Potisek wint Red Bull Knock Out 2007

De Red Bull Knock Out 2007 is gewonnen door Timotei Potisek. De Fransman was aan het eind van de dag de allersnelste op het strand van Scheveningen. Het evenement werd goed bezocht. Naar schatting 250.000 toeschouwers bezochten de zwaarste strandrace ter wereld.

De organisatie had kosten noch moeite gespaard om een loodzwaar en spectaculair parcours aan te leggen. Maar liefst 30.000 kubieke meter zand werd verplaatst om het parcours vorm te geven. Het bevatte onder andere een lang recht stuk (langs de vloedlijn), een klaverblad, springschansen en een wasbord van maar liefst 1,4 kilometer. De snelheden op het lange rechte stuk liepen op tot een onwaarschijnlijke 170 kilometer per uur.

In de Qualifier werd de eerste schifting gemaakt. Alleen de 200 snelste coureurs kwalificeerden zich voor de Elimination. Voor de overige 300 deelnemers was de race afgelopen. De professionals wisten al snel het veld aan te voeren, bij het ingaan van hun tweede ronde haalden zij al de nodige achterblijvers in. Veel van de amateurs moesten totaal uitgeput opgeven, een indicatie van hoe zwaar het parcours was.

Na de start snellen de deelnemers over het rechte stuk richting de pier

In de Elimination konden de coureurs zich plaatsen voor de finale. Alleen de 50 snelste crossers plaatsten zich voor de Red Bull Knock Out. Na slechts 45 minuten rust begon de Elimination. Deze tweede ronde, welke 45 minuten duurde, leverde uiteindelijk 50 finalisten op. Deze mochten het in de Knock Out tegen elkaar opnemen.

De fanatieke amateur moest het in sommige gevallen uitgeput afleggen tegen de getrainde profs

Het zand was zacht en moeilijk te doorploegen

De coureurs moesten hard werken om hun motoren onder controle te houden

In de finale vielen steeds de tien langzaamste coureurs af. Alleen de laatste tien zouden de 30 minuten volmaken en strijden voor de hoofdprijs van ¤ 15.000. De Fransman Timotei Potisek was de gelukkige. Na een spannende finale kwam de Fransman als eerste over de streep. Beste Nederlander was Koen van Hout, op de derde plaats. De prijs werd uitgereikt door Marc de Reuver, de winnaar van de 2006-editie. Dankzij een blessure kon de Nederlander zijn titel niet verdedigen.