten te plaatsen voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag. De zwemster tikte aan in een tijd van 26,01.

Met die tijd eindigde ze voor specialiste Inge Dekker, die een tijd van 26,22 liet noteren. Chantal Groot en Ranomi Kromowidjojo kwamen tot respectievelijk de vierde (26,45) en elfde tijd (26,99), maar zij vielen af omdat er maar twee zwemsters per land door mogen.

Nick Driebergen haalde op de 50 meter rugslag als veertiende de halve finales. De Rijnsburger zwom naar een tijd van 25,18.

VVD wil onderwijs over homofilie verplichten

Icoon OnderwijsDe Tweede Kamerfractie van de VVD wil alle scholen verplichten om aandacht te besteden aan homoseksualiteit. Dus ook scholen die zijn gestoeld op een christelijke, katholieke, gereformeerde of islamitische levensovertuiging. Kamerlid Ineke Dezentjť Hamming gaat vandaag tijdens de begrotingsbehandeling van Onderwijs, hierover een motie indienen.

Het liberale Kamerlid is ontevreden met antwoorden die PvdA-minister Ronald Plasterk van Onderwijs over dit onderwerp gaf op schriftelijke vragen van Hamming. Zij was boos op een interview dat de minister een tijdje terug gaf aan het Reformatorisch Dagblad. Daarin zei Plasterk dat hij scholen de vrijheid geeft om het praktiseren van homoseksualiteit als zonde te bestempelen. ''Ik vind dat een buitengewoon ongelukkig en onwenselijk standpunt, laat dat helder zijn. Maar in juridische zin mag het. We hebben in Nederland vrijheid van onderwijs.'' Hij stelde wel dat hij verwacht dat reformatorische scholen homoseksualiteit bespreekbaar zullen maken.

In antwoord op vragen van Hamming zei Plasterk dat hij scholen niet kan verplichten homoseksualiteit bespreekbaar te maken, omdat ze dat simpelweg niet verplicht zijn.

In het interview en in de vragenbeantwoording wijst de minister er wel op dat jongeren met homoseksuele gevoelens zich thuis moeten voelen op hun school. Als dat niet zo is, zal hij de onderwijsinstelling daarop aanspreken. Ook het aanzetten tot discriminatie is strafbaar, zo benadrukt de PvdA-bewindsman.'Scholen hebben de vrijheid om het praktiseren van homoseksualiteit als zonde te bestempelen'

Duplan hervat training bij Sparta

Edouard Duplan heeft de training hervat. De Franse aanvaller, die afgelopen zomer RBC Roosendaal verruilde voor Sparta, is bijna weer helemaal hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje.

Begin dit seizoen, tijdens zijn eerste wedstrijd voor Sparta, raakte de buitenspeler geblesseerd, waarna een lange revalidatieperiode volgde. Aanstaande maandag, in de wedstrijd tussen Jong Sparta en Jong AZ, hoopt hij zijn rentree te maken.

EK: Zastrow naar halve finales 100 vrij

Op de tweede dag van het Europees kampioenschap kortebaan heeft Mitja Zastrow zich geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. De zwemmer van NZE realiseerde in de series met 48,12 de zesde tijd.

Margriet Zwanenburg wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 200 meter schoolslag. Met een tijd van 2.31,70 kwam de Nederlandse niet verder dan de 26e plaats.

Zware straf AGOVV-speler Ter Heide

De tuchtcommissie van de KNVB heeft AGOVV-speler Ruud ter Heide vanmorgen een zware schorsing opgelegd. Vanwege discriminerende opmerkingen richting een tegenstander is de aanvaller voor vijf wedstrijden geschorst. Daarnaast moet hij een boete van 12.500 betalen, waarvan 11.500 voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

Aanvankelijk had Ter Heide een schikkingsvoorstel van de aanklager van vijf wedstrijden schorsing en een boete van 12.500 euro afgewezen.

