FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 november 2007

Bos: geen koehandel over topinkomens

Minister Wouter Bos (Financiën) heeft vanavond nogmaals benadrukt dat er wat hem betreft ''geen koehandel'' valt te bedrijven rond de aanpak van topinkomens. Er is volgens hem geen koppeling met de moeizame discussie over het ontslagrecht.

Coalitiepartner CDA is tegen twee kabinetsvoorstellen voor het zwaarder belasten van hoge inkomens en heeft enkele alternatieven aangedragen, zoals een werkgeversheffing op gouden handdrukken en bonussen. Bos wil echter vasthouden aan zijn eigen voorstellen: beperking van de aftrek van pensioenpremies voor jaarinkomens boven de 185.000 euro en de hogere belasting over huizen van meer dan 1 miljoen euro. De CDA-alternatieven zouden hooguit als aanvulling kunnen dienen, maar de CDA-fractie nam daar tot op heden geen genoegen mee.

''Ik sta open voor goede alternatieven, maar die heb ik tot op heden nog niet gezien'', aldus Bos. Woensdag praat de Tweede Kamer verder over de belastingmaatregelen voor volgend jaar.

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel sprak dinsdagavond over ''hele serieuze alternatieven'' waarbij hij ''echt goede hoop'' heeft dat er binnen de coalitie een oplossing voor komt.

Dader naaktfilmpje Manon opgespoord

Icoon PolitieManon Thomas kan weer rustig slapen. Vandaag heeft de politie namelijk de dader van het gisteren op internet geplaatste naaktfilmpje van haar opgespoord.

De dader kon worden getraceerd via een schuilnaam die hij gebruikte op de site YouTube. De naam was bijna identiek aan de schuilnaam van Rudy, de vriend van Manon. Wie het daadwerkelijk is, is niet naar buiten gebracht.

Wel is duidelijk dat de dader een bekende is van Manon. ''We hadden al een vermoeden wie het zou zijn en dat vermoeden bleek juist", aldus Manon in RTL Boulevard.

Thomas en haar vriend hebben geen zin om stappen tegen de dader ondernemen. De politie legt de dader een strafbaar feit ten laste. Manon laat het nu verder aan de politie over en beschouwt de zaak voor haarzelf als afgedaan.

Met dank aan sidelo voor de submit.

Corbyn voorspelt superstorm voor Kerstmis

Icoon WeerKomt er nu een superstorm of niet? Piers Corbyn van WeatherAction lijkt namelijk een nieuwe datum te hebben voor een superstorm. Volgens de Engelse media komt de “Moeder der stormen” nu met kerstmis. Tevens kondigt de hij in de Daily Express een storm aan voor 5 en 6 december.

Volgens de website van Lowefo van WeatherAction is Corbyn in staat om grote stormen met bijna 100 procent zekerheid te voorspellen. Corbyn is nu acht maanden actief met zijn voorspellingen en hij is alleen in de periode van 5 augustus tot en met 8 augustus in de fout gegaan. Het regenfront trok toen noordelijker dan verwacht.

Gisteren werd gemeld dat de eerder voorspelde superstorm voor aankomend weekend er niet van komt. Niets wijst op een storm, laat staan een superstorm.

Corbyn zou naar eigen zeggen eerder ook de orkaan Sidr te hebben voorspeld, die afgelopen week Bangladesh trof. Zeker 3000 mensen overleefden de storm niet.

Ook op het Fok!Forum wordt gespeculeerd over de stormachtige voorspelling.

Met dank aan i2Them2 voor de submit.

Belgen geweigerd om visum

Het zit niet mee bij onze zuiderburen. Werden ze eerder al uitgeschakeld in de strijd om kwalificatie voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Vandaag mochten ze ook Azerbeidzjan niet in.

Een aantal Belgische voetballers kwam niet door de douane, omdat hun visum was verlopen. Ze hadden het papiertje netjes op tijd aangevraagd, in september hadden ze hun zaakjes al geregeld. Maar het visum bleek slechts één maand geldig te zijn.

De Belgische ambassadeur bracht uikomst. De spelers mochten na het betalen van een flinke boete, toch het land in.

Blangé ontvangt FBK-Carrièreprijs

Peter Blangé krijgt dit jaar de FBK-Carrièreprijs. Blangé is op dit moment de bondscoach van de Nederlandse volleybalmannen.

De voormalige topvolleyballer kreeg de prijs uit handen van NOC*NSF voorzitster Erica Terpstra. Blangé speelde 500 interlands en won met het Nederlands team ondermeer zilver op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona en de World League in 1996. Het hoogtepunt kwam echter op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta, waar Nederland het goud veroverde.

De FBK-Carrièreprijs is drie jaar geleden kort na het overlijden van sportlegende Fanny Blankers Koen in het leven geroepen. Bij de introductie ging de prijs naar Anton Geesink, Ard Schenk, Johan Cruijff, Nico Riensk en Sjoukje Dijkstra. Vorig jaar was de prijs voor Leontien Zijlaard-van Moorsel.

WTCC denkt aan Nordschleife

De WTCC-coureurs gaan mogelijk racen op de beroemde en beruchte 22 kilometer lange Nordschleife. Dat plan is in Macau gelanceerd en positief ontvangen op de paddock.

Het World Touring Car Championship (WTCC) doet wellicht in 2009 de Nordschleife aan, vroeger een legendarisch onderdeel van de Nürburgring. De toerwagenklasse past precies op historische circuits als Anderstop, Pau, Macau Monza en ons eigen Zandvoort. De race op de Nordschleife zou plaats moeten vinden tijdens het weekend van de 24 uursrace, die door 250.000 toeschouwers wordt bezocht.

"Onze auto's zijn prima geschikt voor dat circuit. Ik denk dat onze Léon TDi-auto's ook daar veel indruk gaan maken," aldus de woordvoerder van SEAT. Veel coureurs reden al eens de 24 uur van de Nürburgring en zijn ook voorstander van een race op de Nordschleife.

De Nordschleife was vroeger onderdeel van het Formule 1-circus. Het enorme Duitse circuit werd als werkverschaffingsproject gebouwd rond het dorp Nürburg in het Eifelgebergte ten zuidwesten van Bonn.

Phanos wil nog altijd Utrecht overnemen

Phanos, hoofdsponsor van FC Utrecht, wil de club nog altijd overnemen. De vastgoedontwikkelaar wil de begroting de komende vier jaar laten verdubbelen.

Phanos wilde eerder de club al voor één euro kopen en een nieuw stadion bouwen. In ruil zou Phanos de grond rond het huidige en het nieuwe stadion krijgen. De burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht zagen dit plan echter niet zitten. Eén van de argumenten was dat het niet verantwoord was om het recent verbouwde stadion Galgenwaard alweer te slopen. "Toen zijn we ons opnieuw gaan beraden", aldus Ensing. "Op dit moment zien wij goede mogelijkheden om de club over te nemen zonder de voorwaarde."

"Phanos wil de club overnemen en de begroting in de komende vier jaar laten verdubbelen. De club zit nu op slot en wij willen dat FC Utrecht bovenin meedraait in de competitie. Het perspectief is op dit moment te gering voor de club. Ik wil mijn nek uitsteken en deze club naar een hoger podium brengen."

Kabinet stelt besluit ontslagrecht uit

Icoon PolitiekHet kabinet heeft besloten om een besluit over versoepeling van ontslagrecht uit te stellen. De top van het kabinet heeft vanavond met de fractievoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie afgesproken dat een commissie van deskundigen zich over de kwestie gaat buigen.

Deze moet voor 1 juni advies uitbrengen. Premier Jan Peter Balkenende benadrukte dat het kabinet intussen doorgaat met maatregelen om meer mensen aan de slag te helpen. Dat is volgens het kabinet nodig om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen. De coalitie is echter al weken ernstig verdeeld over de vraag in hoeverre een versoepeling van het ontslagrecht nodig is om meer mensen aan het werk te krijgen.

CDA-minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) denkt dat werkgevers makkelijker mensen aannemen als zij er ook weer soepeler vanaf kunnen. Maar de PvdA is hier fel op tegen en heeft ook met een kabinetscrisis gedreigd. Ook de ChristenUnie wees het voorstel van Donner af.

Balkenende stelde dinsdag dat het ontslagrecht een "gevoelig onderwerp" is. Volgens hem "heeft de route ons verdeeld, maar hebben we elkaar uiteindelijk gevonden in de ambitie om meer mensen aan de slag te helpen".

EU waarschuwt Kosovo voor uitroepen onafhankelijkheid

Icoon Buitenlands De ministers van Buitenlandse Zaken van enkele EU-lidstaten hebben Kosovo gewaarschuwd niet eenzijdig de onafhankelijkheid uit te roepen. Dat zou de hele Balkanregio kunnen destabiliseren. Tevens zijn de EU-lidstaten verdeeld hoe te reageren op een dergelijke actie.

Hashim Thaci, de toekomstige premier van Kosovo, had eerder gezegd "onmiddellijk" de onafhankelijkheid uit te roepen op 10 december. De EU is bang dat hierdoor ook de Servische regio Mitrovica in Kosovo de onafhankelijkheid uit zal roepen. Tevens zou de Servische Republiek (Republika Srpska) in Bosnië-Herzegovina zich dan onafhankelijk kunnen verklaren van Bosnië. Dit kan tot nieuwe conflicten leiden in het gebied en misschien zelfs oorlog. Ook is het mogelijk dat Rusland andere gebieden in Europa als land erkend, zoals Abchazië, Transnistrië en Zuid-Ossetië.

Theoretisch hebben Servië en Kosovo nog tot aan 10 december om een oplossing te vinden. De gesprekken liggen echter muurvast. Servië wil Kosovo de verst mogelijke autonomie verlenen, maar het gebied moet wel binnen de grenzen van Servië blijven. Servië noemt Aland als voorbeeld, een Zweeds autonoom eiland in de staat Finland. Kosovo neemt enkel genoegen met complete onafhankelijkheid.

De Verenigde Staten hebben al aangegeven de onafhankelijkheid van Kosovo te zullen erkennen. De EU is verdeeld. De EU-lidstaten Spanje, Griekenland, Cyprus, Roemenië en Slowakije zijn van plan de onafhankelijkheid van Kosovo niet te erkennen. Ook Rusland zal het land niet erkennen. Deze landen willen separatistische groepen binnen hun grenzen niet aanmoedigen om hetzelfde te doen. Rusland wil van de regio een 'koud conflict' maken. Hierdoor blijft de status quo voor onbepaalde tijd overeind. Dit kan echter voor onvrede zorgen bij de Albanese Kosovaren.


De risicogebieden Kosovo, Mitrovica en Servische Republiek

KNVB wil verder met Van Basten

Als het aan Henk Kesler en de KNVB ligt zal Marco van Basten tot aan het WK van 2010 bondscoach blijven. De KNVB en Van Basten gaan in december rond de tafel zitten.

Kesler refereerde aan het lijstje met wedstrijden van Oranje onder Van Basten. "Vier nederlangen in 42 interlands. Wie presteert dat nou? We zitten in december met Marco om de tafel en in januari zullen we beslissen."

Het begint er ook steeds meer op te lijken dat Van Basten in is voor een langer verblijf bij de KNVB. De bondsoach hulde zich na de laaste training in Wit-Rusland echter in stilzwijgen.

De bondscoach stond de pers nog te woord, toen de spelers al een warm heenkomen hadden gezocht. "We spelen woensdag eerst tegen Wit-Rusland. We gaan opnieuw heel serieus voor een goed resultaat."

Sparta treft schikking met Kokmeijer

Sparta heeft eindelijk een schikking weten te treffen met Niels Kokmeijer. De oud-profvoetballer had een zaak aangespannen tegen de Rotterdamse club nadat hij zijn carrière moest beëindigen door een smerige overtreding van Rachid Bouaouzan.

De KNVB bepaalde eerder al dat Kokmeijer recht had op een voorlopig voorschot van 100.000 euro op de geleden en nog te lijden schade. De voetballer eiste 850.000 euro. "Daarop heb ik een aantal keren met de advocaat van Kokmeijer aan tafel gezeten." aldus Boudewijn van Eijck advocaat van Sparta. "Daar is deze schikking de uitkomst van. Over de inhoud willen we verder niets zeggen."

