Werkstraf leraar na seks met 14-jarige

Icoon JustitieEen voormalige leraar van het Markiezaat College in Bergen op Zoom is veroordeeld tot 180 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het aangaan van een seksuele relatie met een destijds 14-jarige leerlinge. De 30-jarige inwoner van Breda was toen 28.

Eind 2004 kreeg de man webcam-contact met de leerlinge. Daarbij kwam het op een gegeven moment over en weer tot seksuele handelingen voor de camera. Toen de leraar verhuisde naar Breda zocht het hevig verliefde pubermeisje hem op. Daar kwam het tot een volwassen vrijpartij.

De man hield het na de vrijpartij voor gezien en knoopte een relatie aan met andere oud-leerlinge, die wel volwassen was. Daarop deed het minderjarige slachtoffer aangifte. De man voerde ter verdediging aan dat zijn relatie indertijd net uit was gegaan en dat hij daardoor depressief was.

De Officier van Justitie zei dat leraren er op bedacht moeten zijn hoe jonge meisjes soms tegen hen op kijken. ''Meisjes van 14 vinden jongens van 14 helemaal niet interessant.'' De man, die inmiddels geen leraar meer is, gaf toe daar ''naïef'' in te zijn geweest.