In de competitiewedstrijd tegen Stormvogels/Telstar zou Ter Heide Geoffrey Meye racistisch bejegend hebben. Meye had hem geslagen en werd daarvoor met rood van het veld gestuurd. Hij kreeg eerder een schorsing van drie wedstrijden.

EK: Nederlandse zwemsters op medaillekoers

De Nederlandse zwemsters liggen bij de Europese kampioenschappen kortebaan op medaillekoers op de 4x50 meter vrije slag. Saskia de Jonge, Ranomi Kromowidjojo, Chantal Groot en Femke Heemskerk zwommen vanmorgen in de series met 1.38,57 de tweede tijd. Alleen Duitsland was sneller.

In de finale krijgt de Nederlandse estafette een andere samenstelling. Naast Marleen Veldhuis zullen Inge Dekker en Hinkelien Schreuder starten. Vanuit de series behoudt alleen Kromowidjojo haar plek in de ploeg.

'Dode' Roemeen kan paspoort niet verlengen

Icoon ShockingEen 61-jarige Roemeen kreeg een behoorlijke schok te verwerken toen hij vorige week zijn identiteitsbewijs wilde verlengen. Gheorge Stirbu ging naar het gemeentehuis in Timisoara waar hij bij wijze van antwoord op zijn verzoek zijn eigen overlijdensakte te zien kreeg.

Hij kreeg te lezen dat hij op 3 maart 1999 overleden was als gevolg van ademhalingsproblemen en later die maand begraven was. "Ik kon het niet geloven. Hoe kan iemand die helemaal leeft dood worden verklaard?". Stirbu verklaarde dat hij ten tijde van zijn overlijden niet eens ziek was geweest.

De dochter van Stirbu zei dat de schok haar vader fataal had kunnen worden: "Eerst lachte ik omdat ik dacht dat het een grap was, maar toen realiseerde ik me hoe ernstig dit is. Hij had een hartaanval kunnen krijgen. Hij kon dagen niet slapen nadat hij het nieuws van zijn overlijden had vernomen "

Om aan te kunnen tonen dat hij wel degelijk in leven is, heeft Stirbu nu papieren verzameld. Vasile Tarciatu van de dienst die identiteitsbewijzen uitgeeft reageerde: "We hebben wel eerder fouten gemaakt."

Dit jaar tien miljoen snelheidboetes

Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie verwacht dit jaar tien miljoen verkeersboetes te kunnen uitdelen. Dat is een recordaantal. Vorig jaar stokte de teller bij negen miljoen boetes.

Het bureau verwacht wel dat hiermee de top is bereikt. De stijging zou vooral komen door de invoering van trajectcontroles. Het OM gaat er vanuit dat mensen zich nu beter bewust zijn van de pakkans bij de trajectcontroles

Van de tien miljoen boetes werd 71,5% uitgedeeld voor snelheidsovertredingen van 4 tot 10 kilometer per uur.

De VVD-fractie uitte onlangs nog haar ongenoegen over de boetes voor lage snelheidsovertredingen en wil dat alle boetes op het hoofdwegennet voor minder dan 12 kilometer te hard, worden geschrapt.

Echochrome krijgt level-editor

De Escher-achtige puzzelgame Echochrome zal in de lente van 2008 uitkomen op PSNen PSP. Een exacte datum kan nog niet gegeven worden, omdat Sony momenteel druk bezig is met de ontwikkeling en het testen van de level-editor voor de game. Vooralsnog werd aangenomen dat het alleen levels zouden zijn die door de ontwikkelaars gebouwd werden. De zelf-gemaakte levels zullen met anderen te delen zijn via PSN.

In Echochrome moet je een mannetje van punt A naar punt B brengen. Om paden te creeŽren zul je spelwereld moeten draaien, om zo vlakken met elkaar te verbinden die eerst los stonden van elkaar.