Kokmeijer wilde zelf niet inhoudelijk reageren: "We hebben een geheimhoudingsplicht. Maar ik ben wel tevreden dat er na een lange tijd een einde is gekomen aan deze zaak. Ik ben de zaak begonnen omdat ik vond dat er iets is gebeurd dat alle regels overtrad. Dat deze schikking eruit is gekomen voelt min of meer als een overwinning. Ik ben er blij om."

Drie jaar na dato is Kokmeijer nog altijd fysiek nog niet bij het oude. De verwachting dat dit gaat gebeuren is er niet. "Ik kan mijn tenen niet heffen en ik heb geen gevoel in de bovenkant van mijn voet. Ik probeer dat met krachttraining zoveel mogelijk te compenseren. Maar écht sporten zit er niet meer in."

Man raakt rijbewijs kwijt na ruige proefrit

Na een dolle proefrit mocht een man gisteren zijn rijbewijs aan oom Agent overhandigen. De politie zag gistermiddag om vier uur een auto met een snelheid van 135 kilometer per uur voorbijflitsen op de Amersfoortseweg te Zeist. Op deze weg is slechts een maximumsnelheid van tachtig toegestaan.

Helaas kon de politie het kenteken van de zwarte Audi niet lezen. De afstand tussen de politie en de auto bleek namelijk te groot.

Gelukkig voor de agenten kwam de man twee minuten later weer voorbij rijden, dit keer werd zelfs een snelheid van 205 kilometer per uur geklokt. De agenten wisten de man nu echter wel tot stoppen te dwingen.

De verklaring van de 51-jarige bestuurder uit Zeist luidde dat hij een proefrit aan het maken was met de auto. Of de auto hem nu beviel of niet, de man mag er voorlopig toch niet in rijden. Zijn rijbewijs werd namelijk ingenomen, de auto ging retour naar de garage.

Bankgegevens 25 miljoen Britten kwijt

Icoon BuitenlandsDe Britse overheid is de bankgegevens van 25 miljoen burgers die van belang waren voor de uitkering van kinderbijslag kwijtgeraakt. Dit maakte de Britse minister van Financiën Alistair Darling vandaag bekend.

De voorzitter van de Britse belastingdienst, die verantwoordelijk was voor het beheer van de gegevens, is al afgetreden. Minister Darling heeft zich geëxcuseerd, maar zei dat de informatie zeer waarschijnlijk niet in verkeerde handen is gevallen.

Een anonieme bron heeft de BBC verteld dat een koerier twee cd's met gegevens van de stad Washington in het noordoosten van Engeland naar Londen bracht toen hij ze kwijtraakte. Drie weken later werd het verlies pas gemeld.

Het Britse ministerie van Financiën is negen tot tien dagen geleden op de hoogte gesteld van de zaak, aldus de minister. De Britse politie heeft een onderzoek ingesteld.

Meespelen Sneijder onzeker

Wesley Sneijder is tijdens de laatste training in het ijskoude Minsk afgehaakt met een blessure. Het meespelen van de middenvelder van Real Madrid in het laatste kwalificatieduel is daardoor onzeker.

Bondscoach Marco van Basten wil pas op de wedstrijddag beslissen of Sneijder speelt. "Ik denk dat het met de knie van Wesley wel meevalt, maar woensdag weten we meer", aldus de bondscoach. Van Basten zal het tegen Wit-Rusland in iedergeval moeten stellen zonder Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooy en Clarence Seedorf.

Als Nederland woesdag van Wit-Rusland wint is Oranje bij de loting op 2 december groepshoofd.

Snelste 1000 Gamerpoints ooit in nieuwe Avatar

Licentiegames hebben een niet al te beste reputatie en dat komt omdat sommige titels simpelweg lachwekkend zijn. Zoals bijvoorbeeld de Shark Tale vergaming welke kant noch wal wist te raken. Onlangs is er iets op Youtube verschenen dat dit statement meer dan onderbouwt. Een fanatieke speler is het namelijk gelukt om binnen vijf minuten alle achievements uit de game Avatar: The Burning Earth vrij te spelen, die 1000 gamerpoints zijn zo makkelijk verdiend.

De game is sinds de zestiende te krijgen voor mensen die een te lage gamerscore hebben. Het spel wordt ontwikkeld en uitgegeven door THQ.

Langstzittende gevangene GB overleden

Icoon OpmerkelijkIn het noorden van Engeland in de Frankland gevangenis is op 77-jarige leeftijd de langstzittende gevangene uit Groot-Brittannië overleden. John Straffen heeft meer dan 55 jaar cel op zijn naam staan.

Straffen kreeg in juli 1952 op 22-jarige leeftijd de doodstraf omdat hij in Bath een moord op een schoolmeisje had gepleegd. De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken zette het vonnis om in een levenslange gevangenisstraf.

De langstzittende Nederlander op dit moment is Koos H. die in 1982 werd veroordeeld. Theo H. is degene die de langste tbs-straf uitzit nu: hij zit al sinds 1960 vast vanwege een aanranding. Tijdens zijn proefverlof ging hij tot twee keer toe in de fout.

[Davis Cup] Geen wijzigingen VS en Rusland

De Verenigde Staten en Rusland zullen hun selecties voor de Davis Cup finale niet wijzigen ten opzichte van de halve finales.

Dit betekent dat de VS zullen aantreden met Andy Roddick, James Blake, Mike Bryan en Bob Bryan. De broertjes Bryan zullen het dubbelspel spelen, Roddick en Blake worden ingezet in de singles. Bij de Russen is gekozen voor het kwartet Nikolai Davydenko, Mikhail Youzhny, Igor Andreev en Dmitri Tursunov. De finale zal gespeeld worden van 30 november tot en met 2 december in Portland, Oregon. Er zal gespeeld worden op een indoor hardcourtbaan.

Zwemster Hanson beëindigt loopbaan

De Amerikaanse zwemster Brooke Hanson heeft per direct haar loopbaan op 29-jarige leeftijd beëindigd. Ze kan de motivatie niet meer opbrengen om door te gaan tot de Olympische Spelen.

”Mijn hart, mijn hoofd en mijn lichaam hebben besloten dat het tijd is voor een volgend hoofdstuk in mijn leven”, aldus Hanson op haar eigen website. De zwemster won op de Olympische Spelen van 2004 brons op de 100 meter schoolslag en goud op de 4x100 meter estafette. In datzefde jaar won ze op het WK kortebaan een recordaantal van zes gouden medailles. Afgelopen juni kreeg Hanson tijdens een demonstratie een elektrische schok in het water en sindsdien dacht ze alleen nog maar aan stoppen.

Man bekent moord op campinghouder

Icoon MisdaadDe moord op de Brabantse campinghouder André van Rossum uit Sint Agatha lijkt na 3,5 jaar eindelijk opgelost. Een Ossenaar, die begin november werd aangehouden, heeft bekend de man te hebben doodgestoken. Ook komt het DNA van hem overeen met de sporen op de plek van het misdrijf.

De man was in deze zaak nog niet eerder verdachte geweest. Hij werd samen aangehouden met zijn 32-jarige vrouw. Zij had bij de politie belastende informatie over haar man losgelaten. De vrouw is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar ze blijft wel verdachte. Van Rossum werd in mei 2004 vermoord toen hij een inbreker op zijn camping probeerde te overmeesteren.

Anne Frankboom blijft staan

Icoon BinnenlandsMorgen gaat de Anne Frankboom niet gekapt worden. De rechter in Amsterdam heeft dit in een kort geding besloten. Eerder vandaag meldde het stadsdeel nog dat men niet wilde wachten met de kap.

Er is door het stadsdeel Centrum een vergunning gegeven voor de kap van de boom. Omwonenden en de Bomenstichting wilden dat het niet door ging. De boom kan volgens de partijen gered worden, al beweerde het bedrijf Pius Floris Boomverzoring anders.

Naast het Anne Frankhuis staat de boom. Vanuit het achterhuis kon Anne Frank de boom zien, ze beschreef de boom ook in haar dagboek.

Met dank aan teig voor de submit.

Epe gooit bewoners uit recreatiehuisjes

Icoon OpmerkelijkDe Gelderse gemeente Epe gaat permanente bewoners uit de recreatiewoningen zetten. Mensen die na 31 oktober 2003 in een vakantiehuis gingen wonen komen als eerste aan de beurt. Binnenkort krijgen deze mensen een brief waarop ze erop worden gewezen dat ze de woning in strijd met het bestemmingsplan gebruiken.

Bewoners die voor 31 oktober 2003 in een recreatiewoning trokken mogen gebruik maken van een overgangsregeling. Zij krijgen gelegenheid een ander huis te zoeken. Ook gaat Epe op zoek naar mensen die niet staan ingeschreven in de gemeente, maar wel permanent in een recreatiewoning verblijven.

Wie de aanschrijving negeert, kan een procedure tegemoet zien waarin de gemeente een dwangsom oplegt. Die kan oplopen tot 45.000 euro met daarnaast kans op een boete van 11.000 euro van de kantonrechter. Epe gaat in het uiterste geval tot gedwongen ontruiming over.

Man moet van Allah met z'n dochter trouwen

Een man uit Bangladesh heeft geluk gehad. Aangezien de beste man met zijn dochter was getrouwd, wilden woedende dorpsgenoten de man lynchen. De politie wist hem ternauwernood onder de beukende vuisten vandaan te trekken.

De 36-jarige Afazuddin Ali is zich echter van geen kwaad bewust. Hij beweert dat Allah hem heeft opgedragen om zijn vijftienjarige dochter te huwen.

De bewoners van het dorp Kasiajhiora vinden het een schande. Zij spreken van incest en willen Ali om zeep helpen. Zeker omdat de dochter zelfs door vaderlief is bezwangerd.

Voor Sakina, de vrouw van Ali, past dit in het rijtje van vele incidenten rond haar man. Al jarenlang wordt de vrouw door haar man vernederd, onder het mom van 'Allah's wil. Ook nu blijft ze haar man onvoorwaardelijk steunen.

Man misbruikt tweelingzusjes 3 jaar lang

Icoon MisdaadTegen een 39-jarige man uit Emmen is vier jaar cel geëist waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij twee zusjes drie jaar lang heeft misbruikt. De tweeling was pas acht jaar oud, toen het seksueel misbruik begon. De officier van justitie wil ook dat de Emmenaar de meisjes ieder 4.000 euro smartengeld betaalt en dat hij zich na zijn straf laat behandelen.

De man zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan het hebben, vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Soms stuurde hij foto's of filmpjes van zijn seksuele delicten ook door naar een vriend. Hij wilde die vriend laten zien dat je ook met jonge meisjes om kunt gaan zonder dat ze huilen. De politie vond op de computer van pedofiel B. ruim 22.000 foto's en 500 filmpjes van de ergste soort kinderporno.

B. is is zich van geen kwaad bewust. Hij vindt dat kinderen zelf moeten bepalen op welke leeftijd ze seks willen hebben met volwassenen. "In bepaalde culturen is acht, negen jaar een huwbare leeftijd", zei hij bij de politie. Ook liet hij weten geen weerstand te kunnen bieden aan zijn gevoelens, omdat hij zijn geaardheid al twintig jaar had onderdrukt.

De pedofiel sloeg toe, wanneer de tweelingzusjes bij hem logeerden of wanneer hij op hen paste in het ouderlijk huis. Volgens B. namen de zusjes altijd het initiatief tot seks. Toen hij was gearresteerd stuurde hij de meisjes ook nog een kaartje waarin hij liet weten van ze te houden.

Gouden zweep voor beste martelvideo

Webloggers in Egypte hebben de handen ineen geslagen. Ze gaan een online filmfestival organiseren voor martelvideo's. Het festival wordt gehouden ten tijde dat tevens de 31ste editie van het Filmfestival van Caïro plaatsheeft. Het online festival wil martelpraktijken aan de kaak stellen.

Het filmfestival wordt gehouden van 27 november tot zeven december. Tijdens het festival worden omstreden filmpjes vertoond waarop overheidsdiensten zich schuldig maken aan martelpraktijken. De beste inzending zal de Gouden Zweep in de wacht slepen.

De Egyptische bloggers hebben de laatste jaren veel martelpraktijken boven water gehaald. Ruim twee weken geleden werden twee agenten tot drie jaar cel veroordeeld wegens het martelen van een gevangene in diens cel. Het gebeuren werd toevallig met een gsm gefilmd, waarna het filmpje op internet werd gezet. Nadat het hele land in opstand kwam, werden de agenten opgepakt en veroordeeld.

