Campagneleider Clinton weg na drugsverhaal

Icoon AmerikaEerder suggereerde een coördinator van het Hillary Clinton-campagneteam dat Barack Obama een moslim is, nu is de campagneleider opgestapt na het oprakelen va het drugsverleden van Obama. De campagneleider, Bill Shaheen, zei over Obama dat: "Zijn marihuana- en cocaïnegebruik nooit wordt gepikt door Amerika."

De Republikeinen zouden het drugsverbruik van Obama tegen hem kunnen gebruiken. Shaheen: "Als Obama de Democratische presidentskandidaat wordt, gaan ze zelfs beweren dat hij een drugsdealer is geweest." Shaheen betuigt nu spijt voor zijn uitspraken en voor het niet overleggen van zijn actie met zijn campagneteam. Daarom is hij nu opgestapt als campagneleider.

Hillary Clinton: "De uitspraken zijn ongepast en hadden nooit gedaan mogen worden." De uitlatingen zijn waarschijnlijk het gevolg van de steeds grotere populariteit van Obama in de Amerikaanse staten waar binnenkort de voorverkiezingen zijn.

Obama: "Ik denk niet dat Amerika geïnteresseerd is in wat ik als tiener deed. Zij willen liever weten wat ik ga doen als presidentskandidaat." Obama gebruikte tijdens zijn tienerjaren alcohol, marihuana en cocaïne, om volgens eigen zeggen 'vragen wie ik werkelijk was uit mijn bewustzijn te drukken'.


Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.