Betere bescherming tegen internetdiefstal

Icoon InternetMinister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) gaat particulieren beter beschermen tegen de verspreiding van hun gestolen computergegevens op internet. Nu is dat alleen strafbaar als het om digitale informatie van een bedrijf gaat.

De bewindsman kondigde†vandaag in antwoord op schriftelijke vragen van de SP aan dat hij de regels wil uitbreiden, zodat politie en justitie makkelijker kunnen optreden als privť-personen of (overheids)instellingen slachtoffer zijn van dergelijke praktijken.

Aanleiding voor de SP-vragen was de publicatie op internet van een gestolen naaktfilmpje en -foto's van presentatrice Manon Thomas.

DivX-support PlayStation 3 beter dan op Xbox 360?

Met de jongste herfst-update van de X360-firmware kregen X360-gamers eindelijk de langverwachte DivX-support. Sony zal binnenkort ook een update uitbrengen die DivX-support toevoegt aan de PS3.
Grote verschil met de X360-DivX-support is dat de PS3 een gecertificeerd DivX-speler zal zijn. Hierdoor zal de PS3 gegarandeerd elke DivX-file af kunnen spelen, in tegenstelling tot de X360 die slechts DivX ondersteunt en geen garantie geeft dat elke DivX-file ook daadwerkelijk afgespeeld kan worden.
Verder betekent dit certificaat dat developers hun cutscenes in DivX-formaat op de disc kunnen zetten en door de PS3 af laten spelen. Dit scheelt laadtijden, ruimte, energie en warmte-productie.

Activision reageert op beschuldigingen MTV/Harmonix

Nadat gisteren bekend werd gemaakt dat Activision de patch tegenhoudt om de PS3 Les Paul-controller te kunnen gebruiken in de PS3-versie van Rock Band, heeft Activision gereageerd op deze beschuldiging.
Zij claimen dat het MTV weigert om tot een overeenkomst te komen waardoor de compatibility gerealiseerd wordt. Het volledige pers-statement is als volgt:

To Music Gaming Fans:

The recent announcement by MTV Games/Viacom's Harmonix division that Activision is blocking Sony from releasing a patch and their plea to enable Rock Band software to work with Guitar Hero hardware paints a very misleading picture.

In fact, Harmonix and its parent company MTV Games/Viacom recently declined Activision's offer to reach an agreement that would allow the use of Guitar Hero guitar controllers with Rock Band. We have been and remain open to discussions with Harmonix and MTV Games/Viacom about the use of our technology in Rock Band. Unfortunately for Rock Band users, in this case Harmonix and MTV Games/Viacom are unwilling to discuss an agreement with Activision.

Activision's top priority is to provide consumers with a seamless marriage of best-in-class hardware and software. We are focusing our efforts on innovating hardware and software that are designed to work together, work flawlessly and provide an enjoyable gaming experience.

Best regards,
Activision

Aangezien MTV/Harmonix beweert dat de patch al bestaat en in handen is van Sony, zou dit kunnen betekenen dat Activision geld wil zien voor de compatibility. De enige partij die daar uitsluitsel over kan geven is Sony, die nog niet gereageerd heeft in deze zaak.

FOK! verwelkomt 200.000e user!

Vierden we in maart al dat het miljoenste topic op het forum geopend werd en in juni dat de 50 miljoenste post werd geplaatst, het jaar 2007 bleek nog meer mijlpalen in petto te hebben. Zojuist is namelijk usernummer 200.000 geregistreerd! User Roksopp mag zichzelf de gelukkige noemen en zal zo snel mogelijk benaderd worden door de PR om een kleine attentie in ontvangst te nemen.

De allereerste geregistreerde user van FOK! was natuurlijk niemand minder dan FOK!goeroe Danny en op zaterdag 17 juli 1999 werd hij user nummer 1. Op dat moment bestond alleen het FOK!forum nog. Door de jaren heen zijn daar de FOK!frontpage, FOK!sport, FOK!games, de FOK!weblog en het FOK!fotoboek bijgekomen en al deze subsites hebben door de jaren heen meer dan 2,6 miljard pageviews gegenereerd.