Beruchte kannibaal wordt vegetariër

De beruchte Duitse kannibaal Armin Meiwes is vegetariër geworden. De 45-jarige Meiwes, die over de hele wereld beroemd werd door een via internet ontmoete man te vermoorden en op te eten, heeft gezworen nooit meer vlees te eten.

De 'kannibaal van Rotenburg' vindt het fokken en opeten van slachtvee net zo verwerpelijk als zijn eigen misdaad. Een medegevangene van Meiwes heeft dit naar buiten gebracht.

De oosterbuur is zelfs in de gevangenis, waar hij de rest van zijn leven moet doorbrengen, lid geworden van een milieubeweging. De moordenaars, pedofielen en drugsdealers die lid zijn van deze groepering hebben de kannibaal unaniem gekozen als hun leider.

"Hij kan goed praten en schrijven en de leden hebben respect voor hem. Daarom hebben we hem als voorzitter gekozen", zo verklaart een medegevangene.

Onderdoorgang Rijksmuseum langer dicht

Icoon BinnenlandsDe onderdoorgang voor fietsers onder het Rijksmuseum in Amsterdam blijft twee jaar langer dicht dan gepland. Medio 2010 gaat de route voor fietsers pas weer open, meldt een woordvoerster van stadsdeel Oud-Zuid. Aanvankelijk zou de doorgang op 1 januari van volgend jaar weer opengaan.

De renovatie van het Rijksmuseum heeft vertraging opgelopen en om die reden moet de doorgang voor fietsers langer dichtblijven. Het actiecomité Red de Onderdoorgang! en de Fietsersbond zijn niet blij met het besluit en hebben inmiddels bezwaar gemaakt. Zij vinden dat er tijdens de verbouwing voldoende ruimte is om te fietsen.

Salma Hayek dankt God voor grote borsten

De 41-jarige Salma Hayek heeft een mooie bos hout voor de deur, waarmee ze dit jaar nog een prijs in de wacht sleepte. Volgens de actrice heeft ze dit allemaal te danken aan Onze Lieve Heer. Van kinds af aan ging de mooie Latina naar de kerk om daar op haar blote knietjes te smeken om een grote boezem. En haar gebeden blijken verhoord.

"Toen ik met mijn moeder naar een kerk in Mexico ging, stak ik mijn handen in wijwater en sprak ik tot God: Alsjeblieft God, geef me een stel borsten!", vertelt ze. "Enkele maanden na het gebed begonnen mijn borsten te groeien, een Godsgeschenk."

De Mexicaanse Hayek, die schitterde in onder andere Quentin Tarantino's 'From dusk till dawn', was bang dat ze vanwege haar geringe lengte nooit in Hollywood aan de bak zou komen. "In Mexico, mijn geboorteland, is grootte belangrijk. Mensen vertelden me dat mijn lengte een gebrek was. Op een dag zei ik tegen mezelf: 'Wie beslist dat het beter is om groot te zijn? Ben ik daarom minder gezond? Ben ik minder bekwaam?"


Eerder bekende Hayek al tegenover David Letterman haar borsten te hebben besprenkeld met wijwater

Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 aangekondigd

Tom Clancy heeft het naar z'n zin bij Ubisoft. De vele games die met zijn naam uitkomen doen het behoorlijk goed en het mag dan ook geen verassing heten dat ook voor de game Rainbow Six: Vegas een opvolger gaat verschijnen. Veel is er nog niet bekend over de game, behalve dat de online-mode en de offline campaign op de één of andere manier aan elkaar gekoppeld zullen zijn. Wat dat inhoudt is nog onbekend, maar hier zullen we ter zijner tijd wel meer over horen. De game zal uitkomen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas (1)

Kastanje Anne Frankboom te koop

Icoon FinancieelDe Nederlandse handelsdrift kent waarlijk geen grenzen. Een kastanje van de zogenoemde Anne Frankboom te koop aanbieden op Ebay? Het klinkt misschien onzinnig, maar momenteel bedraagt het hoogste bod 10.340 dollar. Tot morgenochtend 03.38 uur kunnen geïnteresseerden een hoger bod plaatsen.

De aanbieder van de kastanje beweert op Keizersgracht 190 te wonen, naast de tuin waar de zieke kastanjeboom staat. Het aanbod is bedoeld voor mensen die 'hun eigen Anne Frankboom' willen. Morgen wordt de originele boom, na alle heisa, omgekapt.

Anne Frankboom
De vermeende bron van de kastanje.

Samus uit Metroid in het echt

Sommige mensen hebben te veel tijd over. In combinatie met een liefde voor een gaming-franchise kan dat wel eens tot bizarre, maar toch leuke creaties leiden. Zo was er al eerder iemand die een Master Chief pak in elkaar had gezet, maar ook in Azië gaat de liefde voor games behoorlijk ver. Dat blijkt wel uit deze dame, die een pak heeft gemaakt gebaseerd op Samus uit de Metroid-serie.


Zeehondencrèche kiest voor Delfzijl

Icoon BinnenlandsDe directie van de zeehondencrèche in Pieterburen heeft Delfzijl uitgekozen als nieuwe vestigingsplaats. Dat maakte 'zeehondenmoeder' Lenie 't Hart van de crèche vanmiddag bekend.

De directie van de crèche koos voor Delfzijl omdat de gemeente bereid is 2 miljoen euro te investeren. Dat geld is nodig om een subsidieaanvraag van 13 miljoen te kunnen indienen bij het Waddenfonds, om de bouw van een nieuwe crèche te kunnen betalen. De handtekeningen zijn gezet, dinsdag moet de aanvraag bij het fonds binnenkomen. 't Hart verwacht in januari uitsluitsel te krijgen over de subsidieaanvraag.

Natuurcentrum
Het nieuwe 'natuurcentrum' zoals 't Hart het noemt, moet komen bij het Eemshotel in Delfzijl, direct aan de kust van de Waddenzee. Als alles doorgaat, is het begin 2010 af. In het centrum komt behalve voor zeehonden, ruimte voor educatie, wetenschappelijk onderzoek en cursussen. De bedoeling is dat er een parkeervoorziening komt waar het centrum op gebouwd wordt, zodat bezoekers direct uitkijken over de Waddenzee.

De zeehondencrèche wil Pieterburen verlaten wegens ruimtegebrek. Gemeente De Marne, waar Pieterburen ligt, wilde geen verhuizing financieren. Andere gemeenten die in de race waren als nieuwe vestigingsplaats waren Eemsmond, Harlingen en Dongeradeel.

De gemeente Delfzijl is blij met de eventuele komst van de zeehondencrèche. "Dat levert 150.000 bezoekers per jaar op; dat geeft Delfzijl een enorme impuls'', aldus een woordvoerder.

'Verhuizen naar een penthouse met zwembad en uitzicht op zee? Ik wel!'

Werkstraf leraar na seks met 14-jarige

Icoon JustitieEen voormalige leraar van het Markiezaat College in Bergen op Zoom is veroordeeld tot 180 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het aangaan van een seksuele relatie met een destijds 14-jarige leerlinge. De 30-jarige inwoner van Breda was toen 28.

Eind 2004 kreeg de man webcam-contact met de leerlinge. Daarbij kwam het op een gegeven moment over en weer tot seksuele handelingen voor de camera. Toen de leraar verhuisde naar Breda zocht het hevig verliefde pubermeisje hem op. Daar kwam het tot een volwassen vrijpartij.

De man hield het na de vrijpartij voor gezien en knoopte een relatie aan met andere oud-leerlinge, die wel volwassen was. Daarop deed het minderjarige slachtoffer aangifte. De man voerde ter verdediging aan dat zijn relatie indertijd net uit was gegaan en dat hij daardoor depressief was.

De Officier van Justitie zei dat leraren er op bedacht moeten zijn hoe jonge meisjes soms tegen hen op kijken. ''Meisjes van 14 vinden jongens van 14 helemaal niet interessant.'' De man, die inmiddels geen leraar meer is, gaf toe daar ''naïef'' in te zijn geweest.

Amsterdamse beurs verspeelt jaarwinst

Icoon BeursDe Amsterdamse beurs AEX is zowel door de psychologische grens van 500 punten gezakt als de technische steun van 495 punten. Hiermee is de jaarwinst over geheel 2007 verspeeld. De technische steun wordt met name gevolgd door beurshandelaren. Het doorbreken van deze steun duidt erop dat de kans groot is dat de beurs nog verder weg gaat zakken.

De financiële fondsen staan onder zware druk. Dit komt omdat de grote Amerikaanse bank Citigroup waarschijnlijk 15 miljard dollar moet afschrijven als gevolg van de hypotheek- en kredietcrisis. Eerder werd al bekend dat er verschillende lijken uit de kasten van Amerikaanse banken zijn gevallen. Volgens sommigen is dit pas het topje van de ijsberg. Door verscherpte regels van de Amerikaanse overheid moeten banken binnenkort meer openheid over hun boekhouding geven.

Het drama op de Amerikaanse huizenmarkt duurt voort door nieuwe cijfers over het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers. Op de tweede maand op rij is het vertrouwen het laagste ooit gemeten. Ook werd bekend dat er wederom een recordaantal onverkoopbare huizen te koop staan. Door deze slechte cijfers van de huizenmarkt en de banken daalde de Dow Jones, de belangrijkste beursgraadmeter in de VS, sinds lange tijd onder de 13.000 punten.

'Veel basisscholieren ondergewaardeerd'

Icoon OnderwijsOnderwijzers onderschatten het kunnen van jaarlijks 20.000 tot 30.000 basisscholieren, die de overstap naar de middelbare school maken. Vooral kinderen van laagopgeleide ouders zijn de dupe.

De capaciteiten van de basisscholier blijven soms verborgen voor de leraar, omdat het kind een laatbloeier is. Een andere oorzaak voor de onderwaardering zijn de prestaties: het kind haalt slechtere cijfers dan op grond van zijn aanleg verwacht mag worden.

Een te laag gekwalificeerd advies dat op het vmbo valt, is tijdens de middelbare school moeilijk te herstellen, omdat de afstand tussen het vmbo en de havo te groot is. Slechts één op de tien vmbo-scholieren haalt ooit een hbo-diploma. Een ondergewaardeerde havo-scholier stroomt makkelijker door naar het vwo.

Bovengenoemde schattingen zijn gebaseerd op eerder verschenen onderzoeken van onder meer de Onderwijsraad en de Onderwijsinspectie. Volgens het dagblad Trouw zijn de schattingen nog aan de voorzichtige kant. Morgen begint de parlementaire onderzoekscommissie naar onderwijsvernieuwingen met haar openbare verhoren. De onderwerpen zijn basisvorming, tweede fase, vmbo en het nieuwe leren.

'Bezopen bestuurder van het jaar' is vrouw

Een 38-jarige vrouw uit het Drentse Roden heeft vorige maand flinke brokken gemaakt met haar auto. Bij een bloedanalyse bleek ze maar liefst 3,73 promille alcohol in haar bloed te hebben. Volgens de Drentse politie is ze hiermee dit jaar de absolute recordhouder.

Vorige maand schampte ze met haar voertuig een tegenligger, waarna ze haar auto in een geparkeerde auto boorde. Door de enorme hoeveelheid genuttigde drank kon ze nauwelijks meer op haar benen staan en leek ze helemaal de kluts kwijt.

Blazen bleek onmogelijk. Er restte de agenten niets anders dan haar een bloedproef af te nemen, waarvan de uitslag nu dus binnen is. Om weer achter het stuur plaats te mogen nemen, zal de vrouw opnieuw haar rijexamen moeten afleggen.

Museum gaat gevonden platjes exposeren

Omdat het Rotterdamse Natuurhistorisch Museum hun collecte wilde completeren met schaamluizen, maar geen van de medewerkers bereid was exemplaren af te staan, besloten ze een oproepje te plaatsen. Dankzij de internationale media-aandacht is het het museum dan toch gelukt enkele exemplaren van de Phthirus pubis, beter bekend als het platje, te bemachtigen.

Na een paar weken wachten, plofte er vorige week plotseling een dikke envelop bij het museum op de deurmat. De envelop bevatte maar liefst vijf zeer oude schaamluizen. De kriebelige beestjes stammen uit 1949, en hebben vrolijk zitten kroelen in het schaamhaar van patiënten uit een voormalig psychiatrisch ziekenhuis in Rotterdam.

