Voorhuid Jezus Christus nog steeds vermist

Icoon OpmerkelijkDe jaarlijkse processie in het Italiaanse Calcata zal voor de 25e keer worden afgelast. Volgens de krant 'Het Laatste Nieuws' zou de optocht niet door kunnen gaan omdat de vermeende voorhuid van Jezus, na 25 jaar nog steeds niet terecht is. De jaarlijkse processie zou anders gehouden worden op 1 januari.

Op verschillende plekken in Europa werd rond de middeleeuwen beweerd dat de voorhuid van Jezus zich in hun plaatselijke tempel bevond. De bewoners van het dorpje Calcata beweerden de enige echte voorhuid te bezitten. De bewoners zouden de voorhuid gekregen hebben van een Duitse soldaat die samen met zijn legereenheid in de zestiende eeuw in Rome het Vaticaan leegplunderde. De Duitse soldaat zou later in het dorpje zijn gaan wonen

Volgens de Legende van het Vaticaan zou de voorhuid van de verlosser door een engel aan Karel de Grote gegeven zijn. Karel de Grote zou het relikwie in de 9e eeuw weer aan paus Leo III gegeven hebben.

En keer per jaar werd de vermeende voorhuid van Jezus getoond tijdens de processie in Calcata. Voor de diefstal werd het relikwie in een bronzen kistje onder het altaar bewaard.
Met dank aan Yanze voor de submit.