Het FOK!forum neemt hiervan de meeste pageviews voor haar rekening: 1.337 miljoen ( ). De FOK!frontpage zit op 1033 miljoen, het FOK!fotoboek op 76 miljoen, de FOK!weblog op 62 miljoen, FOK!sport op 54 miljoen en FOK!games op 50 miljoen.

Qua bereik (het aantal unieke bezoekers) ziet het er iets anders uit. De FOK!frontpage trekt maandelijks meer dan 1,2 miljoen unieke bezoekers, het FOK!forum meer dan 1 miljoen, FOK!games 200.000 bezoekers, de FOK!weblog 150.000, FOK!sport 100.000 bezoekers en het FOK!fotoboek 70.000 bezoekers.

We zijn ontzettend blij met deze mijlpaal en we hopen de komende jaren nog veel meer nieuwe gebruikers te mogen verwelkomen. Op naar de volgende mijlpaal dus en registreer je ook effe en laat een felicitatieberichtje achter hieronder!

Lees ook de column van SunChaser voor de 200.000e FOK!user, oftewel de 200.000e FOK!newbie.

Magisch been gestolen

Icoon ShockingTwee dieven hebben het magische rechterbeen van een hindoe-priester afgezaagd en gestolen. Dit maakte de politie in de Zuid-Indiase deelstaat Andhra Pradesh vandaag bekend.

De 80-jarige priester Yanadi Kondaiah is opgenomen in een ziekenhuis en maakt het goed, zij het met nog slechts ťťn, niet magisch been.

Kondaiah heeft verkondigd dat zijn rechterbeen magische krachten bezit. Hij heeft daarmee in zijn geboortedorp naar verluidt veel aan succesvolle waarzeggerij gedaan. Dorpelingen schrijven ook geneeskracht toe aan Kondaiahs rechterbeen.

De daders voerden de priester dronken en zijn spoorloos verdwenen met het been. De politie zoekt twee jonge mannen van begin 20 in het bezit van een extra rechterbeen van een 80-jarige man.

Demo-area van Burnout Paradise in kaart gebracht

Sinds gisteren kunnen X360- en PS3-gamers naar hartelust de wegen terroriseren in de demo van Burnout Paradise. Het gebied waarin je rondscheurt is redelijk uitgebreid te noemen en zeker wanneer je op zoek gaat naar alle Burnout-billboards, hekken, sluiproutes en hidden areas kun je een flinke tijd zoet zijn met de demo. Om een indruk te geven van hoe groot het uiteindelijke gebied zal zijn, heeft Criterion een kaart vrijgegeven waarop je kan zien hoe groot Paradise City is ten opzichte van het demo-gebied.

Burnout Paradise ligt eind januari 2008 bij ons in de winkels.

[NBA] Standen per 14-12-2007

Hier zijn de standen in de NBA zoals ze op dit moment zijn.

Eastern Conference:

Atlantic Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Boston Celtics1820.900-11 - 07 - 214 - 26 - 0W79-1
Toronto Raptors13100.5658 - 55 - 59 - 63 - 2W37-3
New Jersey Nets9130.409104 - 95 - 46 - 82 - 4L44-6
Philadelphia 76ers9130.409106 - 73 - 66 - 82 - 5W46-4
New York Knicks6150.28612½5 - 71 - 83 - 71 - 3L44-6

Central Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Detroit Pistons1570.682-7 - 28 - 510 - 22 - 2L17-3
Indiana Pacers11110.50045 - 66 - 54 - 61 - 2W16-4
Cleveland Cavaliers10120.45555 - 45 - 85 - 82 - 2W14-6
Milwaukee Bucks9120.4297 - 22 - 105 - 62 - 1W12-8
Chicago Bulls7130.35074 - 53 - 85 - 82 - 2L15-5