Uit Haarlem kwam nog een, weliswaar verfrommeld, recent platje. Deze had een GGD-arts uit de zakharen van een patiënt verwijderd. Volgens conservator Kees Moeliker doet de vrouwelijke arts dit wel vaker bij insecten die ze bij patiënten aantreft. "Gelukkig maar, want de meeste artsen peinzen er niet over een platje uit de haren te plukken."

Wie de beestjes eens wil bewonderen zonder hiervoor onveilig te vrijen, kan vanaf vandaag in het museum terecht. Het museum heeft er namelijk een kleine tentoonstelling aan gewijd. "Maar dan in een kleine vitrine", haast Moeliker zich te zeggen. Met een vergrootglas kan men daar de beestjes "heel aardig" bestuderen.

Met dank aan KlappernootatWork voor de submit.

Roken wordt nog duurder

Icoon FinancieelRoken wordt vanaf juli volgend jaar nog duurder. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft besloten de accijns op een pakje sigaretten van twintig stuks te verhogen met acht cent, bovenop een al geplande verhoging van 21 cent.

De verkoopprijs komt daarmee inclusief btw naar verwachting 35 cent hoger te liggen. Ook de prijs van shag gaat meer dan aanvankelijk gepland omhoog. Er komt nog eens tien cent extra accijns bovenop de al voorgestelde verhoging van 26 cent.

De CDA-bewindsman heeft het extra geld nodig om te voldoen aan een wens van de Tweede Kamer en de kansspelsector. Het belastingtarief van 40,85 procent, zoals dat nu nog voor tafelspelen in casino's geldt, gaat voor kansspelautomaten niet door. In plaats daarvan worden straks de casinospelen en kansspelautomaten voor 29 procent belast. De Jager heeft dat vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.

OM eist 20 jaar voor moord op zoontjes

Icoon Justitie Twintig jaar gevangenisstraf eiste de officier van justitie vanmiddag voor de rechtbank in Zutphen tegen Eric K. uit Hengelo (Gelderland). De man wordt ervan verdacht in maart samen met z'n vrouw hun twee zonen, Aidan en Roan, te hebben vermoord. Daarnaast zou hij z'n vrouw hebben geholpen bij haar zelfmoord.

Financiële schulden (circa 100.000 euro) dreven Olga (44) en Eric (45) in een onmogelijke positie. Ze schaamden zich voor hun omgeving. Uiteindelijk besloten ze samen met hun onwetende zonen van 11 en 8 jaar uit het leven te stappen.

Een afscheidsbrief werd geschreven en de jongens kregen zaterdagavond 3 maart slaapmiddelen in hun bekertje ranja. Eenmaal in slaap kregen ze insuline toegediend. Nadat de jongens waren overleden, namen ook Olga en Eric een grote stapel medicijnen en insuline tot zich. Daarop namen ze afscheid van elkaar. Eric K. overleefde de zelfmoordpoging als enige.

'Britney al ontmaagd op haar veertiende'

Kevin Federline moet zich bedrogen voelen. Altijd heeft hij gedacht dat hij de eerste was die zijn paarsgepunte lans door Britneys vliesje boorde, nu blijkt echter dat het allemaal een goed bedachte publiciteitsstunt was. Een goede bekende beweert namelijk dat Britney haar ontmaagding niet bewaarde tot de huwelijksnacht, maar dat haar maagdelijkheid al op haar veertiende had verloren.

Toen Britney nog jong en zogenaamd onschuldig was, behartigde advocaat Eric Ervin nog de belangen van de gevallen zangeres. Deze zelfde Ervin klapt nu echter uit de school in het tijdschrift US Weekly. Hij verklaart hierin dat de gelogen maagdelijkheid van Britney een goedbedoelde pr-stunt was in het puriteinse Amerika. Op haar veertiende zou Spears al ontmaagd zijn door haar toenmalige vriendje Reg Jones. Een paar jaar later zou ze ook regelmatig met Justin Timberlake het bed hebben gedeeld.

Ervin bracht nog een nieuwtje naar buiten. Volgens hem zou Britneys depressie namelijk erfelijk zijn bepaald. Britney heeft haar grootmoeder nooit gekend. Deze pleegde namelijk zelfmoord toen ze 31 was. Hiervoor was oma Spears jarenlang depressief.

Belg gesnapt met zes kilo aan diamanten

Een 27-jarige Belg is vorige maand op de nationale luchthaven van onze zuiderburen, vliegveld Zaventem, bij een douanecontrole gepakt. De man had zes kilo ruwe diamanten verstopt in zijn bagage. Dat heeft de Belgische douane vandaag pas bekendgemaakt.

De slimme Belg had twee koelboxen voorzien van een dubbele bodem. Hierin had de als toerist vermomde Belg de diamanten verstopt. Aangezien de man niet in België geregistreerd staat als officiële diamanthandelaar, gaat de douane er vanuit dat de man de steentjes illegaal het land in wilde smokkelen. De diamanten zijn in beslag genomen.

Nederlander koopt stuk van Eiffeltoren

Icoon Opmerkelijk Goed nieuws: het stuk Eiffeltoren dat gisteren geveild werd, is gekocht door een Nederlander. Erik Kurvers, voorzitter van de basketbalclub Eiffel Towers, heeft een deel van de originele wenteltrap van de Franse toren gekocht. Hij heeft er 180.000 euro voor neergeteld.

De 4,5 meter lange trap zal vandaag naar Den Bosch vervoerd worden. Naast het voorzitterschap van de basketbalclub is Kurvers ook eigenaar van een juridisch en financieel adviesbureau met de naam Eiffel. Het bedrijf is genoemd naar Gustav Eiffel, de ontwerper van de Eiffeltoren.

Kurvers moest flink zijn best doen om bij de veiling van het huis Drouot in Parijs het stuk ijzer in bezit te krijgen. "We wilden deze trap echt hebben, als een symbool om ons bedrijf en onze teams naar een steeds hoger niveau te laten klimmen", aldus Kurvers. De trap verbond de tweede en derde etage van de toren met elkaar.

Nys naar Olympische Spelen

De Belgische veldrijder Sven Nys doet volgend jaar mee aan de Olympische Zomerspelen. Nys zal vergezeld worden door Roel Paulissen en Filip Meirhaeghe die als specialisten te boek staan. Vandaag kreeg de Belg te horen dat hij het laatste ticket voor de Spelen kreeg.

De specialiteit van Nys is veldrijden. In deze tak van sport is Nys al jarenlang ongenaakbaar. Momenteel rijdt de Belgische renner in dienst van de Rabobank en won hij afgelopen weekend nog twee wedstrijden. Sinds kort heeft Nys zijn oog ook laten vallen op het mountainbiken en toen bleek dat België niet twee maar drie startbewijzen kreeg besloot Nys om het derde ticket te proberen te bemachtigen. Eerder had Nys het moutainbiken nog gelaten voor wat het was.

Luikse probeert petekind te vergiftigen

Icoon ShockingGisteren is in België een 36-jarige vrouw opgepakt die geprobeerd heeft haar 14 maanden oude petekindje te vergiftigen. De kleine Alissa is de helft van een tweeling die na 28 weken zwangerschap prematuur ter wereld kwamen. Zij bleef als enige in leven.

De vrouw, Carine Garray, verpleegster van beroep, heeft toegegeven dat ze jaloers was op de baby, het gezin zou te veel aandacht aan het kind besteden. Het kindje is het dochtertje van de broer van Garray, die werkzaam is in het universitair ziekenhuis in Luik.

Tijdens haar dienst stal Garray meerdere malen medicijnen. Ze verpulverde ze en mengde dit door de poedermelk die de baby kreeg. Een maand geleden werd de kleine Alissa opgenomen met vergiftigingsverschijnselen. Ze heeft de vergiftiging wel overleefd.

Nadat de federale gerechtelijke politie Garray opgespoord had heeft ze bekend en is voorgeleid aan het parket. Ze is aangeklaagd voor poging tot vergifting en is ter beschikking gesteld aan de onderzoeksrechter van Luik, Micheline Rusinowski.

TV kijken op DS populair in Japan

Vanaf morgen kun je in Japan een Nintendo DS accessoire kopen dat het mogelijk maakt om TV te kijken op je DS. Het ding plukt de signalen uit de lucht (in Japan is draadloos TV kijken ver gevorderd) en je kijkt het zo op je DS.

Het bovenste scherm van de DS is het scherm waar het beeld op verschijnt. Via het onderste scherm kun je dan zappen, volume regelen en zelfs het beeld stilzetten om aantekeningen op het scherm te maken.

Nintendo heeft echter de vraag naar het accessoire onderschat en ze kunnen waarschijnlijk niet genoeg leveren om aan de vraag te voldoen. In een onderzoek bleek namelijk dat ruim 18% van de ondervraagden aangaven het ding te gaan kopen. Van de 20 miljoen Japanse DS-bezitters is dat dus bijna vier miljoen.

Doornbos mogelijk testcoureur BMW

De kans is aanwezig dat Robert Doornbos volgend seizoen als testcoureur aan de slag gaat bij BMW Sauber. De Nederlander heeft afgelopen week samen met zijn zaakwaarnemer een gesprek gehad met het Duitse team tijdens de testsessies in Barcelona.

Afgelopen seizoen kwam de Rotterdammer uit in de Champ Car World Series waarin hij tot Rookie of the Year werd uitgeroepen. Hij testte daarnaast voor het Formule 1-team van Red Bull Racing.

CD: Underworld - Oblivion With Bells

Over Underworld hoef je de meeste mensen niets uit te leggen. Zij zijn geliefd bij dance- en rockliefhebbers. Met talloze optredens op party’s en festivals hebben ze een uitstekende live reputatie opgebouwd. Ook hun studiowerk is fenomenaal. Denk bijvoorbeeld maar aan Second Toughest In The Infants met de hit Born Slippy. Of Beaucoup Fish met King of Snake. Na meer dan 1000 dagen zonder studiowerk vonden de heren het tijd voor nieuw studiomateriaal.

Underworld – Oblivion With Bells

Brits topmodel schnabbelt bij als luxe-hoer

De Britse boulevardkrant News of the World heeft topmodel Sophie Anderton in de val gelokt en ontmaskerd als cokesnuivende luxe-prostituee. De ex van de Australische doelman Mark Bosnich (Aston Villa, Manchester United en Chelsea) was bereid om met een undercover-journalist naar bed te gaan voor 14.000 euro.

In een hotelkamer die afgehuurd werd door 'News of the World' werd de 30-jarige Anderton gefotografeerd terwijl ze coke zat te snuiven en zich ontkleedde. Het geld zei ze nodig te hebben omdat ze bezig was een duur appartement te kopen.

Anderton bepaalde zelf de seksregels: ''Absoluut met condoom. Spanking is cool. Al vind ik, om eerlijk te zijn, dat kinky gedoe niet zo leuk.'' Orale seks was geen probleem: ''Ik weet dat ik goed ben in bed.'' Ze wilde dat er ook cocaïne gebruikt zou worden. Ze stelde voor haar dealer te bellen, een vriendin die Isabelle heet. ''70 euro per gram. Ongesneden. Isabelle is te vertrouwen en altijd te bereiken. Ze is nog maar 24, maar dealt al vanaf haar zestiende. Ze zou me altijd beschermen, zelfs als ze betrapt wordt. Ik sta in haar gsm onder een Arabische naam.''

Toen de journalist een seksorgie van een weekend op de Bahama's voorstelde hapte ze ook toe: ''Dat is 21.000 euro per dag. Een van mijn beste vriendinnen is er ook voor in. Lang donker haar, wat jonger dan ik. Ik kan ook nog een Indische vriendin opbellen. Blauwe ogen, razendknap en bijzonder sexy. Ze zal je bevallen. Ze is extravaganter dan ik, maar ook heel discreet.'' Voor trioseks was ze ook te porren, als er maar betaald werd.

De onthullingen van het boulevardblad hebben het model nu al ruim 145.000 euro aan contracten gekost.

Foto's en filmpjes op de site van NotW.

Kleurrijke omgevingen in SEGA Superstars Tennis

Jaren geleden kwam Nintendo al met een party-tennis game en nu heeft SEGA dat idee overgenomen. Met SEGA Superstars Tennis zul je met hoop bekende en minder bekende figuren die het bedrijf heeft voortgebracht de baan op kunnen om een balletje te slaan. Dit gebeurt ook in omgevingen die we kennen uit de games die het bedrijf heeft ontwikkeld.

