Sight Training

Dr. Kawashima is ondertussen een bekende Japanner geworden, maar hij is niet de enige dokter die ons helpt met onze dagelijkse bezigheden door middel van trainen op je DS. Dr. Hisao Ishigaki, wie kent hem niet, is namelijk in zijn voetsporen getreden en biedt ons dagelijks een training aan om onze visuele vaardigheden te verbeteren. Heb echter niet de hoop dat je door deze trainingen je bril of lenzen weg kunt gooien want ze hebben helaas enkel invloed op je vaardigheden en eventuele problemen poetsen ze dus niet weg.

Het spel heeft dezelfde opzet en indeling als Brain Training, alleen staan deze keer alle mini-games in het teken van het trainen van je ogen. Elke dag kun je je \'eye age\' laten berekenen. Hiervoor speel je een aantal mini-games en naar aanleiding daarvan berekent de DS je oogleeftijd, die net als je hersenleeftijd soms flink af kan wijken van je echte leeftijd. Werk aan de winkel dus om die leeftijd naar beneden te krijgen. Hiervoor zitten er een heel aantal mini-games in het spel die langzaam aan je visuele vaardigheden zullen verbeteren. Deze games zijn verdeeld in core-games en sport-games. De core-games zijn kale games met simpele witte tekens op een donkere achtergrond. De C-tjes, zoals je die op grote kaarten bij oogartsen ziet hangen zijn hier veelvuldig present, waarbij je de volgorde moet intypen of aangeven welke C-tjes hetzelfde zijn. De sport-games zijn een stuk vrolijker gekleurd en zijn duidelijker toepasbare oefeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantikken van je touchscreen bij honkbal om de bal op het juiste moment op de juiste plek weg te slaan, en bij tafeltennis het steeds terug slaan van het balletje. Ook bij deze mini-games is het spelelement afwezig en draait het alleen om jouw prestaties, maar ze zijn wel een stuk leuker om te spelen.

Zodra je het spel begint, word je al met ingewikkelde termen om de oren geslagen. Zo verbeter je je dynamic visual acuity door Box Track te spelen, een soort balletje balletje waarbij een C in een doosje wordt gestopt, vervolgens wordt dit doosje met twee andere doosjes gemixt en moet jij vervolgens raden in welk doosje precies de knikker zat. Met Number Flash, waarbij je de cijferreeks die je kort te zien krijgt moet intypen, train je je momentary vision, in het Nederlands je visuele reactiesnelheid. Gelukkig worden al deze termen in het spel zelf wel uitgelegd, maar die uitleg is elke keer hetzelfde en houdt de vaart van het spel nogal op. Automatisch zul je deze gewoon doorklikken. Uiteindelijk doe je gewoon de spelletjes die je leuk vindt of je doet ze allemaal, maar wat precies het nut ervan is maakt eigenlijk niet uit. De dingen die je met het spel kunt trainen zijn je dynamische gezichtsscherpte (DVA), visuele reactiesnelheid, oogbeweging, omgevingszicht en oog-handcoördinatie.

Door een leeftijdscheck te doen kun je zien waar jouw zwakke plekken liggen en waar op getraind moet worden. Na zo\'n leeftijdscheck krijg je dan ook een adviesprogramma voor die dag met mini-games die je worden aangeraden. Mocht je geen zin hebben in deze spelletjes dan kun je natuurlijk altijd je eigen spelletjes plannen. Enkel de eerste keer op een dag dat je een game speelt wordt je uitslag opgeslagen. Hierdoor ben je na een half uurtje per dag wel uitgespeeld omdat het verbeteren of oefenen dit leuk is als het toch niet wordt opgeslagen. Na het doorlopen van je programma van die dag is het tijd voor eye relaxation. Volg de instructies van je DS om je ogen tot rust te laten komen na alle oefeningen, zodat je de dag erna weer flink aan de slag kunt.