Southeast Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Orlando Magic1670.696-5 - 411 - 39 - 43 - 1L36-4
Washington Wizards12100.5457 - 45 - 68 - 53 - 1W36-4
Atlanta Hawks10110.47656 - 64 - 55 - 83 - 1L16-4
Charlotte Bobcats8120.4007 - 51 - 75 - 102 - 4W12-8
Miami heat6160.2732 - 74 - 93 - 91 - 5L13-7

Western Conference:

Southwest Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
San Antonio Spurs1750.773-12 - 05 - 512 - 55 - 2L27-3
New Orleans Hornets1480.63636 - 58 - 310 - 53 - 1L15-5
Dallas Mavericks1490.6099 - 25 - 79 - 44 - 2L15-5
Houston Rockets12110.5226 - 36 - 88 - 82 - 4W16-4
Memphis Grizzlies6150.28610½4 - 62 - 94 - 91 - 6L53-7

Northwest Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Denver Nuggets1480.636-10 - 34 - 58 - 54 - 0W36-4
Utah Jazz13100.5658 - 25 - 87 - 71 - 1L54-6
Portland Trail Blazers10120.45548 - 32 - 97 - 61 - 1W56-4
Seattle SuperSonics6170.2613 - 83 - 91 - 110 - 2W14-6
Minnesota Timberwolves3170.150102 - 81 - 93 - 90 - 2L22-8

Pacific Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Phoenix Suns1760.739-7 - 310 - 36 - 43 - 2W16-4
Los Angeles Lakers1380.61938 - 45 - 410 - 42 - 0W46-4
Golden State Warriors12100.5456 - 56 - 56 - 63 - 2L17-3
Los Angeles Clippers8130.38184 - 74 - 64 - 62 - 2L12-8
Sacramento Kings8130.38188 - 40 - 95 - 110 - 4L14-6

[A1GP] Uitslag tweede vrije training China

Adam Carroll heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van China de snelste tijd neergezet voor Ierland. Tweede werd Canada, gevolgd door Duitsland. Jeroen Bleekemolen kwam voor Nederland tot de vierde plaats. Cheng Cong Fu kwam in zijn thuisland tot de vijfde plaats.

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 IerlandAdam Carroll 1:23.27926
2 CanadaRobert Wickens 1:23.771 0.49210
3 DuitslandMichael AmmermŁller 1:23.848 0.56916
4 NederlandJeroen Bleekemolen 1:23.891 0.61220
5 ChinaCheng Cong Fu 1:23.940 0.66125
6 FrankrijkLoÔc Duval 1:23.949 0.67013
7 IndiaNarain Karthikeyan 1:24.111 0.83220
8 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:24.119 0.84031
9 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:24.248 0.96917
10 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:24.265 0.98627
11 ZwitserlandNeel Jani 1:24.309 1.03016
12 TsjechiŽTomas Enge 1:24.484 1.20525
13 Groot-BrittanniŽOliver Jarvis 1:24.563 1.28419
14 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:24.593 1.31422
15 MaleisiŽAlex Yoong 1:24.754 1.47519
16 MexicoDavid Garza 1:24.973 1.69423
17 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:24.976 1.69724
18 AustraliŽIan Dyk 1:24.991 1.71223
19 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:25.030 1.75124
20 PortugalJo„o Urbano 1:25.360 2.08124
21 LibanonKhalil Beschir 1:25.458 2.17925
22 PakistanAdam Khan 1:25.947 2.66825

[A1GP] Uitslag rookie-training China

Michael AmmermŁller heeft vannacht tijdens de rookie-sessies voor de Grand Prix van China in de A1GP-serie de snelste tijd neergezet. Canada kwam tot de tweede tijd, gevolgd door BraziliŽ. Arie Luyendyk jr. kwam voor Nederland tot een teleurstellende vijftiende plaats.