SEGA Superstars Tennis verschijnt in het begin van 2008 voor de Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3, Nintendo DS en Wii.Potisek wint Red Bull Knock Out 2007

De Red Bull Knock Out 2007 is gewonnen door Timotei Potisek. De Fransman was aan het eind van de dag de allersnelste op het strand van Scheveningen. Het evenement werd goed bezocht. Naar schatting 250.000 toeschouwers bezochten de zwaarste strandrace ter wereld.

De organisatie had kosten noch moeite gespaard om een loodzwaar en spectaculair parcours aan te leggen. Maar liefst 30.000 kubieke meter zand werd verplaatst om het parcours vorm te geven. Het bevatte onder andere een lang recht stuk (langs de vloedlijn), een klaverblad, springschansen en een wasbord van maar liefst 1,4 kilometer. De snelheden op het lange rechte stuk liepen op tot een onwaarschijnlijke 170 kilometer per uur.

In de Qualifier werd de eerste schifting gemaakt. Alleen de 200 snelste coureurs kwalificeerden zich voor de Elimination. Voor de overige 300 deelnemers was de race afgelopen. De professionals wisten al snel het veld aan te voeren, bij het ingaan van hun tweede ronde haalden zij al de nodige achterblijvers in. Veel van de amateurs moesten totaal uitgeput opgeven, een indicatie van hoe zwaar het parcours was.

Na de start snellen de deelnemers over het rechte stuk richting de pier

In de Elimination konden de coureurs zich plaatsen voor de finale. Alleen de 50 snelste crossers plaatsten zich voor de Red Bull Knock Out. Na slechts 45 minuten rust begon de Elimination. Deze tweede ronde, welke 45 minuten duurde, leverde uiteindelijk 50 finalisten op. Deze mochten het in de Knock Out tegen elkaar opnemen.

De fanatieke amateur moest het in sommige gevallen uitgeput afleggen tegen de getrainde profs

Het zand was zacht en moeilijk te doorploegen

De coureurs moesten hard werken om hun motoren onder controle te houden

In de finale vielen steeds de tien langzaamste coureurs af. Alleen de laatste tien zouden de 30 minuten volmaken en strijden voor de hoofdprijs van ¤ 15.000. De Fransman Timotei Potisek was de gelukkige. Na een spannende finale kwam de Fransman als eerste over de streep. Beste Nederlander was Koen van Hout, op de derde plaats. De prijs werd uitgereikt door Marc de Reuver, de winnaar van de 2006-editie. Dankzij een blessure kon de Nederlander zijn titel niet verdedigen.

Timotei Potisek neemt zijn prijs, en bijbehorende cheque, dankbaar in ontvangst

Halo ook als boek succesvol in Amerika

Nu de Halo-trilogie tot een einde is gekomen (of toch niet?) moeten de Halo-fans zich op een andere manier gaan vermaken. Voor de mensen die nog niet volledig digitaal leven en nog bekend zijn met het concept boek is er Halo: Contact Harvest. Dit boek, geschreven door Joseph Staten, deed het erg goed in de Amerikaanse verkooplijsten, want op de New York Times bestseller list voor sci-fi boeken kwam de game op drie binnen. In de tweede week ging het wat minder en zakte het boek naar de vierde plek.

Of het boek binnenkort ook in Europa zal verschijnen is nog niet bekend, dus mensen die het toch willen lezen zullen hem moeten importeren. Contact Harvest is als paperback-editie te verkrijgen voor $14,95.'Xbox Live kent geen concurrentie'

Robbie Bach, president van Microsoft's Entertainment en Devices afdeling, heeft zich in een interview met de LA Times uitgelaten over de online service van Sony, het PlayStation Network. Hij vindt dat het totaal geen concurrentie is voor Xbox Live. Zo zei hij onder andere:

"It's fair to say that Xbox Live is clearly head and shoulders above anything anyone else has tried to do. We don't have competition. Sony has done some things online, but nothing that can be called a service. We have a big advantage and we're going to keep pressing that advantage,"

Volgens Bach steekt Xbox Live ver boven alles uit en kent het geen competitie. Wat Sony met het PlayStation Network doet mag volgens hem niet eens een service genoemd worden. Verder had hij nog te vertellen:

"We have a very strong, very powerful computer network that provides the backbone for our service. Perhaps the most important thing we have is over 8 million passionate members who create and define what Xbox Live is. It's a tough thing to create, and we're going to continue to nurture it."

Achter Xbox Live zit dus een sterk computernetwerk, volgens Bach. Maar de meer dan 8 miljoen gebruikers van Xbox Live zijn het belangrijkst, zij maken Xbox Live tot wat het is.

Stadsdeel stelt kap 'Anne Frankboom' niet uit

Icoon Politiek Het Amsterdamse stadsdeel Centrum ziet voorlopig niet af van de kap van de 'Anne Frankboom'. GroenLinks-wethouder Marijke Vos (Milieu) had dat gisteravond gevraagd.

Volgens een woordvoerder van het stadsdeel blijft de noodzaak van de kap vooropstaan. ''We hebben dit besluit niet lichtvaardig genomen. Er is geen alternatief.''

De rechtszaak vanmiddag gaat door. De Bomenstichting heeft die samen met een aantal buurtbewoners aangespannen in een laatste poging de kastanjeboom, waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek, te redden.

De woordvoerder van het stadsdeel benadrukte dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor de kap van de boom. ''Dat is de eigenaar. Wij hebben een kapvergunning afgegeven, maar die kan hij ook op een later moment gebruiken. Feit blijft wel dat we niet voor niets hebben aangedrongen op de kap.''

Volgens Vos levert de zieke kastanje geen acuut gevaar op voor de omgeving. Dat concludeert zij op basis van een gisteren uitgevoerde trekproef en ander recent onderzoek. ''Met het uitstel van de kap wil de wethouder de gelegenheid geven voor nader onderzoek'', aldus de woordvoerster.

Dat is ook precies wat de Bomenstichting wil. ''Wij willen alleen de tijd om een alternatief te ontwikkelen en te kijken of we een financieel platform kunnen opzetten om de boom continue in de gaten te houden'', aldus een woordvoerder.


Twee auto's rijden tegelijk tegen winkelgebouw

Icoon OpmerkelijkIn de staat Michigan (Verenigde Staten) zijn twee mannen op hetzelfde moment tegen een winkelgebouw gereden in Highland Township. De bestuurders, 21 en 22 jaar oud, waren tegelijk de macht over het stuur verloren en knalden tegen het gebouw, meldt WDIV-TV.

Het tweetal koos het hazenpad, maar de politie heeft hen teruggevonden in hun woningen in de buurt. Wat de precieze omstandigheden waren is nog onduidelijk, maar de mannen waren flink beschonken. Ze kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Slechte ouders raken sneller gezag kwijt

Icoon PolitiekOuders die niet in staat zijn goed voor hun kinderen te zorgen, raken sneller het ouderlijk gezag kwijt. Dat is een van de maatregelen in een wetsvoorstel van de ministers André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie).

Dat voorstel hebben ze vanochtend voor advies naar verscheidene instanties gestuurd.

Uitgangspunt van het wetsvoorstel is dat kinderen beter moeten worden beschermd tegen ouders die hen niet op een gezonde en evenwichtige manier opvoeden. Meestal worden kinderen eerst onder toezicht gesteld, voordat ouders hun gezag kwijtraken. Ouders bij wie het er niet naar uitziet dat ze snel beter voor hun kroost gaan zorgen, bijvoorbeeld als ze drugsverslaafd zijn, kunnen straks ook sneller hun gezag kwijtraken. Ze hoeven daar ook niet meer mee in te stemmen.

In de wet wordt ook het voornemen uit het coalitieakkoord geregeld om kinderen gemakkelijker onder toezicht te stellen. Een rechter kan deze maatregel dan ook opleggen voor kinderen met relatief minder ernstige problemen.

Downloadbaar spul van Ace Combat 6 in beeld gebracht

In Europa moet de game nog in de winkels komen, maar in Amerika is Ace Combat 6: Fires of Liberation inmiddels al een maandje uit. Namco Bandai heeft voor de Amerikanen dan ook al wat nieuwe vliegtuigen te downloaden gezet op Xbox Live.Ace Combat 6 is een arcade-flightsim waarin je een high-tech gevechts vliegtuig mag besturen om jouw geboortestad te redden. Een onbekende vijand vernietigt de 'Kings Bridge' (lijkt verdacht veel op de Golden Gate Bridge) en vanaf dat moment breekt de hel los. In de game zullen twintig verschillende straaljagers beschikbaar zijn, waaronder bijvoorbeeld de F22 Raptor. De game zal ook online multiplayer ondersteunen, waaronder Dogfights en co-op games via Xbox Live.

Van Wijk aan de slag bij Oostende

Dennis van Wijk is weer aan het werk. Na vorige maand te zijn ontslagen bij Willem II gaat de Amsterdammer het nu opnieuw proberen bij KV Oostende.

Van Wijk stond tussen 1996 en 1998 al eens onder contract bij de Belgische tweedeklasser. Voor de oefenmeester zal dit opnieuw een lastige klus worden. Oostende staat met slechts elf punten uit veertien duels op de zestiende plaats in de tweede klasse.

11-jarig meisje verkracht door jonge ventjes

Icoon OpmerkelijkDrie jongens tussen acht en negen jaar oud worden ervan beschuldigd een meisje van elf te hebben verkracht. De verkrachting gebeurde vorige week donderdag in Acworth, ten noorden van Atlanta in de staat Georgia. De moeder van het slachtoffertje is gisteren naar de politie gegaan. De drie ventjes werden vandaag aangehouden.

"Het meisje heeft verklaard dat de drie jongens, eentje van acht jaar en twee van negen, haar in de bosjes hadden getrokken en haar nadien hebben misbruikt", laat Wayne Dennard van de politie van Acworth weten. Volgens The Atlanta Journal-Constitution worden de jongetjes onder meer beschuldigd van verkrachting, ontvoering en aanranding. De politie zet het onderzoek voort.

Di Luca naar Team L.P.R.

Eerder wist de Zwitserse continentalploeg Team L.P.R. zich al te versterken met Paolo Salvoldelli. Nu verkast ook Danilo Di Luca naar de wielrenploeg uit Zwitserland.

De Italiaan tekent dinsdag een contract voor één seizoen bij de ploeg, met een optie voor nog een jaar. De winnaar van de Giro van dit jaar zit momenteel nog een schorsing uit van drie maanden. Het Italiaans Olympisch Comité vond dat Di Luca banden had met de Italiaanse sportarts Carlo Santuccione. De 31-jarige Italiaan had een aflopend contract bij Liquigas.

Di Luca hoopt dat LPR een wildcard krijgt voor de Giro d'Italia, die samen met de Tour de France en de Vuelta a España uit de ProTour is gestapt.

Atari Inc. draait ook in tweede kwartaal flink verlies

Het is al langer bekend dat het niet goed gaat met Amerikaanse uitgever Atari Inc. Het ging zelfs zo ver dat het bedrijf de licentie voor Test Drive moest verkopen aan moederbedrijf Infogrames en volledig is afgestapt van het ontwikkelen van games. Inmiddels heeft Atari Inc. de cijfers bekend gemaakt voor het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 september. In dit kwartaal draaide het bedrijf een omzet van slechts $13,3 miljoen tegen $28,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Hierdoor werd een verlies gedraaid van $7,7 miljoen tegen $68.000 in het tweede kwart van 2006. In totaal brengt dit het verlies van Atari Inc. dit jaar op $19,6 miljoen.

Op het moment is Infogrames nog druk bezig met reorganisatie binnen Atari Inc. en de CEO is inmiddels al de laan uit gestuurd. Het is voor het bedrijf te hopen dat dit alles kan zorgen dat ze er weer bovenop komen.

'Niveau reacties FOK!kers om te huilen'

In zijn wekelijkse column in het 3FM-programma van Giel Beelen heeft cabaretier Joep van Deudekom vanochtend keihard uitgehaald naar de reacties die internetters op nieuwssites (dus ook reagerende FOK!kers) onder berichten het internet op spuien. Van Deudekom haalde daarbij het nieuwsbericht aan dat gisteren op FOK! verscheen over de superstorm die er niet komt.

