De tieten van Posh Spice

Even met het Gemeentehuis van Winterswijk gebeld. Al snel had ik burgemeester Thijs van Beem aan de lijn. “Goedemiddag, Oplopers hier. Zeg, mafkees, mag je zélf eigenlijk wel over straat met die rotkop van je? Wat een paardenbek. Als de schillenboer voorbijkomt, ben je dan niet bang dat jíj per ongeluk voor zijn wagen wordt gespannen? En koop eens een fatsoenlijk brilletje in plaats van die bespottelijke racefiets uit het jaar nul. Als jij buiten komt, is het straatbeeld pas écht onrustig, mafkees!” Voldaan hing ik op. Wat een idioten daar. De Gemeente Winterswijk heeft een verbod uitgevaardigd op kliko-bakken met vrolijke stickers. Want die geven een onrustig straatbeeld. Waar andere gemeenten het over écht serieuze zaken hebben, staat in Winterswijk het uiterlijk van de kliko hoog op de politieke agenda. Onrustig straatbeeld. Flikker toch op. Zeiken over het onrustige straatbeeld, terwijl het hele dorp naar koeienstront stinkt! En voor de goede orde: Thijs’ wethouders zijn zo mogelijk nóg lelijker. Eigenlijk zouden ze qua onrustig straatbeeld alleen midden in de nacht buiten moeten mogen komen. En dan nog alleen maar als ook de straatlantaarns uit zijn.

Tsja, die Apache van de luchtmacht met die blinde vink aan de stuurknuppel was flink verdwaald. Hij had niet in de Bommelerwaard een hoogspanningsmast moeten laten omvallen, maar in de buurt van de Duitse grens. Nu zaten ze op de verkeerde plek in het donker. Foutje, met excuses van Eimert van Middelkoop. Ik had voor die helikopterpiloot sowieso nog wel een paar fijne pretlocaties geweten om de stroom uit te laten vallen. De hele bible-belt was goed geweest. Want uit onderzoek is gebleken dat puistige reli-pubers netzoveel naar vieze plaatjes op het web kijken als hun heidense leeftijdsgenootjes. Ze zwijgen er alleen in alle talen over als een of andere ouderling weer eens een kaakje komt eten om te onderzoeken of het gezin in kwestie nog wel voldoende bidt. En ze schijnen ook minstens net zo vaak te klikken op columns met ranzige titels als ‘De kale kut van Jennifer Anishton’, ‘Yolante Cabau van Kasbergen naakt’ of ‘De tieten van Posh Spice’. Bah. Viezeriken. Uit die stroom en op zwart die computers!

Jongeren balen dus als de stroom uitvalt. Oudjes zijn daar juist blij mee. Want een groot deel van de Nederlandse senioren stoort zich erg aan te harde muziek in restaurants en cafeetjes. Pas als die teringherrie ophoudt, kunnen de hardhorende opa’s en oma’s elkaar eindelijk weer eens verstaan. Maar om onduidelijke redenen vinden ze die vervelende liedjes van lang geleden wél heel fijn. Zoals het onvergetelijke “Meisjes met rode haren” van Arne Jansen. Wat een rotleven had die man. Meer dan dertig jaar teren op één lullig hitje. Maar we zullen nooit meer wat van hem horen. Van Jantje Smit wél helaas. Die mag weer praten. En straks ook weer zingen... Au! Zowel het beste als het belachelijkste bericht uit de artiestenscène kwam deze week van Posh Spice. Eerst het goede nieuws: ze laat zich naakt afbeelden op T-shirts ten bate van een fonds tegen huidkanker. Bravo! Maar ze maakt zich ook onsterfelijk belachelijk: ze laat wegens de reünie-tournee van de Spice Girls haar neptieten weghalen. Omdat ze anders uit haar huppelpakje donderen. De implantaten kunnen zo de kliko in. Maar niet in Winterswijk, denk ik. Te onrustig voor het straatbeeld....