Rookie-sessie 1:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 DuitslandMichael AmmermŁller 1:24.13214
2 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:24.216 0.08412
3 Groot-BrittanniŽDanny Watts 1:24.217 0.08514
4 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:24.400 0.26814
5 AustraliŽJohn Martin 1:24.471 0.33913
6 IerlandAdam Carroll 1:24.485 0.35311
7 TsjechiŽErik Janis 1:24.521 0.38914
8 Verenigde StatenCharlie Kimball 1:24.716 0.58417
9 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:24.907 0.77514
10 CanadaRobert Wickens 1:25.045 0.9138
11 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:25.375 1.24315
12 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:25.494 1.36215
13 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:25.550 1.41813
14 MexicoDavid Garza 1:25.608 1.47614
15 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:25.960 1.82813
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:26.692 2.56014
17 PortugalGonÁalo Araķjo 1:27.299 3.16712
18 LibanonKhalil Beschir 0
19 MaleisiŽAaron Lim 0

Rookie-sessie 2:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 DuitslandMichael AmmermŁller 1:24.13513
2 CanadaRobert Wickens 1:24.205 0.0707
3 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:24.436 0.30113
4 Groot-BrittanniŽDanny Watts 1:24.450 0.31512
5 IerlandAdam Carroll 1:24.548 0.41311
6 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:24.641 0.50614
7 TsjechiŽErik Janis 1:24.703 0.56813
8 AustraliŽJohn Martin 1:24.782 0.64713
9 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:24.839 0.70413
10 Verenigde StatenCharlie Kimball 1:24.878 0.74315
11 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:25.016 0.88113
12 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:25.068 0.93315
13 MexicoDavid Garza 1:25.372 1.23715
14 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:25.495 1.36015
15 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:25.727 1.59213
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:26.149 2.01414
17 PortugalGonÁalo Araķjo 1:27.218 3.08313
18 LibanonKhalil Beschir 0

Gecombineerde uitslag rookie-sessies:

PosTeamCoureurTijd Verschil
1 DuitslandMichael AmmermŁller 1:24.132
2 CanadaRobert Wickens 1:24.205 0.073
3 BraziliŽSťrgio Jimenez 1:24.216 0.084
4 Groot-BrittanniŽDanny Watts 1:24.217 0.085
5 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:24.400 0.268
6 AustraliŽJohn Martin 1:24.471 0.339
7 IerlandAdam Carroll 1:24.485 0.353
8 TsjechiŽErik Janis 1:24.521 0.389
9 Verenigde StatenCharlie Kimball 1:24.716 0.584
10 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:24.839 0.707
11 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:24.907 0.775
12 Nieuw-ZeelandEarl Bamber 1:25.068 0.936
13 MexicoDavid Garza 1:25.372 1.240
14 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:25.495 1.363
15 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:25.727 1.595
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:26.149 2.017
17 PortugalGonÁalo Araķjo 1:27.218 3.086
18 LibanonKhalil Beschir
19 MaleisiŽAaron Lim

CD: The Bloody Honkies - The Gospel Of

Rauw is lekker; denk aan bloedrode rauwe biefstuk, rauwe seks en rauwe rock. En dat laatste is wat de heren van The Bloody Honkies je op een presenteerblaadje voorschotelen. Na het verschijnen van het demo-album 'Loose Always' is daar nu The Gospel Of. En gospel is het geenszins: onversneden, smerige, ruige rock schijnt het te zijn geworden, ruige rock uit? Jawel, Lichtenvoorde, Nederland!

Brits leger 'verliest' bataljon per jaar aan drugs

Icoon OpmerkelijkHonderden Britse militairen worden per jaar ontslagen nadat zij zijn betrapt onder de invloed van drugs, blijkt uit intern onderzoek.