''Binnen twee uur stonden er 192 reacties onder dit bericht dat er geen storm komt. Ik citeer een aantal reacties: 'Wat superstom zeg'; 'Die superstorm was superstom'; 'Gelukkig maar, want ik wilde zaterdag op de fiets naar een paar vrienden'''

Van Deudekom vraag of het al pijn gaat doen bij de luisteraar, en vervolgt met het oplezen van reacties: ''Dan komt hij zeker op maandag, alle het slechte komt op maandag (tenzij het je salaris is)'; 'Helaas volgende keer beter'; 'Dat was dus een storm in een glas water'; 'Dus het uitwaaien kan ik wel vergeten'; 'Dat wist mijn dementerende oma ook al'.'' Van Deudekom beklaagt zich er hierna over dat de reacties weer doorgaan op de dementerende oma. ''Misschien moet jouw dementerende oma maar weervrouw worden''.

Ellende
Bij ieder nieuwsbericht dat hij leest, ziet Van Deudekom 'keiharde meningen' en 'goed gevonden grappen'. ''En ieder keer denk ik why? Wat drijft deze schrijver tot deze schaamteloze onbenulligheid. Elk nieuwsberichtje op iedere nieuwssite wordt becommentarieerd door deze ellende. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid smiley's die er achter de berichten worden gezet om aan te geven dat het grappig bedoeld is.''

Volgens van Deudekom zijn honderdduizenden mensen dagelijks bezig met ''het literair verkrachten'' van het internet en evenzoveel mensen lezen die berichtjes. ''Het is van zo een hartverscheurend laag niveau en iedereen doet er aan mee. Stop ermee! En waag het niet om op uw site een discussie over deze column te starten, want ik weet u te vinden.''


De column is hier terug te vinden. Onder het kopje 'Laatste audiohighlights' staat een audiolink.

Wanneer reacties niet zichtbaar zijn? --->/1/50 achter de url van het bericht zetten.
Met dank aan j_du_pee voor de submit.
Over deze kwestie kun je natuurlijk ook stemmen in de poll!

PlayStation 2 krijgt ook motion sensor deze kerst

Momenteel is de Wii de enige console die games biedt die echt met motion control werken, de SIXAXIS stelt weinig voor op dat gebied. Bij In2Games moeten ze gedacht hebben, waarom is dat eigenlijk zo? Waarom zou dat niet op een ander systeem kunnen? En dus komt het bedrijf deze feestdagen met de in september aangekondigde RealPlay-games. Dit zijn zes verschillende games, waarbij je bij aanschaf ook een controller mee krijgt om de game te besturen. Inmiddels is van deze games ook bekend hoe de controllers er uit gaan zien, waarvan hieronder een aantal te zien is.

De volledige RealPlay line-up bestaat uit Golf, Tennis, Bowling, Pool, Racing en Puzzlesphere.
Undertow verschijnt op Arcade woensdag

Vanaf morgen zal vanaf Xbox Live de arcade shooter Undertow te downloaden zijn. De game speelt zich onderwater af, alwaar je als een van de drie speelbare rassen de strijd zult aangaan met vijftien andere strijders om controle over de oceanen. Naast de online multiplayer kent de game ook een singleplayer campaign van vijftien missies die je ook in co-op zult kunnen spelen.

Undertow zal te downloaden zijn voor 800 Microsoft Points.

Vooroordelen over ambtenaren kloppen deels

Links, lui en lak aan de burgerAmtenaren zijn lui, links en hebben lak aan de burger. Ze kijken alleen maar uit het raam, hebben de beste arbeidsvoorwaarden, doen nutteloos werk en gaan slordig gekleed door het leven. Het is een kleine greep uit de vooroordelen die over ambtenaren bestaan. Maar zijn ze ook waar? "Bij 80 procent van die vooroordelen zit er zeker een kern van waarheid in", zei journalist Martijn van der Kooij gisteravond in FOK!radio. Hij schrijft voor het ambtenaren-blad Binnenlands Bestuur en onderzocht de vooroordelen samen met collega Dirk van Harten.

"Wij hebben zelf zoveel mogelijk vooroordelen bedacht. We kwamen er op 42. En die zijn we gaan onderzoeken", zo zegt Van der Kooij. "En dan zie je toch dat vooroordelen ergens vandaan komen. Waar rook is, is vuur." Over de luiheid bijvoorbeeld. "Mensen die lui zijn komen goed tot hun recht bij de overheid. Er hoeft natuurlijk geen winst gemaakt te worden. Maar er zit ook een andere kant aan. Niet iedere ambtenaar is lui natuurlijk. Maar er is een woud aan regeltjes. Door die bureaucratie duren dingen lang, waardoor er weer vooroordelen ontstaan. Zou je de ambtenaar meer zelf laten beoordelen en niet alles van regeltjes af laten hangen, dan ging het vast beter. Vooral de jonge ambtenaren willen best graag, maar krijgen vaak geen ruimte."

En dat alle ambtenaren links zijn, wat is daarvan waar? "We hebben een enquête gehouden bij de laatste verkiezingen. En daar bleek inderdaad uit dat eigenlijk niemand op een partij als die van Marco Pastors en Geert Wilders stemde. De linkse partijen zouden samen met D66 wel een meerderheid halen onder de ambtenaren. Toch zag je ook onder burgers een linkse trend, dus hebben we ook gevraagd van welke partij ambtenaren lid waren. Daar zie je relatief veel bij de PvdA, maar ambtenaren van de Rijksoverheid hebben weer meer op met het CDA en de VVD. Dus uiteindelijk zou je kunnen zeggen dat ambtenaren gemiddeld links van het midden stemmen."

Van der Kooij denkt dat de 'luie' ambtenaren vooral bij de gemeente en provincie zitten. "We hebben dat niet specifiek onderzocht. Maar ik denk wel dat de provincies en gemeentes het minst letten op wat hun ambtenaren doen. Over het Rijk is veel media-aandacht en je hebt de Tweede Kamer die oplet. Daarbij is de uitdaging veel groter, want je kunt echt iets veranderen in het land."

Toch zijn dus niet alle vooroordelen waar. "Je hoort vaak dat je ambtenaren slecht kunt ontslaan. Maar dat is dus niet waar, want ze hebben vaak een 'eenzijdige aanstelling'. Oftewel: als baas in een ambtelijke organisatie is het een kwestie van een handtekening zetten", zegt Van der Kooij. Toch zie je het niet vaak gebeuren. "Als je iemand ontslaat moet je wel kunnen bewijzen dat diegene slecht functioneert. Je moet dus een dossier aanleggen. Maar dat wordt vaak niet gedaan. Dus zijn de bazen bang dat een ambtenaar naar de rechter stapt en dan een grote zak geld mee krijgt. Al zie je dat overigens ook vaak in het bedrijfsleven, zeggen deskundigen."

De bevindingen van de onderzoekers staan in het boek 'Lui, links en lak aan de burger. Vooroordelen over ambtenaren.' "Het is niet zo dat de ambtenaren er altijd zelf schuld aan zijn. De grote regelzucht is een belangrijke oorzaak van de vooroordelen. Maar ja, als je kind zelf verdrinkt in een zwembad, dan wil je ook dat er regels komen. Dus het blijft lastig."

Hoe is jouw beeld over ambtenaren? Vind jij ze lui? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

'Nederlandse films te bloot in Marokko'

Icoon FilmDe Nederlandse films die in Marokko worden vertoond op een festival over de Nederlandse film, bevatten te veel bloot en seks. Dat schrijft de Marokkaanse krant Attajdid die ideologisch verwant is aan de islamitische partij PJD. Het dagblad spreekt schande van de seksscènes die werden vertoond in aanwezigheid van families met minderjarige kinderen.

Het rondtrekkende filmfestival is een initiatief van de Nederlandse ambassade. Er worden een tiental films vertoond waaronder Het Schnitzelparadijs en Leef!. Aansluitend zijn er debatten.

De start was in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Daar waren de reacties overwegend positief. In de noordelijke stad Nador liepen de bezoekers echter ''bij het zoenen al de zaal uit''. De filmweken gaan verder in de plaatsen Larache en Azemmour

Een afgevaardigde van het Marokkaanse ministerie van cultuur zegt in een reactie niet verantwoordelijk te zijn voor de inhoud van de getoonde films.

Het is de bedoeling om de Nederlandse filmweken in Marokko tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Volgens een woordvoerder wil de ambassade echter niet de organisatie blijvend op zich nemen. Er zijn gesprekken gaande met de Marokkaanse Stichting van Nederlandstaligen en Vlamingen over de voortzetting van het festival in de komende jaren.


Activision claimt grootste marktaandeel in Amerika

Bij uitgever Activision zullen ze tevreden terugkijken op de maand oktober. Door de release van games als Guitar Hero III en Call of Duty 4 greep het bedrijf een marktaandeel van 28,7% van de totale handheld- en consoleverkopen in Amerika. Vooral Guitar Hero III was succesvol, zo was dit de best verkochte game over alle consoles en de eerste third party-game op de Wii die bovenaan het lijstje stond. Het bedrijf was hier uiteraard erg tevreden mee, maar ziet nog genoeg mogelijkheden voor de serie liggen. Robert Kotick, Chairman en CEO van Activision:

"The Guitar Hero franchise has only scratched the surface of its potential since it was previously only available for the PlayStation 2 computer entertainment systems and the Xbox 360 video game and entertainment system from Microsoft. Despite having significantly increased our production capabilities for the holiday, there is still a high likelihood that we will not be able to meet demand for this game on every platform."

Virgin Play en Mountain Sheep komen met helikopter shooter

Uitgever Virgin Play heeft een nieuwe game aangekondigd voor de PlayStation Portable: Super HIND (working title). De game speelt zich af in een wereld waarin de huidige machten verdwenen zijn en multinationals de dienst uitmaken. Om de rebellen te bestrijden die hier niet vrolijk van worden ontwikkelen ze een super krachtige helikopter. Als speler bestuur je deze helikopter. De game is ontwikkeling bij het Finse bedrijf Mountain Sheep. Het bedrijf heeft zich met deze game één doel voor ogen gesteld, namelijk het genre weer leuk maken.

"The game has one clear goal, and that is to make the genre fun again. That's what I think we all have been missing since Desert Strike."
PS3 firmware 2.01 beschikbaar

Na de update naar firmware-versie 2.0 waren er een behoorlijk aantal PS3-bezitters die last hadden van stabiliteits-problemen. Deze problemen zijn nu opgelost met deze firmware-update. Als je je PS3 aan het internet hebt aangesloten, zal je PS3 automatisch de melding geven dat deze update beschikbaar is.

Lijst met gefixte issues:


Stability during playing some PLAYSTATION 3 format software has been improved.

Stability of System Software including Internet Browser and Information Board has been improved.

Stability of the upscaler for PlayStation 2 format software has been improved. (Playability of PlayStation 2 depends on model)

[Remote Start] feature is changed to avoid unintended power on.

Jol niet naar Birmingham

Martin Jol heeft na PSV ook Birmingham City laten weten voorlopig even geen trek te hebben in een trainersfunctie. De Engelse club, waar onder andere Daniel de Ridder onder contract staat, is op zoek naar een opvolger voor de naar Wigan Athletic vertrokken Steve Bruce.

"We hebben Martin afgelopen weekeinde gesproken", gaf vice-voorzitter David Sullivan tegenover de BBC toe. "Hij bedankte ons voor de getoonde belangstelling, maar zei dat het voor hem te vroeg is om al een terugkeer in het voetbal te overwegen".

Jol werd in oktober ontslagen bij Tottenham Hotspur, na drie succesvolle jaren op White Hart Lane, en vervangen door de Spanjaard Juande Ramos. "Martin is het type coach dat we zoeken; iemand met een staat van dienst die de supporters aanspreekt", aldus Sullivan.

Naar het schijnt is Jol nog in gesprek met Tottenham over de zogenoemde "oprotpremie" die Tottenham aan Jol dient te betalen omdat deze het lopende contract met Jol verbrak. Mogelijk heeft Tottenham in het contract laten vastleggen dat Jol geen recht op de premie heeft indien deze direct bij een andere club aan de slag gaat. Het gaat naar verluid om zo'n 6 miljoen Euro.

