Songfestivalkandidaat houdt van 13-jarigen

Icoon MuziekMoldavië heeft in de voorselectie voor het Eurovisie Songfestival een lied met een nogal merkwaardige tekst zitten. Alexandru Bognibov behoort tot de 27 'valide' inzendingen met 'I love the girls (of 13 years old)'. De nummers moeten nog wel door een keuring gaan.

Mocht Alexandru Bognibovs nummer dat lukken, dan bestaat er een kans dat hij zijn lied op het komende Eurovisie Songfestival kan vertolken. ''I love the girls of 13 years old, 13 years old and nothing else, my baby. All they have got is a boy like me, they put their arms around me and I'm going down down.''

Het nummer, in tenenkrommend Engels gezongen, is hier te beluisteren (tweede van boven). Op het Songfestival.web-log wordt driftig gediscussieerd of het nummer wel gepast zou zijn op het liedjesfestijn.

Jury
Volgens de website Esctoday.com is de nationale zendgemachtigde van Moldavië, TRM, zich bewust van de inhoud van het nummer. De beslissing om het nummer terug te trekken uit de voorselectie kan echter niet door de omroep worden genomen, maar door een jury.

Die jury zal het nummer hoogst waarschijnlijk gaan diskwalificeren vanwege de controversiële inhoud. Mocht het nummer onverhoopt wel langs de jury komen, kan TRM de song nog blokkeren.

Met dank aan gj89 voor de submit.