Stewardessen in bikini groot succes

Djeez
De Ierse vliegmaatschappij Ryanair heeft een kalender op de markt gebracht met twaalf stewardessen in bikini. De kalenders gaan als warme broodjes over de toonbank. Goed nieuws voor een stichting voor hulp behoevende kinderen, want de opbrengst van de unieke kalender maakt de budgetvliegmaatschappij over naar hun bankrekening.

Maar liefst 120 Ryanairwerkneemsters stelden zich kandidaat, slechts de twaalf mooisten mogen elk een maand sieren. De kalender is voor zeven euro te koop via een speciale website. Maar wie er eentje wil moet er wel snel bij zijn, want "van de 10.000 exemplaren die we lieten drukken, zijn er nog maar ongeveer duizend over", meldt de marketingmanager.

In het puriteinse Spanje hebben vrouwenorganisaties al hun kritiek geuit over de kalender. Volgens de feministes worden de vrouwen afgebeeld als lustobjecten, en dat stuit hen tegen de borst. "We hebben geen morele bezwaren tegen naakt, het gaat om de manier waarop vrouwen stereotiep afgebeeld worden. Er werkt ook een groot aantal mannen in de luchtvaartsector. Indien er een man op de kalender zou staan, zou er geen controverse zijn", zo laat een woordvoerster weten.

De Spaanse consumentenbond gooit nog wat extra olie op het vuur. Volgens de bond is de Spaanse wet gebroken "door het promoten van machogedrag en geweld tegen vrouwen".


Miss January is in elk geval een hoogvlieger