Het Britse leger verliest per jaar het equivalent van een bataljon als gevolg van drugsgebruik onder militairen.De verliezen zijn zwaarder dan het aantal doden en ernstig gewonden in Irak en Afghanistan.

Het aantal militairen dat wordt gepakt en onder invloed verkeert van cocaÔne is verviervoudigd. Het totaal aantal militairen dat in 2006 werd gepakt wegens het gebruik van verboden middelen staat op 769. Dat was iets lager dan het jaar ervoor toen 795 personen voor de bijl gingen, maar ruim meer dan in 2003 toen er 520 werden gesnapt.

Het gebruik van verboden middelen leidt tot ontslag. Het Britse ministerie van Defensie wil niet spreken van een enorme toename in het gebruik van drugs maar geeft wel toe dat er meer militairen positief zijn bevonden. Het wordt ogenschijnlijk niet als probleem beschouwd. Het percentage tests dat positief uitviel lag de afgelopen vier jaar op gemiddeld 0,77. In andere civiele beroepen was het bijna 10 procent, aldus een zegsman.

Verkoold lijk in voorstad Parijs gevonden

Icoon ShockingIn een tuin in een voorstad van Parijs is het verkoolde lijk aangetroffen van een man die mogelijk uit een vliegtuig is gevallen. Dit maakte de Franse politie gisteren bekend.

Waarschijnlijk had de man zich verscholen in het landingsgestel van het vliegtuig. Het lichaam van de man werd aangetroffen in Soisy-sous-Montmorency, ten noorden van Parijs.

De voorstad is gelegen op een aanvliegroute van het vliegveld Charles de Gaulle. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

DVD: Kaw

Films from Hell, zo heet het nieuwe horror- en thrillerlabel van Dutch Filmworks. Stuk voor stuk films die niet in de bioscoop te zien waren, maar nu worden uitgebracht op dvd. De films hebben ťťn ding gemeen: spanning en angst staan centraal. In eerste instantie bestaat de serie uit zes nieuwe films. Elk voor een redelijk lage adviesprijs: slechts 9,99. Een aantal van deze films zullen op FOK! worden besproken. Tweede uit de reeks is Kaw.

Herstel stroomstoring duurt langer

Icoon BinnenlandsDe stroom in de Tieler- en Bommelerwaard zal pas op zijn vroegst in de loop van vanmiddag weer op gang komen, zo schat het Regionaal Operationeel Team (ROT). De gezamenlijke hulpdiensten lieten vanochtend weten de herstelwerkzaamheden te optimistisch te hebben ingeschat.

Verscheidene hoogspanningskabels die in het water waren terechtgekomen, zijn beschadigd. Om de kabels te kunnen repareren, moeten eerst pontons worden geplaatst, aldus het ROT.

Woensdagavond braken elektriciteitskabels en een deel van een hoogspanningsmast, nadat er een Apache gevechtshelikopter tegenaan was gevlogen. De oorzaak van de botsing is nog onbekend.

Volgens het ROT is het 's nachts rustig gebleven in het gebied. Het verwacht dat het spoor- en wegverkeer weinig last zullen hebben van de werkzaamheden. Wel blijft de Waal voorlopig afgesloten voor de scheepvaart.

'Abortus-vrouw' werd vanuit Nederland doorverwezen

Icoon BinnenlandsDe 24-jarige I. B. uit Boxtel die drie weken in voorarrest zat wegens het in Spanje laten aborteren van een 27 weken oude foetus, was volgens haar advocaat doorverwezen door een gerenommeerde Nederlandse instelling. Raadsman Caspar Brouwers zei dat afgelopen avond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Nederlandse artsen wilden volgens Brouwers zelf geen strafbaar risico lopen met haar vergevorderde zwangerschap. De abortus werd uiteindelijk uitgevoerd in de kliniek Ginemedex in Barcelona.