Ruzie over tipgeld opgespoorde tbs'er

Icoon MisdaadEr is ruzie ontstaan over het tipgeld dat Justitie uitloofde voor de opsporing van de ontsnapte tbs'er Arno Cornelissen. De man werd zaterdag gearresteerd in de binnenstad van Breda na een tip van een vrouw die hem herkende. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Bij het OM hebben zich nu echter twee andere vrouwen gemeld, die zeggen dat ze er bij waren toen de tipgeefster de politie belde. Zij eisen ook een deel van de poen op. In BN/DeStem zegt een van hen: ''We liepen met zijn drieën in de stad toen we hem zagen. De tipgeefster zegt: 'Is dat Cornelissen? Wij zeggen: 'Ja, je moet béllen'. Mijn batterij was bijna leeg, dus de tipgeefster heeft 112 gebeld. Nu blijkt dat ze ons niet heeft genoemd. Dat vinden wij niet netjes. Wij herkenden hem óók en zeiden dat ze moest bellen.''

De man van de tipgeefster zegt dat zijn vrouw overstuur is van de aantijgingen: ''De vriendschap is nu over. Wij bestrijden ten stelligste dat het gegaan is op deze manier. Mijn vrouw is degene die hem heeft herkend. Het geld delen, wil ze niet.''

De politie gaat nu onderzoeken wie aanspraak maakt op het geld en of het verdeeld moet worden.

Met dank aan Petra76 voor de submit.

Zeventien arrestaties in hennepknipperij

Icoon PolitieDe politie van Eindhoven heeft gistermiddag in een woning een hennepknipperij aangetroffen met ongeveer honderd kilo aan geknipte henneptoppen. Dat liet de politie weten.

Verder vonden de agenten in het huis een handgranaat, een pistool, een automatisch vuurwapen en munitie. De zeventien in het huis aanwezige personen werden aangehouden. De wapens en henneptoppen zijn in beslag genomen.

De arrestanten zijn tien vrouwen en zeven mannen van tussen de 20 en 58 jaar oud, afkomstig uit Eindhoven, Best, Valkenswaard en Geldrop. Na ondervraging op het politiebureau zijn vijftien van hen weer in vrijheid gesteld. De 26-jarige bewoner van het pand en een 24-jarige Eindhovenaar zijn in verzekering gesteld.

Minder criminaliteit, meer aanhoudingen

Icoon Misdaad De criminaliteit is vorig jaar opnieuw gedaald, terwijl het aantal aanhoudingen van verdachten juist is toegenomen. Dat blijkt vandaag uit de Landelijke criminaliteitskaart 2006, opgesteld door de Dienst Nationale Recherche Informatie (DNRI).

De geregistreerde criminaliteit is met 7 procent afgenomen ten opzichte van 2005. Sinds 2002 is een daling van 18 procent te zien. Het aantal aangehouden verdachten is toegenomen. Vooral minderjarigen, jongvolwassenen en mensen die voor het eerst met de politie in aanraking kwamen, zijn vaker als verdachte bestempeld dan voorheen. Ook werden in 2006 meer vrouwen aangehouden. De DNRI denkt dat mede hierdoor het gemiddelde recidive, de herhaling van een misdrijf, is verminderd.

Duitse agenten hebben dorst

Icoon OpmerkelijkIn de West-Duitse stad Bad Zwischenahn zijn vijf agenten overgeplaatst omdat zij in de kelder van het bureau een grote alcoholvoorraad hadden aangelegd. Bij een controle werden onder meer twintig kratten bier en twintig flessen brandewijn aangetroffen in de opslagruimte.

Het hoofd van de patrouilledienst en vier ploegleiders hebben in afwachting van verdere maatregelen een andere functie gekregen. Duitse media meldden dat de korpschef een onderzoek in alle richtingen aangekondigd heeft.

Boek: Rutger Hauer - Autobiografie

SubheaderBlond en blauwe ogen, dat is één van de vele omschrijvingen voor Rutger Hauer. Andere omschrijvingen kunnen onder andere androïde met gebleekt haar, extreem enge lifter, koene ridder op het paard of blinde samoerai zijn. Het zijn allemaal rollen die gespeeld werden door Rutger Hauer, maar er zijn zo nog een honderd omschrijvingen die je toe kunt voegen aan deze lijst, want Rutger heeft al behoorlijk wat films gemaakt. Maar als je nog meer wilt weten over Rutger Hauer is een autobiografie natuurlijk de ideale start.

[NFL] Uitslagen en standen week 11

De AFC East is zoals verwacht één van de conferences die als eerste zo goed als beslist is. Miami lukt het dit jaar maar niet om te winnen terwijl niemand er toe in staat lijkt te zijn om de Patriots af te stoppen.

Uitslagen:

Final1234T
Tennessee Titans (6-4-0)0107320
Denver Broncos (5-5-0) «1467734

Final1234T
Arizona Cardinals (5-5-0) «71414035
Cincinnati Bengals (3-7-0)7614027

Final OT1234OTT
Cleveland Browns (6-4-0) «310143333
Baltimore Ravens (4-6-0)07716030

Final1234T
NY Giants (7-3-0) «373316
Detroit Lions (6-4-0)003710

Final1234T
Miami Dolphins (0-10-0)07007
Philadelphia Eagles (5-5-0) «037717

Final1234T
Tampa Bay Buccaneers (6-4-0) «7710731
Atlanta Falcons (3-7-0)00077

Final1234T
Oakland Raiders (2-8-0)3160322
Minnesota Vikings (4-6-0) «9103729

Final1234T
San Diego Chargers (5-5-0)037717
Jacksonville Jaguars (7-3-0) «1077024

Final1234T
Kansas City Chiefs (4-6-0)037010
Indianapolis Colts (8-2-0) «037313

Final1234T
New Orleans Saints (4-6-0)370010
Houston Texans (5-5-0) «7100623

Final1234T
Carolina Panthers (4-6-0)307717
Green Bay Packers (9-1-0) «7147331

Final OT1234OTT
Pittsburgh Steelers (7-3-0)0763016
NY Jets (2-8-0) «10303319

Final1234T
Chicago Bears (4-6-0)1070623
Seattle Seahawks (6-4-0) «7107630

Final1234T
St. Louis Rams (2-8-0) «730313
San Francisco 49ers (2-8-0)30069

Final1234T
Washington Redskins (5-5-0)7331023
Dallas Cowboys (9-1-0) «0771428

Final1234T
New England Patriots (10-0-0) «142171456
Buffalo Bills (5-5-0)703010

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots10001.0004111574-06-08-02-04-0Won 10
Buffalo Bills550.5001532223-32-25-40-13-2Lost 1
New York Jets280.2001782442-40-42-50-31-3Won 1
Miami Dolphins0100.0001832740-50-50-60-40-3Lost 10

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers730.7002691455-02-35-22-14-0Lost 1
Cleveland Browns640.6002882944-12-34-42-03-2Won 1
Baltimore Ravens460.4001682113-21-41-63-00-5Lost 4
Cincinnati Bengals370.3002462862-31-43-50-22-2Lost 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts820.8002781594-14-15-23-03-0Won 1
Jacksonville Jaguars730.7002071813-24-15-22-12-2Won 2
Tennessee Titans640.6001981863-23-23-33-12-2Lost 2
Houston Texans550.5002262363-22-33-42-10-3Won 2

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver Broncos550.5001872583-32-25-30-22-1Won 2
San Diego Chargers550.5002292094-11-44-31-22-1Lost 1
Kansas City Chiefs460.4001451862-32-33-41-22-1Lost 3
Oakland Raiders280.2001802231-41-42-50-30-3Lost 6


NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys910.9003242184-15-02-17-04-0Won 4
New York Giants730.7002362003-24-12-05-32-2Won 1
Philadelphia Eagles550.5002061872-33-22-03-51-3Won 2
Washington Redskins550.5002002213-22-32-13-41-3Lost 2

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers910.9002591595-14-03-06-12-1Won 5
Detroit Lions640.6002312324-12-32-04-43-0Lost 2
Chicago Bears460.4001842171-33-32-12-51-3Lost 1
Minnesota Vikings460.4001952103-21-42-12-51-3Won 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay Buccaneers640.6001951514-12-31-25-23-0Won 2
Carolina Panthers460.4001672120-44-20-34-32-2Lost 4
New Orleans Saints460.4002122462-32-31-33-31-2Lost 2
Atlanta Falcons370.3001422132-31-41-22-51-3Lost 1

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle Seahawks640.6002211645-11-31-25-23-1Won 2
Arizona Cardinals550.5002232223-12-42-13-42-1Won 2
San Francisco 49ers280.2001132231-41-40-22-62-3Lost 8
St. Louis Rams280.2001492570-42-40-22-61-3Won 2

Boersma weg bij Heerenveen

SC Heerenveen neemt definitief afscheid van Age Hains Boersma. De spits maakt komende zomer de overstap naar BV Veendam, op dit moment wordt hij al verhuurd aan die club.

Boersma heeft een contract getekend voor drie seizoenen bij de Veendammers. Dit jaar kwam de 25-jarige spits al zestien keer uit voor de club en maakte twee goals. Voor Heerenveen speelde Boersma maar één wedstrijd in het eerste.

Wederom 500+ km file in Nederland

Icoon FileVoor de tweede achtereenvolgende dag is er geen doorkomen aan in Nederland. Meer dan 500 kilometer file zorgde voor vertragingen tot wel twee uur. Op de A1 tussen Amersfoort en Diemen stond een kleine 20 kilometer en ook op de A44 en A27 was er geen doorkomen aan.

Op de A2 was de vertraging een dikke anderhalf uur. Directe reden voor het fileleed van vandaag is niet bekend. Er viel geen sneeuw en ook waren er geen enorme regenbuien. Wel gebeurden er overal ongelukken waardoor vele rijstroken werden afgesloten. Gisteren stond er ook al meer dan vijfhonderd kilometer file.

Cottbus wil ook een Colombiaan

Energie Cottbus is tevreden over de stage die de Colombiaan Edison Chará bij de club heeft afgewerkt en wil hem contracteren. Hiermee zou het aantal nationaliteiten bij Energie Cottbus op vijftien komen.

Chará speelt op dit moment bij het Peruaanse Sporting Cristal en manager Steffen Heidrich zal zich zo snel mogelijk daar melden om te gaan praten over een transfer. Energie Cottbus heeft op dit moment al veertien nationaliteiten binnen de selectie. Van de 27 spelers hebben er slechts negen de Duitse nationaliteit.

Overzicht nationaliteiten Energie Cottbus:

Nationaliteit Aantal
Duitsland 9
Polen 3
Kroatië 3
Bulgarije 2
Cyprus 1
Albanië 1
Bosnië en Herzegovina 1
Macedonië 1
Roemenië 1
Brazilië 1
Frankrijk 1
China 1
Denemarken 1

"Foeke Booy gaat Al-Nassr verlaten"


Foeke Booy neemt waarschijnlijk alweer ontslag bij de Saudi-Arabische club Al-Nassr. Booy was pas sinds kort actief als coach in Saudi-Arabië. De oefenmeester boekt met zijn ploeg tegenvallende resultaten en is de aanhoudende kritiek zat. Daarnaast is de overstap naar Saudi-Arabië hem op privé-vlak tegengevallen.

De 43-jarige coach is pas sinds afgelopen zomer in dienst van Al-Nassr, dat hem bij FC Utrecht wist weg te plukken. Booy kende, voordat hij vertrok naar Saudi-Arabië, een succesvolle periode bij de domstedelingen. Zo won Booy er tweemaal de KNVB-beker. Ook won de coach eenmaal de Johan Cruijff-schaal. Sinds 2002/2003 was Booy in dienst bij FC Utrecht.

"Op dit moment is het niet duidelijk hoe het gaat lopen", vertelt zaakwaarnemer Ger Lagendijk in de dinsdageditie van De Telegraaf. "We zijn nog wel in gesprek over het verlengen van het contract. Het kan nog alle kanten op"

Publieke omroep onderzoekt linksigheid

Icoon MediaEen hardnekkige clubje internetters grijpt ieder forum dat wordt geopend door een programma van de publieke omroep aan om over de linksigheid van de omroepen te beginnen. Er is zelfs een fanatieke groep mensen die er Tweede Kamerleden over mailt. Maar klopt het wel? Dat gaat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zelf laten onderzoeken door een onafhankelijk bureau. "Als wij van en voor iedereen willen zijn, moeten we de signalen uit de samenleving serieus nemen", zegt bestuursvoorzitter Harm Bruins Slot van NPO.

In het onderzoeken worden meer vooroordelen meegenomen. Zo wordt ook bekeken of de publieke omroep niet te elitair, te randstedelijk en te veel voor autochtonen is. Volgens Bruins Slot kan het betekenen dat het personeelsbeleid wordt aangepast. "De journalistieke onafhankelijkheid staat buiten kijf. Maar ik heb het idee dat die in het verleden vaak is gebruikt om de discussie te vermijden."

