Afrit A13 gaat dicht bij grote drukte Ikea

Icoon FileIn de feestdagenperiode staan er altijd auto’s in de file op de A13, bij afrit 9, die naar meubelmekka Ikea in Delft leidt. Ikea wil die extreme drukte in de kerstvakantie voorkomen. Daarom werkt de meubelboer van 21 december tot en met 5 januari nauw samen met de politie en Rijkswaterstaat. Als het erg druk is, worden de afritten naar Ikea van de snelweg afgesloten. Door middel van tekstwagens worden de automobilisten hiervan op de hoogte gesteld. Er is echter geen omleiding aanwezig, omdat nog meer bezoekers voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Het verkeer naar Pijnacker wordt wel door middel van borden omgeleid. De politie, die de afzetting regelt, zegt geen extra personeel nodig te hebben voor deze klus. Ikea neemt op eigen terrein ook maatregelen. Zo parkeert het personeel hun auto’s op een terrein aan de Poortweg en begeleiden verkeersregelaars auto’s naar een parkeerplek. De bezoekers krijgen nu al flyers toegestopt met het verzoek om rond de kerstdagen geen bezoek te brengen aan de meubelgigant als ze geen noodzakelijke inkopen hoeven te doen.

Tevens is Ikea Delft, als enige vestiging in Nederland, op tweede kerstdag gesloten, net als vorig jaar. Mensen die toch naar een Ikea in de buurt willen, kunnen een bezoek brengen aan vestiging Barendrecht ( A29 richting Oud-Beijerland/Zierikzee. Afrit 20).