Kovalainen naar McLaren

vw_caddy
Heikki Kovalainen wordt naast Lewis Hamilton de tweede rijder bij McLaren Mercedes. De Fin moest na zijn gedwongen vertrek bij Renault op zoek naar een andere renstal.

Kovalainen heeft een contract voor langere tijd getekend bij het Britse team. De duur van het contract is niet bekend gemaakt. "We hadden een aantal opties en zoals altijd willen wij de meest competitieve rijders in huis hebben," aldus McLaren-CEO Martin Whitmarsh. "Ik denk dat Lewis en Heikki een perfect koppel kunnen zijn. Beiden hebben een geweldig eerste seizoen gedraaid en delen hun passie om altijd te willen winnen. Ik ben er van overtuigd dat beide heren elkaar tot de beste prestaties zullen dwingen op de baan, en dat ze prima zullen samen werken naast de baan."

"Het is fantastisch dat ik aan de slag kan bij een team als McLaren," aldus Heikki Kovalainen. "De passie die ik bij McLaren heb gevonden om altijd te willen winnen overtreft mijn verwachtingen. Ik ben benieuwd wat de toekomst zal gaan brengen."

Kovalainen zal de vierde Fin zijn die bij McLaren aan de slag gaat. Eerder gingen Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen en Keke Rosberg hem voor. Pedro de la Rosa en Gary Paffett zullen als testcoureur aanblijven bij de Britse renstal.