CDA-kamerlid Joop Atsma is blij met het onderzoek. "Heel goed dat Bruins Slot het eindelijk durft te benoemen". Ook NOS-directeur Gerard Dielessen ziet het wel zitten. Hij vindt de discussie 'zeer interessant'. "Ik denk dat wij als NOS aardig pluriform zijn, al kan het altijd beter. Maar als ik kijk naar de actualiteitenrubrieken is de kritiek niet onterecht. Hoe goed ze hun werk ook doen, ik vraag me af of zij de Verdonk/Wilders-stemmers weten te bereiken."

Overigens een opmerkelijke uitspraak. Want vrijwel al het nieuws over Verdonk is bijvoorbeeld in Eén Vandaag te zien. Het Kamerlid verkoos het programma van de AVRO en TROS nu al een aantal keer om exclusief haar plannen in uit te vouwen. En ze kreeg daarin zeer ruim de ruimte.

Ulivieri vindt winnen als Viagra

Cagliari en Reggina ruilden onlangs een jonge coach in voor een ervaren rot. De 66-jarige Renzo Ulivieri, die bij laatstgenoemde club aan de slag ging, maakt zich echter totaal geen zorgen over zijn leeftijd.

"Bent u soms vergeten dat er zoiets is uitgevonden als Viagra?" grapte Ulivieri nadat tijdens een interview zijn leeftijd ter sprake kwam. "De wil om te winnen, te zweten en te werken is míjn Viagra. Ik wil absoluut nog niet met pensioen."

"Dat ook Cagliari een oudere coach heeft aangesteld, berust volgens mij op toeval", aldus Ulivieri. "Ik denk niet dat clubs zich nu ineens afkeren van jonge coaches. Ik ben zelfs van mening dat de jonge generatie beter is voorbereid, omdat zij midden in de huidige samenleving staan."

Het zou toeval kunnen zijn, maar sinds Ulivieri de baas is bij Reggina zijn ze wel punten gaan pakken. De 66-jarige trainer haalde vier punten uit twee duels, terwijl zijn voorganger Massimo Ficcadenti tien duels nodig had voor één punt meer.

Heinrichs weer aan de slag

Jürgen Heinrichs is weer aanwezig op het trainingsveld bij Fortuna Sittard. De Duitser is sneller weer terug van een enkelblessure dan werd verwacht.

Heinrichs raakte eind oktober geblesseerd aan zijn enkel en de verwachting was dat hij zes tot acht weken niet in actie zou kunnen komen. Ondanks dat de enkel in het gips werd gezet staat de 30-jarige middenvelder nu dus weer op het trainingsveld. Trainer Henk Wisman zal hier blij mee zijn, want Heinrichs is een vaste kracht in zijn team.

Of Heinrichs tegen FC Zwolle al kan spelen is nog niet bekend. Nico Vanek is in die wedstrijd waarschijnlijk wel van de partij. Gino Facenna komt dit jaar niet meer in actie, hij heeft een lichte ontsteking aan de kniepees.

Drinkwater Krimpenerwaard vervuild

Icoon BinnenlandsCirca 20.000 huishoudens in het westelijk deel van de Krimpenerwaard hebben gisterenavond korte tijd zonder water gezeten. Bij het stilvallen van een pompstation in de omgeving van Lekkerkerk is er mogelijk grondwater in de leidingen terecht gekomen.

Hoewel er inmiddels weer water is, kan de druk nog enige tijd laag zijn. De huishoudens in Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel moeten de komende dagen het kraanwater minimaal drie minuten koken voor zij het kunnen drinken. Dit maakte drinkwaterbedrijf Oasen bekend. Alle inwoners in de getroffen gebieden worden op de hoogte gesteld middels een rode kaart in de brievenbus. Hierop staan instructies over het kookadvies.

In delen van Leiden, Rijnsburg en Voorschoten was er gisteravond ook een storing waarbij de waterdruk tijdelijk weg viel. Dit kwam door een lek in een transportleiding bij Valkenburg. De oorzaak van dit lek is onbekend. Duinwaterbedrijf Zuid Holland benadrukte dat mensen in deze gebieden het water niet behoeven te koken. Tussen beide storingen lijkt geen verband te bestaan.

Met dank aan floppie86, Michael071, Michel en Moizie voor de submit.

Beleid Ajax onder de loep

Erelid Uri Coronel gaat twee commissies leiden die het Ajax-beleid van de afgelopen tien jaar onder de loep gaan nemen.

Voorzitter John Jaakke kwam enkele weken geleden met dit idee na een stortvloed van kritiek van buitenstaanders en mensen binnen de club. Ajax kende de afgelopen jaren een groot verloop. Zo waren er het afgelopen decennium negen hoofdtrainers, zes technisch directeuren en evenzoveel hoofden opleiding.

Het technisch apparaat bij de Amsterdammers zal bekeken worden door Stanley Menzo, voormalig doelman en huidig trainer van FC Volendam, fysio Reinier van Dantzig en oud-speler Theo van Duivenbode.

Het bestuursmodel van Ajax zal onder de loep gelegd worden door Arend de Roever, lid van de raad van bestuur van Ajax-partner ATP International, voorzitter van de NPS en oud-D66 Kamerlid Roger van Boxtel, radiomaker en voorzitter van de officiële supportersvereniging Daniël Dekker en Joop Krant, voormalig bestuursvoorzitter van beleggingsbank Kempen & Co en tegenwoordig adviseur van degenen die willen investeren in niet-beursgenoteerde ondernemingen.

Codemasters blikt terug op succesvolle periode

Codemasters heeft bekend gemaakt de beste periode in hun 22-jarig bestaan, achter de rug te hebben. In een twaalf maanden durende periode (die eindigde op 30 juni) wist het bedrijf 38% meer winst te maken t.o.v. een gelijke periode vorig jaar. Hiermee kwam de winst in die periode op 71,5 miljoen euro. Oorzaken voor deze winst zijn vooral terug te vinden in twee van hun titels; Overlord en Colin McRae: DiRT. De titels verkochten erg goed en Codemasters praat dan ook van twee grote successen.

Dat het zo goed gaat heeft ook gevolgen, als we Codemasters mogen geloven. Er komen namelijk in de toekomst nog veel meer games aan van het bedrijf, en dit toekomstbeeld wordt beter door de toegenomen investeringen. Bovendien heeft het bedrijf ook van buitenaf een onderscheiding gekregen voor hun werk; de titel "UK Developer of the Year 2007" behoort namelijk aan hen toe.

Franse ambtenaren ook in staking

Icoon BuitenlandsFranse ambtenaren gaan vandaag staken. Zij zijn het niet eens met het plan van president Nicolas Sarkozy om niet alle ambtenaren te vervangen die met pensioen gaan. Ook klagen ze over verlies van koopkracht.

De ambtenaren, van verpleegkundigen en leraren tot postbodes, sluiten zich een dag aan bij het spoorwegpersoneel, dat dinsdag al een week staakt. Inmiddels toonden de spoorwegvakbonden bereidheid om te onderhandelen over de door Sarkozy gewenste hervormingen van het pensioenstelsel. Naar verluidt gaan de partijen morgen rond de tafel zitten.

[update] Dynasty Warriors 6 krijgt releasedatum

Dynasty Warriors 6 is 11 november, onder de naam Shin Sangoku Musou 5, in Japan uitgekomen, en heeft al heel wat Japannertjes blij gemaakt. Volgend jaar mogen ook wij gaan genieten van dit spel. Koei heeft de releasedatum voor Noord-Amerika en Europa bekend gemaakt. Het spel zal in de VS op 19 februari 2008 in de schappen liggen, in Europa moeten we nog tot 7 maart wachten. Wanneer de game naar Europa komt is nog niet duidelijk, maar dit zal niet al te lang na de Amerikaanse release zijn.Dynasty Warriors 6 speelt zich af in het oude China, waar jij als speler grootschalige gevechten afwerkt in een open slagveld. Naast de standaard updates, zoals nieuwe wapens en outfits, heeft Koei in dit deel wat veranderingen aangebracht in de oude formule. Zo kan je personage nu ook klimmen, zwemmen, muren aan gort slaan en roeiboten gebruiken. Daarbij is er een nieuw “Renbu” aanval systeem waarmee spelers nieuwe combo’s en moves kunnen maken.

PvdD woedend over beeld stierenvechter

Icoon PolitiekDe Partij voor de Dieren heeft met verbijstering gereageerd op de plannen van de Brabantse gemeente Cuijk om een beeld van een stierenvechter te plaatsen. Het beeld won een wedstrijd van de gemeente. Eerder probeerde het Comité Anti Stierenvechten al het beeld te verbieden, maar dat mislukte.

De Dierenpartij vindt stierenvechten een wrede vorm van dierenmishandeling en daarom zou er geen standbeeld mogen worden neergezet van een stierenvechter. De partij richt haar woede vooral op GroenLinks-wethouder Janssen van Cultuur.

Diverse Europese weekcharts softwareverkopen

Naast de standaard updates uit de UK en de VS zijn er deze week nog meer stats beschikbaar, en wel uit Denemarken, Ierland, Duitsland en Spanje.

De statistieken van Denemarken en Ierland zijn van de week van 11 november tot en met 17 november, de statistieken uit Duitsland en Spanje stammen uit de week van 5 tot en met 11 november.

Denemarken

Ierland

Duitsland

PositieTitelPlatformUitgever
1Call of Duty 4: Modern WarfarePCActivision
2Call of Duty 4: Modern WarfareXbox 360Activision
3Call of Duty 4: Modern WarfarePlayStation 3Activision
4Hellgate: LondonPCElectronic Arts
5WWE Smackdown! vs. Raw 2008PlayStation 2THQ
6Fussball Manager 2008 PCElectronic Arts
7Singstar: Apres SkiPlayStation 2Sony
8Dr. Kawashima's Gehirn-JoggingNintendo DSNintendo
9The Legend of Zelda: Phantom HourglassNintendo DSNintendo
10Singstar: Rock BalladsPlayStation 2Sony

Spanje

PositieTitelPlatformUitgever
1Pro Evolution Soccer 2008PlayStation 2Konami
2WWE Smackdown! vs. RAW 2008 PlayStation 2THQ
3Call of Duty 4: Modern WarfarePlayStation 3Activision
4Call of Duty 4: Modern WarfareXbox 360Activision
5Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3PlayStation 2Atari
6Pro Evolution Soccer 2008PlayStation 3Konami
7WWE Smackdown! vs. RAW 2008PlayStation 3THQ
8Call of Duty 4: Modern WarfarePCActivision
9WWE Smackdown! vs. RAW 2008PlayStation PortableTHQ
10The Legend of Zelda: Phantom HourglassNintedo DSNintendo

PC softwareverkopen USA, geen Witcher meer

In de nieuwe verkoopslijst uit de VS is de underdog van het jaar helaas niet meer te vinden, The Witcher is mede dankzij Call of Duty 4 uit de top 10 bestverkopende PC games gegooid. Ondanks dit verlies staat Hellgate: London nog wel in de lijst, evenals nieuwkomer Gears of War.

De verkopen zijn trouwens van de week van vier tot en met tien november.

PositieTitelUitgever
1Call of Duty 4: Modern WarfareActivision
2The Sims 2 Teen Style StuffElectronic Arts
3Call of Duty 4: Modern Warfare CEActivision
4Hellgate: LondonElectronic Arts
5Gears of WarMicrosoft
6Half Life 2: Orange BoxElectronic Arts
7The Sims 2 Bon VoyageElectronic Arts
8The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
9World of WarcraftBlizzard
10Nancy Drew: Legend Of The Crystal SkullHer Interactive

Softwareverkopen UK: Assassin's Creed bovenaan

Assassin's Creed (review) is op één binnen gekomen in de Britse softwareverkopen. De game voor de Xbox 360 en PS3 is dus massaal verkocht ondanks de kritische reviews. De tweede hoge binnenkomer is Super Mario Galaxy voor de Wii. Mario komt binnen op plek vijf en is daarmee de best verkochte Wii game van vorige week en SMG is meteen de snelst verkopende Wii-game allertijden.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in wat achtergrond informatie hebben we nog wat extra feitjes. De 360-versie van Assassin's Creed is de populairste en 67% van alle AC verkopen zijn voor die versie.

Laatste reviews en specials
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
review
Gemini Man
review
Code Vein
©FOK.nl e.a.