De vrouw, die een Marokkaans en Nederlands paspoort heeft, werd aangehouden nadat haar Nederlandse vriend de politie had gealarmeerd. Hij vertrouwde het verhaal niet dat ze in een Brabants ziekenhuis een dode baby zou hebben gebaard.

De politie begon een onderzoek. Een week later werd de vrouw opgepakt. Justitie sluit niet uit dat de familie van de vrouw een rol heeft gespeeld bij haar besluit een illegale abortus in het buitenland te plegen. Advocaat Brouwers wilde daar verder niet op ingaan.

De strafbaarheid van de abortus hangt volgens de raadsman af van de toestand waarin de vrouw verkeerde. In Nederland is het sowieso verboden na 24 weken. In Spanje is een abortus na 27 weken ook strafbaar, behoudens in het geval dat de moeder bijvoorbeeld zwaar depressief zou zijn.

De abortuskliniek is inmiddels door de Spaanse justitie gesloten. Er zou illegaal zijn geaborteerd en met medische verklaringen zijn gesjoemeld. De zaak tegen de Boxtelse vrouw is uniek. Nooit eerder werd in Nederland een vrouw opgepakt voor een illegale abortus in het buitenland.

Uitslagen SkyRadio Tennis Masters dag 4

Vanavond een iets korter overzicht dan de vorige dagen. Vandaag stonden de laatste eerste ronde partijen op het programma en een aantal kwartfinales. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen eerste ronde partijen

NaamNaam Uitslag
Dennis van Scheppingen Peter Lucassen6-2 / 6-1
Jasper SmitMatwť Middelkoop6-4 / 6-3

Uitslagen kwarfinales

NaamNaamUitslag
Nicole Thijssen (4)Pauline Wong (7)3-6 / 6-2 / 6-4
Robin Haase (1)Bart de Gier (7)6-3 / 7-5
MichaŽlla Krajicek (1)Chayenne Ewijk6-4 / 6-1

Programma vrijdag vanaf 14:00 uur

Speler Speler
Igor Sijsling (5)Dennis van Scheppingen (4)
Renťe Reinhard (8)Elise TamaŽla (2)
Fred HemmesJesse Huta Galung (3)

Programma vrijdag vanaf 19:00 uur

Speler Speler
Aranxta RusDanielle Harmsen
Michel KoningMatwť Middelkoop (3)

Songfestivalkandidaat houdt van 13-jarigen

Icoon MuziekMoldaviŽ heeft in de voorselectie voor het Eurovisie Songfestival een lied met een nogal merkwaardige tekst zitten. Alexandru Bognibov behoort tot de 27 'valide' inzendingen met 'I love the girls (of 13 years old)'. De nummers moeten nog wel door een keuring gaan.

Mocht Alexandru Bognibovs nummer dat lukken, dan bestaat er een kans dat hij zijn lied op het komende Eurovisie Songfestival kan vertolken. ''I love the girls of 13 years old, 13 years old and nothing else, my baby. All they have got is a boy like me, they put their arms around me and I'm going down down.''

Het nummer, in tenenkrommend Engels gezongen, is hier te beluisteren (tweede van boven). Op het Songfestival.web-log wordt driftig gediscussieerd of het nummer wel gepast zou zijn op het liedjesfestijn.

Jury
Volgens de website Esctoday.com is de nationale zendgemachtigde van MoldaviŽ, TRM, zich bewust van de inhoud van het nummer. De beslissing om het nummer terug te trekken uit de voorselectie kan echter niet door de omroep worden genomen, maar door een jury.

Die jury zal het nummer hoogst waarschijnlijk gaan diskwalificeren vanwege de controversiŽle inhoud. Mocht het nummer onverhoopt wel langs de jury komen, kan TRM de song nog blokkeren.

Met dank aan gj89 voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #889
review
Apple Watch 8
special
Random Pics van de Dag #888
special
Weekend gifdump #110
special
AI Picture Gallery #138 - Midjourney v5 is er!
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #149
©FOK.nl e.a.